2018 legjei – I.

Kezdetét veszi szokásos év végi gyűjtésünk. Termékeny és feledhetetlen év volt. A Fidesz ellenségei és rút árulói ismét megérkeztek arccal a betonba, amit kárörömmel vegyes csodálattal személhettünk. Szerencsére azóta magukhoz tértek, és a bukásból semmit sem tanulva ugyanazon a hangerőn folytatták ugyanott, így lelkiismeret-furdalás nélkül kacarászhatunk újra a kínjaikon.

2018 – Lúzere

Simicska Lajos

Bukókban gazdag volt az év. Ott van ugyebár Orbán, aki minden évben odáig merészkedik, hogy ezt már nem gondolták volna a ballibek, de minden következő évben meg fog bukni végre. Mivel most az idei év volt, és nem a következő, ezért az év lúzere kétséget kizáróan Orbán egykori bizalmasa, mostani legrútabb árulója, Simicska Lajos lett. Állítólag vagy éppen berúgva sértődött meg azon Orbán Viktorra, hogy Orbán Viktor helyett nem ő Magyarország kormányfője, vagy még nem józanodott ki teljesen. Rossznyelvek szerint ez a folyamat egyébként élete végéig is eltart majd nála. Az egykor nagyon okosnak tartott hózentrógerkirály mindenesetre jó ötletnek vélte, hogy temérdek pénzén egykor fideszesnek mondott, valójában csak ennyi pénzt sehol máshol keresni nem képes morálújságírók és jobbikos politikusok segítségével fogja megbuktatni Magyarország Mátyás király óta legnagyobb formátumú államférfiját. 3 év, nagyjából 50-80 eltapsolt milliárd, és semmi eredmény. 🙁 Annyi esze még maradt a sokból, hogy ezt legalább belátta, és a bukás utáni első munkanapon kivágta a sok haszontalan morálszolgáját az ablakon, akik közül azóta néhányan azért ügyesen visszamásztak. Csendes, delíriumos nyugdíjas éveket kívánunk neki, nagyon messze innen.

2018 – Influenszere

Vona/Lukácsi

Rögtön kettő, a fent említett Simicska-sleppből. Sokáig tanakodtunk, hogy a porszívót immár porszívó nélkül is magabiztosan áruló (haha, értitek ugye?) porszívóügynök, vagy a Jézust nagyon-nagyon mélyen és legbelül, de azért a vlogján keresztül mindenkinek eljuttatva megélő független ellenzéki legyen-e a győztes. B-szereposztásra felmerült még Vonáné, illetve Vona még nála is jóval nagyobb testi-lelki jóbarátja, aki a bíróság jogerős ítélete szerint immár mégsem Terry Black, hanem sokkal inkább az eddig minden választását menetrendszerűen elbukó Pörzse Sándor. Végül azonban nem mertük egyiket se a másik elé helyezni, mert még megsértődnének, összevesznének, és nem járnának a HírTV-ről Youtubera kiszorult influenszerműsorokba, amikor ott a másik is. Jövőre egyébként nagyon ütős lenne egy külön Evola-videoblog az exelnök úrtól, hiszen Olaszország gyenge másolatát választani az irigyelt német csúcstechnológiát jelentő Friedrich Nieztsche helyett körülbelül annyi észre vall, mint World of Tanksben Ansaldo L-3-at venni a Királytirgis helyett.

2018 – Lemondása

Gulyás Márton

Szerencsére ebben a kategóriában szenvedtünk leginkább a bőség zavarával. Volt ugye Molnár Gyula, aki lemondott az MSZP-elnökségről, bár lehet, azt se tudta, hogy az volt. Aztán volt Vona, aki lemondásával együtt automatikusan influenszerré vált, így leginkább oda fért be. Volt még az LMP-társelnökpár, akik végül úgy haltak meg, hogy mégis túlélték, így a kategória győztese nem más lett, mint a kedvenc, alulról szerveződő felülszervező színházcsinálónk. Mártont elképesztően megviselte az ismételt Fidesz-kétharmad, amelynek nyilván semmi nyomát nem látta a Gólya-Auróra-Slejm youtubecsatorna háromszögben, ahol hasonszőrű haverjaival túlmozogni szokott. A vereség hatására dicséretesen abbahagyta a fideszellenes uszítást, és a videókészítést megszakítva magába szállt, elvonult, gondolkodott, tanulmányozódott más országokban. Fél év remeteség után arra jutott nagy megvilágosodásában, hogy az folytatás legjobb eszköze egy fideszellenes uszítást folytató videoblog lesz, amelyből reményei szerint még meg is tud majd élni! Bravó, gratulálunk. Feltűnt már nektek, hogy ezek a mindenkinél mindent jobban is tudó ellenzéki szürkeállományok előszeretettel törlik lábukat – sokszor egyébként joggal – a magyar futball viszonyaiba, de önmaguk olyanok, mintha George Leekens szövetségi kapitányként lemondana, de MLSZ-elnökként fél év után visszavenné saját magát a nemzeti 11 élére?

2018 – Etikus hackere

LMP – Etikai Bizottság

Na ez ki legyen? Talán Puzsér Róbert? Az utolsó napokban a rendkívül megszeppent és láthatóan ilyen helyzeteket sosem látott Fekete Győr András mellett feltűnt cicis nő komolyan szóba került, mint lehetséges jelölt, de végül győzött a józan ész. 2018 etikus hackere idén nem lehetett más, mint az LMP Etikai Bizottsága, amely roppant magas erkölcsi piedesztán állva nagy magabiztossággal függesztette fel lényegében a teljes saját pártját. Kérdés, hogy ez a münchauseni kísérlet mivel kecsegtet majd a közeljövőre nézve. Reméljük, semmi jóval.

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

12 hozzászólás

 1. Avatar

  Toldi ma

  Ég a gyűlölettől, a kopár szik sarja,
  Kókadt kommunisták, legelésznek rajta!
  Nincs egy becsületes, messze vidéken
  Ki igazat mondana, róluk, nékem!
  Irodák hűvösében, tíz-tizenkét szolga
  Serényen az ország vagyont lopja!
  Hortyog, mintha rendjén menne dolga,
  Mai napra esőt, már szorgosan ellopta!
  Hely pedig üresen, vagy félig rakottan,
  Privatizációs szekerek várakoznak ottan!

  Ösztövér ÁVH-ás, hórihorgas hefti,
  Ellenfelet ment ki, újra, laposra, verni,
  Mélyen néz elgyötört szemébe,
  Most már tőle, végre újra fél-e?
  Válúnál az őrök, szomjasan delelnek,
  Enni adjanak –e „ezeknek”?
  Vagy hagyják, éhen dögleni?
  Becsületük azt is engedi!
  2015. o4. 20

  Családi ökör, 2010

  Este van, este van, ki-ki a beton ólba!
  Sötéten bólongat, sok buta bolondja
  Zúg a sok hazugság, neki megy a falnak,
  Sok bamba mégis reá híven hallgat.
  Mintha lába kelne, mit lenem kötöznek,
  Lomha népek, kínjukba sírnak, röhögnek!
  Csapong a denevérember, a majom bámulván
  Rikoltoz a hülyeség, minden csatornán!

  Udvaron fehérlett szőre egy tehénnek,
  A cigány épp az imént evé meg.
  Csendesen kimúlt, igen jámborfajta,
  Pedig a bajonet, nagyot döfött rajta!
  A képernyőn, egy nőcske hazudni nem restel,
  Szerkesztővel igen gyakran szexel!
  Meg se áll, markolja, most kapja hírtelen,
  Egy iramodással, a szájába terem!

  Nyitva áll a tévé, világító fénye,
  Kivilágít a sötét küszöbre.
  Ajtó előtt hátán fekszik, egy kiszolgált kurva.
  Széttárja a lábát, erre mellét nyújtja!
  Bent a háziasszony, elszarja az ételt,
  Kérő kisfiának enged toszni egyet!
  Aztán elmerül, a kurva társaságba,
  Celeb csillagok, közzé vágyva!

 2. Avatar

  A legkomolyabban azt gondolom hogy draga jo istenem de jo hogy nem ballibnek szulettem ( mondjuk akkor nem ertem volna meg a 16-ot sem, a Patrium nem a pesti belvaros ) de komolyan: aki ma ellenzeki, es ugy gondolja – miert ne? Tetelezzuk fel – hogy az internacionale szebb mint a Himnusz es Orbannal okosabb Vona/Szelbetti/Bajnai ( nem kivant resz torlendo ) akkor az miben, kiben bizhat???

  Orban sem szent, ahogy eszrevettem a keze is kicsit ragad ( keze= lorincz ) de vilagos, ertheto, logikus vizioja van az orszag es a MAGYAROK szamara ( a ketto ugye nagyon nem ugyanaz ) a jovt illetoen, ezt kommunikalni tudja es boztos kezzel vezeti a nemzet hajojat nemzetkozi vizeken ( ez de jo megfogalmazas lett ) Orban valaszt ad a nepesseg problemaira, kozben erosodik a gazdasag ( index.hu szerint is ! ) nemzetunk erosodik katonailag is, elismertsege a vilagban egyre nagyobb, kozben az emberek jobban elnek…. nem folytatom mindenki latja.

  Nem ertem, felfogni nem tudom aki a ballib messiasaira szavaz mit gondol? Miben bizik?

  • Avatar

   “aki a ballib messiasaira szavaz … Miben bizik?”
   – EU-pénzek kisebbségeknek kedvező újraelosztásában,
   – Fidesz-vagyonok kisajátításában,
   – munka nélküli segélyezésben (ha nem kedveli még a megszüntetett közmunkát sem),
   – libsik által el-rablóprivatizált állami vagyon jelenlegi tulajdonosai által neki osztandó jutifalatokban (állami megrendelés esetén),
   – állami “szakértői” megbízásokban,
   – kedvezményes üdülésben, autóhasználatban,
   – stb. A felsorolás bővíthető.

 3. Avatar

  “Magyarország Mátyás király óta legnagyobb formátumú államférfiját.”
  ./.
  Nagyon nagyra becsülöm Orbán Viktor utat, de ne túlozzunk.

  • Avatar

   Mért csak utólag, tudunk rájönni
   Miniszterelnök, lehet egy senki,
   Fajankó, embernek is utolsó,
   Ezerszer különb, meg bujdosó!
   Gömbös, Szálasi, Rákosi, Kádár,
   Sok aljas, hazaáruló, szamár!
   Ideológia csecsen nevelkedett,
   Uralt népnek, aljas ellensége lett!

 4. Avatar

  “a bukás utáni első munkanapon kivágta a sok haszontalan morálszolgáját az ablakon”
  ./.
  Vannak, akik visszaugrottak a macskabejáraton., és ott mókáznak a HÍrTV-ben.
  Nem erről volt szó

 5. Avatar

  “2018 etikus hackere idén nem lehetett más, mint az LMP Etikai Bizottsága”
  ./.
  Nem mindegy, hogy Eti, kuss; vagy patikus; vagy Anti patikus; vagy antipatikus;
  vagy ellen gyógyszerész.

 6. Avatar

  Hiányos a lista!
  Többeket hiányolok:
  – Év matematikusa és kígyószakértője. (Gy F)
  – Az év miniszterelnökjelöltje. (Aki 1%-os párt vezéreként, április 8.-án utasította a köztársasági elnököt)
  – Az év hazaárulói (ez egy külön kategória is lehetne)
  – Az év rabszolgatartója (aki a rácsok mögül is képes volt választókörzetében összegyűjteni a képviselőjelöltséghez szükséges ajánlásokat)
  – stb.

  • Avatar

   Ezek nem hazaárulók! Konkrét eladók!

   Abszurd mese

   Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
   Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
   Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
   Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
   Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”
   Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995.

   Privatizációóó Egyesek szeretik a felelősséget az utolsó kommunista miniszterelnökre hárítani, de tény, hogy nemzeti vagyonunk 7O-8O %-ának tényleges eladása Antall József kormányzása idejére esik. Ez úgy történt, hogy a korábban államosított magyar vagyont a fordulat táján gyorsan tönkretették, majd olcsón fölvásárolták a kondér közelében ülők, ők pedig pillanatok alatt továbbadták, esetleg szétdarabolva idegeneknek, akik nálunk elsősorban piacot vettek. Az üzemek nagy részét bezárták, néha le is rombolták. Ez a kollaboráns struktúra becslések szerint harminc év alatt legalább ötszázmilliárd dollárnyi anyagi vagyonvesztést okozott az országnak. A most már lényegében visszafordíthatatlannak látszó anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi és szellemi lepusztulást, e dimenzióiban csak a török hódoltság időszakához mérhető kifosztást cinikusan perverz kéjjel „szabadságnak, demokráciának, felemelkedésnek, jólétnek” nevezték el azok, akik a magyar társadalom mérhetetlen szerencsétlenségére sajnos valóban „tudták, merték” és kíméletlen kegyetlenséggel „tették” is mindazt, amivel végzetes lejtőre lökték az országot.

 7. Avatar
  Medvefütty

  Ismét kiderült, hogy a szálka/gerenda példázat nem csak egyes emberek esetében, hanem politikai csordák esetében is működik: a másik csordában a szálkát is…

 8. Avatar
  Karácsony.sk

  Üzenem a marxista balliberális tanácsköztársasági Lenin fiúknak s lányoknak, hogy a tudás az hatalom! A hatalom az fegyver, amivel bánni tudni kell. Ha tudatlanok kezébe kerül mint 1956-ban ill. 1968-ban, abban a pillanatban tömegpusztító gyilkos fegyverré vál! Ezért most gazdaságilag, politikailag és erkölcsileg erős Magyarországaz és a szövetségesei, amit semmi képpen nem nektek húgyos soros marxista ideologistáknak köszönhetünk hanem Dr. OV-nak!

  Szlovákiából………….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük