A hajnali botorkálásból politikai infantilizmus lett

Emlékezetes balkanyart vett G. Lajos ex-NER-közeli vállalkozó és ex-NER-közeli médiatulajdonos kétségbeesett háborúja a Doktorminiszterelnökúr ellen, miután részegen, piszkos zakóban, egy átitalozott éjszaka után hajnaltájban összekente saját hirdetőoszlopait az Orbán-ellenes technikai nagykoalíció egyetlen érdemi mondanivalójával, és ebből Vona Gábor programot hirdetett.

Az emlékezetes G-nap óta vártunk arra, hogy Símacska Lajos, a megtért milliárdos, aki már nem is oligarcha megmutassa Orbánnak, hogy merre hány méter. Egyesek egyenesen egy titokzatos széf még titokzatosabb tartalmáról deliráltak, ami úgy söpri el a NER-t, hogy még az alkotmány is visszaáll az eredeti, 1949-ben demokratizált változatára.

Ehelyett összefirkálta a saját plakátjait, Vona meg a baloldali szavazóknak könyörög.

A múlt pénteki tüntetés gyakorlatilag egy Igen válasz volt Gulyás Marci Közös Ország Mozgalmára, gyurcsányék és a szocialisták kivételével minden ellenzéki párt a tiszteletét tette az egykori, önmagát nemzeti radikálisnak, mások által tufa, tapló szélsőjobboldalinak definiált Jobbik tüntetésén. Talán csak Vágó Gábor az, aki szerint lehet más a politika, és pusztán az Orbán ellen érzett gyűlölet még nem ad felmentést a magyar demokrácia legsúlyosabb pártfinanszírozási mutyijára. Mások szerint semmi nem számít, csak az összefogás, valamint az „és a Fideszt miért nem büntetik meg?” tételmondat.

Amúgy miért is kellene? Mert kiszervezte a negatív kampányát egy civil szervezetnek. Ezt a Jobbik is megtehette volna, de még erre semmiségre is képtelennek bizonyultak a „Magyarország legnagyszerűbb értelmiségi hátországával” megerősített „szakértők”.

Sokan rebesgetik, hogy Simicska Lajos igazából nem is veszett össze Orbánnal, ez tulajdonképpen egy mesterjátszma, ami egyszerre nyírja ki a kötcsei középtől balra és jobbra eső formációkat. Múlt péntek óta nem lehet már érdemben cáfolni ezeket a feltételezéseket, mert ennyire nem lehet hülye a Lajos. Mert a Jobbik támogatottsága bezuhant, gyakorlatilag a 10 százalékos üvegküszöb alá zuhanás fenyegeti őket, az őket támogató, mellettük kiálló baloldali pártok pedig saját szavazóikat idegenítik el ezzel.

Vagy Lajos tényleg nagyon sokat iszik…

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

4 hozzászólás

 1. Avatar

  Igen. Leirtuk páran, hogy lehet, még mindig a legjobb a viszony, mesterdekektiv esete, Simicska is, de szerintem is gyurcsány, Orbánért dolgoznak. Legyen igy…

 2. Avatar
  Gáspár Anett

  “aki már nem oligarcha”

  Húgyos Lajcsi már csak egy alig marcha proli milliárdos.
  De azt is elissza. 😜

 3. Avatar
  Gáspár Anett

  Ha igaz lenne, akkor nem rúgtak volna ki mindenkit a közintézményektől, minisztériumokból, akik 2010 -ben Simicska közeliek, és/vagy kapcsoltok voltak. De megtették és a maguk szempontjából érthető is.
  Az viszont baj, hogy vannak még, akik 40 éve ott dolgoznak, s az SZDSZ is sok téglát hagyott hátra, aki lassítják, szabotálják nemzestratégiailag fontos projektek végrehajtását.
  Simicska pálfordulása valós. A vállalkozásához ért.
  A politikához viszont nem, mert egy full műveletlen proli.
  Úgy viselkedik, ahogy bármelyik proli viselkedne, ha szembeszegülnek vele: berúg, körbevizeli a territóriumát, káromkodik, fenyegetőzik, fölkapja a karót és dülöngélve vagdalkozik. Majd fejbe verve önmagát belefekszik pofával a sárba. Most ez történik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük