Azt akarod mondani, hogy kettős mérce lenne?

Pedig szó sincs erről. Pusztán annyi a lényeg, hogy nekünk, a mindenkinél és mindennél okosabb tudományos értelmiség képviselőiként, kötelességünk árnyaltan gondolkodni a dolgokról. Te pedig, kedves fideszes, egyszerűen túl buta vagy ahhoz, hogy ezt megértsd.

Mi mindent árnyaltan látunk a világban. Csakis így tudunk létezni, mert annyira elképesztően okosak és kifinomultak vagyunk, amilyen te sohasem lehetsz! Na, jó! Önmagukat talán nem látjuk árnyaltan, mert annyira hihetetlenül szerelmesek vagyunk önmagukba, hogy azt még a mindennél tehetségesebb művészeink se tudnák árnyalt művészi eszközeik révén kifejezni. 

Legjobban én is azt szeretem, amikor a saját magam által készített interjút olvasom az ÉS hasábjain, amelyet természetesen önmagammal készítettem, de ennyi még férjen bele! Minden szentnek maga felé hajlana a keze, ha úgy látnám a dolgokat, mint ahogy te a buta világlátásoddal teszed, és hozzád hasonlóan hinnék az ilyen csacska babonákban, melyeket a tudomány a vallásszociológia segítségével már milliószor tudományosan megcáfolt.

Elvakult világnézeteddel szemben, én átgondoltan és árnyaltan szemlélek mindent, ami ezen a csodálatos kis kék bolygón történik, vagy történt. Ahol te gyilkos kommunistákat vizionálsz, ott én egy szebb, jobb, igazságosabb társadalomért fegyverrel harcoló embereket látok, akik őszintén hittek a nemes eszmében, és lekvároskenyéren vitték nyaralni az általatok kisajátított és EU-s pénzből körbetérkövezett Balatonra a nincstelen proligyerekek széles tömegeit. 

Ahol te alig burkolt rasszizmusod megnyilvánulásaként jöttment migránstömegeket látsz, ott én sokkal árnyaltabban és a dolgok valódi fenekére nézve csodálatos kultúrákat, az ósdi, elaggott, butuska klerikalizmussal szemben vérpezsdítően izgalmas és bámulatosan ősi vallásokat, amelyek érdemesek a megismerésre. Ahol te terrorizmust kiáltasz, ott én tudatlanságot és meg nem értést. Meg egy borzalmas gyermekkort, ami egy másik kontinensen, miattad nyomorodott meg, mert te is hetero fehér férfi vagy, tehát lényegében elkövető! 

Ahol te SZDSZ-ezni kezdesz, ott én a teljes spektrum minden aspektusát megvizsgálva vádlón  felemelem a mutatóujjam! Vajon felelőssé tehető-e egy gyermek azért, ha ugyanolyan módon vezeti a villanyáramot a reakciós herékbe, vagy joga van neki is a saját módján kínozni a rohadék nemkommunistákat? Vajon tényleg annyira elkúrták-e, mint ahogy egykor önmaguk hencegtek vele, vagy 10-15 év után már itt az ideje újraírni a múltat, és rájönni, hogy mennyire csodálatos munkát is végeztünk, akarom mondani végeztek ők. 

Hiszen akkor még érvényesültek a közgazdaság tudományos törvényei!!!

Nem lehetett egyszerre növekedni, és el nem adósodni. Elégedett volt velünk a külföld, ez pedig, az alacsony jegybanki alapkamattal szemben minden, valódi gondolkodó ember számára a legértékesebb kell hogy legyen.

Lehet, hogy voltak akkor is általuk elkövetett hibák, de sosem volt olyan sötét, mint most, az Orbán-rendszer bármelyik pillanatában, hiszen még volt alkotmány meg Népszabadság!

Ezért is nagyon fontos, hogy az árnyalt gondolkodásmód sem érvényesülhet minden esetben!!!

Ahogy nácik sem indulhatnak demokratikus választásokon, úgy Orbánnal szemben sem engedhetjük meg a bármiféle árnyalás legapróbb luxusát sem. Meg Duterte, Trump, Bolsonaro vagy Salvini esetében sem, akik mind nagyon gonosz emberek. Drogosokat büntetnek, fákat vágnak ki és nem engednek migránsokat kikötni sem. Ráadásul mindegyiket orosz hackerek szavazták meg, akikkel szemben pláne nem gondolkodhatunk árnyaltan, hiszen a világ minden rossz, gonosz és bűnös dolga mögött az káros tevékenységük sejlik fel. 

Nélkülük tökéletes hely lenne ez a szerencsétlen kis bolygó, így velük kapcsolatban egyszerűen nincs helye az árnyalatoknak vagy a párbeszédnek!

A szerző a Tanácsköztársaság-Relativizáló Intézet tudományos főmunkatársa/felügyelőbizottsági tag/kvízmester

MSc

Phd

MTA 

BTK

SZDSZ

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlen tükrözi a szerkesztőség álláspontját. Csak abban az esetben, hogy a kurva anyját minden fideszesnek!

Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg!

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

28 hozzászólás

 1. Avatar
  Jáger László

  Ez most performansz avagy irónia
  esetleg,humor,netalántán 2s beszéd!!!???…
  Dráma,tragédia???…
  Légyszives homályosíts már fel mert esetleg hülye maradok….
  barátilag
  J.L.

  • Avatar

   Jáger! Igen, hülye vagy…

  • Avatar

   jáger!
   Nem mindegy a magadfajtának?
   Egyikhez sem értesz,de az anyádat felkereshetnéd az utcasarkon a napi bevételért,mert lenyúlják az ebtársaid.
   Na lódulj b.zi!

 2. Avatar
  Jáger László

  😮 ha te tudod azkor : meg a tudásod ,hogy ne maradjak hülye…
  Te vagy a tanár és én a buta gyerek….
  Máskülönben
  Sind SieMitglied derKommunistischenParthei??…
  Ich bin inkeiner Partei….
  barátilag
  J.L.

 3. Avatar

  “Mi mindent árnyaltan látunk a világban”
  ,
  SZAR Nyaltan.
  Sajnálom. Nem szójáték. Komoly.
  A balliberális antikultúra alapvetése= a szarban tapicskolás.

 4. Avatar
  Jáger László

  khm
  én hetero vagyok nem úgy mint te….
  nem kellene velem barátkozni édes!!!???..
  Ez nem nyerő…
  barátilag
  J.L.

 5. Avatar

  “Na, jó! Önmagukat talán nem látjuk árnyaltan, mert annyira hihetetlenül szerelmesek vagyunk önmagukba, hogy azt még a mindennél tehetségesebb művészeink se tudnák árnyalt művészi eszközeik révén kifejezni. ”
  Szerintem a gréci művész fejezte ki legjobban,és leginkább árnyaltan,hogy mennyire szerelmesek önmagukba. Még azt is megtudhattuk ezen képekből,hogy a dákósok az úniós átlagot sem érik el.
  Az ugyanis 15 cm,míg a Magyar 16.

 6. Avatar
  Jáger László

  Nálam 20 -nál kezdődik erre kell másoknak lapot húzni…
  barátilag
  J.L.

  • Avatar

   Jéger beindult, hatott a sok tablettás

   • Avatar

    Így igaz, kedves Sanya: Jáger napok vannak. Aristonál is marhára élvezi, hogy a fél kommenttársadalom vele foglalkozik. Valszeg ez lesz élete legnagyobb két napja. Épeszű és mentalitású ember már rég felé se nézett volna olyan társaságnak, amelyik ennyire kitartóan rühelli, de hát Jágerünk az a tipikus piaci légy amelyik csak akkor boldog, ha a vele közös légtérbe szorult minden más élőlényt alaposan felbosszantott.
    Amíg el nem találja egy légycsapó…
    Amúgy nem jön nálunk se rosszul. Azt a szerepet tölti be, hogy lám a mi portáljainkon szabad a véleménynyilvánítás, és itt mindenki élőben láthatja mi a szellemi kvalitáskülönbség a jobboldali gondolkodók és a baloldali agyzsugorodottak között, aminek tipikus képviselője eme portál-udvaribolondunk.

 7. Avatar
  Jáger László

  sanya te most berúgtál,vagy magadról beszélsz ész nélkül???
  kár érted,mert még messze az éjfél…
  Ez a beírás másról szól….
  barátilag
  J.L.

 8. Avatar
  Jáger László

  Naprózsa árnyékában
  Aris toteles is élvezi filozófiailag,matema
  tikailag,metafizikailag.sőt logikailag is amit nekem szenteltek….
  Sajnálom,de nem érdemlem++++ !
  Javaslom
  Hanyagoljatok!!!
  Fordítsátok a szeretetet inkább OV felé…
  Szpaszziba

  • Avatar

   13 hozzászólásból 6 darab jáger.
   Nem érzed pofátlanságnak,hisz a magadfajta az gátlástalan.
   A kettős mérce látom,hogy nem érte el az ingerküszöböd. Nem is hiszem,hogy van a magadfajta b.zinak ilyen. (ingerküszöb)
   Na mindegy. Lódulj az anyádhoz az utcasarokra, te büdös barom bolsevik!

 9. Avatar

  Jáger állapota rohamtempóban romlik. Korábban csak egyszer böffentett egy cikkhez.

  • Avatar

   Az ebtársai néhány helyen pozícióba kerültek,így ennek a féregnek több kannás bort tudnak juttatni.

   • Avatar
    kara kozgun

    Az idegen gazda kutyái

    Nem is olyan régen idegen ura(da)lom volt az egész határ. Az uradalomnak voltak szolgalelkű intézői, és kezdetben véresszájú, később szelídebb, de jól idomított kutyái. Külön válogatták, tenyésztették őket.
    Becsületes puli, komondor be sem kerülhetett közéjük. Ezt az intéző felügyelte. Mert az igaz magyar kutyák csak magyarul tudnak ugatni, és nem igazán lehet őket magyarszagú emberekre uszítani. Azért az uradalom nem maradt kutyák nélkül. Akadtak bőven korcsok, akik a maguk jobb koncáért az uradalom érdekében ugattak. Akár hazugságot is ugattak, mert az intézők úgy idomították Őket! Amikor az uradalom tönkrement, az intézők ügyesen, gyorsan újgazdának adták el a birtokot, ami tulajdonképpen a falué mindnyájunké. Az uradalom kutyái hamar megszokták az újgazdát, hiszen Ők „szolgálni” tanultak, és szolgalelkűek! Gazdát nyalva, minket megugatva, párta(t)lanul minden utcán járóra egyformán morogva képviselik (idomításuk szerint) az újgazda érdekeit.
    Ajánlom még, Ady: A legszomorúbb állatok cikkét
    “Nem az a fontos, milyen nagy a kutya, hanem hogy milyen harciasság van a kutyában.”

 10. Avatar
  Jáger László

  TESSENEK HANYAGOLNI HA ÖNÖKNEK nem IS TETSZIK!!!???
  oTT VAN OV!!!
  fOGLALKOZZANAK AZ Ó MENTÁLIS ÉS NEMI ÉLETÉVEL…
  aZ ÉRDEKESEBB LEHET MInt AZ ENYÉM….
  éN CSAK 1 KISPONT VAGYOK…
  Üzenem a bolsevik/tőbbségnek..
  barátilag
  J.L.

 11. Avatar
  kara kozgun

  A média robotosa
  …Olyan műveletlen, mint a kárpótlási föld. Úgy szórja mérgező ostobaságait, mint a parlagfű a maga pollenjét.
  Szakmai képzése során fogalmazás gátlót szedettek vele. Ettől szellemi impotenciában szenved, nincs egy termékenyítő gondolata sem. Írásai elvetélnek. Szófordulataival folyton találkozunk, mint régi, kellemetlenkedő ismerőssel, aki mindig visszaköszön, ahányszor az újság szemünk elé kerül. De ez nem akadályozza meg Őt abban, hogy szómenésével ne rondítsa tele a lapot, és ne kenjen minden szennyet a demokráciára, mint falusi ember a budi falára.
  Parlagját eke nem háborgatta, új gondolat nem lazította évek óta. Negyven év ideológiaeső lemosta róla a termőréteget, sűrűn átszőtték a (nagyot) csattanó maszlag gyökerei. Semmiféle új eszme nem bír rajta megtelepedni, megeredni, gyökeret verni. Megfojtja a bitorlók sötétje, és minden életet elszív a nyugat aran(y)kája.
  Az élőlények között a legfurcsább állat: a mindenkori hatalomhoz simulékony, mint a hal, alázatos egy főpincér, hízelgő, mint egy hölgyfodrász. Ha kritizálni kényszerül: gyáva nyúl. A nem engedélyezett eszmén akkorát rúg, mint a ló. Ha leleplezik, tátog, mint a hal és vissza csíp mint az angolna. Ha eladják is, a régi gazdához hű, mint a kutya, a megbecsült rabszolga. Az elvárásokkal nem egyező dolgokat nem látja meg, mint a vakond, és felszínre túrja azt, ami hasznavehetetlen.
  Az olvasót a buta ember gőgjével magánál is ostobábbnak tartja, lenézi,, és nem jut eszébe, hogy Ő élősködik az olvasón, silány portékát árulva Néki.
  Szellemileg olyan toprongyos, hogy egy rendszerváltás gatyája sincs. Kifakult-színehagyott lelkén hamis vörös száradt. Eltompult agyának a tényeken kicsorbult fogaskerekei lötyögnek a hazugság tengelyén a régi eszmerendszer SZU -ette dobozában, de mégis a régi zene szól belőle, mint az ócska verkliből.
  Szerencséjére a „szociális otthonba” vágyók, vevők az Ő nosztalgia slágereire, az „azért régen jobb volt” kezdetűre, és megriadnak az új, progresszív Csurka rocktól, mely mást, többet követel: nyitottabb elmét, igazlátó szemet, realitásérzéket, és nem a vörös paradicsom álmát!
  Valamikor a vézna tehetségén lötyögött a papírruha, alig takarta nem létező szemérmét. A Szabad Európa szellője gyakran leleplezte szemérmetlenségét, de Ő túlélte a szabad Európát is! A gerinctelenek mindig nagy túlélők! Addig uszított a vállalkozók „rablása ellen”, amíg maga lett a (kéz)tördelő szerkesztőből, az üldözött burzsuj helyett, irigyelt burzsuj, újgazdag sajtóvállalkozó.
  Lásd még: Ady:”A legszomorúbb állatok.” Című cikkét 1902
  Sajtó: olyan nyilvánosház, hol bérelhető férfiak igyekeznek eladni a politika torzszülött bájait, magukat, és árujukat kelletve. A megrontás fogalmát kimerítve. Ahol bűnözni lehet, büntetlenül, szeméremsértés szemérmetlenül, de nem véletlenül, hanem kizárólag pénzért! 1990es irásom

  • Avatar

   Na, megjött a másik hátunkon a púp is. Ezt a “médiarobotost” már olvastuk korábban is. Új lemez nincs?

 12. Avatar
  Jáger László

  Továbbra is érvényben van a yard és a méter ,mint SI mértékrendszer és az angolszász…
  csak ennyi…
  barátilag
  J.L.

 13. Avatar
  kara kozgun

  Egy nemzet képes túlélni bolond vezetőit még az ambiciózusait is. De nem lehet túlélni a belső hazaárulást. Az ellenség a határokon kevésbé félelmetes, mert ismert, és nyíltan hordja zászlaját. De az árulók határainkon belül mozognak szabadon, az ő ravasz suttogásuk átoson a sikátorokon, kormány folyosóin is hallhatók. Az áruló nem néz ki árulónak, ő a nép nyelvén beszél, a nép arcát, érveit viseli, ő az emberi természet alantasságához szól, ami minden ember szívében titkon mélyen fekszik. Az áruló elrohasztja a nemzet lelkét, titokban éjjel dolgozik, alattomban aláássa a nemzet pilléréit, fertőzi a politikát, hogy ellenállni sem lehet. A gyilkos nem annyira félelmetes. Az áruló maga a pestis járvány.” (Kr.e. 106 – Kr.e. 43). Kórokozó neve ZSIDÓ!

 14. Avatar
  Jáger László

  k g
  Nem zsidó véletlenül!!!???..
  Csak szerényen kérdezem
  + lepne ha az lenne…
  barátilag
  J.L.

  • Avatar
   kara kozgun

   : “A zsidó vagy nagyon okos, vagy nagyon buta, náluk ritkább a középút.” Te a 2. vagy!
   Másrészről a GENETIKAI mentális retardáció nagyon magas a zsidó fajnál. A zsidóknak rengeteg génhibája van. Meg lehet különböztetni egy öröklött retardációt, illetve a születéskor szerzett hibákat, mivel az öröklött retardációnak nyilvánvaló fizikai jelei vannak,

 15. Avatar

  Nagysanyi önmagával definiálta a bolsevik fogalmát. Föcsögött egyet, majd amikor őrá mondták lényegében ugyanazt, fenyegetően felhorgadt az igazságérzet.

 16. Avatar
  Jáger László

  kg zsidózik,gorbán cigányozik
  semjén,lázár vadászik
  messi,ronaldó focizik
  eperjes,koltai színészkedik
  a pápa +imádkozik
  Mindenkinek +van a maga szenvedélye!!!???…
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 17. Avatar
  Jáger László

  kk csak nem fáj az igazság!!??..
  Magadra vetted!!???..
  Szíven talált!!!???..
  Nem véletlenül….
  barátilag
  J.L.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük