A gyűlöletről

Aki haladó ellenzéki sajtóterméket olvas, netán kivonult a CEU melletti „tömeg”rendezvényre, biztosan belebotlott a metrón agresszíven fellépő „fideszes” történetébe. Az ellenzék is belebotlott, el is esett és fetreng azóta is, ahogy a szimuláló focisták szoktak.

Röviden: valaki hőbörgött a 4-es metrón egy CEU-párti transzparens miatt. Káromkodott, fenyegette a tüntetésre tartó nőt, majd leült és csöndben maradt. Ezt a történelmi fordulópontnak méltán nevezhető eseményt döbbent megbotránkozással igyekeznek azóta is feldolgozni a haladó média annál is haladóbb és képzettebb kommentelői. A videót megosztó momentumos poétikus vízióban közelgő pogromot, nemzethalált vetített előre.

A kommentek arctalan tengeréből kiemelkedő konklúzió szerint most már polgárháború következik, valamint az ilyen erőszakos, kopasz (!) tahók mostantól mindenkiért sorban el fognak majd jönni.

Ez azt az igazán haladó gondolatot implikálja, hogy minden kopasz – értsd, rövidre vágott hajú –, fociszurkolónak kinéző ember potencálisan agymosott fideszes és veszélyes. Sőt, minden fideszes agymosott és veszélyes. (Ez a gondolatmenet vezetett 2006 őszén a jobboldaliak válogatás nélküli  összeveréséhez.)

Másrészt ezek a – gondolom, kopasz – bunkók eljönnek majd a haladó gondolkodású emberekért. Bár az nem derül ki, hogy majd utána mit csinálnak velük.

Nem is ez a fontos, csak az, hogy rettegni lehessen.

A progresszív média már elindult azon az úton, ahonnan lehetetlen visszafordulni: kinyilatkoztatták, hogy diktatúra van, tehát ennek megfelelő híreket kell közölni. Nem lehet pihenni, hogy nézne ki, ha a diktatúrában egyszer csak nem történne semmi szörnyű? Ezért aztán egy metróbeli perpatvarra már úgy csapnak le, mintha tombolna a terror az utcán.

Profi munka néhány személyes élményből ilyen nagyívű következtetéseket levonni. Csakhogy ezzel maguk is aktívan hordják a szemetet a gyűlöletharc barikádjaira.

Kifogásolják a megbélyegzést, kategorizálást, majd ők maguk kategorizálnak és vesznek egy kalap alá minden másként gondolkodó embert.

Nem kell ahhoz neonáci huligánnak lenni, hogy annak tartsanak.

Ha nem vagy szélsőségesen elfogadó minden életidegen liberális faszsággal szemben, akkor csakis szűkagyú fasiszta lehetsz. Vissza is dobhatnánk a labdát, hogy előbb-utóbb ők vesznek elő minket.

A frontvonal már rég megvan, csak újabb történetek kellenek, aztán mehet a szörnyülködés. Mintha bármi újat fedeztünk volna fel. Ebben az országban – gondolom, máshol is – hamar felszínre törnek az indulatok. Elég rövid látogatást tenni egy-egy 444-es cikk alatti kommentáradatban, hogy felfordult gyomorral állapíthassuk meg, hogy ezek a humánus baloldaliak – legalábbis szóban – a nyílt utcán kibeleznék a Fidesz-szavazókat.

Jobb-és baloldal pedig mindig is rühellte egymást Magyarországon, ami lehet, hogy nem normális dolog, de kellően beágyazott reflex. A történelmi előképeinkkel ugyanis elég rosszul állunk. A nemzeti oldal nyakába a fehérterror, meg a rövid magyarországi nácizmus örökségét varrják, a baloldalnak meg a Tanácsköztársaság mellett ott van a több mint negyven évnyi pusztítást, terrort, kudarcokat és recessziót hozó diktatúra. Ezt az örökséget pedig nem tudják és nem is akarják feldolgozni, csak rátesznek még egy lapáttal azzal, hogy hozzáadják az életidegen liberális trendek „vívmányait”. Szóval amikor majd hazajön a holland egyetemről a fiatal marxista – ahogy TGM vizionálja –, és az új liberális szocializmus szépségeiről és diadaláról álmodozik, ne csodálkozzon, ha a társadalom nagy része nem parolázik majd vele.

Facebook hozzászólások

  81-es proli

Avatar

12 hozzászólás

 1. Avatar

  Nincs jobb és baloldal. A fidesz még mindig baloldalibb mint az mszp/szdsz kormány valaha is volt.
  Van egy globalista politikai irány amely célja, hogy egy világkormány irányíttatná a nemzetállamokat macronhoz, bajnaihoz hasonló helytartókkal. (Ennek implementálása zajlik most – elég átlátszó és erőltetett módon – az egykori keleti blokkban.)
  És van egy másik, a nemzeti önrendelkezést támogató demokratikus politikai oldal.

  • Avatar

   Így igaz, kedves Én. Most nincs klasszikus bal vagy jobboldal. A Fidesz viselkedik balosabban ami alatt a tömegek helyzetének javítási szándékot értjük.
   A magukat “baloldalinak” kinevezők egyszerűen labancok, a sajátjaik árulói, avagy marxistábban megfogalmazva komprádor élősködők, ha meg biológiaisan megfogalmazzuk, ők a pusztító ráksejtek.
   S ha félre is tesszük az aljas szándékot mint tetteik mozgatóit, még akkor is ép ésszel érthetetlen a viselkedésük. Ezek tényleg azt hiszik, hogy a M1 Híradóban minap ismertetett terv szerint Európára ráereszteni tervezett 3,3 milliárd migráns,- amiből 70 milliót csak a tízmilliós magyarságra akarnak ráimportálni – mellett őnekik bármi hatalom, vagyon, CEU diploma, szólásjog, társadalombiztosítás jutna?
   Elképesztő szellemi defektus kell annak nem érzékeléséhez, hogy pont az ő előjogaik, harács lehetőségeik vesznek el a főleg muszlim importtal.
   Minden magyarra 7 fiatal kanos migráns jutna!
   Felfognátok, idióták? Anyátokra, gyereketekre is! Dolgozhatnátok a saját lakásotokban fejenként hét idegen követelőző söpredékre látástól vakulásig, és csak verést, rúgást, lealázást kapnátok jutalmul!

   Viszont lesz egy előnye is: Nem lesz időtök a CEU mellett tüntetni. Ha egyáltalán – mint őslakosrabszolgát – beengednének benneteket a metróra.

   • Avatar

    A +,3 mrd kontra 70 millió talán túlzás, de 7 millió vagy 700 ezer migráns is nagyon sok lenne M.o-on! A liberál/retardált “tarkabarka csőcselék” (v.ö.ellenzék) arról visítozik, hogy mennyi ember él nyomorban és hát ugye az oktatásegészségügyet is mennyire elhanyagolja az orbánbasi!
    Egyedül a 700 ezer migráns ellátása (eü.,oktatás, élelmezés, lakhatás) 840 mrd Ft kiadás jelentene óvatos becslés szerint!
    Tehát ennyit kellene elvonni min. az oktatásegészségügy fejezetben!

    • Avatar

     Igen, kedves Amerigo, én is túlzásnak tartottam a 3 milliárdnyi beimportálandót, csakhogy már régóta az a terve a háttérhatalomnak, hogy az embereket városi nyomortanyákra, egy-egy kaptárba beterelje, hogy ott élelemtermeléstől megfosztva maximálisan uralmuk alatt tudják tartani, és a többi vidéket kisajátítva tulajdonolják. Ha így vesszük, Afrika majd teljes népességét akarják kigyokkolni, hogy helyére szafariparkot és bányákat, meg némi nagyüzemi élelmiszergyártó farmokat alakítsanak ki. Úgyhogy 1-2 milliárd új-európait bizony simán el tudok képzelni, hogy ránk szabadítsák. Az pedig fejenként 2-3 idegen szellemileg sötét eltartott. Brrrr!

  • Avatar

   Bűnösök követelik a megbocsájtást!
   Bűnükre a felejtést, a feloldozást!
   Érvük, ők is „csak,” emberek
   Egyformák, egyenlők veled!
   Szemérmetlen hazugsággal,
   Hitetnék, el ők el a világgal.
   Nem rosszabbak, jobbak nálad.
   Mások, akik folyton kihasználnak!
   Lopnak, rabolnak, csalnak, hazudnak!
   Mindig hasznukra maguknak!
   Ezt észre Te se, soha vedd!
   Felebarátod! Hát szeresd!
   Öleld kebledre kártevőd!
   Embernek nézd, tartasd, őt!
   Ha megöl miatta a méreg.
   Ne mondd rá, aljas, féreg!
   Ezt üzentetik ők Istenükkel!
   Gyalázatosságukat tűrd el!
   2017. 12. 20. körül

 2. Avatar
  Rakovszky István

  A GYŰLÖLETRŐL.
  (nagyrákói és kelemenfalvi Rakovszky István *1885 †1953)

  Sohsem tudtam megérteni őket,
  A haraghintőket, a gyűlölködőket!
  Mert az én lelkemet más fából faragták,
  Nem oltották belé haragok viharját.
  Engem a gyűlölet sohasem vitt szárnyán.
  Nem ragadott soha fenekedés, ármány,
  Nekem mindig könnyebb volt embert szeretni,
  Mint embert lenézni, mint embert megvetni.

  Látom milyen nehéz gyűlöletnek súlya,
  Ólomként az ember vállát földig húzza.
  Terhe alatt görnyedt megroskadva járnak,
  Akik a gyűlölet szolgáivá válnak.
  S milyen fájó, üres lehet annak szíve,
  Akit a haragnak vak ereje bír le.
  Harag és álnokság, átok és gyűlölet
  A léleknek jaj de nehéz kereszt lehet.

  Mennyivel könnyebb a szeretetet vinni,
  Mennyivel egyszerűbb szívünket megnyitni
  S barátság mezejét könnyű szívvel járni,
  Lelkünket jóságban Isten elé tárni.
  S gyűlöletben mégis ezer agy, kar fárad,
  Bősz gyűlölet izzik, forr vonaglik, támad,
  Az egész nagy világ vérző tusakodás,
  Ember ember ellen vermet és árkot ás.

  Ember ember ellen gyűlöletben vérzik …
  És ezt nem értem meg …talán mások értik?
  Hiába keresem, sehol sincs felelet;
  Mért ég annyi ember lelkében gyűlölet?
  Szebbnek tűnik nékem, szelíden pihenni,
  Csendes jó mosollyal vadvirágot szedni,
  Segíteni szegényt, árvát, elárvultat,
  Imádkozni, ha a harangok kondulnak.

  Mért legyen a szívünk telve gyűlölettel,
  Mikor a szeretet Istenhez emel fel,
  Mennyivel emberibb megbocsátást adni,
  Mint a bosszú izzó ösvényén haladni,
  Magunkhoz emelni tépett szenvedőket,
  Megnyugtatást vinni gyenge esendőknek.
  Minden jótét embert magunkhoz ölelni,
  Malasztot segítés szépségében lelni.

  Az még soha senkit meg nem sebzett,
  Hogyha felsegített egy földreesettet,
  De abba már hányan, mennyien elvesztek,
  Hogy gyűlölet láncán gaz gáncsot vetettek.
  Nem értem, hogy lehet emberre tőrt fenni,
  Hogyan lehet inkább ölni, mint ölelni.
  Sohsem fogom tudni megérteni őket,
  A gyűlölködőket, a haraghintőket.

 3. Avatar
  csakafidesz

  Óh, én is voltam agresszív fideszes. A liberálisok népszavazást akartak és “véletlenül” meglöktem az asztalukat, hogy leestek az ívek a földre. A módszert azoktól lestem el akik a Fidesz szavazásgyűjtőinek az asztalát lökték meg “véletlenül”. Mondjuk ennyi még belefér az osztályharcba :))

 4. Avatar

  A Lenin-fiuk utódai rettegést hazudnak? Csak adják, mi lényegük!

 5. Avatar

  Orbán új konszenzust teremthetett volna. Kibékíthette volna egymással a magyarokat és fejlődés, prosperitás felé terelhette volna az ország hajóját. Nagy államférfi lehetett volna, ő azonban a közvagyon lenyúlását, a teljhatalom kiépítését és az orosz függőség visszahozását választotta. Ezzel évszázadokra elvágott bennünket a Nyugattól, és egy korrupt, újfeudalista középkorba rántotta az országot.

 6. Avatar

  Azért a csaj nem semmi. A végtelen erkölcsi magasságról közli, hogy a csávó hülyét csinál magából… az a lenéző nyugalom… A srác jól kezelte , bár érződött jogy szívesen képen nyomná – de látszólagos primitívsége ellenére tisztelte a másikban az embert, a nőt. Emez meg kivert kutyának nézte.
  Habár nem lehetetlen, hogy megrendezett jelenet volt, a stílust hallva nehéz ennyi gerincet, kiállást elképzelni a csajról – meg a frizurájában bujkáló, rettegő társáról

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük