A totális kitaláció

„Totális kitaláció, amit rólunk állítanak. Eszméletlen mennyiségű közpénzt elköltenek ezekre a gyűlöletkeltő kampányokra, amikkel próbálják összezavarni az embereket, miközben nem teljesítik a menekültekkel kapcsolatos nemzetközi kötelezettségeket, nem biztosítanak tisztességes eljárást.” Ezt nyilatkozta a fényes tekintetű Amnesty International főtitkára, Salil Shetty. A bácsi teljesen igazat állít a saját univerzumában. Kár, hogy ez az univerzum csak a fantáziájában létezik.

Amikor elolvastam a tételgondolatként, azt hiszem hamar elhíresülő mondatot, megmondom őszintén, kiesett a tonhalas szendvics a számból:

Mikor elmegyek Afrikába, Ázsiába, Dél-Amerikába, leülök tárgyalni az ottani vezetőkkel, akkor azt hallom, hogy miért őket oktatjuk, mikor a magyarországi helyzettel sem tudunk mit kezdeni.”

Először is el kell gondolkodni, vajon melyik afrikai demokráciában is járhatott a bácsi. Hosszasan törjük a fejünket…. még mindig törjük …. még mindig kutatunk a memóriánkban … és bumm: nem találtunk igazi afrikai demokráciát. Vagyis mégiscsak van egy: Botswana. Ahol a Botswanai Nemzeti Párt nyerte a választásokat, hiszen demokrácia van. Ezt 1965 óta minden választáson megteszi. A párt hívei szerint nyilván 1965 óta annyira jól kormányoznak, hogy a jelenlegi államfő, aki speciel korábban a hadsereg főparancsnoka volt. Na jó, nem folytatom …

Mindezek mellett érdemes lenne az ugandai és ruandai demokráciát elénk példaként állítani. Jaj, azt pont nem, ott mintha az elmúlt pár évtized egyik legnagyobb tömeggyilkossága zajlott.

Vagy Líbiát. Igen, Líbia, ahol a Khadafi elnök uralkodott, s azóta nincs kormány. Ott nyilvánvalóan fennen fénylik a demokrácia.

Mégis kedvencem Zimbawe, ahol a Robert Mugabe elnök immáron túllépte a 90-et és még mindig bölcs vezérként irányítja az országot. Az a pár évtized mindig a demokrácia jegyében telt el.

Felteszem amúgy a mentő kérdést, Salil barátunknak – mindjárt kettőt. Az egyik: vajon, ha akkora a demokrácia meg az emberi jogvédelem, akkor miért jönnek ide? Mármint nem a jogvédők, hanem a jogvédettek. A másik: Salil barátunk miért nem Indiában, szülőhelyén óvja az emberi jogokat? Oké, például ott már tegnap óta nem lehet kiskorú lányokat megerőszakolni büntetlenül, ez azért haladás, meg mintha mostanában kevesebbet tüzelnének el a kiváló fűtőanyag hírében álló özvegyekből is, tehát irány Magyarország…

Azért ezt a vérciki cikket belinkelem, a Guardian próbálkozik a szerecsenmosdatással. (Igen, szándékos volt.) Tehát Afrikában, Ázsiában, Dél-Amerikában minden tökéletes, vagyis majdnem tökéletes, de az apró hibákat azért nem tudják hitelesen elhárítani, elérzékenyíteni neves jogvédő szervezetekben munkálkodó barátaink, mert hát Magyarország hitelteleníti őket.

Bayer Zsolt erre biztos valami olyasmit írna, hogy elmentek ti a kurva anyátokba! De ezt majd ő megírja, inkább arra figyelmeztetnék, hogy roppant nagy veszélyekkel áll szembe a nyugati társadalom: párhuzamos társadalmak alakultak ki mellettünk. Az egyik ilyen párhuzamos társadalom a liberálisok társadalma, ahol minden összevág, minden érthető, ám azon kívül érvénytelen. Kicsit hasonlít a működésük a mostanában divatos urban fantasy műfajához, ahol is egy alternatív világot alkot a kiváló képzelőerővel megáldott író, és ennek a fantáziavilágnak természetesen vannak saját fizikai törvényei, illetve saját, a miénktől eltérő mitológiája. Mint például olyan, hogy Afrikában demokráciák vannak, amiket csak a magyari helyzet miatt nem lehet továbbfejleszteni.

És mindezt előadja az OSI finanszírozta NGO az OSI alapította egyetemen, hogy a végén mindenről beszámoljon az OSI pénzelte újságnak.

Tudjátok mit? Mégis elmentek ti a kurva anyátokba!

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

10 hozzászólás

 1. Shetty akkor amikor a te itteni MSZP-SZDSZ bandád a hozzád hasonló Gyurcsányoddal az élen az ország elidegenítésük ellen,csőrbetaszításuk ,lopásaik ellen tüntető népbe lövettek Te mint a szar némán a gazban rejtőztél ,azóta is kussolsz ezekről.

 2. Olyan mintaállamok ezek:
  -Ahol az egyenjogúság jegyében minden nőt körülmetélnek, hogy ne élvezze a szexet?
  -Ahol minden hajléktalan gyereket csonkolnak, megvakítanak, hogy nagyobb hasznot hajtson?
  -Ahol baloldalinak mondott terrorszervezetek drogbárók rokonait, kizsákmányoló cégek alkalmazottait rabolják el váltságdíjért?
  -Ahol a társadalom túlnyomó többsége szeméttelepen él?
  -Ahol a gyerekmunka gerincét képezi a gazdaságnak?
  -Ahol a drog előállítása és kereskedelme bagóért legtöbbször az egyetlen értelmes kereseti lehetőség?
  -Ahol a gyermekkatonaság egy kiút lehet e teljes reménytelenségből a minimális túlélési esély felé?
  Folytassam?

 3. Tulajdonkép a demokrácia nem természetes állapot. A király, szultán, nagyvezír nos igen. A fáraók óta ilyen diktaturák vitték a világot és most azt mondják, hogy a demokrácia tökéletes. Teljesen demokratikusan megválasztották Hitlert és csináltak világháborút. Demokratikusan választott amerikai elnökök bombáztatnak mindent amit éppen bombázni tartanak jónak. Az sem helytálló, hogy a tudomány és a technika a demokráciákban fejlődik. Kína számos találmányt adott a világnak (papir, puskapor, iránytű, stb.) noha despotikus császárság volt.

 4. Ez komoly???

 5. „Mikor elmegyek Afrikába, Ázsiába, Dél-Amerikába, leülök tárgyalni az ottani vezetőkkel, akkor azt hallom, hogy miért őket oktatjuk, mikor a magyarországi helyzettel sem tudunk mit kezdeni.”

  Inspirált nyelven szólva, jól kifrancolták ezek a vezetök Shalil Shettyt. Mondtak neki valamit, amire ne tudjon válaszolni s hagyja öket békén.
  Azt nem tudhatom, hogy számoltak-e azzal, hogy a pacák meg ezzel fogja kifrancolni a magyarokat.
  Ide ugyan nem akarnának jönni, mert kicsi a zsebpénz, meg az sem biztos, hogy minden feleség csempézett fürdöszobát kapna. De mostmár azzal is kell számolniuk, hogy a gazdag országok tele vannak, maradtak a szerényebbek. És talán ezekben könnyebben fognak duhajkodni annyi nemzetközi védelem oltalmában.

  A demokráciával tul.képpen nem is foglalkoznék mint olyannal. Idöközben abból is varázslatos kulcsszó lett mint az antiszemitizmusból, Hitler és a gárdájából; akármit nyit vagy csuk, aszerint, hogy mit diktál a pillanatnyi érdek.

 6. tényleg a kurva anyját! :-)))

 7. Az, hogy a magyar kormány nem tartja be a menekültekkel kapcsolatos nemzetközi és EU-jogszabályokat baromira nem kitaláció, hanem az ENSZ és az EU hivatalos véleménye:
  http://hu.euronews.com/2017/09/12/a-magyar-kormanyt-biralta-az-ensz-fobiztos
  https://444.hu/2017/09/12/az-ensz-menekultugyi-fobiztosa-magyarorszag-alaptalanul-tartja-fogva-a-menedekkeroket-es-nem-garantalja-megfeleloen-a-menedekjoghoz-valo-hozzaferest-sem

  • Elmégy te is a jó kurva anyádba!

   Nemzetközi jogszabályok azok, amit ezek a seggfejek kitalálnak és ránk próbálnak erőszakolni.

   A te fajta seggfejek, meg tapsolnak és olyanok vagytok, mint a betegek, akik nem is veszik észre, hogy ég a lábuk.

   Háború van, és még a seggfejek kedvéért sem fogunk önként és dalolva kapitulálni.

 8. Ahogy elnéztem a bácsi fotóját, elgondolkoztam, hogy mi a [email protected] köze lehet neki Európa ügyeihez, hisz láthatólag egy másik világrészből szalajtották.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.