Ellenzéki gondfelhők – Kérdések és válaszok

A koronavírus szörnyű járványa mostanában érdekes mellékhatásokkal jár. Ilyenkor mintha világossá válna, hogy valójában ellenzéki honfitársaink sincsenek jó véleménnyel saját vezetőikről, sajtójukról, sőt, a világnézetükről sem. Természetesen a világért sem szeretnénk viszályt szítani most, amikor összefogásra van szükség. Ilyenkor kell hát a lehető leghatározottabban felhívni tévelygő ellenzéki embertársaink figyelmét arra, hogy dr Miniszterelnök Úr Operatív Törzsének utasításait betartani nem egyszerű ajánlás, hanem az élet!

 • Igazából olyan jó most, hogy van a Orbán. Bevallom neked, hogy a szocikkal meg úgy általában az ellenzékkel most sokkal nagyobb szarban lennénk! 🙁

  Igen? Akkor miért is szavazgatsz folyton rájuk?

 • Tényleg undorító, amit mostanában az ellenzéki sajtó megenged magának. Mit képzelnek ezek? 🙁

  Érdekes, de ahogy van valami tétje a dolgoknak, egyből nem tetszik nektek se ez a nyegle, kotnyeles, semmihez se értek, de mindent tudok stílus.

 • A gazdasági hatások máris érzékelhetők. Orbán akciótervénél sokkal jobban is lehetne! 🙁

  Na, ha egy valamiért nem aggódom, az az, amikor dr Miniszterelnök Úr gazdasági bajokat orvosol. Bármit áldozzunk be a gazdaságból, mert a válsághelyzet elmúltával a zseniális Fidesz öt perc alatt felvirágoztatja, de sajnos holtakat még ők sem tudnak feltámasztani, szóval most bármilyen iparág pusztuljon nyugodtan, csak a veszélyeztetett csoportok éljék túl!

 • Aggódom, hogy Orbán a járvány örvén katonai diktatúrát fog bevezetni! 🙁

  Én nem aggódom. Mások nyolc évesen a Kisherceget olvasták, én meg közben katonai diktatúra bevezetéséről ábrándoztam. Mellesleg, nézd csak az első pontot!

 • Jól csinálják, de lehetne sokkal jobban is, ahogy nyugaton! Sok-sok teszttel!

  Jól csinálják, de még mindig nem elég jól. Letesztelnéd negatívra a sok vírusgazdát, akinél nem mutat ki semmit a teszt, és jól körbeutaztatnád őket az országban. Bravó.
  Biztos az Operatív Törzs a hülye.

 • Kijárási tilalmat, azonnal! Mindenki kint lófrál!

  Nem látom, hogy mindenki kint lófrálna, kijárási tilalmat meg majd akkor fognak elrendelni, ha azt a döntéshozók a szakemberek javaslatára jónak látják.

 • Nagyon örülök, hogy utolsó leheletemmel még haza tudtam jönni. Ebbe a csodálatos kis országba, ami igazából a hazám.

  És amiről a facebookos posztjaid utóbbi 10 évét átnézegetve mintha nem lettél volna ennyire jó véleménnyel. Csak egy kis válsághelyzet kell, és egyből testvériségért kaparod az ajtót. Már az is önmagában jófejség tőlünk, hogy egyáltalán karanténba hazajöhetsz…

 • Síelni voltam, de tuti nem kaphattam el, szóval felesleges házikaranténba vonulnom.

  Te olyan hülye vagy, hogy még a román pópa kanalát is megnyalnád. Békeidőben más a helyzet, de most kalitkában lógatnálak ki két hétre valami kurva messzi helyen, hogy magadon kívül senki másra ne jelents veszélyt.
Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

21 hozzászólás

 1. Avatar

  vhogy senki sem parázik már az 1x használós cuccok miatt 🙂

 2. Avatar

  Tényleg fura, hogy a drága, kedves “mindenki elmenekült Magyarországról” a csodálatos fejlettnyugati egészségügyi, szociális, gazdasági rendszer helyet a mi kis diktatúránkat választják.

 3. Avatar

  A ballibeknek nyugaton kellene igénybe vennie az orbáni diktatúra elöl, a korszerű XXI. századi egészségügyi intézményekbe elmenekült magyar orvosok szolgáltatásait.

  Aki meg ott van maradjon is ott.

 4. Avatar
  Kata Erdélyiné

  Namond! A hozzászólásod dijazva.

 5. Avatar

  A patkányok menekülnek haza a kurva jó nyugati hajóról.Ha eddig jól éreztétek magatokat távol akkor maradjatok is ott.

 6. Avatar

  BotmixerKatalint ne engedjék “segíteni”, főleg mentősökhöz, de amúgy sehova, mert abban köszönet nem lehet. Ezt a nyilasbolsifasisztát megint kiképezték valahol, hogy az egészségügyi intézményből aljaskodjon kifele.

 7. Avatar

  Ahogy az előttem szólók és a korábban magam is írtam, szeretem ezt a szelektív magyartudatot. Azokét, akik a multikulti és jó fizetés árnyoldalait tapasztalva osonnak vissza, és azokét is, akik most, hogy nyugaton ott a dögvész, utána meg a káosz várható, felfedezték, a mindenhol jó de legjobb otthon betegnek lenni magyarságukat.
  Mióta eszemet tudom, vagyis még az átkosban is azt hallottam a Hofi szavait idézve az “oda-vissza magyaroktól”, hogy a világon mindenhol jobbak az emberek, az ellátás, az infrastruktúra mint itthon, és lenéztek minket, akik “kalandvágyból” itthon maradtunk.
  Sokan itt a mi gondoskodásunkra hagyták idős szüleiket és dobbantottak, felvették az új ország állampolgárságát és a gyerekeiket már nem is tanították magyarul. Sokakat ismerek akik ezt teljesen természetesnek veszik, hogy a rokonaik, az ország, a tanárok felnevelték, kitanították őket, az átkosban még diplomát is ingyen kaptak, és ők már egy olyan országnak dolgoznak, gyarapítják, akiknek szintén nem merül föl, hogy könnyű és erkölcstelen elcsábítani szegényebb nemzetek kiművelt emberfőit, és így befektetés nélkül némi fizetési többletért ingyen kapni képzett munkaerőt.
  Aztán eljön a nyugdíjkor, miután mi az ő szüleiket gyógyítottuk, eltemettük, az ilyen kis ügyes az egymilliós nyugdíjával felvásárol elszegényedett magyarok kényszerből bagóért eladott házait, kiglancolja és pöffeszkedve képünkbe röhögve hazatelepszik. S minden alkalommal éreztetve e buta földhözragadtakkal, hogy itt az ő nyugdíjából úri módon meg lehet élni.
  S most hogy ki fog derülni, bármilyen javakat szereztek, bárki után mosogattak, miközben köpködtek hazafelé a rossz oktatást és kevés fizetést, diktatúrát zászlóra tűzve, ők mindig is idegenek maradtak bezzegországaikban, és egy muzulmán migráns is előbb fog gyógykezeléshez jutni mint ő, aki egész életében a bezzegek olcsó cselédje volt.
  Itthon meg elvárja, hogy a buta, élhetetlen itthon maradottak adójából felépült kórházakban, magánkórházakban előjogaik legyenek mert többet ő tud fizetni, mint azok akik az országot addig is működtették, amíg ők “okosan” gyarapodtak.
  Lehet, hogy visszamenekülve pillanatnyilag megint jól járnak ezek a bezzegnyugatonmindenjobbak, de mikor nyugat lenullázódik, és égnek a városok az ottani polgárháborúban, számíthatnak arra, hogy az első amit megszüntetnek, az a visszadisszidált kelet-európaiak nyugdíja lesz…
  Az a nagy jogbiztonság és multikultis egyenlőség a 7 cikkelyezéssel egyetemben rövidesen csak múltbéli szép álom lesz, és mi még örülhetünk, hogy megint egy ilyen gondoskodó “diktatúrában” élhetünk, ahol még a külföldöt gazdagítókat is hazahozzuk, ha kérik, és nem hagyjuk, hogy a határainkon kuncsorogjanak bebocsátásért…

  • Avatar

   Kedves Naprózsa,
   Teljes mértékben egyetértek minden szavával [ismét… 🙂 ], akár én is írhattam volna (ha ilyen jól össze tudnám szedni gondolataimat).
   Ráadásul ez bármilyen megközelítésben igen nehéz téma, hiszen bármelyikünknek lehet(ne) egészen közeli hozzátartozója, rokona, ismerőse akit azért nem szívesen ítélne el – még így gondolatban sem. Szerencsére nálunk, a családban ilyesmi nem áll fenn, de bizony csak hajszálon múlott – ezt mesélem most el illusztrációként a tőlem telhető rövidséggel:

   Nagyobbik fiamnak, mint oly sok más hasonló korú “kelendő” munkaerőnek felkerült az önéletrajza egy nemzetközi “fejvadász” cég adatbázisára (jelenlegi munkahelyére évekkel ezelőtt így lehetett jelentkezni), s bizony nem egy “megkeresés” érkezett azóta. Ezeket általában rendre figyelmen kívül hagyta, de bizony pár éve olyan ajánlat jött (angol kisváros, szakmába vágó – speciális IT – munka, kiemelt fizetés és juttatások, biztos jövő, etc.], amin komolyan kezdett gondolkozni (nejével együtt), olyannyira, hogy pár nap után még előttünk is feltárták a “nagy lehetőséget”, és érezni lehetett, hogy igencsak billegett a menni-vagy-maradni mérleg.
   Végül úgy nyilatkoztunk (mi “öregek”), hogy ez az ő életük, mi nem akadályozhatjuk meg az ő karrierjüket, meg a – pillanatnyilag egyértelműnek látszó – ANYAGILAG JOBB sorsot, aztán majd évenként néhányszor ők is jönnek, meg talán egyszer-kétszer mi is meglátogatjuk őket (ha betegek lesznek olykor a kicsik, majd jön az idegen – paki, vagy kínai, olasz – bébiszitter), aztán néhány év múlva már egyre kevésbé ismernek meg minket unokáink, míg végül hamarosan már csak angolul tudnak visszaköszönni az egyre rövidebb Skype-beszélgetések alkalmával.

   Átgondolták, majd napokon belül lemondták az ajánlatot, aztán – nem utolsó sorban az egyre sűrűsödő muzulmán terrorcselekmények mind gyakoribbá válását követően – soha többet nem került szóba semmilyen kinti munka.

   De akkor, ama bizonyos ajánlat felbukkanásakor bizony igen kevésen múlt, s azóta is egy-egy riasztó angliai hír hallatán újra meg újra eszembe jut az egész történet: vajon most mi lenne velük (velünk)?!

   • Avatar

    Kedves Lupus,
    az, hogy valaki elfogadja ami adatott neki és megpróbálja a legtöbbet kihozni belőle, az mentalitás kérdése. Ha valaki születésem előtt megkérdezte volna, hogy fiú, avagy leány akarok-e lenni, rávágom, hogy lány biztosan nem, mert annyi biológiai hátránya van. Ha valaki meg azt kérdezte volna, hogy bezzegnyugatra születnék-e rávágtam volna, hogy naná.
    Viszont annak ellenére, hogy a szakmám okán hét országból kaptam idők során munkaajánlatot, a néhai férjemmel eszünkbe se jutott, hogy itt hagyjuk szüleinket, s “messzeringó gyermekkorom világát”, s bizony ez valami betegség lehet, de ha csak kidugom a nagylábujjam az országhatáron, máris honvágyam támad, s el sem tudnám képzelni mikor az olimpiákon megszólal a magyar himnusz, valahol belül ne sírnék-e ha kényszerűségből bezzegmáshol élnék.
    Ha mindenki a könnyebb utat választaná, akkor megszűnnénk és nem lenne hova hazatérni bajban, magányosak lennénk bárhol ezzel a fura okos, érthetetlen anyanyelvünkkel, ami másféle gondolkodást eredményez mint a többi népé.
    Bár nem ítélem el, ha valaki a könnyebb életet választja, nekem megremeg a hangom a szózatnál, hogy “itt élned, halnod kell”. Csak azokra haragszom, akiket nem kényszerít senki elmenésre, mégis mikor megkapják a szakmájukat, diplomájukat, és huss úgy hagyják itt ezt az örökké sanyargatott kis országot örökre, hogy vissza se néznek. Akik nem adnak semmit vissza abból amit szülőföldjüktől kaptak, gyerekeiket idegennek nevelik, és még köpködnek is vissza.
    Aki elmegy, de tapasztalatot szerezni és dolgozni, nem nyugdíjasként jön vissza, azokkal sincs bajunk, csak azokkal akik más országot építenek, mindent jobbnak hazudnak ott, ha meg visszalátogatnak, úgy viselkednek mint egy dölyfös főúr. Szakmám során sok ilyennel találkozom, akik odakinn semmire sem vitték, itt meg elvárnák tőlünk mint a “Veréb és madár” c. filmben a hasraeső hódolatot.

  • Avatar

   Kedves Rózsa! Orbánotok felépített egy gyűlölködésre, hazugságra, félelemben tartásra, megkülönböztetésre épülő kormányzati rendszert. Egy ilyen rendszerben ahol még azok is beleszólhatnak a választásokba és ezen keresztül az állampolgárok sorsába akik nem Magyarországon élnek, nem érzik jól magukat műveltebb emberek. E-miatt van az, hogy az ország értelmiségének legjava, akik nagyrészt fiatal diplomásokból állnak, elhagyják az országot, mivel nem tudnak elfogadni egy olyan társadalmi rendszert, ahol diktatúrákra jellemző intézkedések történnek nap mint nap az állampolgárok előtt. Az én családom értelmiségi tagjai is külföldön vannak és nem is áll szándékukban hazajönni az arrogáns, gyűlöletre épülő Orbáni politika miatt.
   Abban, hogy ők külföldön találták meg új hazájukat, abben nincs semmiféle szerepe a pénznek. Magyarországon is jó körülmények között éltek és kizárólag Orbán által felépített, rossz magyar rendszer, ami még évtizedekig fogja egyre mélyebben sújtani az országot, kizárólag ez játszott szerepet abban, hogy életüket külföldre vitték.
   Én is örülök annak, hogy unokáim egy fejlett oktatási intézmény, világszínvonalú oktatásában iintegrálódnak be egy nyitott társadalom rendszerébe, ahol minden embernek egyenlő jogai vannak.
   Ma már különösebb érdek nélkül sajnálattal szemlélem a magyar eseményeket, hogy micsoda agymosást, pusztítást végzett a fejekben az Orbáni politika Magyarországon.

   • Avatar

    Kedves Speki!
    Ha már úgy több nappal később válaszolt nekem, mikor mi már újabb cikkeket kommentelünk és nem nézünk vissza korábbi írásainkra, most tudok csak Önnek válaszolni.
    Amit Ön írt, finoman szólva egy jókora ferdítés. A tömegek ugyanis nem Orbán idején mentek ki, hanem az átkostól s módszerváltáson át Gyurcsánynál és Bajnainál. Már a járvány előtt egy hatalmas visszavándorlási hullám kezdődött éppen ebbe az orbáni elviselhetetlennek hazudott diktatúrába.
    Én ugyan alapelvből sem vagyok oda az odavissza emberektől akár afrikaiak, akár kínaiak, vagy románok, mert ha mindenki a könnyebb utat választaná, akkor nem lennének országok. A biológiában is ott kell megélni, ahova a faj tartozik és harcolni, dolgozni kell az életért és nem a hazafiak pénzén kitanítva lenéző kacajjal játszani az okoskát.
    De egye fene, akiben nincs kötelesség és hazafiságtudat, az hadd menjen, nem kár érte.
    De a becsület akkor is megkívánná, hogy:
    1. Törlessze le nekünk a többletjövedelméből, vagy fizesse ki új hazája a kinevelésének költségét.
    2. Ne köpködjön haza, mert amit ő a felneveléséből hasznosíthat többletpénzért az nem az ő érdeme. Ő csak elvette a lehetőséget egy igazi hazafitól, hogy képezhesse magát, és a szülőhazáját gyarapítsa.
    3. Az én gyerekeim sőt az egész családomban sem volt egyetlen értelmiségi, de szakmunkás sem, aki itt hagyta volna a szülőföldjét, úgy fest ez erkölcsi nevelés kérdése. De ha mégis megtette volna, biztosan nem lennénk büszkék rá.
    4. Nagyon sok megkeseredett magányos szülőt, nagyszülőt ismerek, akik görcsösen magyarázzák a csemetéik, unokáink – utánam a vízözön – stílusú lelketlen viselkedését úgy, hogy dicsekszenek sose látott unokáik – akik már magyarul sem beszélnek – sikereivel, mintegy büszkeségnek álcázott keserűséggel, akárcsak Ön fogja, mikor már elesettek és látják, hogy másokat ápolnak gyerekeik, odabújnak hozzájuk unokáik, ők meg magányosan ülnek a padon vagy a medencében.
    Sokakat ismerek, akik úgy élték le utolsó perceiket, hogy vagy idegenek támogatták, vagy mire vitték hétfőn a szomszédok az ételt, már nagy volt a csönd.
    De ezek a hazafiak mindig visszatalálnak jó esetben a temetésre, rosszabb esetben mint a szomszédasszonyunknál is a nagyi ingatlanának eladásakor. Ja meg most, ha olcsó gyógykezelés kell a nyugdíjból.
    Amúgy nemcsak én, aki ki is mondom, de senki igazi magyar, lengyel, hottentotta…stb. sem kedveli a más népeket gazdagítókat, csak ők nem merik nyíltan bevallani.
    Azokat akik a szerelem vermébe estek, vagy gyerekként szüleik vonszoltak külföldre, vagy csak munka okán, de nem véglegesen mentek ki és nem is köpködnek visszafelé, azokkal persze semmi bajunk, csak a hazatagadókkal, akik még elvárnák, hogy a semmiért még hódoljunk is nekik, és még rákenik jellemhibájukat az épp aktuális kormányra, rendszerre, pedig csak önzésük rúgta ki őket innen.

 8. Avatar
  Molnár József

  Kedves Naprózsa!
  Tökéletes összefoglalása a helyzetnek.
  Nekem ugyan nincs facebook profilom, de akiknek van mutatták nekem egy két éve, hogy ezek a külföldre “menekült” munkavállalók miként győzögetik egymást és önmagukat, hogy milyen jó helyen is vannak ők ott a bezzeg nyugaton.
  Most pedig amikor baj van, akkor lehull a lepel, kiderül, hogy az annyit kritizált magyar egészségügy az esetleges hibáival együtt is sokkal jobb mint a fizetős Holland vagy Német stb.

  • Avatar

   Igen, kedves Molnár József, ahogy Ön látja önigazolást gyártanak sokan, akik nagy vágyakkal kimennek, aztán azzal szembesülnek, hogy odakinn mindig idegennek számítanak. Én nemcsak hallomásból ismerem az ilyeneket, hanem nagyon sokat életből is. Lehet érezni a nagyképű dicsekedésük mögött jó esetben némi bűntudatot, rosszabb esetben pótcselekvésként kivagyiságot. Több olyant is ismerek akik leereszkedve jöttek megmutatni nekünk, hogyan kell nyugati módra vállalkozni, és azt tapasztalták, hogy az átkosban irigykedő szolgalelkű hajlongással ellentétben manapság már nem várta őket a magyarság mély hódolattal, megalázkodással, s végül visszacuccoltak új hazájukba.

 9. Avatar
  Poroszlai Róbert

  Köszi jó cikk!

 10. Avatar

  Süddeutsche Zeitung

  A járványra hivatkozva teljhatalmat akar magának Orbán Viktor. A jogkör korlátlan időre szól és szabad kezet ad a kormánynak, ha a parlament nem tudna összeülni, de hogy ez pontosan milyen eset(ek)re vonatkozik, azt nem tudni. Az ellenzék szerint azonban a hatalom szándékosan pongyolán fogalmazta meg a szöveget, mert például annak alapján rémhírterjesztésért könnyen bajba kerülhetnek majd az újságírók is. Még börtönbe is kerülhetnek, ha megírják, hogy nincs elég védőfelszerelés a kórházakban az orvosok számára. Akkor is, ha tényleg nincs. A Fidesz-közeli sajtó egyébként egyre gyakrabban követeli, hogy zárják be azokat a sajtómunkásokat, akik kifogásolják a hatóságok vírus elleni ténykedését.

  Egész Európában példátlan ez a szabály, amelynek nincs határideje, viszont a kormány minden lépését szentesíti. Amit csak tetéz, hogy Orbán normális időkben is hajlik az ország autoriter irányítására. Úgyhogy most sok magyar attól tart: a miniszterelnök egyfajta diktátorrá lép elő a szükségállapot közepette.

  Frankfurter Rundschau

  „Magyarország – dekrétumokkal az orbáni diktatúrába”. Ezzel a címmel vezeti fel a lap, hogy az „illiberális demokrata” magyar miniszterelnök kiiktatja az Országgyűlést. Azaz a maga módján használja ki a koronavírust. Az ellenoldal attól tart, hogy az eredmény kvázi diktatórikus felhatalmazás lesz. A kétharmados Fidesz-többség bizonyosan megszavazza, ám jogvédők riadót fújnak. A Helsinki Bizottság és az Amnesty International egyaránt elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány korlátlan cselekvési szabadságot kapjon.

  Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője nagyon aggódik, mert attól fél, hogy a válságra hivatkozva Orbán csak még több hatalmat összpontosít a kezében, ráadásul minden időkeret és a parlament felügyelete nélkül. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a különleges jogok birtokában el lehet hallgattatni az ellenzéki sajtót. Ezért azt szeretné, ha a Bizottság közbelépne.

  Frankfurter Rundschau

  A kommentár úgy értékeli, hogy Orbán Viktor államcsínyt hajt végre, amikor visszaél a válsággal és még nagyobb jogkört szerez magának. Vagyis diktatórikus eszközökhöz folyamodik. Beveti a kétharmados többségét, hogy felszámolja a demokratikus ellensúlyokat. De hacsak nem történik valami csoda, a jövő héten kényszerpihenőre küldik a parlamentet. Utána minden hatalom a miniszterelnökhöz kerül. Putyin, Erdogan és a többiek üdvözletüket küldik.

  A közben a hadsereg őrjáratozik az utcákon. Katonák ültek be a kulcsfontosságú vállalatok vezetésébe. A maradék ellenzék joggal emleget puccsot. Ám a Bizottság hallgat. Persze, a koronavírus. Ám ez így elviselhetetlen. Önmagában az is elfogadhatatlanul hosszú idő, ha igazak az értesülések, miszerint Orbán az év végén vissza akarja vonni a szükségállapotot. Ezzel együtt az égvilágon semmi ok, hogy jegeljék a demokráciát. Ugyanakkor a miniszterelnök fenntartja magának a jogot, hogy az Országgyűlés jóváhagyása nélkül jövőre is rendeleti úton kormányozzon. Nem más ez, mint hadüzenet az EU-nak, a demokratikus államok közösségének.

  Spiegel

  A magyar, lengyel és izraeli autokraták visszaélnek a koronavírus miatt előállt helyzettel. Orbán különösen messzire megy, ő rendeleti úton kíván kormányozni. Róla tudni lehet, hogy nem hagy ki egyetlen politikai ziccert sem. Tekintélyelvű ösztöneinek a válság sem ártott. Magyarországon még nem egészen 200 fertőzöttről tudni, de máris különleges jogokat követel magának. Persze másutt is szigorú intézkedéseket hoztak és nem a magyar kormányfő az egyetlen, aki a kórokozó árnyékában megkérdőjelezi a demokratikus játékszabályokat.

  Ebbe a kategóriába tartozik Netanjahu, Johnson, Trump és Duda lengyel elnök is. De azért Orbán élenjár, amikor a teljhatalom megszerzéséről van szó. Gergely Márton, a HVG-től azt meséli, hogy ha életbe lép a felhatalmazási törvény, akkor nemigen lehet majd beszámolni a magyar kórházakban uralkodó katasztrofális állapotokról. Ugyanakkor a miniszterelnök szoros összefüggést lát a betegség és a migráció között. Küldetésévé tette, hogy harcoljon az állítólag fenyegető muzulmán invázió ellen. Hogy most elsőként iráni diáknál mutatták ki a vírust, az roppant kapóra jön neki. Már megint a külföldiek a sárosak.

  Az Osztrák Néppárt strasbourgi frakcióvezetője, Karas cinikusnak és gátlástannak tartja, hogy valaki ilyen, hatalompolitikai sakkhúzásokra használja fel a földrész szorult helyzetét. Merthogy a határozott válságkezelés se

  • Avatar

   Jobboldali véleményt is tud hozni? Vagy csak liberál-anarchista megalapozatlan hazugságokat?

  • Avatar

   Én itt most csak egyetlen, ám vissza-visszatérő motívumra reagáloki:

   – “A kommentár úgy értékeli, hogy Orbán Viktor államcsínyt hajt végre…”
   – “A maradék ellenzék joggal emleget puccsot.”

   És azt a puccsot/államcsínyt hogy csinálja Orbán, tessék mondani?!
   – megpuccsolja saját magát?!
   – Délelőtt “letaszítja” magát a miniszterelnöki bársonyszékből, délután meg visszakapaszkodik rá?!

   Ennyire sem tud gondolkozni. Méghogy értelmiségi… Ugyammmmá…
   Legfeljebb éttermiségi!

   *

   Egy-két mondat erejéig azért mégis reagálok Naprózsa remek írásához fűzött 2020.03.27-i 07:56-os kommentjére is:
   Az egész kis dicsekve vádaskodó irományából süt, kiviláglik a magyarázkodás, különösebb szövegelemzési képesség sem kell hozzá, hogy észrevegyük: valójában panaszkodik, fáj, sőt nagyon fáj, hogy így járt családjával, s most egyéni drámáját kivetíti (projekció) valami külső okra, jelen esetben az Orbán-kormányra.
   Remélem, amikor egyedül van – és ez bizonyára egyre gyakrabban megesik Önnel – saját magának csak nem kell ennyire hazudni!

  • Avatar

   Ja, akkor csak a magyarok, lengyelek, Trump és Netanjau hozott kijárási tilalmat, utcán hadsereg járőrözési önkényuralmi szabályokat?
   Tehát szabadon kószálhatnak a spanyolok, olaszok, franciák és a nemfasiszta-Hitlertenyésztő osztrákok?
   Nem tudom milyen agyberendezés kell ahhoz, hogy valaki a testi épségét, jövőjét, hazáját, egészségét muzulmán gyilkosoktól bizonyítottan megvédő, idejében vírus elleni intézkedést bevezető, világba az ottrekedt magyarokért repülőket küldő, magyaroknak gyógyszert visszatartó, közszolgáltatást muszályból katonákkal megvédő, Európát kerítéssel megvédő, senkit véleményért 10 éve be nem börtönöztető, szabadon gyalázható, külföldről fizetett tüntetéseket engedő államfőt és kormányát képes gyalázni?
   Mi tudjuk, hogy Maguk is tudják, hogy milyen az igazi diktátor. Ha O1G ilyen hajlamú lenne az elmúlt 10 év alatt ki tudta volna mutatni a foga fehérjét, nem kellene “halálra ítélnie a nyugdíjspórolásból az öregeket”, nem kellene “kitenyészteni a vírust Orbánnak”, nem kellene “felbérelt cigányokkal megtámadni Röszkét”, egyszerűen csak mehetett volna a hazaárulókért éjjel a fekete autó, ahogy egy rendes diktátorhoz illik.
   Kérdezhetnénk, hogy maguk miért hazudnak?
   De nem kérdezzük mert tudjuk a választ: Azért mert el akarnak minket mindannyiunkat magyarokat, cseheket, lengyeleket pusztíttatni muzulmánokkal és ha úgy mégse hagytuk magunkat, akkor ne védekezzünk, haljunk meg a vírustól.
   Ez a maguk egyetlen célja.

 11. Avatar

  Az egészségügyi vészhelyzet, a kapcsolódó rémhírkeltés és indokolatlan remény keltés kezelése minden ország belügye.

  Más országoknak, az UNIÓ Intézményeinek kuss van, akkor is ha náluk nincs vészhelyzet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük