A marxista erkölcstan

Úgy tűnik, az új-zélandi terrortámadásban a szerencsétlen neomarxisták saját, homályos világképük igazolását látják: lám, mégiscsak a fehér (keresztény) férfi a métely, aki a világ elpusztítására tör. Ráadásul nekünk, magyaroknak azt is tudnunk kell, hogy mindezért Orbán Viktor a felelős.

A borzalmas új-zélandi terrortámadás másnapján az összes (sehova sem) haladó ellenzéki sajtótermék és politikus alig várta már, hogy a kormány orra alá dörgölje a muszlimok ellen elkövetett terrorcselekményt. Mintha ez egyszeriben azt bizonyítaná, hogy nem kell az iszlám fundamentalizmustól védeni Európát, hisz egy magát keresztes lovagnak képzelő pszichopata fehér férfi is veszélyes lehet. A Mérce nevű marxista propagandafórumon egymást érték a számonkérő cikkek arról, hogy a keresztény egyházak, meg Orbán Viktor miért nem nyilvánítanak részvétet.

Egyértelmű volt a sejtetés, miszerint hallgatásukkal lényegében a mészárlás melletti szimpátiájukat fejezték ki.

Aztán, amikor a magyar miniszterelnök küldött részvétnyilvánító üzenetet, az lett a baj, hogy miért olyan rövidet, ráadásul biztos nem is úgy gondolta.

De fölösleges is bármit mondania: az élesszemű haladó baloldaliak jól tudják, hogy maga Orbán keltette a gyűlöletet. A kormány illegális bevándorlás elleni kommunikációját határozták meg az elsődleges indítékként.

Hát igen, sajnos a globalizáció átka, hogy egy munkanélküli új-zélandi pszichopata Magyarország határőrizeti kihívásai miatt kezd ámokfutásba a világ másik végén.

A másik abszurd feltételezés, hogy egy világméretű tendencia egyik megnyilvánulása volt ez a támadás. A „fasiszta szar” – Jámbor András szavaival, bár ennek semmi köze a fasizmushoz, de ilyen apróságokon ne akadjunk fenn – most aztán elönti a világot.

Beszéljünk világosan, az ártatlan áldozatok halála ugyanolyan tragikus és elítélendő, de az iszonyatos szűklátókörűségre utal, ha valaki egyenlőségjelet tesz a világméretű és évtizedek óta zajló, ideológiai alapú iszlám terrorizmus és egy magányos pszichopata ámokfutása közé.

Az meg különösen undorító, ahogy ezt a vérengzést meglovagolják a ballibsi megmondóemberek, és nyomukban a véresszájú hétköznapi kis prolik.

Az elkövető zavaros elméletére ráharapva nagyszerű alkalmat találtak arra, hogy jól megleckéztessék a keresztényeket. Elég csak pár percet eltölteni például kedvenc játszóterükön, a 444 fórumán, hogy a hozzászólásokon keresztül egyből a legsötétebb keresztényellenes idők hangulata elevenedjen meg. A különböző „független” médiumok többnyire ateista megmondóemberei szarkasztikus vagy gyűlölködő stílusban oktatnak a keresztény értékekről. Mert ők aztán tudják, csalhatatlan erkölcsi iránytűjüket követve sose vétik el az irányt.

Persze az egésznek inkább a reálpolitikai hozadéka fontos nekik: a kereszténységgel szembeni gyűlölet, a vallás- és egyházellenesség elhozhatja a várva várt kohéziót az egymástól annyira különböző ellenzéki szavazók között.

Valamit őszintén és nagy egyetértésben gyűlölhet a borsodi bányász és az újlipótvárosi reklámgrafikus. Igaz, más hagyományok vannak a háttérben, de a végeredmény ugyanaz. A régi posztkomcsi prolik szinte örökségként hordozzák magukban a keresztények utálatát, sokan a mai napig legszívesebben karóba húznák a csuhásokat, közben a fiatal belpesti liberálisok meg felmondják a kötelező leckét az antitoleráns egyházról, ami nem halad az idővel, rasszista, homofób, elavult értékekhez ragaszkodik, ahelyett hogy támogatná kisfiúk kislánnyá átműtését, meg miegymás.

Összességében azért tanulságos és figyelmeztető jel, hogy mekkora vehemenciával gyűlölik egy vallás követőit azok, akik állandóan a vallási és társadalmi tolerancia nevében akarnak fellépni.

Facebook hozzászólások

  81-es proli

Avatar

12 hozzászólás

 1. Avatar

  Ne maszatoljunk, Új-Zélandon egyértelműen fehér neonáci gyilkolt, gyűlöletből. Nem Orbán vagy Trump miatt, bár az is tény, hogy az ő gyűlöletretorikájuk világviszonylatban is mérgezi a közbeszédet.

 2. Avatar

  Laszlo Jager!
  Jó helyen keresgélsz. Te vagy a hülye.

  • Avatar

   Apátok mondja: Adolf Hitler a Munkanélküliség jellemromboló hatásáról.

   hogy azután a napi kereset bizonytalansága, a munkahelyeknek ismételt elvesztése, az ezzel járó nyomor és éhség fizikai szerencsétlenségén kívül idővel lelkileg is megmételyezze. Ezek a viszonyok idővel közömbössé teszik áldozatukat, és az egyébként szorgalmas ember lassan egészen elveszti önbizalmát, laza életfelfogásra tesz szert, és azoknak eszközeivé válik, akik csupán aljas indulatok végett fordulnak hozzá. Olyan gyakran van saját hibáján kívül munka nélkül, hogy tulajdonképpen már közömbössé válik számára, hogy vajon csak gazdasági okok kiharcolásáról van-e szó, vagy pedig állami, társadalmi és kulturális eszközök meg semmisítéséről.
   Ezt a lelki átalakulást ezer és ezer esetben nyitott szemmel figyelhettem meg, s minél gyakrabban volt alkalmam mindezt látni, annál inkább megutáltam a milliós várost, amely előbb mohón magához vonzza az embereket csak azért, hogy később megsemmisítse őket. Amikor feljöttek a városba, még népünkhöz tartozónak számítottak, de mire ott maradtak, már elvesztek a nép számára.
   Engem is ide-oda dobált a nagyvárosi élet, s így saját magamon próbáltam ki e sorsnak a lelkületre gyakorolt hatását. A változó munka és munkanélküliség közepette a bevételeknek és kiadásoknak bizonytalansága elpusztítja a takarékosság iránti érzéket és a bölcs életbeosztás iránti hajlamot. Az ilyen ember látszólagosan rászokik arra, hogy jó időben jól éljen, rossz időben éhezzék. Az éhezés már eleve megsemmisíti a későbbi bölcs életmód minden lehetőségét; áldozata elé ugyanis állandóan a jó életmód délibábját varázsolja, s ez a beteges vágyakozás minden önfegyelemnek útjába áll, mihelyt ezt a keresetet csak egy pillanatra is megengedi. Ennek a következménye aztán az, hogy röviddel az újra felvett munka után minden beosztás a legkezdetlegesebb módon háttérbe szorul, s emberünk egyik napról a másikra éli világát.

 3. Avatar

  Nem biztos, hogy az ateisták gyűlölködnek a kereszténységre itt nálunk. Az ateista minden vallást megvet, de ha választania kell, hogy muzulmánná kell válnia, avagy a sokszor megreformált kereszténység toleranciája között, az utóbbit választja.
  Sok ateista van a jobboldalon is, mert a vallástalanság nem azonos a hazagyűlölettel, nemzetutálattal, avagy a hermafrodita erkölcstelenséggel. Egy valódi ateista jobban utálja az iszlámot, mint bármilyen más vallást, esze ágában sincs pont a dzsihadistákat beereszteni, és utána kötelezően majd napi ötször egy életen át ugyanazt a fenékfeltartásos süketelést hallgatni (sokan mi európaiak, akik már a reklámoktól is fóbiásan kirohanunk mosogatni a filmek alatt, s bele is halnánk, ha napi öt órát kellene a Koránról hallanunk).
  Úgy látom a környezetemben, hogy a közös veszély inkább összehoz minket vallásosakat, vallástalanokat.
  Ez a kereszténygyűlölet sokkal inkább a közös platformra került szemiták felől fakad. Akik kerítést bontanának, ha juttatnak nekik a hódítók majdan némi koncot, eleve arra készülnek, hogy áttérnek az iszlámra. Csak azoknak öröm ütni megint a normálisakon, akik rettegnek, hogy mégse jön össze a bolt a tervezett Kalifátussal.
  Itt nem vallási alapú a vita. Az emberi erkölcsöt, tartást, gerincet, szeretni tudást és az igazságot irigylik tőlünk a zöld-baloldaliak, mert olyanjuk soha nem lesz nekik.

  • Avatar

   Munkanélküli dala 1996-ból
   Nincsen pénz, nincs, guba
   Arra int a Horn Gyula:
   Legyek jó, legyek hálás
   (ingem, gatyám bálás)
   Legyek nyugodt, szerény
   Ingyen konyha: nagy eredmény!
   Lesz segély, ha nincs állás,
   Szép a hajléktalan szállás!
   Legyek koldus, legyek ostoba,
   Csak fel ne lázadjak soha!
   Legyek lelkes, legyek árva,
   Tag lehetek, sok szép pártba!
   Legyek hajlékony, görbe,
   Bevesznek úgy, az úri körbe!
   Legyek tolvaj, gazember,
   Ingyen ebéd akkor nem kell!
   Kár érted melós gyerek,
   Későn jött meg a te eszed,
   Elmaradtál egy arasszal!
   Többre mentek mások tapssal!

   Mondd az ostobának!

   Mondd az ostobának, úr hogyan lehet,
   Meglásd, Ő majd, hűségesen követ
   Mihelyt megérti, mi ebből az előnye.
   Vad osztályharcos válik belőle!
   Lehet a teóriának ezer hibája.
   Egy se lesz, mi meggyőzze, belássa.
   Mégiscsak hibás az eszme.
   Így nem igaz tétele egy se!
   Hiába győzködöd: végre láss!
   Nem szűnt meg a kizsákmányolás!
   Más teszi, másképp
   Szegény maradt a nép!
   Híznak az ügyeskedők!
   Orrodnál fogva vezetők!
   Ki az asztalra többet tesz le,
   A naplopót nem szeresse!
   Mert, mért dolgozzon másra?
   Elég a saját családja!
   Inkább imára a kezét,

  • Avatar
   zolatiguszti

   Már elnézést de ateistaként én egy vallást se gyűlölök.Maga összekever bennünket a komcsikkal.
   Magam részéről a vallás mindenki saját játékszerének tartom, elismerem a legtöbb pozitív társadalom építő hatását, de személyesen ahhoz hogy helyes morális életvitelt vigyek nem igénylek felhőkön üldögélő szakállas teremtőket, se Tórás pénzbuzi, se Mohamedes sivatagi rablóvezéres, se családgyilkos Isten formájában.
   Valahogy el bírom hinni a világ dolgait logikus tudományos kutatások eredményeiként is.

 4. Avatar

  „A politikában az emberek mindig az ámítás és az önámítás együgyű áldozatai voltak és azok is maradnak, amíg meg nem tanulják, hogy bármely erkölcsi, vallási, politikai, szociális frázis, nyilatkozat, ígéret mögött fel kell fedniük egyik vagy másik osztály érdekeit. A réginek a védelmezői mindig rá fogják szedni a reformok és javítgatások híveit, amíg ezek meg nem értik, hogy minden régi intézmény, bármily használhatatlan és rohadt is, egyik vagy másik uralkodó osztály erejére támaszkodik.”
  Forrás: Lenin: Mi a teendő.

 5. Avatar

  Már írtam, de megismétlem a kérdést, te magadtól vagy ilyen hülye, vagy a CEU-n tanultál?

  • Avatar

   Ne világíts

   Ne világíts szemébe, a sötétnek,
   Ki híjával van ő az észnek!
   Mert ő attól úgy elvakul!
   Gyűlölni fog, bitangul!
   Hitéből, ha kibillented
   Ellenséged lesz neked!
   Butaságáért belülről,
   Mélyen meggyűlöl!
   Ha azt hozod tudtára,
   Mekkora nagy marhája!
   Ő és véleménye!
   Világ szégyenére!

 6. Avatar

  Igen. Főleg az “erkölcstanuk” volt “túlfejlett”. Annál “szilárdabbak” csak az akasztófáik voltak!

 7. Avatar

  A marxista meséket azok hallgatják meg, akik még hisznek a mesékben, vagy a kiválasztottak tagjai, akik felidézik, tanulják a meseszövegeket minél több gyanútlan butítása a cél.
  A történelmi marxizmus már bizonyított, államosítás, privatizálás és a valóság. A valóságban pedig ha átvertek, akkor sajnos így jártál.
  A marxista alapálllás a közös szellem, ami a tiéd az az enyém is, az enyémhez viszont semmi közöd. Óvodásoknál még lehet agitálni.

  • Avatar

   Lenin meg a többi hatalommániás agybeteg egy büdös szót se írt le a munkások vagy a parasztok jólétéről. Az ellenség kiirtásáról viszont oldalak ezrein ömlengett, persze szükségszerűségből. Na most ha komcsi vagy libsi ezt nem tudja, vagy tagadja, akkor agybeteg az is. Idézni lehet azt a barmot, de tény: életképtelen eszmét erőszakoltak rá a világra. Az eszmét a gyakorlat minősítette: megbukott. Marxista etika pedig nincs: olyan elvet nem talál, melyet nem rúgtak föl azonnal, mihelyt abból haszon származott. Mentegetni próbálhatja a kommunizmust és követőit, igazolni akkor sem tudja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük