Ellenzéki-magyar szótár

Az utóbbi hetek furcsa eseményei kommunikációs zavarokat és megértési nehézségeket okozhattak honfitársaink és az ellenzék sorai közt. Az ellentétek, félreértések feloldására összeállítottunk egy szótárt, melynek segítségével minden kijelentés világosan megérthető.

„Üzenjük politikai ellenfeleinknek, hogy barátságunk, szövetségünk sziklaszilárd, megingathatatlan! Kár próbálkozni! Hajrá ÉN!”
Úristen, most a kép kedvéért mellé kell álljak, sőt át kell ölelnem? Remélem, nem rúgóskés vagy stronciumampulla ez itt a mellényzsebében, csak egy ártalmatlan kis diktafon. Vajon a heves szívdobogásomat is fel tudják venni vele?

„A párt több elnökségi tagja a hvg.hu-nak személyesen is azt mondta, tűzbe tenné a kezét a párttársaiért.”
A párt összes elnökségi tagja tűzbe tenné párttársai kezét, mert egy üzemelő diktafon van bennük.

„Egy csomó minden rám van bízva, program, tehát ezekkel ők nem foglalkoznak”
Az adott titkosszolgálat kelet-európai részlegének minden szabad kapacitása Ukrajnában van most lekötve, ide csak a lyukas zoknijaikat küldik. Nekem kell csinálnom mindent, ezért ilyen szar az egész.

„ÉN úgy működök, hogy viszonylag ritkán csapok az asztalra, és ezt be akarom osztani”
Sose csaptam még az asztalra, bár sokszor nagyon szerettem volna, de nagyon nagy bátorság kéne hozzá, ami nekem sajnos nincs.

„Eddig egyszer volt olyan, hogy azt mondtam, hogy ez így lesz, és akkor az úgy lett.”
Kiugrott politológusként még azt se tudtam eltalálni április 8-án délelőtt, hogy a Fidesz fog nyerni. Egyszer ki tudtam zavarni Cirmit kakilni, pedig addig mindig elérte, hogy bent tudja ezt elvégezni.

„Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág.”
Nem csak rólam készülnek hangfelvételek, de én is készítem őket és most szerencsém volt.

„Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni.”
Ő se valami okos, de legalább nem rabol el meg öl meg senkit csak úgy. A sikkasztás büntetőjogi tényállásáról is hallott már valamit. 

„Az én zsarolási potenciálom arra alkalmas, hogy dolgokat helyre tegyen.”
Kapok néha anyagokat a tartótisztemtől, de ezek mindig kiszámíthatatlan rendszerességgel érkeznek.

„Ha én visszamegyek Zuglóba, engem ott elásnak”
A Momentum se tudja, hogy mi merre van Budapesten, nem csak ÉN, mert már az Andrássyn ássák a síromat, csak szerencsére nem tudják, hogy kell ásni az ásóval.

„Többször megfenyegette a családomat”
Azt mondta, megmond anyukámnak.

„Megkaptam a választ a vitakihívásra”
Nyilvánvalóan a sajátjaim se akarják, hogy Tarlóssal vitázzak, azért tették velem ezt.

„Titkosszolgálati módszerekkel összevágva, alighanem az én hangommal.”
Online hangvágóval csinálták meg felsőtagozatos diákok öt perc alatt. Mindent így mondtam, ahogy rajta van.

„Gyerekzsivajt hallok a háttérben, ez alapján be tudom azonosítani:”
Még a saját kerületemben se tudom, hogy melyik iskola merre van, hagyjanak már!

„Habony-Rogán tengely”
Biztos valami MSZP-s lehetett, rájuk gyanakszom. Feri biztosított róla, hogy MSZP-s csinálta, mert róla is ilyesmi készült. Dehogy ő volt!

„Azt tudom, kinek állt érdekében. A Fidesznek és Tarlósnak”
Minden, amit teszek, olyan, mintha egyenesen a kormánypárt akarná így, de önállóan vagyok ennyire tökkelütött, higgyenek nekem, kérem!

„Arról van szó, hogy én nem pozícióért, hanem ügyekért, elvekért vállaltam a jelöltséget.”
Fogalmam sincs, mi lesz velem október 14-én, ha ez nem jön össze. Vajon szégyenszemre vissza kell menjek elemezgetni meg közvéleménykutatni? És vajon Tibor ad majd egyáltalán munkát? Ezekről még nem beszéltünk a tartótisztemmel se, úgy félek! 🙁

„Politikai értelemben használtam”
Tényleg attól féltem, hogy élve visznek oda a csomagtartóban, mint a Nagymenőkben volt, ami egy olyan korhatáros film, amit még nem szabadott volna megnéznem. 

„Faszért hagytam magam rábeszélni…”
Én csak egy kisfiú vagyok, hogy merhetném megkérdőjelezni a tartótisztem szigorú parancsait?

„Csetlik-botlik. Lassan megsajnálom, tényleg olyan lehetetlen helyzetekbe sodorja magát”
Bár nagyobb lúzer vagy, mint amekkora kommunista, ettől még elég nagy kommunista vagy. Sose foglak sajnálni, te tehetetlen szar kis mamakedvence. Ásson téged jó mélyre a zuglói MSZP!

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

20 hozzászólás

 1. Avatar

  Csucsundra

 2. Avatar

  Hah, nem fogadok.
  Tudom kiről van szó.

 3. Avatar

  Álljon meg a menet! Az aljasságnak is vannak határai. Nem szégyelled Magad, ilyen mondatokat adni Doktor Miniszterelnök úr szájába!

 4. Avatar

  Ez óriási: ‘Bár nagyobb lúzer vagy, mint amekkora kommunista, ettől még elég nagy kommunista vagy.’

  • Avatar
   kara kozgun

   A Remete levele: Gazemberek jubileuma elmaradt!
   Kedves Komám!
   Gondoltad vóna valaha, nem éri meg a „legfejlettebb gazember világuk” a száz esztendőt? Az állam mindig a legnagyobb aljasok kezébe csúszott, no, ebbe látom a „fejlődést”! A veres ostobák uralma után, újra a becsapott észtelen tömeggel megválasztatott reklám váteszek, azt tesznek az országgal, néppel, ami határtalan szégyentelenségük elbír!
   Az pedig sokat elbír! Annyira, hogy a föld nem fogja elbírni őköt! Elpusztul, mértéktelen mohóságuk által. Ha, nem igyekszek meghalni, megérem még azt is! Csak amiatt nem lesz örömöm, hogy velük pusztulnak az éltetők, a kárvallottak, az egész, forgásába beleszédült gazemberek világa! Aminek szolgálatába állították, a maguk teremtette Istent, hogy elviseljék, megbocsátsák az ő gazemberségüket! De a természet, a fizika törvényei erősebbek az ő hazugság teremtette Isten bálványuknál! Az fogja elpusztítani, a világukat! Hidd el próféciám erősebb Nostradamusénál is! A természet törvényei mindenhol, mindenkor érvényesülnek! Legfeljebb a kritikus tömeg összegyűlésére köll várni, mint a víz gyűlik a gát mögött, hogy aztán elsöpörje, elpusztítsa mindet, ami útjába állt!
   Sok, mindenféle emberi aljasságot megtapasztaltam már életembe! Az újabbaktúl eltátom, a bagólesőmet, mint tanyasi legény a városon, a vásárba! Leplezetlen önzés, mindenen, és mindenkin átgázolás. Az aranyborjút óhajtja mind! Áhítja, mint bolond jány, a férjhözmenést! Testvérén átgázol, kis himi-humi örökségért! Anyját, apját otthonba kűdi, hogy rozzant viskóját eladhassa! Saját kölyök se kell! Az kőtség! Legalább nem öröklik a jellemit! Nem lesz ki nyugdíját megtermeli, darab kenyeret, vagy öregotthonba belökje! Majd akkor nyűszit, mint elütött kutya az árokparton! Irgalmat se kapjon többet annál, mint ő adott szülejének! Úgy látom, az emberséghez nyomor kell! A romák a döglött disznó lakomájára, minden telepi testvér hivatalos vót! Náluk kommunizmus vót, pap, meg agitátorok nékül! Álmuk a kollektivitást illetően megvalósulni látszik! A halálba menés „kollektív” lesz! Az élet, e föld nevű sárgolyón, elpusztul miattuk, velük! Úgy jön el, mint riogató Istenük csapása Vóna! Közbe csak a természet súlyt le, a maga törvényivel! Nem bírva el szennyet, levegőben, vízben, és „Azonképpen a földön is”! Megvalósul az akarata imájok szerént!
   No, Isten megáldjon, vagy ez a sok szép pártszervezet! Választást rád bízom, azt tudd a különbség, csak gazemberségük nagyságában van! Örülök, hogy ismerhettem!
   2017. 12. 24. Még mindig itt dekungolok, jó hely az ördög se talál rám, vagy ő is tudja a pokolravalók palotába, bárba, pártirodába, bordélyba keresendők!

 5. Avatar
  kara kozgun

  Sok beszédnek sok az alja”! Sok aljas, egymást gyalázza! Gyalázó létrán másznátok uborkafára! Esélyt szerezni lopásra!

 6. Avatar
  Jáger László

  Kormánypáti zavarok a kommunikációban!!!??…
  Lásd pt gyalázkodásait….
  Értelmetlen gyűlöletlírája…..
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 7. Avatar
  Derszu Uzala

  Simity Lászlóval ne vitatkozzatok!Ahogy dr Rácz Jenő mondta,még becsületes baleseti sebész korában: “Ne vitatkozz hülyével,mert téged is annak néznek…”

 8. Avatar

  Gyerekek, ez nagyon gyengére sikerült. Szedjétek össze magatokat!

 9. Avatar
  Jáger László

  okos emberekkel bármikor vitatkozom…
  Hülyék kíméljenek
  remélem +érted…
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

  • Avatar

   Ahogy olvasom hozzászólásait, azt gondolom, hogy az elvtársak közé tartozik. Ezért költő túlzás lehet, hogy okosokat akar vitára hívni. Aki ezeknek hisz, és ezeket támogatja valószínűleg azon a szellemi szinten is van. Ha a dicső 40 évüket, vagy az utódaik 12 éves kormányzati teljesítményét értékelem, az nulla. Ezek nemhogy nem okosak, de műveletlen, ostoba senkiházi alakok, bábu mind. Csak helytartónak jók, annak is a legalávalóbbak. Ezek ülnek ma is az ellenzéki padsorokban, mert a választók már kiismerték őket.

   • Avatar
    kara kozgun

    Kopátsy Sándor közgazda

    Érthető tehát, hogy az uralkodó réteg által támogatott vallás a tudást, a gondolkodást ellenezte. Minden vallás csak azt a tudást fogadta el, amit már a tradíció szentesített. Ez a vallási feladat szinte minden kultúrában jellemzővé vált. Maguk a papok sem elsősorban új tudásra törekedtek, hanem mindenekelőtt a régit őrizték, rögzítették. Jellemző módon a vallások szerint a tudás alapja nem a gondolkodás, hanem a szentírás, elmaradott társadalmaknak elsődlegesen nem új ismeretekre, hanem a régi ismeretekhez való ragaszkodásra volt szüksége. Ennek a társadalmi igénynek felelt meg az a vallási alaptétel, hogy az ember által elkövethető legnagyobb bűn a tudásra való törekvés.
    A hatalom azonban nem sokat törődött az erkölcsi szilárdsággal. A rövid távú érdek ugyanis nem erkölcsöt, hanem sokkal inkább erkölcstelenséget igényel. A hatalmasnak nem erős erkölcsű, nála képzettebb és tehetségesebb beosztottakra, hanem megbízható szolgákra és a terheket jámborul tűrő népre van szüksége.
    . A rossz erkölcs pedig elviselhetetlenül drága. Ma a társadalom deviáns jelenségei már többe kerülnek, mint a tudás fejlesztése és a tehetségek feltárása.
    A modern társadalom számára három költség súlyának az állandó növekedését még sehol nem sikerült megállítani. Ezek:
    1. Az erkölcsi romlásból fakadó veszteségek és kiadások.
    2. Az egészségügy fejlődéséből fakadó kiadások.
    3. A munkaképes kort túlélőkről való gondoskodás.
    Ez a három feladat emészti fel a nemzeti jövedelem harmadát, és a fejlődéssel hatványozottan egyre nagyobb hányadot igényel.
    Most az erkölcsök leromlásának megállításával foglalkozunk.
    A romlás oka kettős:
    a. A társadalom tagjainak egyre nagyobb hányada olyan nagyvárosokban él, amelyekben az erkölcsök feletti társadalmi ellenőrzés lehetetlen.
    (Ide kell betenni a falu és erkölcs kérdésében másutt leírtakat.)
    b. Az erkölcstelen társadalmi viselkedés az egyén számára egyre nagyobb rövidtávú előnnyel jár.

  • Avatar
   Szőke ciklon

   “okos emberekkel bármikor vitatkozom…
   Hülyék kíméljenek”
   Tudja Jáger, az okos embereknek ugyanez a véleménye, ezért nem állnak szóba magával! Kímélje őket!

 10. Avatar

  Az általában remek Tutiblog-posztok fölé válogatott rendszerint csúnya, olykor gusztustalan, sőt riasztó képek/fotók/illusztrációk után végre egy jól sikerült, kellemes, ráadásul könnyen érthető címkép – legalábbis nekem tetszik!
  Remélem a Karigeri-béka sohasem kapja meg a vágyott csókot a királykisasszony-néptől, és sohasem lesz főpolg., sőt, mehet vissza a gödörbe a többi varangy közé.

 11. Avatar

  Remekbeszabott traktátus, gratulálok!

 12. Avatar

  Eddig csak egy “Naprózsa” volt, de úgy fest, valakik le akarnak járatni. A fentebb 10-02:12:24 hozzászólás nem tőlem származik. Nem használom a “gyerekek” megszólítást, és nem írtam azt, hogy “ez a cikk gyengére sikerült”.
  A kis drága haladóink most ezzel a módszerrel, hogy összeugrasszanak minket, próbálnak kigyokkolni, mint már korábban másokkal megtették, hogy nevükben írogattak.
  Én ugyanis a cikkírókat negatív értelemben sosem minősítem, ha nincs véleményem, akkor legfeljebb nem írok a témához.

  Üdvözlettel: az igazi Naprózsa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük