Buda Pestért, Pest Pestért, Buda Budáért, Pest Budáért (főpolgármester-jelölt-jelölti bemutatkozás)

Független vagyok, és függetlenségem kulcsa az anyagi biztonság. Igen, apró, kicsi, neked nem is számít, akkora mikroadományokat kérek, hogy ne legyek egyik politikai erő lekötelezettje sem. Tudod, a demokrácia nem a legolcsóbb berendezkedés, de az ismertek közül mégiscsak a legjobb.

Rólam, a Nép jelöltjéről:

Megfontolt ember vagyok, nem teszek olyan hangzatos ígéreteket, amiket később nem lennék képes megvalósítani. Felnőtt, öntudatos, okos embernek tekintem a választókat, akik képesek megkülönböztetni az eléjük vetett üveggyöngyöt a mosléktól. Szóval nem ígérhetek mást, csak vért és könnyeket; harcolni fogunk a Sváb-hegyen és a Népfürdő utcai hajókikötőben, harcolni fogunk a buszmegállókban és az autóbehajtókban, de harcolni fogunk a Városligetben és a sugárutakon is! És soha nem adjuk fel! (Csak zárójelben és pironkodva mondom: nemcsak eltökéltségben, hanem italozási szokásaimban is igyekszem felnőni Churchillhez, akitől az iménti mondatokat parafrazáltam.)

Folytatva önmagam szerény bemutatását:

Nincs aláírásgyűjtő standom, nincsenek fizetett aktivistáim, nem lesznek tévéhirdetéseim és óriásplakátjaim sem. Nem is dolgozik egy rokonom sem a felsorolt szakmákban, így a pénzt sem tudom hazavinni belőle, mint a csillogó szemű fiatalok… De nem is kell, mert azt szeretném, ha engem úgy választanának meg, hogy semmit nem teszek érte. Akkor nem leszek lekötelezve a választóknak sem, megmarad a szabadságom és a függetlenségem. Valójában ez egy bizalmi kérdés, egyszerűen csak úgy tekintsenek rám, mint főpolgármesterre, és szeretném Tarlóst már most felszólítani, hogy nehogy a népakarat ellen merjen menni, mert mi vagyunk a többség.

Én pedig a többség jelöltje vagyok!

Persze nem tudatlanul ugrok bele ebbe az egészbe, évekig készültem erre a megbízatásra. Sokszor olvastam a Tesz-Vesz Várost, a Hód Polgármester már egészen kicsi gyermekkoromban a kedvenc karakterem volt. Mindig rá akartam hasonlítani, hozzá hasonlóan gondoskodó és figyelmes felnőtt lettem.

Kampánycsapatomba olyanok jelentkezését várom, akik ingyen, pusztán lelkesedésből dolgoznának nekem, cserébe kinéz nekik valami pozi a városházán.

És akkor a programom meg az elveim, mert azok – a Fidesszel ellentétben – nekem vannak!

 1. Demokrácia-deficit felszámolása: az a döntés nem demokratikus, amit nem én hozok, ezért főpolgármester leszek, később miniszterelnök.
 2. Le a hozzáértés diktatúrájával, éljen az alkalmatlanság egyenlősége!
 3. Körkörös úthálózat helyett körkörös jogállamiság: Megválasztásom esetén minden bevezető útra torlaszt emelek, se Felcsút, se Grác irányából nem fog tudni beautókázni a Karmelita kolostorba intarziát tépni a puszták Belzebubja.
 4. Állandó háború helyett állandó békék teremtek: a semmittevésből csak otthon van konfliktus, a közéletben soha!
 5. Progresszív identitáspolitika: megválasztásom után a férfiakat Nyuszkó-Muszkónak, a nőket Grizzly Gézának fogják szólítani a hivatalokban és a budapesti fenntartású egészségségügyi intézményekben.

És akkor jöjjenek a konkrétumok, mert nem a levegőbe beszélek, ezeket számon lehet majd kérni rajtam:

 1. Teljesen megújítom, új alapokra helyezem a kommunális hulladék kezelést. Hozatok delfineket és bálnákat, mert azok a buta halak megeszik a műanyagot. (Akik szerint azok nem halak, azok értsék meg: vízben élnek, uszonyuk van = halak. Fecske nem a vízben él, az madár. Pont.) (Aki szerint meg nem buták, azok tegyél fel maguknak a kérdést, láttak-e már okos magyar pontyot nejlonszatyorral a szájában. Na, ugye!)
 2. A gyalogos közlekedés rendezése. A végcél az, hogy senki ne sétálgasson összevissza az undorító karbonlábnyomával, ez világváros, nem valami dűlő a szántóföld mellett. Persze nem fogom rögtön kitiltani a gyalogosokat, de vannak ésszerű lépések. Megválasztásom után az első évben bambusztánokra osztom a várost, meghaladva a ódivatú és teljesen értelmetlen kerületi beosztást, és egyik bambusztánból a másikba csak hivatali engedéllyel lehet majd átmenni, ami 30 nap és illetékbélyeg. Ezzel a város bevételeit is növelem, amiből majd telik egészségügyre és oktatásra, hogy csak a legfontosabbakat említsem, ami nem stadion. Később jóga- és mozgásművészeti csoportokat helyezek ki állandó jelleggel a hidakra, akik nem engednek át másokat. A gyaloglást pedig rendeleti szinten szabályozom (pl. nem lehet lassan, egymás mellett menni, csak tornasorban; a bizonytalanokat, a hirtelen megálló és irányt változtató, másoknak nekimenő férfiaktól és nőktől bevonom a lakcímkártyát).
 3. Tömegközlekedés modernizálása: helyrajzi adatok, vásárlási szokások megadása, egy rövid kérdőív kitöltése, majd az elektronikus illetékbélyeg felnyalása után a 7-es buszt rögtön meg lehet rendelni, ami nem jön, mert környezetszennyező, a legenda szerint halott dinoszauruszokból készült feketekőszenet égető megoldás, a múlt része, nem a jövőé, ami a mobilapplikációké.
 4. Mecseteket a melegbárokba, melegbárokat a mecsetekbe címen megvalósítom a 21. századnak megfelelő multikulturális, liberális, szabad és békés társadalmat. A keresztény templomokat pedig hajláktalanszállóvá alakítom, hiszen keresztény vallás – szemben a leszbikusokkal és a keleti hiedelmekkel – mégiscsak egy buta mese. Az elégedetlenkedőket pedig a Hajógyári szigeten kialakításra kerülő toleranciatáborba zárom papírt ragasztani és CEU tüntetésekre való táblákat festeni.
 5. Végezetül pedig Budapest egy befogadó, bevándorló város lesz, ahol már nincs helye az avar töredékeknek, a vándorló szláv törzseknek és a bolgár fazekasoknak! Nekik meg kell érteniük, hogy megváltozott a világ, sokkal színesebb és változatosabb lett, ami már Árpád véreié, az óhitű kazároké, az ügyes sokácoké és keleneké, a szorgalmas palóc gyümölcskertészeké, valamint a szőlőművelő cipszerek és svábok unokáié, továbbá a kiegyezés korában a város egy részét, akkor még nem vendégmunkásként felépítő szlovékoké (!!!). (A szlovékokat más néven szlovánoknak nevezzük, fehér-kék-piros zászlójuk van és az osztrákok felett vagy alatt laknak.)

Köszönöm a figyelmet, utaljatok pénzt és szavazzatok rám!

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

10 hozzászólás

 1. Avatar

  FutaPest a ButaPestért.

 2. Avatar

  Tizet ütött már az óra,
  Hallja minden háznak ura.
  Tűzre, vízre vigyázzatok,
  Hogy károkat ne valljatok.
  Tizet ütött már az óra.

  Éjfél után egy az óra,
  Nyugalom van a faluba.
  Vigyáz miránk az ég ura,
  /:Aludjatok nyugalomba.:/

  Éjfél után óra három,
  Aludjatok, én nem bánom.
  Éjfél után óra három,
  Én is a virradtát várom.
  Szemem álomra lezárom.
  Falut tovább én nem járom.
  Éjfél után óra három.

 3. Avatar

  A liberális nem ember. Íme:
  “Lovas Zoltán
  Június 11., 12:45 ·

  Azóta, hogy a TEK vezetője, azaz Orbán testőre irányítja a Margit hídfő lábánál a Hableány kiemelését, a holttestek felkutatását, nem lehet kétség afelől, hogy Orbán ezt a dolgot (is) kézi vezérlésébe vonta… annak minden következményével együtt. Nos hát:
  – a dél-koreai sajtó arról számolt be ma délelőtt, hogy a Margit szigeten ideiglenes táborban alvó dél-koreai mentőegységet, annak búvárait a magyar társ szervek “elfelejtették” értesíteni arról, hogy a Hableányt ma hajnalban emelik ki, és akkor válik lehetségessé, hogy megtalálják a még hiányzó nyolc ember holttestét. Ilyen véletlen persze nincsen, hiszen kézi vezérléssel folyik minden. Nyilvánvalóan az volt a parancs, hogy magyar búvárok találjanak meg amit lehet, hogy magyar siker legyen a mentési odüsszeiai utolsó napja. S az lett. A belügyminiszter V betűt felmutatva sietett a helyszínre learatni a közfigyelmet. Ami meg lett kellően szervezve ugye. Élő közvetítéssel, stb…- nos hát egy normális országban mi lenne a dolga egy miniszterelnöknek és a belügyminiszterének (és semmiképpen sem egy – állítólag – a terror elhárításával foglalkozó szervezetnek)?”
  Mi lenne, mi lenne? Búvárruhát ölt és ment. Barmok!

  • Avatar
   Cs. Szabó István

   A liberlizmus szó trtalmával előbb ismerkedj meg elferdíteni később is ráérsz..:)

   LIBERALIZMUS, LIBERÁLISOK:
   Magyarországon az első képviselői : Kossuth Lajos, Széchenyi István, Deák Ferenc voltak,a XIX század liberálisai. 1967-től 1905 között a magyar állam politikája a liberalizmus eszméin lapult, és később boldog időknek nevezték e kort. A XX. századé a szadesz és a KISZ szrvezete FIDESZ..élén Orbán Viktorral, és az 5-ös számúval…Bayer Zsoltal, csak mostanában már nem emlékszik ere. A Népszabadságnál még nem hangoztatta az 5-ös számú párt igazolványát.. 

   A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadság-ot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a 17–18. századra, a felvilágosodás idejére nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus.
   A magyar liberálisok : Kossuth Lajos, Széchenyi István , Deák Ferenc….

   Ugye ezt sem mered közzétenni kedves Cenzor..?! Lásd a 12 pont első pontját 1848 március 15.-i álláspontját magyar forradalmároknak !

 4. Avatar

  Remete leveléből:bSzóval meg gazdagodék a pórnép, amék Galíciából való! Rettenetest! Mindönük van, amit lopni lehet! Csak abban nincstelenek, amivel születni, kéne! Nincs szégyenérzetük, gátlásuk, böcsöletük, önkritikájuk, betelésük, lopásuk megelégelésére! Szerencsénkre! Ez fogja elpusztítani őkőt, mint kommunistákat, saját ostobaságuk! de ostobaságuk es velük maradt! Eztet hál Istennek’ nem látják be, mint sötét ostobaságuk mértékét! Ezért, emiatt fogunk meg szabadúlni tőlők, mint kommunista apáiktúl hülyeségük következtében!

 5. Avatar
  Cs. Szabó István

  Moderációra vár ! 🙂

 6. Avatar
  Cs. Szabó István

  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) éppen olyanok vagytok, mint a komcsik voltak 47-90 között..Az ellenvélemény csak megzavarná a tisztánlást. !

 7. Avatar
  fürgerókalábak

  “Felnőtt, öntudatos, okos embernek tekintem a választókat, akik képesek megkülönböztetni az eléjük vetett üveggyöngyöt a mosléktól.”
  Csúcs 😀

  • Avatar
   Kara Kozgun

   De a legszebb az, hogy a népet, melynek ők a képviselői, oly éretlennek, butának tartják. Végső argumentumok mindenre az, hogy, hja, a nép még ilyen olyan éretlen. Köszönd meg ezt képviselőidnek, nép. Én megvallom, egészen másformának ismerem a népet, s éretlenségének legföljebb egy példáját tudom, azt, hogy ilyen képviselőket választott.
   „Az új képviselőházban, csupa ismeretes arcot látni! Szomorú, szomorú. És pedig így lesz, ha a nemzet minél előbb föl nem serken, s ki nem ragadja kormánya és képviselői kezéből azon hatalmat, melyet nekik jó hiszemüen átadott, s mellyel azok részint nem tudnak élni, részint rútul visszaélnek. 1848. 08. 11.PETŐFI naplójából!

   „Magyarország majd minden hatalmas embere, alig néhányat kivéve, új ember, akik gazdagságukat és hatalmukat házasságok révén, vagy rablással, fosztogatással szerezték, vagy azzal, hogy többször álltak át egyik királytól a másik királyhoz.
   Ha ezt figyelembe vesszük, nem lehet csodálni, hogy az ilyenek az új dolgokat szeretik, és semmitől sem idegenkednek jobban, mint az igazságos becsületes, keresztény élettől. Csak akkor lehetne rászorítani őket, ha a király felébük kerekedik. S éppen ez az, amit meg akarnak akadályozni. Ezért nem kívánják, hogy béke legyen”
   — Frageppán Ferenc 1540!

 8. Avatar

  Ez valami drogos scifi-blog?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük