Dolgok, amik majdnem úgy történtek meg 2018-ban, ahogy azt a haladó újságírók megjósolták

Még szinte csak készültem magamhoz venni a betevő hülyeség adagomat a haladó médiából, pótolandó a karácsonyi béke és harmónia miatti elmaradásomat, máris szembejött velem a progresszív agitációs propaganda ékkövén, a 444-en egy dolgozat Még néhány ilyen év, és a kormány teljesen felszámolja a szabad nyilvánosságot címmel, és hát alig bírtam betelni vele. Úgy felpuffadtam az elégedettségtől, mint karácsony harmadnapján, amikor egyszerre ettem a halászlét, a pulykát és a töltött káposztát.

A fogalmazásban erősen nyit a 444 másodgenerációs tömbbizalmija. Azt írja már a bevezetőben, hogy „A  hatalom már nem titkolja, hogy amit a nyilvánosságban létrehozott, az nem újságírás, nem média, hanem politikai nehézfegyverzet, ez pedig arra utal, hogy a következő években a kormányfüggetlen nyilvánosság további támadásokra számíthat.” Ebben a mondatban az utal szón van a hangsúly, hiszen a 444 minden évben megjósol dolgokat, és eddig szigorúan egy se valósult meg soha belőlük. Mondhatnónk, a 444 az újságírás Lengyel Lászlója, és ennek a megállapításnak a farvizén most visszatekintek az évre, mik történtek meg idén azokból az elkerülhetetlen eseményekből, amiket a haladó média megjósolt 2018-ra.

Év végére bezuhan a gazdaság, mert az EU megelégeli a magyar korrupciót és nem küld több pénzt.

A gazdasági csőd a haladó média szent Grálja. Keresik, kutatják, remélik, de csak nem találják soha. Reménykednek benne, mint Gyurcsány a kádkőipar felfutásában. Az uniós büntetés rózsaszín pónija volt az, amit kértek fenyőünnepre a transznemű palesztin menekült kisfiútól, de az csak nem dobta be nekik a kéményen. Az utolsó negyedévre sikerült egy 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel válaszolni a haladó közgazdászok és propagandisták vágyaira. Az év utolsó heteiben már olyan címekkel írták ki magukból a csalódást, mint az „Önti az EU a pénzt a magyar gazdaságba”. Abban azért biztosak lehetünk, hogy jövőre ugyanúgy megjósolják a gazdaság bezuhanását.

Nemhogy a kétharmadra, de győzelemre sincs esélye a Fidesznek, Vásárhely után valami megváltozott az országban.

A hódmezővásárhelyi polgármester választás volt a régóta várt szingularitás, hiszen megmutatta, a Fidesz nem hogy simán legyőzhető, hanem ott is verhető, ahol a legerősebb. „Mi vagyunk a többség!”, ordították boldogan február végén, hogy aztán április 9-én arccal érkezzenek meg a betonba. Annyi változott meg az országban a vásárhelyi időközi után, hogy a fideszesek eljátszottak a gondolattal, mi lenne, ha visszajönne Feri, hogy Szél Bertalannal és Vona Gáborral kormányt alakítson, és ettől úgy megijedtek, hogy már délelőtt összedobtak Orbánnak megint egy kétharmadot.

Simicska felrobbantja az atombombát.

Az atombombának hitt gecigránátot 2015 óta várta a haladó média, ez volt számukra az a csodafegyver, amiben pont ugyanúgy hittek, mint a gazdaság bezuhanásában. „Csak a megfelelő időpontra vár Lajos, le fogja dobni!”, biztatták egymást és magukat az online újságírók egészen áprilisig. „Lajos bosszút fog állni, jól döntöttünk, hogy átálltunk!”, mondogatták egymásnak az igazikonzervatívok és valódijobboldaliak a Lajosmédia szerkesztőségeiben, miközben az alapjövedelemről és a migráció áldásairól írtak igazikonzervatív, valódijobboldali cikkeket, hogy utána a tavaszt az álláshirdetések böngészésével töltsék.

Elindítják a hetes cikkely szerinti eljárást és felfüggesztik az ország szavazati jogát.

Fennáll a veszélye, hogy Magyarország súlyosan megsérti az EU alapértékeit, mert súlyosan sérül ott a jogállamiság, és nyilasok is járnak néha az utcán, ami veszélyt jelent az ott felhalmozott zsidó vagyonokra, amit amúgy undorító és antiszemita dolog felemlegetni, ha Soros Györgyről van szó. Ráadásul muszlimokat se engednek be, pedig az a Béke Vallása. Természetesen a jelentéstervezet még önmagában nem jelenti az eljárás kötelező megindítását, hiszen ez még csak egy javaslat az alaposabb vizsgálódásra. Egy tárcaközi eseti bizottság felállítása lenne igazán indokolt, hogy a képviselők kétharmadának háromnegyedéből szavazzanak igent a felállítandó feladatkör elméleti alapjainak lefektetésére, ahogyan az már a Fehérhúsú Halak Bizottságánál, illetve a Tűzoltókészülék-ellenőrző Bizottságnál is olyan ragyogóan bevállt.

Üdv: Rui Tavares, 2013.

Kizárják a Fideszt az Európai Néppártból.

Egyenes következménye lesz ez a hetes cikkely szerinti eljárásnak, hiszen akiről egy holland liberális törpepárt kommunista képviselője jelentést készít, az nem maradhat a Néppártban. Orbán csak azért utazik Helsinkibe, a Néppárt frakcióülésére, hogy kirúgják, de amíg ott van, addig is a keblén melengeti a Weberkígyót, aki az első adandó alkalommal bele fog harapni. Orbán megbukik itthon, megbukik az EU-ban, legkésőbb 2018-ban, hogy aztán tavasszal Le Pennel és Salvinivel egye az európai szalonokból kizártak keserű kenyerét. Az Orbán számára felvázolt rossz és a mégrosszabb forgatókönyvekből a harmadik valósult meg, a Fidesz maradt a Néppártban, és miután Orbán Helsinkiben megtartotta a beszédét, amiben a hagyományos néppárti értékekhez való visszatérést szorgalmazta, néhány kriptoliberális skandináv hülye kivételével felállva ünnepelték.

***

A fenti példák tökéletesen alátámasztják azt a csúf sztereotípiánkat, mely szerint a haladó újságírókban a vágyak időről időre felülírják a valóságot, és az általuk elkerülhetetlennek tartott, mindenképpen bekövetkező eseményekből többnyire pont annyi valósul meg, mint a kommunizmus helyes kis elméletéből a gyakorlatban. De ez nem tántoríthatja el a haladás híveit arról, hogy 2019-re is megtegyék a tétjeiket. Már alig várom.

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

18 hozzászólás

 1. Avatar

  Hát igen. Szinte szóról szóra bejöttek a jóslatok. Mint mindig. Ilyen az amikor valaki a valóságra vetíti ki a vágyait.

  • Avatar

   2018. augusztus. 03. Itthon HVG.HU
   Török Gábor öreg királynak nevezi Orbán Viktort
   Bevallom, munkám szempontjából örültem volna, ha áprilisban téttel bíró hatalmi helyzet alakul ki. Talán túlságosan is szerettem volna, ezért nem adtam nagyobb esélyt az újabb kétharmad lehetőségének.
   Annyi történt, hogy egy ember a tehetségével, határozottságával, időnként a határok feszegetésével, sőt – nem jogi, csak szokásjogi – átlépésével képes volt egy ilyen politikai konstrukció létrehozására.

 2. Avatar

  Ez maga a vágyvezérelt “újságírás”(sic!)

 3. Avatar

  Két cím a médiából:

  “Vértes András a gyors gazdasági növekedésről: Mondtuk, hogy jobb lesz, mielőtt rosszabb lesz”

  “Csaba László: Az elmúlt tíz év kormányzása mindent elrontott, amit csak tudott”

  Engem ez a két ember majdnem úgy elszórakoztatott, mint ez az írásotok.

 4. Avatar
  Feher Zsolt

  Es ebbe az egeszbe az a vicc hogy ez nem a ludas matyi nepujsäg de engem kisertetiesen emlekeztet rä!!Ja es az ürgebörbe vont dobozokat megirhattäk volna meg liberälbolsik amint putyin könnyübuvärai kokettälnak az orbänista gätörrel. Ez mär az itelet 444 elvtärs ja elnezest gyuribäcsi elcserelte.De a következö evet kezdhetnenk 1 Andersen könyvel is!!!!

 5. Avatar

  A DK meg sompolyog, s “függetleneket” akarindítani az EU-ba, tavasszal. Hogy azt mondja:
  “Kilépett a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti frakciójából és független képviselőként folytatja munkáját Székely Sándor – közölte csütörtök délután a 24.hu a parlament honlapjára hivatkozva.”

 6. Avatar
  kultúrát !

  100-adszor könyörgök: NE FOGLALKOZZUNK MÁR ezekkel az IDIÓTA BALLIBEKKEL !
  MÁJUSIG már FÉLLÁBON IS KIBÍRJUK !
  INKÁBB “hozzanak le” Babits, Pilinszky stb. idézeteket !

 7. Avatar

  A Remete levele: Gazemberek jubileuma elmaradt!
  Kedves Komám!
  Gondoltad vóna valaha, nem éri meg a „legfejlettebb gazember világuk” a száz esztendőt? Az állam mindig a legnagyobb aljasok kezébe csúszott, no, ebbe látom a „fejlődést”! A veres ostobák uralma után, újra a becsapott észtelen tömeggel megválasztatott reklám váteszek, azt tesznek az országgal, néppel, ami határtalan szégyentelenségük elbír!
  Az pedig sokat elbír! Annyira, hogy a föld nem fogja elbírni őköt! Elpusztul, mértéktelen mohóságuk által. Ha, nem igyekszek meghalni, megérem még azt is! Csak amiatt nem lesz örömöm, hogy velük pusztulnak az éltetők, a kárvallottak, az egész, forgásába beleszédült gazemberek világa! Aminek szolgálatába állították, a maguk teremtette Istent, hogy elviseljék, megbocsátsák az ő gazemberségüket! De a természet, a fizika törvényei erősebbek az ő hazugság teremtette Isten bálványuknál! Az fogja elpusztítani, a világukat! Hidd el próféciám erősebb Nostradamusénál is! A természet törvényei mindenhol, mindenkor érvényesülnek! Legfeljebb a kritikus tömeg összegyűlésére köll várni, mint a víz gyűlik a gát mögött, hogy aztán elsöpörje, elpusztítsa mindet, ami útjába állt!
  Sok, mindenféle emberi aljasságot megtapasztaltam már életembe! Az újjabbaktúl eltátom, a bagólesőmet, mint tanyasi legény a városon, a vásárba! Leplezetlen önzés, mindenen, és mindenkin átgázolás. Az aranyborjút óhajtja mind! Áhítja, mint bolond jány, a férjhözmenést! Testvérén átgázol, kis himi-humi örökségért! Anyját, apját otthonba kűdi, hogy rozzant viskóját eladhassa! Saját kölyök se kell! Az kőtség! Legalább nem öröklik a jellemit! Nem lesz ki nyugdíjat, darab kenyeret, vagy öregotthonba belökje! Majd akkor nyűszit, mint elütött kutya az árokparton! Irgalmat se kapjon többet annál, mint ő adott szülejének! Úgy látom, az emberséghez nyomor kell! A romák a döglött disznó lakomájára, minden telepi testvér hivatalos vót! Náluk kommunizmus vót, pap, meg agitátorok nékül! Álmuk a kollektivitást illetően megvalósulni látszik! A halálba menés „kollektív” lesz! Az élet, e föld nevű sárgolyón, elpusztul miattuk, velük! Úgy jön el, mint riogató Istenük csapása Vóna! Közbe csak a természet súlyt le, a maga törvényivel! Nem bírva el szennyet, levegőben, vízben, és „Azonképpen a földön is”! Megvalósul az akarata imájok szerént!
  No, Isten megáldjon, vagy ez a sok szép pártszervezet! Választást rád bízom, azt tudd a különbség, csak gazemberségük nagyságában van!
  2017. 12. 24. Még mindig itt dekungolok, jó hely az ördög se talál rám, vagy ő is tudja a pokolravalók palotába, bárba, pártirodába, bordélyba keresendők!

 8. Avatar

  Márpedig Weber bele fog harapni, vagy harapdálni fogja, hiszen Weber igazán minden csak nem független. A tisztét pedig neki is meg kell szógánia, hacsak nem történik csoda.

 9. Avatar

  Se nem kedves sem nem komám!
  Egy ilyen remetés levelet megírtak már annyian a századok során, hogy már kívülröl lehet felmondani.
  Pontosan emiatt nincs annak semmi jelentösége, hogy most ide passzintotta.
  A remeték nem is tudnának egyebet írni, az ilyenek hozzátartoznak a remeteség értelméhez. Különben nem választanák ezt a mesterséget.
  Imígyen lett most a PestiSrácoknak is egy házi remetéjük.

 10. Avatar

  Egy ballib jóslat viszont kurvára bejött: 2018-ra Mészáros Lőrinc lett a LEGGAZDAGABB MAGYAR a Forbes szerint.
  Rátermett a csávó, mi? Mi több, őstehetség. Piréz elvtárs, ehhez is lenne valami hozzáfűzni valója? 😃

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük