Amit Lukácsról és szobráról tudnotok kell

Kedves balliberális embertársaink! Magyarország legsikeresebb politikai ereje az elmúlt időszakban ismét feltakarított utánatok egy, csodák-csodájára az elmúlt 27 évben gond nélkül bűzölgő kutyapiszkot. Mivel ez nektek érthetően nem nagyon tetszik, ismét ideje tisztázni néhány kérdést. Főleg, mivel úgy látjuk, hogy a tudomány mindenhatóságába vetett tengermély hitetek ellenére a Csillagkaputok valamiért ismét üzemzavarral küszködik, és az alternatív univerzumotokban ragadt veletek.

 • Miért nem állhat szobra/lakásmúzeuma ennek a nagyszerű filozófusnak saját hazájában?

Hazudhatnék udvariasan olyasmiket, hogy ez bonyolult kérdés, de beszéljünk őszintén. Alapvetően azért nem állhat, mert elkúrtátok 2002 és 2010 között. Nem kicsit, nagyon! Európában olyan böszmeséget nem csinált senki, mint amilyet nektek sikerült.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Lukács Györgynek bohém természete és kozmopolita világnézete következtében volt még pár hazája Magyarországon kívül. Ha jól tudom, azokban egyelőre még nem a 0rbán uralkodik. Talán próbáljatok meg ezekben szobrokat meg lakásmúzeumokat létrehozni. Van az a mondás, hogy ha a hegy nem megy Mohamedhez…, akkor menjetek inkább ti a sok kis mohamed után, és előbb-utóbb elvezetnek benneteket Lukács György egy másik hazájába, ahol van igény ilyesmire.

 • Lukács lényegében egy rocksztár. Bárhova mész Nyugaton, ha mondod, hogy magyar vagy, (Ugye, ha hihetnénk nektek, ilyenkor rögtön a földre köpnek, szóba se állnak veled…) rögtön helyeselnek, hogy „Ah, Goulash, Puskas, Lukach! Ha Washingtonban bemutatkozol, mint Lukács, megkérdezik, hogy véletlenül nem vagy-e leszármazott.

Persze, és a lányok (fiúk is akár) szó nélkül leszopnak, ha Lukács-póló van rajtad, mert a csegevarás már lecsengett. Parndorftól Nome-ig az egész Művelt Nyugat gyakorlatilag Lukács-lázban ég. Főleg, mióta a köcsög fideSS be akarja záratni a lakásmúzeumát, ami Magyarországon világhírnévre tett szert.

Én is megkérdezném amúgy, hogy véletlenül nem vagytok-e leszármazottak, csak engem szerintem feljelentenétek ezért.

 • Lukács nem is volt kommunista, hiszen csak leninista volt, és az is csak fiatalon. Meg utána az ötvenes évek elején mégis beállt a Párt oszlopának kicsit, de csak azért, hogy belülről bíráljon, és tegye jobbá a világot. ’56-ban meg átállt végre, és fél évig Nagy Imrével volt Romániában.

Igazán jó látni, ahogy hatalmas hévvel nekikezdtek valaminek. Aztán ez a valami rendszerint a szakértelmetek teljes hiánya miatt (vagy pont annak következtében) totálisan befuccsol. Utána rögtön ugyanilyet akartok megint, csak másik köntösben, és dehogyis van nektek közötök az előző kudarchalmazhoz.

A legmókásabb, hogy velünk mindig teljes komolysággal próbáljátok eljátszani ezt a rossz bohóctréfát, őszinte hévvel magyarázva, hogy ti nem is olyan komcsik vagytok, hanem a jó komcsik, meg hogy a zöld ávó az nem is a kék ávó, hanem sokkal jobb, szebb és emberségesebb. Sajnos mi csak az ávót, nézzük, és a színkódjaitok nem érdekelnek bennünket. Ugyanez a probléma bizony itt is felmerül.

Azért szelíden mégis megkérdezném tőletek, hogy ha az ifjú Lukács leninista volt, tehát nem kommunista, akkor mi volt az ifjú Lenin?

Azt mondjuk nem vitatom, hogy ő élete teljes hosszában leninista tudott maradni. Gondolom a múmiája előtt is ezért térdepeltetek annyira lelkesen. Lukács hősies átállásához pedig javaslom a Wikipédia átszerkesztését, mert ott ilyen fake newsokat találni:

A szovjet hatóságok letartóztatták, és Romániába vitették. 1957. április 11-én hazatérhetett, ami után levélben kérte, hogy az újjáalakult kommunista párt, az MSZMP tagja lehessen, de az MSZMP-be már nem igazolták vissza.”

1967-től tagja lett az MSZMP-nek (szavai szerint „visszazárta a párt”), amely a párttagságát visszamenőlegesen ismerte el. Hitt a marxizmus reneszánszában, 1968-ban a sztálinizmus igazi alternatívájának a „szocialista demokráciát” nevezte.”

 • Kell ide a szobor, mert ez végülis a „mi környékünk”.

Hoppá! Nem ezért került bajba pár hónapja Kende doktor Majtényi kapcsán? Na, jól van. Minek is itt píszískedni, végülis igazatok van. Kéne valami zsidó szobor oda, velünk lehet tárgyalni. Mondjuk legyen akkor Boskovits „Bob” Sándor százados, aki bátran harcolva esett el a sokszoros amerikai túlerővel szemben, mint magyar királyi hivatásos repülőtiszt, és mint ortodox rabbi fia. Nézegessétek csak őt tüntetésre sietés meg kutyasétáltatás közben! Hátha átgondoljátok, mit és hol rontattok el az életben.

 • „Ez a kormány egyszerűen náci, ez undorító. Tüntetek, szavazok, és ha a helyzet érdemben nem változik, emigrálok is most már tényleg!”

Akkor idő és helyszűke miatt gyorsan:

 1. Nem,
 2. Csakis neked.
 3. Csak hajrá, most tényleg valami elindult!!444!!!
 4. Eddig is szavaztál, nem? Na és kire, ha nem vagyok indiszkrét.
 5. Nem fog.
 6. Ezt már nagyon sok éve mondod, aztán valahogy még mindig itt vagy. Paprika is meddig jutott? Bécs? Érdekes, hogy ha Magyarországon befuccsoltok, akkor berajzotok ebbe a (számunkra) zavaróan közeli patkányodúba. Úgy látszik, ez valami történelmi szükségszerűség nálatok.
Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

10 hozzászólás

 1. Lukács öntörvényű marxista volt, nem leninista. Sosem tartozott a Rákosi vagy a Kádár-rendszer elvtelen védelmezői közé, élete jelentős részében indexen voltak a művei.

 2. Minden tiszteletem azoknak, akik 50 percen át képesek hallgatni paprikakinga világmegváltó gondolatait.

  • Milyen gondolatokat?

   • Nagylelkűen feltételeztem, hogy 50 perc alatt nem csak a semmire alapozott lózungok, vagy a “mások azt mondták,hogy így van, utána lehet olvasni” típusú értelmetlen szájtépés megy két, (valami fizikusról elnevezett) egyetemen!! végzett, magukat értelmesnek gondoló (józan) ember között. Ha nem így volna, nagyot kellene csalódnom a magyar közoktatásban.

 3. Uh bazmeg paprikakinga… amig vannak paprikakingak addig garantalt hogy epeszu ember nem fertozodik meg liberalizmussal.

  Es most magunk kozott: azert az valami isteni szinjatek, egyfajta ajandek a sorstol hogy ilyen ellenzeke van a fidesznek. ( tudom, tudom, sokat lopnak a fiuk, hulye se vagyok, penztaroslorinc vagyonanak annyi koze van ML tehetsegehez mit a Csatkai Szuzmariahoz, de a fiuk jo iranyba viszik az orszagot foleg ilyen idokben, es – szepsegtapasz gyanant – az mszp mar lukasra lopta volna az orszagot, persze ettol a lopas lopas marad.

  • Annyira sötét vagy bazmeg, hogy azt sem tudod, Pap Réka Kinga nem liberális, hanem balos!

 4. göre gábor

  Lukács efftárs ostobasága!! Marx- vagy Lenin műhöz jusson, és az értelmiség egy része idegenkedéssel, gyűlölettel, de egy bizonyos félelemmel, olyan érzéssel, hogy itt van valami szörnyű, ami esetleg veszélyes, esetleg jó, egy bizonyos tisztelettel állott szemben a marxizmussal. Az utóbbi 7-8 év alkalmas volt arra, hogy ezt a jó hangulatot megsemmisítse, mégpedig
  – hozzá merném tenni – nemcsak a pártonkívüli értelmiségben, hanem a pártértelmiség egy részében is, persze be nem vallottan, képmutatóan, eltitkolva
  De természetesen nemcsak az értelmiségben van rossz helyzete a marxizmusnak, hanem az egész magyar népben, az egész a magyar nép egy nagy részében rendült meg igenis a hit a marxizmus alapvető tanításának igazságairól, és ebben nagyon nagy részben bűnös
  a sajtó. Gondolok központi folyóiratainkra és lapjainkra, 1953!

 5. Hajas-Kézai

  Lukács egy mocsadék komcsi volt, ez a kötet részletesen leleplezi a rémtetteit: http://www.part-oldalak.hu/kutatas/Esz,%20tronfosztas,%20demokracia.pdf

 6. https://www.youtube.com/watch?v=kNw8y4fO_VQ
  Lukácsot szépen kitárgyalják. Az egy tömeggyilkos volt.

  • A Tanács-köztársaság alatt ugyanaz volt a rangja, mint Rákosi Mátyásnak. Népbiztos.
   Egyébként Lukács György életművéből egy kis kiragadott, de őszinte részlet:
   “Az ember nem ölheti meg az anyját, kivéve, ha osztályellenség.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.