A toporzékolás joga

Mióta Kéri László bejelentette, hogy érhetik még kellemetlen meglepetések Orbánt 2018-ban, azóta megértem a libnyaf ellenzék nekikeseredését. Kéri László még soha semmiben nem találta el a jövőt, ha nekem ilyen szériám lenne tippmixben, messze kerülném a fogadóirodákat.

De maradjunk annyiban, megértem az ellenzéket. A Kéri-tételből kiindulva tényleg nincs más lehetőségük, mint a nyilvános rendezvényeken elkövetett toporzékolás, hogy az általában vett jelenlétükről tájékoztassák a műértő közönséget. Kellemetlen, de mégis legyünk nagyvonalúak.

A bírósághoz hasonlóan, magam is úgy gondolom, a szabad véleménynyilvánításnak szerves része a politikusok basztatása, amennyiben a tisztelt hivatásos ellenzéket és a pár darab választópolgárukat nem elégítik ki a “drágabolgárúr, hát mondja meg” típusú betelfonáló műsorokban zajló szokványos önkívületek.

Régen volt, de talán még emlékeznek rá, mielőtt Palpatine nekiállt módszeresen lebontani a fékeket és ellensúlyokat (hehe), fordított felállásban szórakoztatta egymást a két fél. Gyuriferiék világa tűnt kimozdíthatatlannak, és rendszeresen ment a szereplései alatti hazaárulózás, óbégatás. Vagy ott van Budapest hercegének, Demszky Gábornak az utolsó pár éve, amikor fellépéseinek megkerülhetetlenül kötelező kelléke volt a körülötte álló képzett személyzet, műveleti tojáselhárítási célokból.

Egyetlen különbség, hogy azokban a derék demokratikus időkben a rend éber őrei ezalatt sün-formációban kiemeléseket hajtotta végre, vagy mindközönségesen letartoztatták az “ünnepek méltóságának megzavaróit”, természetesen a haladó és minden emberijogi hábiztire érzékeny értelmiség ütemes tapsától kísérve.

Hol vagyunk már attól a baloldaltól, amely szerint az utca nem a politizálásra, hanem a közlekedésre való…

A történelem (mert szerencsére már az) meg arra való, hogy okuljunk belőle. Amennyiben a megboldogult gyurcsányizus alatt háborogtunk a sünözésen, úgy cserébe, a jelenben, hagyni kell Juhászpetiéket dülleszteni, óbégatni, sípolni. Szánakozni szabadon lehet rajtuk és itt vissza is kanyarodtunk a Kéri-tételhez.

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

3 hozzászólás

  1. Bizony, hagyni kell őket. Minden ilyen fellépésük növeli e Fidesz esélyeit 2018-ban.

  2. Ej Piréz úr.
    A táncos-komikus idióta a basztatása előtt kiszivárogtatta az őszödi beszédét. Előtte még az is kiderült,hogy nem volt igaz a kormány által leközölt hiány,hiánycél. Szóval semmi. Ezt a “derék” bíróság a választás után merte csak megítélni (mármint,hogy joga van megismerni az adatokat mindenkinek) 2006 -ban történt ez is.

  3. Kisebb mellény, csöpp alázat, odafigyelés.
    Különben meg fogunk lepődni 2018ban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.