2018 legjei – II.

Folytatódik év végi gyűjtésünk, a lelkiismeretet nem terhelő káröröm pedig továbbra is kitart, hiszen igazi nagypofájú lúzerekből most sem lesz hiány. Közös tulajdonságuk, hogy az év adott szakában mind nagyon lelkesen és magabiztosan pofáztak a már éppen megbukóban lévő Fideszről és Orbán Viktorról, hogy azt év vége felé szokás szerint azzal sírják tele az online ellenzéki teret, hogy ennél az évnél még nem volt rosszabb, és már nem is jöhet. Nos, de. Mindig a következő! 😉

Az év megszűnői

Együtt-2014 – A korszakváltók pártja

Rögtön egy fájó veszteség, hiszen Juhász Péter, Szigetvári Viktor és kis kommunájuk utánozhatatlan idiótáknak tűntek a színes ellenzéki palettán. Sajnos ezt tartótisztjeik is belátták, és a méregerős Momentum szavazóinak nagyjából egytizedét felmutató, hatalmas társadalmi támogatottsággal bíró társaság a felszámolás sorsára jutott. 🙁 A csődbűntett gyanúját elkerülendő sajnos a két főkópé egyelőre nem került átmentésre valamelyik vadiúj SZDSZ-be, így hiányukat mind a mai napig érezzük. Öröm az ürömben, hogy a biztos 1% tudatában vakmerően előre felvett támogatásokat legalább ki tudták fizetni nekik kenyéradó gazdáik. Hátha ez biztató jel lehet számukra a jövőre, és alapíthatnak még SZDSZ-eket a magyar ellenzék kiválóan sokszínű töredékeiben.

Az év túlélői

Hadházy/Szél

Igazi kakukkTOJÁS párosnak vélhetnénk őket, pedig a Juhász-Szigetvári kettőshöz hasonlóan benne volt a levegőben, hogy valamelyik gumitalpú ott Langley-ben egyszerűen megelégeli a folyamatos kudarcokat, és az LMP sírásóit is lehúzza a dotációs listáról. Szerencsére a CIA gyógyszerészei meg férfifejeken is csodálatos női hajkoronákat varázsoló fodrászai sosem találnának ilyen kiváló tesztalanyokat, úgyhogy valószínűleg ezért sikerült néhány hónap kényszerpihenő meg amerikai „tréningezés” után ismét visszatérjenek, mint a független ellenzék örökös botránykeltői. Furcsa dolgokat produkál az élet. Márciusban még azon aggódtunk, csak nehogy nagyot bukjanak az LMP-vel. Hát mikor lesz lehetőségünk egy ennyire alkalmatlan társelnökpárosra? Aztán egész jól szerepeltek, majd mégis kiverték  őket, és végül jött helyettük egy minden tekintetben alkalmatlanabb társelnökpáros. Kell hát folyton aggodalmaskodni, hogy ennél bénább ellenzékünk már nem lehet? Na, ugye! 😉

Az év magyarszakértője

Judith Sargentini

Valamikor, az első kétharmad derekán a hatalmas szürkeállománnyal bíró balliberális ellenzék megalkotta a külföldi magyarszakértő elbűvölő karakterét. Ő lett volna az, aki külső szemlélőként jobban ért hozzánk saját magunknál, és vádló mutatóujja becsicskít minden magyarkodó szittya harcost, ha alkotmányjogi vagy sajtószabadságügyi kérdés merül fel. Az első szereposztást a Star Wars-ba smink nélkül beférő Kim Lane Scheppele vitte, aki állítólag még magyarul is kiválóan beszélt. Miután ezt talán még ők maguk se vették be – a professzorasszony állítólag személyesen közismerten szdsz-es alkotmányjogász szeretőjétől kapta a tuti tippeket a hazai alkotmány hiányosságaival kapcsolatban – ezért kicsit javítva a modellen lehozták a második, szériát, amelynek az ismert portugál ifjúkommunista, Rui Tavares volt az alakítója. Végül egy apró nemváltással megszületett a harmadik generációs holland zöld nő, akinél túlságosan sokat törődtek a külsővel, és a kezében szorongatott paksamétára már nem jutott idő. Így maradhatott még egy csomó 2010-es papíros benne, a budapesti utcán bakancsban masírozó barna esőkről, meg a náci-fasiszta Jobbikról. Kíváncsian várjuk a negyedik generációs modellt.

Az év dühös kisembere

Fekete Győr András

Az elmélyült jogászgyakornok és a hazájáért aggódó világlátott ifjú karaktere után Andrásunk egy egészen új szereppel próbálkozik mostanában, a hirtelen osztályöntudatára ébredt, dühös kisember-proletárral. Csinálja ezt úgy, hogy igazi dühöt akkor érzett utoljára, amikor nem jött rá a citromfacsaró működésére, vagy a Toldyban elfogyott a málnás sör. Egészen cuki, ahogy galléros gyík őseitől örökölt reflexként minden kamerába megpróbálja kiterjeszteni a vállait, hogy fenyegetőbben hasson, de egész személyiségében továbbra is a momemtumos kitűző biztosítótűje a legveszedelmesebb. Ennek ellenére – talán akaratlanul – mégis mégis megidézte az örök kisembert, azt, amelyik a legnagyszerűbb emberi teljesítményre és sportszakmai sikerre csak annyit képes kinyögni, hogy itt, a sarki ÁFÉSZ-ben az ilyet simán felpofoznák, jobban is teszi, ha nem itt boxbajnok vagy sarkvidéki felfedező.

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

11 hozzászólás

 1. Avatar

  “Az első szereposztást a Star Wars-ba smink nélkül beférő Kim Lane Scheppele vitte, aki állítólag…” stb.
  Adalékok a “felejthetetlen” arcú Kim Lane Scheppele-hez képben és szövegben – egyúttal felidézve a kiváló Lovas István egyik írását is:
  https://flagmagazin.hu/politika/lovas-istvan-irasa-scheppele-egy-ketseges-valasztas-cimu-cikksorozatarol

  • Avatar

   Nem messzi tájak fölfedezője: Pógári mennyországban járt, ki se küldött munkatársunk

   Határtalan önbizalmú ország! Itt minden nagyon jó, nagyon szép! Az újságban, Rádióban, Tv-ben! Külön dervisek, szervilisek mantrázzák a nagy vezető csodálatos képességeit, a régijóba (mostmá Európa régijó!) jól bevált szocializmus hagyományai szerint! Háttérből a jól képzett nagy öregek, önmagukat is felülmúlva koptatják a fényező smirglit!
   Dicsértessék Orrbán Viktor! Pártunk és kormányunk! Kizsákmányolásunk „jobban teljesít!” A FIDESZ jobban teljesít! Háromszor annyi menekült nyugatra, mint a kommunisták miatt!
   Az életszínvonal naponta emelkedik, a hazugság gátjának átszakadása folytán! Az elöntött lakosság, Vagy futva menekül a parttalanság okán, más, határon túli vidékekre, vagy éhségtől fuldoklik, mint levegőtlenségnél megszokott! Kap néha némi élelmiszer segélyt, a romló halálozási statisztika feljavítása okából, de ez nem csökkenthet a költségvetési csalók, lopók jövedelmét! Se a hivatalban ülők hivatalos kvótáját a plusz jövedelemhez jutást illetőn!
   Államforma az új feudalizmus! Mint tudjuk a „hű béreseket” búsásan jutalmazzák! Nagybirtok, nagy ház, (palota) nagybeosztás, nagy lehetőség! „minden szinten, szinte minden” virul akár a korrupció, napról-napra nő a „porció”! Egyre vörösebb, véresebb, csak arcuk nem pirul belé! Ők genetikailag szégyentelenek!
   A szaga ugyan kellemetlen, mint az erőszakos duggatással szaporított (most pántlikájé) régi neve muskátli, de, az parasztos! Nem menő a paraszt most! Színe is gyengécske halovány kék! Erősebbnek kék lenni! A vöröset áhítók szavazataikkal bekavarnak így a kék, nem tud kékülni, ahogy kék!
   Valutája a vízgőznél illékonyabb Forint, százmilliárdos tételbe képes köddé válni, és svájci bakszámlákon „kicsapódni” a „becsapottak” kárára! Az ügyletnek „ügyintézője” felelőse, szintén fellelhetetlen, vagy tisztes őszapó képében jelenik meg, aki segítséget nyújt, fiának házvásárlásakor!
   A pórnép, a porban fetreng, és a múlt ködén mereng! Régen is loptak! De a lovak hullajtásán éldegélő veréb népesség is kapott zabot, hogy zabos ne legyen! De az új lovak, az istálló padlásán lakva, nem látják, a szürke a verebeket tartanak beöltözött vérebeket, akiket arra, treníroznak, hogy uraik „rendje, rend a lelke mindennek” „Miképp a mennybe (kelepcéjükbe) menj be, azonképp a földön is!
   2015-02-26

   Mert az országnak szüksége van, középosztályra, hogy vezesse! (Egy másik „osztály” vezetése ugyan nem jött be!) Bizony ám! Oly sikeresen elvezették az országot, Mohácsi, Trianonig, moszkvai megszállásig, végpusztulásig! Ezzel a vak számára is nyilván valóvá tették az ő kiválóságuk, kiválasztottságuk feltétlen indokoltságát! Valóban felháborító a magyar újságolvasó tájékozatlansága! Csipás szemeivel, nem olvassa ki e gyönyörű, halvány kék égű (szociális viharoktól mentes) polgári jövő gyönyörűségét, a maga számára! Ahol nem fenyegeti a rendszer, hogy elviszi KMK (közveszélyes munkakerülés) címén, lehet szabadon, boldogan munkanélküli!
   Ő is lophat, (mint bankár, privatizáló) amit tud. Kis tudás kis lopás! Így tisztességes, a polgári értékrendben. Kis ember, kispolgár, aki ugye antiszociális lény. Ellentétben a „nagy- polgárral” aki igazi úr! Akkor is, ha munkásvezér, párttitkár volt elébb! 1995-ből

 2. Avatar

  Kösz az emlékeztetőt ! Már majdnem elfelejtettem ezt a kis fütyülős barmot,pedig ő az ősapja a mostani füttyös képviselőknek.Ha módom lenne rá ,beépíteném a fütyülőt a fogsorukba,állandóra. Különösen a bögyömben van az a kiélt arcú bugyuta , a Szabó Tímea. A proli cselédtempó hiteles képviselői és nem a magyar Parlamentbe valók.

 3. Avatar

  Orrtúró Fikafaló Szigetvári és a belpesti újproli FeGyőr. Nagy a kínálat, nincs választék. Egykaptafára hánytáki őket a belpesti utcakőre.
  Forradalmi vihar… a biliben.
  😛

 4. Avatar

  Hát a Hadházyt én nem merném túlélőnek nevezni. Az országgyűlési képviselői eskütételt éppenséggel túlélte, de nem tudom hogy akad-e még ember Magyarországon aki merne tőle 5000 Ft érték felett bármit megvenni.

 5. Avatar

  A sok rossz közül, nincs ember aki választ, maximum irány a szeméttelep!

  • Avatar

   Szavazó biztató

   Egyik szar, másik kaki,
   Szavazzon, rá hát az, aki,
   Ütődött, vagy eszement!
   Kit becsapni, még be lehet
   Lopott vagy lopni fog!
   Mihelyt, Ő is oda jut!
   Ehhez minek, segítsem?
   Válassza ki, a jó Isten!
   Szólítsa mielőbb magához!
   Dehogy engedem, kasszához!
   2002!

 6. Avatar

  Talan idn elohozzak a “wunderwaffet”, akitol minden rendes jobboldali osszecsinalja magat – eddig ugyanez a nevetestol sikerult.

 7. Avatar

  Megvan!!!! Ezek arra gyúrnak, hogy Orbán halálra röhögi magát!

 8. Avatar

  Az év pöcegödre: tutiblog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük