A politikai lesre állításról

Hogy a lesre állítás micsoda, azt a köztünk élő „általános barátnő” kedvéért röviden összefoglalom: olyan összehangolt és tudatos cselekmény, melynek során a védők pont a kulcspassz előtt feljebb lépnek, ezáltal a támadó játékos(ok) lesen kapják a labdát, tehát jöhet a fütty és a nézőtéri kuncogás. Azt, hogy ilyen a politikában is van, arról fogalmam se volt, pedig Horngyufa miniszterelnökké választása óta semmin nem tudtam meglepődni. Ezidáig.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””][/title]

A történet közismert, Nyakóelvtárs és az MSZP megpróbálta leadni a népszavazási kezdeményezését, amit – valószínűleg – Kubatov Fradielnök körüli alakok úgy hekkeltek meg, hogy beküldték a legtufább szekurutis verőlegényeket tömegnövelőnek. Legalábbis ez a bejáratott megfejtés. A valóság, mint annyiszor máskor, most is színesebb, ráadásul felettébb vicces.

Hogy Erdősíné elvtársnőt miért gondolták kopaszokkal megerősíteni, az az emberi viselkedéssel foglalkozó tudósoknak következő negyedszázadra elég gondolkodni valót ad. Példának okáért, ha én vagyok az Ösztönös Pártszervező Gábor és egy unalmas kedden ki szeretnék baszni az MSZP-vel, akkor szólok 20-30 CÖF-ös aktivistanéninek, akik a járókereteikkel simán rávernek bárkire 4 másodpercet, mint az bármelyik tömegközlekedési eszközön megfigyelhető, mióta van tömegközlekedés és vannak nénik.

Ösztönös Pártszervező Gáborék (jelenleg nyolc az egyhez van a bukiknál, hogy övé volt a mesterterv) ehelyett kirendelnek 15 könnyen beazonosítható előembert, akik azon túl, hogy látványosan nem népszavazást kezdeményezni érkeztek, szorgalmasan fényképeztetik magukat.

Biodíszletként viselkednek, de Nyakó biodíszleteként.

Mert arról sem illik megfeledkezni, hogy időtlen idők óta Nyakó elvtárs bizonyult az első értelmes ellenzéki politikusnak. Jött, látott, győzött. Amint feltűnt az első fotós, az első televíziós stáb, neki már nem kellett népszavazást benyújtania. Emelkedett a tét. És Nyakó remekül ismerte fel a lehetőséget abban, hogy a „nem túl okos fiúk” valami elképesztő ostobaságot találtak ki:

és simán lesre állította Erdősinét.

A 444 kikérte a NVI belső térfigyelő kamerájának felvételét. A mindent meghatározó fél percben a következő történet. Megcsörrennek a telefonok, lehet beadni a kezdeményezést. Az időbélyegző mellett álló faszi visszakézből pecsétel, miközben Nyakó még csak feláll és zack snyderi indokolatlan lassításban elindul. Csak a ködkürt hiányzott, komolyan. Közben Erdősiné ülve marad, ami picit elbizonytalanítja Nyakót, még vissza is néz, hogy akkor mi van. Aztán megnyugszik, mert Erdősiné segítője pecsételt. Ezután odalibben és végefőcím.

Ebben a felállásban, ahogy elhelyezkedtek történetünk legfontosabb mezőnyjátékosai, a gyakorlóbólyaként funkcionáló előemberek nélkül is Nyakó a második. A kopaszok tehát nem akadályoztak semmit, de lehetőséget teremtettek.

És Nyakó élt vele, megérdemli a gratulációkat!

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

4 hozzászólás

 1. Avatar

  Véletlenek pedig nincsenek.

 2. Avatar

  Laci Szabó, elaludtál, vagy még nem ittál eleget?

 3. Avatar

  Ezek nem alszanak,lesben àllnak,hogy vajon mikor ,ês kibe tudnânak
  belekötni! A veszteséget,nem tudjâk megemêszteni! Pedig ez van
  elvtârsak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük