A klímaszorongatás nem tudomány

Tömbösített ostobaság, amit az Index tegnap írt, ma ír és holnap is írni fog az általa klímakatasztrófának hazudott jelenségről. Greta Thunberg legjobb magyar tanítványai, jó klímakommunistához méltóan, minden nap képesek alulmúlni az előző napi teljesítményüket, amiből levonhatjuk azt a következtetést, hogy ez holnap is sikerülni fog nekik.

Reménytelen küzdelem ez, mert én nem kapok semmiféle pénzt senkitől azért, hogy a nemzetközi hálózatok dotációjában megírt baromságaikat leleplezzem. Ők viszont rengeteg pénzt kapnak azért, hogy minden egyes áldott nap tömjék az olvasóik fejét a legszörnyűségesebb marhaságokkal. Hogy azok aztán klímarettegve sírják magukat álomba esténként, és reggel, ébredés után a megfelelő cégek termékeit vásárolják és a megfelelő pártokat támogassák a szavazatukkal.

Mert erre megy ki a nagy „világmegmentés”! Vegyél svéd/német szélerőművet és szavazz a zöldekre.

Öt tévhit a klímaváltozásról, amit most megcáfolunk az minapi fogalmazásuk címe, és pont nulla százaléknyi valóságot tartalmaz. Mind az öt, általuk elővett „tévhit”, és azoknak cáfolatai tulajdonképpen szósaláták, mert a mondatok csak látszólag értelmesek, valójában a fogalmak, tudományos szakkifejezések visszaélés jellegű használatán alapulnak, mindenféle belső logika és koherencia nélkül.

Azok, akik kétségbe vonják annak az állításnak a bizonyítottságát, hogy a szén-dioxid okozza az elmúlt 30 évben tapasztalt időjárási jelenségeket, amit a liberálisok legújabban klímakatasztrófaként akarnak eladni, pusztán csak olyan kérdéseket tesznek fel, amelyekre a klímahiszterikák nem képesek értelmes választ adni. 

A kérdések, amiket felteszünk, még csak nem is fizikai jellegűek, vagy a klímatudományokra vonatkoznak, hanem elsődlegesen a tudományos kutatás szabályaira. Arra, hogy mit nevezünk mérésnek, mit tekinthetünk adatnak és milyen matematikai módszerek használata megengedhető. Az összes többire csak azután kerülhetne sor. De ezen sosem jutunk túl, mert ez az egész őrület azon a primitív szcientizmuson alapul, amely nem vallhatja be, hogy nem tudunk vagy nem értünk valamit. A klímakatasztrófa vallása egy pszichológiai termék, amely egyébként megakadályozza, hogy valódi tudást szerezzünk a Föld klímájáról, és hogy arról a szükséges alapossággal tájékoztassuk az embereket. 

Most kénytelen vagyok az Index és a liberális médiakonglomerátumok kreténségeivel terhelni Önöket, de tekintsék ezt egy kis emlékeztetőnek, a legelső pár sornak a Bevezetés a tudományos gondolkodásba című tankönyvben.

Első értelmetlenség: „A klímaváltozás a természetes ciklus része”.

Vagyis, hogy a „klímaszkeptikusok” (jelentsen ez bármit is) ezt állítják. Elsősorban ez a bizonyítási kényszer megfordítása, mi csak azt mondjuk, ők bizonyítsák be, hogy milyen új, emberi eredetű jelenségek állnak olyan folyamatok mögött most, amelyek egyébként korábban is általánosak voltak a Föld történetében. A klímaváltozás kifejezés egyébként egy teljesen tartalmatlan, definiálatlan kifejezés, különösen úgy, ahogy ők használják, sem térbeli, sem időbeli, sem mértékbeli meghatározottsága nincsen. És nem győzöm újra és újra hangsúlyozni, minden olyan érvelés, amely olyan hőmérsékleti adatokon alapszik, amely nem valódi mérésekre, hanem mindenféle modellszámításokból, történelmi feljegyzésekből, meg fosszíliákból következő becslésekre támaszkodik, nem bizonyító erejű. Csak valószínűségről beszélhetünk, százötven évvel korábbi idő előtt pedig már csak arról, hogy mire utaló nyomokat találunk.

Második állítólagos tévhit: „A változásokat a napfoltok/kozmikus sugárzás okozza”.

Lehet, hogy az UFO magazin globális felmelegedés különszámában írnak ilyesmiket, de ennek a mondatnak nincs is értelme. Az úgynevezett szkeptikusok csak két dolgot merészelnek felvetni. Az egyik az, hogy az ember sokkal drasztikusabban is beavatkozott már a természetbe, mint a szén-dioxid eregetése, pl. Európa és Kis-Ázsia erdeinek kivágásával, folyóinak elterelésével, gátak és mesterséges partok közé szorításával, és elképzelhető, hogy ez a sok-sok apró, lokális beavatkozás összeér. A második, hogy talán az üvegházhatást egyenletben és képletben leírva is jó lenne látni, nem csak hittételként. Akkor egyéb változókat is találhatnánk a jelenségek magyarázatához.

Harmadik: „A szén-dioxid csak kis része a légkörnek, ergo nem lehet nagy hatással a felmelegedésre”.

Felmerül a kérdés, kikkel szoktak a liberálisok a klímáról beszélgetni? Talán egymással, ott merülhetnek fel ilyen okosságok. Amikor két liberális összejön tejeskávézni, akkor az ott sem lévők mind hülyék, de amint élő nem liberálissal találkoznak, ez rögtön elmúlik. Példának okáért a vízgőz is csak kis része a légkörnek, mégis van hatása az éghajlatra, ezzel minden csecsemőkort épphogy maga mögött hagyó nemliberális tisztában van. Amúgy meg egyáltalán nem tudjuk, milyen hatással van a szén-dioxid mennyisége az üvegházhatásra, mivel ennek a megmérésére és leírására sosem jutott idő és energia két hisztérikus konferenciázás között. Csak adattáblákból gyártanak modelleket, amik meg nem stimmelnek.

Negyedik elpusztított tévhit: „A tudósok manipulálják az adatokat, hogy elhitessék a globális felmelegedést”.

Nem, a tudósok csak adatnak adnak el olyan számsorokat, amelyek nem egzakt méréseken, hanem mindenféle matematikai bűvészkedések során tisztított, egymással nem összevethető mintavételeken, mást célt szolgáló méréseken alapulnak. Alapvetően is csak az északi féltekére tehetnénk évszázados kijelentéseket, mivel ahol nem volt civilizáció, ott még kezdetleges mérések sem igen.

Ötödik: „Az éghajlati modellek megbízhatatlanok, és túl érzékenyek a szén-dioxidra”.

Ezt is bizonyára Vanity Fairban olvashatta a sok okos klímahiszterika. A klímamodellek ugyanis nem a szén-dioxidra túlérzékenyek, hanem nem illeszkednek a valóságra, az igazi Föld, igazi légkörére. Talán a modell szó jelentése zavarhatja meg őket. A klímamodellek pontosan annyira hasonlítanak csak az igazi klímára, mint a szupermodellek photoshop után az igazi nőkre. És nem túl érzékenyek, hanem mivel gyakorlatilag csak azzal próbálják magyarázni az összes változást, ezért az előrejelzéseik rendre tévesnek bizonyulnak.

***

Minden normális ember azt gondolja, hogy környezeti válság van. Számtalan dolgon, a viselkedésünkön, az életmódunkon változtatnunk kell. Egyszer, ha meg akarom végképp gyűlöltetni magamat minden olvasóval, fel is sorolom, hogy ez mennyi macerával és kényelmetlenséggel fog járni. 

Minden bajunk alapja a túlnépesedés. Kína, India, Afrika, Óceánia, Dél-Amerika túlnépesedése. De nem ezzel foglalkozunk, hanem azoknak a zakkantaknak a szorongásaival, akik pánikba estek attól, hogy mi lesz húsz, harminc év múlva, miközben benne ülnek egy sokkal nagyobb és hamarabb bekövetkező, sokkal halálosabb válság közepében. 

A Földet a nyugati technológia és erő mentheti meg, és nem a nyugati etika és a nyugati hedonizmus. Hiszen ez a két dolog öli meg éppen.

Facebook hozzászólások

  Paranoid Android

Paranoid Android
Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

37 hozzászólás

 1. Avatar
  Jáger László

  Ezen talán nem veszünk össze és nem fognak letiltani ,mint a facebookról és a ps-ról….
  Mondom értelmetlenül.érdemetelenül……
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 2. Avatar
  Dr. Doktorovics

  A szorongás tényleg nem tudomány, de a klímaváltozás tagadása egészen biztosan áltudomány.

 3. Avatar

  Nem rossz fővonalaiban összefoglalva látni, amit kommentjeinkben leírtunk.

  Nem ártana esetleg az alternatív illetve zöld és hagyományos erőművi energia fejlesztéssel kapcsolatban leírtak összefoglalása sem.

 4. Avatar
  Rakovszky István

  A “klímakatasztrófai fenyegetés” egy nihilista vallás, amelyben egy két dolgot kineveznek a dolog okozójának, hogy azon kersztü végezzék az “ördögűzést” az embertársaik kárára!
  Ők is nagyon jól tudják, hogy a felmelegedés fő okozója a Föld mágneses terének a gyengülése (Esetleges pólusváltás⁉), a gyangébb mágneses térerő kevésbbé védi meg a bolygót a Nap sugaraitól, aminek az eredményeképp felhevül a Föld, és ami ellen nem tudunk mi, az emberiség tenni.
  Persze ez nem jelenti azt, hogy szabadon szennyezzük a környezetünket, éljünk úgy, mintha nem lenne holnap!
  Nem szabad pazarlóan élni! Nem szabad mindent akarni.

 5. Avatar

  A szociológus, pszichológus, politológus és egyéb bölcsész végzettségűek a legjobb klímatudósok. Mert egyrészt nincs szükségük adatokra bármikor képesek az adott valóságot elméleteiknek megfelelően értelmezni, másrészt ismerik annyira az emberi természetet, hogy bármikor tudnak parát és boszorkányüldözést generálni. Tökéletes elegye a robbanásnak. (A hülyeségnek.) Igazából az a meglepő, hogy mennyire ötlettelenek, átlátszóak, infantilisek. (Példa rá a brazil őserdő, ami leégett a nyáron.)

  • Avatar

   bl
   Kérem engedje meg:

   Mert egyrészt nincs szükségük adatokra bármikor képesek az adott valóságot elméleteiknek megfelelően értelmezni, SZÜKSÉG SZERINT FIGYELMEN KÍVÜL HAGYNI, MEGHAMISÍTANI,

   • Avatar

    1.Az is elég, ha csak nem értik.
    2. Másrészt a visszafogottság is elég nehezen képzelhető el az ilyen “szakmáknál”, hiszen a lényegük az aktivitás.

 6. Avatar
  kara kozgun

  A klímához is mindenki ért, tanácsot ad! Ezért egyformán ostoba, mint a focimeccs bekiabláásai!

  • Avatar

   Kis fekete madár,

   Nem mindenki egy balfék bölcsész, aki még azt sem tudja, hogy a villanyégőt merre kell kicsavarni és merre becsavarni.

   Vannak emberek akik használati értéket állítanak elő, meg tudják csinálni a széket amire leülsz, te meg azt sem tudod, hogy az illetőnek hányféle tudásra van ehhez szüksége.

   Tudnál egy vízi malmot működtetni, vagy legalább sütőben kenyeret sütni?
   Ki tudsz cserélni egy villanykapcsolót, megjavítani egy csöpögő csapot?

   Hogy megérts valamit a klima-klimaxból – ami szerint a felolvadó sarki jég miatt Londont elönti a tenger – javaslok egy egyszerű fizikai kísérletet (általános iskola 5. osztály):

   Végy egy üvegpoharat
   Töltsd meg félig vízzel
   Jelöld meg a víz szintjét
   Tégy bele 3-4 jégkockát, úgy hogy valamennyi ússzon a vízben
   Jelöld meg a megemelkedett víz szintjét
   Tedd félre és várd meg míg a jég elolvad
   Nézd meg hova esik a víz szint a két jelöléshez képest.

   Jó modort kívánva, barátilag

 7. Avatar

  A legjobb az ellenfél fejével gondolkodni. Ilyenkor felteszi az ember a kérdést, hogy mi a céljuk? És máris megvilágosodunk:
  1. Jól lehet elterelni a figyelmet a valós veszélyről.
  2. Össze lehet ugrasztani az embereket, akár politikailag egy oldalon gondolkodókról, de akár munkatársakról vagy családtagokról van szó.
  3. Bűntudatkeltés, amitől az ember szeretne szabadulni, és kész olyasmire, amit különben nem tenne, csakhogy ne tartsák bűnösnek.
  4. Lehet fejni CO2 kibocsátásért…
  5. Lehet fejni erőültetésre, ami mondjuk mindjárt valamelyik szupermilliárdos család facsemete, vagy ültetvényes érdekeltségű cégeik zsebébe vándorol.
  6. Lehet fejni bármire amire ráfogják, hogy káros.
  7. És a kedvencünk: lehet (csak muszlim) álklímamenekülteket rálőcsölni északra a sokcélú tönkretevésünk ürügyeként.

  Tehát, ha csak a Háttérhatalom agyával nézzük, ez igenis marha jó üzlet, nem beszélve a hatalomgyakorlási “oszt meg és uralkodj!” mai technikájaként, s nem utolsósorban térdüket csapkodva jól szórakoznak rajtunk, hogy a hasznos idióták beveszik és minket ezzel vegzálnak, mi meg nem érünk rá őkelmékkel foglalkozni…

  • Avatar

   A divat mindig jó, nagyon jó, fanatikusokkal őrületesen nagyon jó üzlet.

   Amerikából jöttem – ahol már a 12 éves lány gyerek is 80 kg -, van egy jó üzletem, címere a:
   farmer,
   tojás,
   koleszterin,
   diéták,
   aerobik,
   callanetics,
   sportcipő,
   futás (úgyis az utcán eszel, és futó cipőt hordasz)
   konditerem (felveheted a legújabb színes sztreccs bugyogót),
   stb.

   Amerikából jöttem, van egy még jobb üzletem – nem kell befektetni, termelni, csak dark reklámozni, ha a megtámadott looser védekezik az is nekünk hoz pénzt (tőle is, meg ráerősítünk a kampányra is) -, címere a:
   feminizmus,
   genderizmus,
   heterofóbia,
   klimaklimax,
   stb.

   • Avatar
    zolatiguszti

    Azt kellene felismerni a fenti izmusoknál , hogy ezek ugyanolyan megvezetős sztorik mint amikkel évszázadok óta a tőzsdei befektetőket, és spekulánsokat szívatták. Teljesen mindegy mi a téma a lényeg cél eléréséhez szükséges pánik keltése.mondjuk ez sokat is mond arról a szellemi forrásról aki kitalálta.
    Én úgy tapasztaltam aki pl fával dolgozik az mindent barkács dolgot fából tervez, aki vassal az meg vasból.Gondolom aki tőzsdével , pénzügyekhez kötődő hisztériával az meg abból csinál mindent….

    • Avatar
     kara kozgun

     Tőke titkai

     VII. Henrik angol király 1489 19.§ cikkely korabeli földtörvény! Következtében „a nép megdöbbentően nagy tömegei képtelenné váltak arra, hogy magukat, és családjukat eltartsák”
     A tőkés rendszernek, a néptömegek szolgai helyzetére volt szüksége, arra hogy ők maguk bérelhetőkké, munkaeszközeik pedig tőkévé változzanak!”

     Ezek az urak, azzal szentelték fel az új korszákot, hogy az állami uradalmak eddig csak szerényen űzött ellopását, óriási méretekben gyakorolták! Ezeket a birtokokat elajándékozták, potom áron eladták, vagy egyenes birtoklás útján, magánbirtokokhoz csatolták! A polgári tőkések elérték, hogy a földet merő kereskedelmi cikké változtassák, a mezőgazdasági nagyüzem területét kiterjesszék, a vidékről származó, szabad prédát jelentő proletárok kínálatát. Ezenkívül az új földbirtokos arisztokrácia természetes szövetsége volt az új bankokráciának.
     Most, maga a törvény lesz a föld elrablásának előmozdítója, „általános parlamenti törvényt” tehát elismeri, hogy parlamenti államcsínyre van szükség ahhoz, hogy a földeket magántulajdonná változtassák. ÁLLAMOSÍTÁS, PRIVATIZÁLÁS!
     Egészében véve, az alsóbb néposztályok helyzete minden tekintetben rosszabbodott, bérlőket a napszámosok színvonalára nyomták le. Marx Tőke, nincs új a nap alatt!

    • Avatar

     Talán van aki felismerte, mint Ön is.

 8. Avatar

  “Mert erre megy ki a nagy „világmegmentés”! Vegyél svéd/német szélerőművet és szavazz a zöldekre.”
  .
  És mentsék meg Angela Davist.

 9. Avatar
  kara kozgun

  Az ókori tiszta levegőben felnőtt emberek, Az Iliászt, Odüsszeát, Fejből tudták! Memória fejlesztés céljából! Ma mindent felír az elbutult majom, vagy tahófonba elmenti! Aztán már csak az 1500 méteren felül születettek lettek zsenik! Legújabb felfedezés, A városi szmogban élő, vérszegény kismamák szülnek autista gyerekeket! Nálunk 70000!
  A közértelmesség színvonalának ilyen süllyedése amely az utolsó két évtizedben szinte már ijesztő méreteket öltött! (Már Rákóczi, Széchenyi felpanaszolja a nemesi munkátlanság értelmesség romboló hatását 1836.-ban!) tehát nem a szovjet beavatkozás következménye.
  a magyar közértelmesség paralizisét diagnosztizáló megállapítás mely között húsz esztendő telt el mutatja, hogy az iskolázatlan pártfunkcionáriusok tömeges befolyása révén felszaporodtak.
  Írja Sükösd Mihály az Élet és Irodalomban 1963-ban! brutális egyértelműséggel mutatott rá az egyetemre jelentkező magyar ifjúság humanisztikus műveltségének lesújtó nívótlanságára, az önálló ítélőképesség ijesztő hiányára! (és ezek az emberek vannak ma ország vezetői posztokon!) Hellenbart Gyula
  “Az Istennek az észt sikerült legjobban elosztani! Mind azt hiszi, neki több jutott!”
  A legszélesebb skálájú fogyatékosság, a butaság láthatatlan. Csak akkor derül ki, ha az ember megszólal. Így a szűkszavú akár a bölcsesség látszatát keltheti. Minél súlyosabb az észbeli fogyatékosság, annál inkább nem tud tudatosulni nála eme észbeli valós állapot. Magyarul az a legártalmasabb buta ember, aki okosnak hiszi magát!
  Mivel az embereket udvariasságra nevelték, nem szívesen vállalják, hogy a (szellemi) fogyatékossal közöljék a maga fogyatékosságát, mert az embertársunkat gyengesége okán kímélni illik, másrészt nem szeretik a felesleges vitát, amit a valóság közlése ezekből az emberekből kiváltana. A kíméletnek viszont az a következménye, hogy eme fogyatékkal élők nem szereznek tudomást a maguk fogyatékosságáról. Mivel véleményüket, mondandójukat „rájuk hagyják”, megerősítve gondolják a maguk butaságát. Tekintve, hogy ez az egyetlen sajátjuk, ugyan ragaszkodnak hozzá, olyannyira, hogy számukra felesleges a mások véleményének meghallgatása, könyvek elolvasása, és végképp kerülendő a tanulás.

  • Avatar

   A hülyének meg kell mondani, hogy hülye, különben tönkretesz maga körül mindent. Ha nem érti lehet durván is. Egyszer. Folyamatosan mondani viszont bűn. Ez arra utalhat, hogy a hatalmad alá akarod hajtani.

   • Avatar
    kara kozgun

    Ha hülye kerül hatalomba

    Jut minden, lassan romba.
    Mint baktérium tenyészet,
    Megrohasztja az egészet!
    Bűzös lesz, romlott állagú,
    Zajlik miatta álló háború!
    Az egész elviselhetetlen!
    Épeszűnek, gyötrelem!

  • Avatar

   Na ja az ÓKori “tiszta” levegőben felnőtt emberek egymást gyilkolászták.
   A kedves nagy hadvezéreik parancsára ,akik mellesleg unalom űzésnek Iliászt- Odüsszeát olvasgattak.
   És közben egész városokat gyújtattak fel,hogy jó legyen a levegő CO2 tartalma.
   Most akkor ki is a buta?

   • Avatar
    kara kozgun

    Önismereti tanfolyam, gyakorló ostobáknak

    1. Az ostobaság gyógyíthatatlan fogyatkozás, mert a tudatlan nem ismeri magát, s így nem is igyekszik segíteni a hiányon. Némelyek bölcsek lennének, ha nem hinnék, hogy azok.
    2. …az ostobák mindig merészek. Együgyűségük nem engedi meg, hogy előre gondoskodjanak kibúvókról, és utóbb tudatában legyenek kudarcuknak.

  • Avatar

   Nem kellett ahhoz a kőbolsevik Sükösd Mihály, hogy nyilvánvaló legyen. Gyorstalpalón végzett tanítók tanítottak a rendszerhűségre bárgyú, együgyű baromságokat.
   Amúgy a ballibek tette róla, hogy az oktatási rendszer tartalmilag és a nevelést tekintve a Kádár érához képest is a béka segge alatt legyen,

 10. Avatar

  Ez a Gréta olyan, mint Zoja, a hős úttörő
  60-as évek eleje, alsó tagozat( talán második, vagy harmadik osztály, olvasókönyv).
  A történet úgy szól, hogy Zója, a kis úttörő látja ám, hogy egy két éves gyerek játszik a sínek között, s hogy vészesen közeledik a vonat.
  Nem ám, hogy felkapja a kölköt, s ellszalad vele.
  Lekapja a vörös nyakkendőjét, vadul lengeti, s így állítja meg a vonatot!
  Zója, a Szovjetúnió hőse a vörörzászló egy darabjának erejével életet mentett.
  Gréta zöld, de mire megérik, lesz ő még vörös is…

 11. Avatar

  Ezek szerint nem Zoja volt aki feljelentette a szüleit mert bírálták a szovjet rendszert. Ő csak elszaladt. Okulásul a később születetteknek. Volt “szerencsém” annak idején az olvasókönyvemben olvasni a felemelő történet.

 12. Avatar

  A pszichológusoknak fel kell készülni, gyógyítgatni a klímaszorongásban, klímadepresszióban szenvedőket.

 13. Avatar
  Xanax József

  “Minden normális ember azt gondolja, hogy környezeti válság van.”

  Szerintem nincs környezeti válság.

  • Avatar
   Faszombathy Pál

   Xanax József: “Minden normális ember azt gondolja, hogy környezeti válság van.” Szerintem nincs környezeti válság.

   LOL, fejezzem be a szillogizmust vagy egyedül is megy?

 14. Avatar
  Turulpörkölt

  A klímaváltozás-tagadás nemcsak tudománytalan, de öngyilkos álláspont is. Emlékezzünk Atlantiszra az Erik a Viking c. Monty Python-filmből…

 15. Avatar

  Valamelyik Tutiblogra járó klímaváltozás hívő, ha nem a levegőbe beszél, igazán bemutathatná – hivatkozásokkal együtt – a trópusi, mérsékelt és a hideg klímaövek méretének csökkenését-növekedését, mondjuk mérföldben, valamint nem a Kilimandzsáró bár ott könnyebb lenne, az Alpok hegyvidéki övezetességének változását méterben.

 16. Avatar

  EGY ÖTLET ÚJSÁGÍRÓKNAK, INGYEN.

  A hagyományos és megújuló erőművek egyes különbségei bemutatása.

  Ha az NKM honlapján közzétett adatai helyesek akkor:
  Átlagos éves fogyasztás lakossági fogyasztás 2018-ban az NKM Energia Zrt. egyetemes szolgáltatói ügyfelei körében: 2192 kWh/év/fogyasztási hely.
  Az adat napra és órára vetítve átlagosan 6,02 KWh/nap/fogyasztási hely-0,251 KWh/óra/fogyasztási hely.
  fogyasztási hely=háztartás

  A DUNAMENTI HŐERŐMŰ JELENLEG, 10 HEKTÁRON 3 426 295 HÁZTARTÁS VILLAMOS ENERGIA ,

  A DUNAMENTI HŐERŐMŰ A 2000 ÉVEK ELEJÉN 8 454 183 HÁZTARTÁS VILLAMOS ENERGIA , (ÉS A DKV ÉS SZÁZHALOMBATTA VÁROS HŐENERGIA IGÉNYÉT)

  A MET DUNAI SOLAR PARK, NAPELEM ERŐMŰVE 40 HEKTÁROM 9 000 HÁZTARTÁS VILLAMOS ENERGIA, (HŐENERGIA IGÉNYT NEM)

  IGÉNYÉT KÉPES KIELÉGÍTENI.

  Mi a célja a napelemes, szélturbinás erőműtelepek nyomatásának?
  1.) A mezőgazdasági termelés alá vonható magyar területek csökkentése?

  2.) Állami piacteremtés kevéssé hatékony, magas üzemeltetési kockázatú és drága berendezéseknek?

  3.) A regnáló kormányt hosszútávon elkötelezni, a szabad piacon életképtelen, un “alternatív” energiafejlesztő társaságok – beruházási, üzemviteli, piaci – vállalkozási költségei átvállalására, bevételpótló költségvetési támogatására?

  4.) A költségvetési pénzeszközök elvonása az államháztartás (honvédelem, oktatás , szociális ellátás), társadalombiztosítás (nyugdíj, egészségügy), kutatás-fejlesztés (MTA) és intézményeik működtetésétől és ezzel a zavarkeltés lehetőségének megteremtése?
  =================================================================
  ___________________________________________________________________________________

  Dunamenti Erőmű:
  “1976 között épült meg az erőmű második része, a DE II. blokk, mellyel a kapacitása 1870 MW villanyáramra, a hőszolgáltatási teljesítménye 975 MW-ra emelkedett. A 1994. évi bővítés a legkorszerűbb berendezések beépítésével további 300 MW villamos, 430 MW hőteljesítménnyel fokozta teljesítményét.”

  AZAZ 2000 évek elején összesen: 2170 MW villamos és 1405 MW hőteljesítménnyel (távfűtésre és távhűtésre hasznosítható) rendelkezett.

  AZ NKM “0,251 KWh/óra/fogyasztási hely” ADATÁVAL EZ, 8 645 418 FOGYASZTÁSI HELY, HÁZTARTÁS IGÉNYEIRE VOLT ELEGENDŐ.

  “Az új tulajdonos a nem kielégítő hatásfokú, elavult műszaki színvonalú blokkok bontásáról, egy korszerűsítéséről – hatásfok 20%-al növeléséről – rendelkezett.”
  ___________________________________________________________________________________
  Más forrás szerint.
  “Dunamenti Erőmű 9 földgáz és kőolaj tüzelésű blokkot tartalmaz (215 MW teljesítményű 6 darab, 150 MW teljesítményű 3 darab). Beépített teljesítményük összesen 1736 MW, az erőmű hatásfoka 36,3%. Ezeken kívül az erőmű mellett két gázturbinat is üzemeltetnek, melyek teljesítménye összesen 386 MW. ”

  AZ NKM “0,251 KWh/óra/fogyasztási hely” ADATÁVAL EZ, 8 454 183 FOGYASZTÁSI HELY, HÁZTARTÁS IGÉNYEIRE VOLT ELEGENDŐ.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  “2001-es adatok szerint, ÉVI ÖSSZESEN, az erőmű 3725 GWh villamos energiát, a gázturbinák 2210 GWh villamos energiát, és 6084 TJ hőmennyiséget termeltek.” Összesen 5935 GWh villamos energiát.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  “A jelenleg folyó beruházásokkal az erőmű a hat meglévő F-blokkja közül az egyiket kombinált ciklusú gáztüzelésű egységgé alakítja, ezzel a blokk jelenlegi 215 megawattos teljesítménye 400 megawattra növekszik, 36 %-os hatásfoka pedig 57 %-ra emelkedik. A Dunamenti Erőmű fejlesztései a tervek szerint 2012-re hasonló hatásfok-növekedés mellett a jelenlegi 1736 MW-os beépített kapacitás nem változik ugyan, de környezeti hatása jelentősen csökken.”
  ___________________________________________________________________________________

  És más források szerint:
  “Jelenleg a Dunamenti Erőmű a hazai beépített – 10 hektáron elterülő – kapacitás közel egyötödét adja (860 MW villamos) kitevő villamos teljesítményével és 560 MW hőszolgáltatási (a DKV és Százhalombatta hőigényét kielégítő) teljesítményével.”

  AZ NKM “0,251 KWh/óra/fogyasztási hely” ADATÁVAL EZ, 3 426 295 FOGYASZTÁSI HELY, HÁZTARTÁS IGÉNYEIRE VOLT ELEGENDŐ.

  =================================================================
  “2018-ban – részben a Dunamenti Erőmű korábbi üzemi területeinek hasznosításával, összesen 40 hektáron – megvalósult a MET Dunai Solar Park beruházás is, amely két területen hozott létre 17,6 MW beépített kapacitással (beépített kapacitás=egyenáramú, optimális csúcsteljesítmény) rendelkező napelemes villamosenergia-termelő parkot.
  Az itt termelt villamosenergiával mintegy kilencezer háztartást lehet ellátni.”
  =================================================================
  ___________________________________________________________________________________
  Egyebek:
  Az erőművet 1995-ben privatizálták:
  – A belga Electrabel energiacég tulajdonába került.
  – A Electrabel energiacégben a 2000-es évek folyamán a GDF Suez csoport szerzett többségi tulajdont.
  – A MET Holding cégcsoport tagjaként működő MET Asset Management AG 2014. július 1-től vásárolta meg a Dunamenti Erőmű, majd 74,8%-os többségi tulajdonát.
  —————————————————————————————–—————————————————————-

 17. Avatar
  kara kozgun

  “A legkártékonyabb buta ember, aki okosnak hiszi magát!” A szélerőművek kártékony ultrahang generátorok!
  A napelem gyártása több energia, ritka földfémet igényel, mint élettartama alatt megtermel! + majd megsemmisítés ktg.ge Újságokból minden benyaló “művelt! vagy? Tájékoztatóm fizikus fiam!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük