Dumb és Dumber menni Ámeriká

Várakozásainknak megfelelően bolydult fel a haladó világ a Trump-Orbán találkozó hírére. Az emésztést elősegítendő, rögtön kirendelték az aktuális ellenzéki messiást, Márki-Zay Pétert, aki magával vitte kicsi hadapródját, Kész Zoltánt. A függetlenobjektív média azonnal diplomáciai nagyüzemről kezdett delirálni, amit az érintettek sem tagadtak, és párhuzamokat vontak az amerikai elnök és a magyar miniszterelnök illiberális légyottjával.

A volt messiás a jelenlegi messiással állítólag fontos illetékesek beszélgettek a Külügyminisztériumban nagyszerű és tüzes tárgyalásokon, akiket az oknyomozó, mindig kíváncsiskodó, közszereplők veséjébe látó médiamunkásokhoz meglehetősen méltatlanul egyszerűen csak külügyi képviselőként vagy tárgyalópartnerként emlegetnek a mértékadó objektív sajtóban. A meseszerű történet cselekménye kimerül a szokásos lózungokban, a két neves, Magyarországon világhírű mozgalmár az itthon monomániásan ismételgetett, meglehetősen primitív vádakat adta elő a rájuk állítólag kíváncsi hallgatóságnak, meg Orbán személyiségéről érdeklődtek, hogy lehet-e benne bízni. (Erre megdöbbentő módon nemleges választ adtak.) A történethez alátámasztásához pedig mindössze egyetlen képet mellékeltek bizonyítékként, ami a fenti részleteket balladai homályban hagyta.

A büszkén megosztott képen mindössze annyit látunk, hogy Márki-Zay és Kész kissé elárvultan, a fantáziátlanabb élménygyűjtő turisták közkedvelt pózában áll a fényképezésre korlátozottan alkalmas telefon objektívje előtt, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának halljában. Mellükön az előzetes regisztráció nyomán belépést nyert hétköznapi látogatók kitűzőjével, mögöttük ápolt bukszusok és néhány vigyázat, csúszós feliratú sárga háromszög,

Nem éppen az a megszokott protokollfotó…

Az üzenet nem más, minthogy ugyanazon a napon, amikor Orbán Trumppal spanolt, az ellenzék legfontosabb, legkomolyabb képviselőit a külügyben kérdezgették, felkészülve a lehetséges kormányváltásra. De mégis, az egésznek inkább olyan hangulata van, a Facebookra kirakott parlamenti látogatói napijegynek azzal a kísérőszöveggel, hogy #kicsimmel látogatóba Orbánnál.

Persze nem kételkedünk benne, hogy valódi tárgyalásokat is folytattak a fővárosában. Megszokott dolog, hogy bizonyos megbízók és tartótisztek néha magukhoz rendelik a megbízottat, és beszámolót kérnek tőlük, mire is ment el a rengeteg pénz, de legfőképpen miért mindennemű eredmény nélkül. Mert értik ők, hogy nehéz az élet, de április 8-ára nem ezt ígérték, nem ez volt megbeszélve.

Ha az ember kap egy puskát, hogy lőjön vele rénszarvast ebédre, akkor ne kifogásokkal és egy félvad répával térjen haza!

Szóval a hódmezővásárhelyiek megnyugodhatnak, Márki-Zay nem vett rakétarendszert, annak ellenére, hogy az amerikaiak közismerten megkérik az árát a vendéglátásnak, például a román miniszterelnök egy fotóért cserébe dupla áron vehetett hadiipari szemetet a tengerentúlról, de ez legyen az ő privát problémájuk. Sokkal fontosabb, hogy Dumb és Dumber helyett miért nem a létező és látható ellenzékiek képviselői mentek Ámerikába kamuzni? Oké, Ferit a sportként űzött hobbija miatt valószínűleg már Frankfurtban leteszik a gépről, de pl. Hadházy hol maradt? Félt, hogy megverik, mint legutóbb, amikor számot kellett adnia egy testület előtt a sikereiről?

Hát ilyen az, amikor nemcsak ellenzékiből, hanem ügynökből is harmadosztályú jut egy országnak. 

Facebook hozzászólások

  Nyilvánvaló Kapitány

Avatar

15 hozzászólás

 1. Avatar

  ? DUMBO and its DUMBER.?

 2. Avatar
  Kara Kozgun

  “Ha találkozol 1 mérges kígyóval, + 1 újságíróval, előbb az újságírót lődd le!” Kittenbeg Kálmán Afrika vadász.

 3. Avatar

  Két kobor szerencsétlen alak, csak a vándor batyú hiányzik a hátukról, hogy csak menjenek, menjenek de ne is tárjenek vissza.

 4. Avatar
  POROSZLAI RÓBERT

  elárulták a hazát?

 5. Avatar

  3 éve diplomáciai körúton voltam az USA-ban. A Capitolium-ban biztonsági, pénzügyi és élelmezési kérdésekről folytattam tárgyalásokat. Partnereim a biztonsági őr (ne vigyek be svájci bicskát), a jegypénztáros (3 dollár 20 cent a jegy) és a caffeteria kiszolgáló (hideg a hasábburgonya, sok a ketchup) voltak. A konfliktusokat is bátran felvállaltam (pl. megsimogattam a Kossuth szobrot a teremőr rosszallását kockáztatva). Ezután a Fehér Ház kerítésénél újságírókkal találkoztam (ők is fotózták az épületet, mint én). Ezzel – minden bizonnyal – tartalmasabb és eredményesebb diplomáciai utat teljesítettem, mint (fél)Kész Zoltán és Márki-Zay(os) Péter.

  Ja, majdnem elfelejtettem, szelfiztem a TRUMP Tower előtt az 5. sugárúton, New Yorkban.

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Remete levele: Hülyét csináltam belőlők!
   Komám! Képzöld el aztat, azt gondolták ki keményfa fejükben, meg fingatnak! Az ű kis képességeikkel! No, lessétek meg madárkáim, hogy ugrik a majom a vízbe! Ostoba a maga kelepcéjibe! Béültem egy ótóba, mondtam a kormánynak, bízzon meg, magam esze szerint járjak el! Mikor a kormány megbizottságom elintéztem, meg a minisztériumi kiküldöttségem (bementem, oszt kikűdtek!) Akkora nagy ember lettem, amilyennel életükbe nem találkozott a parasztlegény válogatott!
   Mér hívatnak az elvtársak? (elvtársuk a radai rosseb, de megkövetelik a megszólítást! Urral meg életökbe nem tanálkoztak, csak maguk fajta sült paraszttal!) Mondja maga! Mért lázít? Ugyan mivöl? A létivel! A sátrával! Mért nem takarodik, a többi, úri bitang után? Én vettem el a maguk házát, vagy maguk az enyémöt? Az nem ház! Tíz szobás kúria! Úri bűntanya vót! Anyám vót a cselédje! Mi meg vályogházba tengődtünk! (Jobb dóga vót anyádnak, apámnál, akit agyon ütettek, hozzád hasonló gazemberek, mint a ti veresmocskos világotokba! Tűle kérdezd meg, igy van é?) Hogyan tudnám a pofáját befogni? Azért megkéne ölnöd, te i eljutnál a helyedre, a börtönbe! Dagadt, veresedett a feje, mint a zászlajuk! Itt nincs má, orosz, kire ráfoghatnátok, gyilkosságaitok! Robbanása helyett, keserves izzadása bűze terjengett, rég nem váltott gatyájábúl! Tán még be is szart, beszédem félelmétűl! Folytattam, te Pityke Pesta, vagy akárhogy hínak elvtásaid! Tudod-é kivagyok? Ma is kormány megbízott, és minisztériumi kiküldött, az eszem után! Te ki vónál? Kivakarózott paraszlegény, kinek dógozni nem akaródzott! Kutyának állt, akit uszítanak emberekre, harapd meg! Te megharapod! Aztán hálából agyonüt egy megharapott, mikor négykézláb keresed az utat hazafele, kocsma otthonodbúl! Ahol felejteni próbálod, mekkora gazemberek, gazember szógája lettél! Megmondom én neked, nem kell cigány jövőbe látó asszonyhoz menned! Ingyen! Kommunista Világ Marhája lettél! Parasztnak is buta voltál, embernek meg sehonnai bitang! Ettűl a másik is szélütést kapott, mint mikor a szél rácsapja a budi ajtót, majd beesik maga alá a termő fődre valóra!

 6. Avatar

  “azonnal diplomáciai nagyüzemről kezdett delirálni”
  Na, ez is olyan “nagy siker”, mint amikor az össze-és elgányolt Honfoglalás c. filmet
  kivitték “Ámerikába”, és itthon előadták, hogy mekkora nagy sikerük volt. Igen.
  Valamelyik kis sufniban, 100 kint élő, hazaszerető magyar között.
  Messziről jött ember azt mond, amit akar.
  Aki “fogadta őket”, nem engedte magát velük együtt fotózni, még egy szelfi
  erejéig sem?
  Nahát!
  :-DDD

 7. Avatar

  ” Hadházy hol maradt?”

  Elgurultak a likas zoknijába gyűjtött dollárjai.
  Különben is, ahogy elnézem, az USA külügyminisztériumának halljában nincs kanapé,
  ahol éjszakára meghúzhatná magát.

 8. Avatar

  Tutiblog = Der Stürmer

 9. Avatar

  Méghogy harmadosztályú – a magyarországi ellenzék a seggét verné a földhöz örömében, ha elérné a harmadosztályt. Annyira még nem vitték.

 10. Avatar

  A tábláról még csak az hiányzik, hogy én vagyok a sülyedö Peti, a másikról meg, hogy én vagyok a bukott Zoli.

 11. Avatar

  Továbbra is:
  Ki kezdeményezte?
  Ki szervezte?
  Ki fizette?
  Miből fizette?
  Mivel mentek?
  Hol laktak?

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Amikor “nyertek” a választásokon, két napra rá összehívta a győztes képviselőket. Felvázolta a rendszerváltás lezajlásának menetét, hogyan és miként fog megtörténni, valamint ismertette a jelenlévőkkel a nemzeti vagyon kiárusításának tervét a Nyugat számára. Ezért a kiárusításért, és a már Antalléknak megfinanszírozott választási győzelemért, a nemzeti erők gúzsba kötéséért, a zsidók többszörös kártalanításáért cserébe hagyták neki és bizonyos köröknek a vagyonátmentéseket. Hogy milyen egyezmény lehetett ez, azt most az Ukrajna EU csatlakozása kapcsán kiszivárgott szerződésen láthatjuk.
   Amikor az ülésnek vége lett, Antall felállt, és azt mondta: ez lesz, és akinek nem tetszik, távozhat. Ketten álltak fel mindössze. Ülve maradt Csurka is, aki mindvégig tudott az egész hazaárulásról. Kettőjük közül – aki a történetet elmesélte -, egy még most is él, de csendben van és befogja a száját, és a nyilvánosság előtt nem mer megszólalni. A másik képviselő, aki megfenyegette Antallt, hogy mindent kitálal a közvéleménynek, “autóbaleset” áldozata lett. Antall József vezéralakja volt egy jól működő ország szétverésének, kiárusításának, szétlopásának. Személyét minősíteni nem lehet, a magyar föld ezt az árulót békességgel be nem fogadja. Nem csoda tehát, hogy Orbán és a többi hasonszőrű dicsőíti ezt a kártékony szabadkőművest. Egy alomból valók, a haza nyomorba döntése árán lettek azok, akik.

 12. Avatar

  A gyagyás az angoltanárt magával vitte tolmácsnak!!! Hehehe!

  • Avatar

   A “tolmács” feje meg olyan, mint egy Down-kórosé az orvosi tankönyvekből…
   Egyébként a tünetek (a teljesség igénye nélkül):

   Középsúlyos vagy enyhe értelmi fogyatékosság
   “Mandulavágású” szemforma
   Az átlagosnál kisebb fej
   Lapos tarkó
   Kicsi száj, orr, fül
   Elálló fülek
   Alacsony növés

   Különben, semmi baj a Down-kórosokkal, csak ne akarjanak képviselők, pláne tanárok lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük