Én, az ellenzéki egó – szabadvers

Körte, napgép, pipa, gitár, Ady Endre, Én meg a Czutor Velem, Jászság, szakáll. Vádlik, orrok, pocakok, vadítóan megemelt cicik, domborulatok, de Én nem olyan lány vagyok! Madárijesztő, eperjoghurt, sujtás, mente, kreatív O1G-logo, díszmagyar, minőségi outlet, Ákynak rendes zokni a Xanax mellé. Gyíkbőr-utánzat, de egy hüllőnek sem kellett elpusztulnia érte, hiszen ez saját szövet, Én magam vedlettem! Esztergom, Tapolca, Veszprém1., Liliom utca, Hódmezőlázárhely, Márkymárk a mi (Én) istenünk! A vége még Budán van! Miénk a teljes ország, meg lassan már a Tápióságba is átnyúlunk. Miféle körúton belüliség? Nagyinterjúnk. Enyém.

Kiugrott, kilépett, elsodródott, csalódott, volt ikszes, polgári árva. Haszonleső, politikai kalandor, szélkakas, mármint az Orbán, mert mi (Én), a valódi Fidesz szíve-lelke vagyunk, voltunk még apa nyakában a Műegyetem előtt! Én még nem ebbe a pártba léptem be, amivé mostanra vált! Én még nem ettől a párttól kaptam ösztöndíjat Izraelbe, meg milliós megbízásokat az őrző-védőimnek, tehát egyfajta morális dombocska alakult ki ezáltal alattam! Én ugyan rá nem nézek más férfira míg a tenyerem fel nem hólyagosodik a sok szóló dörzsikétől.

Jó estét, magyarok! Én így köszönök. Én igazi keresztény vagyok, de nem úgy, mint a kereszténydemokraták, hanem igazából! Beer Miklós rá a tanúm és Lyézus, aki meleg és néger, ha ma élne, ott kamionozna elfogadóan az Andrássyn, és akinek kiválasztott népe a Lyobbik. Fideszes, de nem úgy mint a Fidesz, hanem igazából! Konzervatív, de nem úgy, ahogy a magukat konzervatívnak mondók! Őszintén, és mélyen legbelül megélve magyarságomat (már az MSZP-ben is az volt!), nem pedig magyarkodva, mint a hamis nagyonmagyarok. Nagyon mélyen és legbelül van az, ezért nézzed meg hetente képernyőn, blogon, papíralapon, meg instán, ahogy teátrálisan teregetem magam előtt a papírlapot. Mindjárt 30 leszek. Érdekeljen titeket, hogy Én! Láss, és ne csak nézz, lásd fantasztikus lényemet, ahogy a naplementébe révedek, csodáld áthatóan üres és lapos semmitmondásomat, ünnepelj, lájkolj, osszad, kommentelj, és #Nyomtassteis! Engem! Engemet! Én!

Ősmagyarság helyett mértéktartó finnugrisztika. Szíriusz helyett demokrácia. Tarsolylemez helyett fékek és ellensúlyok. Izrael csak mértékkel – a szövetségesi béke megőrzése végett. Finoman, elegánsan eltartott kisujj, figyelő füleinket nyugatra, vigyázó szemeinket keletre vetve. Vörös vonal, felvont szemöldök. Nem átléphető határok, elviselhetetlen a tranzitzóna, még a líbiai rabszolgapiacon is jobb volt, határok helyett keresztényi befogadás, szeretet. Hangos nem az ősbűnre, a gyűlöletre, annak keltésére. Mindenkinek megmosom (Én) a lábát, aki nem Orbán. Orbánnak soha, ő Lyézustól is lopna. Mérték nélkül, mértékletesség nélkül. KereszTYénietlenül.

Tüntetés, demonstráció, élőlánc, performansz, hídfoglalás. Mikrofon, tömeg, Bem tér. Mi vagyunk a többség! Mi, ezerötszázan. Véleményem, szerintem beszédem, engem-engem, ÉNÉNÉN! Nekem jogom van ide bemenni. A mosdót is használnám, természetesen, hiszen nekem ez JÁR! Otthonosan becuccolunk akkor már, cipőket le, lyukas zoknikat elő, szelfiket be, indulhat a Fb-élő! Mentőt is kérnék szépen a biztonság kedvéért! Különben behozzuk, Én behozom az embereket az épületbe, és akkor maguk megnézhetik magukat! Azok ott mini atomerőművek a Liliom utcában. Majd nézzétek meg! Én tudom jobban. ÉN!

Publicisztika, karcolat, tárca, hetilap, folyóirat, portál, ott vagyok mindenhol és mindenkor, Én! Online.hu van már a végén sajnos, amióta 0rbán ellehetetlenítette, hogy a valódi jobboldal olvasson bennünket. Mi vagyunk a szabad ellenzéki sajtó utolsó bástyája a kormánymédia propagandagépezetének foLYtogató, szörnyű ölelésében, de leginkább Én. Mi (Én), meg a többi utolsó másik 14. Mernék az emberek, csak félnek, és nem merik! Már kinyomtatni sincs pénzünk, ha nem adsz, de azért nagy stócokban azokon ülünk a videoblogunknál, ugye milyen kreatív? Én találtam ki!

Videoblog, traccsparti, nyilashetihetes, Én is az asztalnál. Azóta van, amióta Orbán ellehetetlenítette, és nem azóta, amióta a tulajdonosunk elhajított a veresége után, mint a szaros vécépapírt. Most már legalább ingyen és a lehető legőszintébben mondjuk el azt, amit eddig sok-sok pénzért. Lécci, hirdess! Nem írjuk ki a nevedet, pont ez benne a poén!

Bitó-szalon, paktumhajó, Spinóza. Tapasztalt értékesítőként is rábeszéltek, hogy vegyek még magamból. Második reformkor. Én csinálom. Egy fecske, én. Én vagyok a második Széchenyi. Menhely, árvaház, cicusok, vizslák, kölyök, masni, szoknya, kalap, outfit, mellény, régmúlt, melegbár. Csak a kormánymédia aljas revolverzése, lebegtetett hazugságai. Régen volt, és csak véletlenül tértünk be oda Mehmed Ali Agcával. Amúgy én nem vagyok buzi, mondtam már? Gyönyörű feleségem van meg kisfiam, nem vagyok tehát buzi! Nem vagyok buzi! Nem-nem-nem! És Énnekem semmi közöm a törökökhöz azon túl, hogy Isztambul a világ fővárosa, Én kéthavonta ott vagyok A Krisztával, és Én imádom a törököket, mert ők is szeretnek minket (Engem). Nem Én állítom, hanem ők mondják hogy mi mindannyian Atilla unokái vagyunk.

Szakember, szakma, tudás, civil, humor, mértékadó, jótollú, filmes, katekéta, értékesítő, külföldi tapasztalat, két hét amerikai tanulmányút, kicsimmel Langley-ben. Ruhákat dizájnolok, tervezek, öltöztetek, a tükörben Én látszom, ez szerelem, amit ellehetetlenít a geciOrbán, mert senki nem fizet tízezret a zseniális pólóimért, hiszen a párttörténeti ösztöndíjból nem futja ilyesmire, dolgozni meg nem járunk. Én remélem, hogy Én leszek a Mindenki (Én) Magyarországa Mozgalom vezető stílustanácsadója, akármilyen riadt fejem is van énnekem. Lebeszélem a csalódott KDNP-arccal, hogy Én személyesen is láttam már Lyézust. Ha más nem, abban egyet fogunk érteni, hogy Én!

Ösztöndíj, apanázs, adakozás, téglajegy, szlovák közmédia. Ott végre senki nem szól bele, hogy szabadon, függetlenül szidjam a magyar kormányt. Az Én megélhetésem, egzisztenciám! Az újságírás pénzbe kerül. Egyszeri összeggel, havi rendszerességgel, támogatói előfizetés, 50 ezerért velünk vacsorázhatsz. A netet csak hébe-hóba kapcsolják ki, de olyankor is posztolok, még nem éhezünk, dohányzom is, pénzt kérek. Legyél oly bátyám, kérlek! Anyumat szívműtik. Neked írom a dalt, ha úgy gondolod, a végén dotálhatnád is akár. Ettől nem fogok többet írni, de kevesebbet se, ha nem utalsz. Én Én maradok mindenképpen, mert így vagyok jó. Csak ezt csinálhatom, erre rendeltettem, Nekem csak ez lehet a munka.

Nekem, engem, ide, én-Én-ÉN-ÉN-ÉN!!! Szerelmes vagyok!! Énbelém!

Facebook hozzászólások

  tutiblog

tutiblog
A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

13 hozzászólás

 1. Avatar

  Amúgy Izraelből tényleg már egy kicsit sok sokk…
  Meg a “zsidó-keresztény” európai kultúra mantrából is, ami soha nem volt, mivel a zsidó diaszpóra mindig is elzárkózott a befogadó nép kultúrájától és a saját szokásainak élt.
  Meg abból is, hogy hirtelen már nem zsidók azok a zsidók, akik 1919-ben tömeggyilkoltak, akik az AVH-ban a “kollektív bűnösség” elve alapján ártatlan magyarokat tömeggyilkoltak. Nem lesz megbékélés a lelkekben, ha elhallgatva/, hogy igen is, tartották zsidó identitásukat, származás alapon rekesztették ki a magyarokat,
  s származás alapon nyertek felvételt túlnyomó részt bizonyos szakmákat adó egyetemekre: orvosi, jogi, külkereskedelmi, s a médiába. Ők, maguk nevezték el az MTV-t “telezsídiónak”. Ezt 10 millió magyar tudta és tudja ma is..
  Ezt nem lehet elkenni, elfeledtetni.
  Még mindig ott áll felavatatlanul a Szabadság téri “megbékélés” és minden áldozat emlékműve, mely körül rasszista alapon rendeztek hisztéria-sorozatot. És ma megint ott tartunk, hogy antiszemitizmus rágalmával három konzervatív újságírót ki lehet dobatni a jobboldali tévéből, mert a pártjában közismert becenevén/gúnynevén emlegettek egy újnyilas politikust. Ugyanakkor földön, vízen, levegőben, liberális média-szerte lehet O1G-zni mindenféle jogi következmények nélkül.
  Az is nagyon izgalmas kérdés, hogy mi történt, hogy leantiszemitázták a lengyeleket, és visszamondták a V4-Izrael találkozót, s lett belőle három önálló tárgyalás? Ebben az ügyben miért nem álltunk ki a lengyel testvéreink mellett? Nagy a csönd.

  • Avatar

   “Még mindig ott áll felavatatlanul a Szabadság téri “megbékélés” és minden áldozat emlékműve, mely körül rasszista alapon rendeztek hisztéria-sorozatot.”
   Ugyanazok akik hőzöngtek és ma is verik a nyálukat a Szabadság téri emlékmű miatt, most elfogadhatónak tartják a nyilas vezetőségű párt “egybesülését” a “tarkabarka csőcselékkel”!?
   (lásd:Terror Háza átöltöző szoba!)
   1919-es “dicső 133 nap” szellemi örökösei ma már nem finnyásak, ha a hatalom megszerzése a cél!

   • Avatar

    FIDESZ kutyák, ez a jövőtök! Otto von Bismarck “Egész politikai programunkat abban foglalhatjuk össze, hogy kijelenthetjük, meg kell semmisíteni az uzsoraszabadságot.”

    felkérte Gustav Ruhlandot, a freiburg egyetem professzorát, határozza meg, hogy mik voltak azok az okok, amelyek a Római birodalom vesztét okozták. Gustav Ruhland 22 magas kultúra vizsgálata után 9 pontban határozta meg azok felbomlási folyamatát.

    Ezeket a folyamatokat a saját jelenünkben mi is tapasztalhatjuk a saját bőrünkön. Hihetetlen, hogy milyen könnyen párhuzamot vonhatunk jelen korunk és a régi birodalmak között. Hihetetlen, ahogy a különböző magas kultúrák szinte pontosan egymás lábnyomaiba léptek a bukás felé…

    Tehát:

    1. Uralkodó irányelvvé válik minél több pénzt keresni, mindegy, hol, mikor és hogyan. A termelő gazdaság és az agrárium viszonyaira egyre kevésbé vannak figyelemmel. A kereskedelem és az ipar, valamint a pénzrendszer érdekei a meghatározóak. Csak a pénz által meghatározott piacokon csaknem minden tetszés szerint eladható áruvá válik.

    2. Általánossá válik a növekedő eladósodás, az uzsora jellegű kamat szedésének szabadsága, a bérletek elterjedése, az önálló középrétegek felszámolása, a termelőmunkát végzők elszegényedése és a proletárrétegek növekedése.

    3. Aránytalanul növekszik egy szűk réteg gazdagodása és luxusfogyasztása, a mezőgazdaságban a latifundiumok, azaz a túlméretezett nagybirtokok válnak uralkodóvá. Eltűnnek a mezőgazdaságot önálló tulajdonosként művelő rétegek. A tulajdonukat vesztett parasztok beáramlanak a vidékekről a városokba, és külföldre távozva elhagyják szülőhelyüket.

    4. Az emberek egyre nyerészkedőbbé, egyre gátlástalanabbá válva hajszolják az anyagi javakat, a pénzt. Vészesen meggyengül az általános erkölcs, eltűnnek a polgári erények, elburjánzik a korrupció, a modern korban fellépnek a választási csalások, a közvélemény folyamatos megtévesztése a pénzuralmi érdekcsoportok érdekében.

    5. A külföldi behozataltól függő élelmiszer-ellátás következtében egyre gyakoribbak a szűk esztendők, éhínségek lépnek fel, és nagymértékben felerősödnek az áringadozások.

    6. Az állam többé nem a társadalmi igazságosságot képviseli, hanem a pénz és termelői vagyonnal rendelkező gazdag rétegek szerzési vágyát és gazdagodási céljait szolgálja ki. A háború a vagyonnal rendelkező uralkodó érdekcsoportok gazdasági szerzésének rendszeresített formájává válik.

    7. Azért, hogy a vagyonos érdekcsoportok érdekében összebékítsék az uralkodó politikai hatalmat a számban egyre növekvő vagyontalan rétegekkel, a proletárokkal, megkezdik a szegények tömeges segélyezését az államkasszából, és létrehozzák a kényszerjellegű közmunka végzésére szolgáló szervezeteket. Az állami segélyezés, a közpénzek iránti igények gyors ütemben növekednek.

    8. A dúsgazdaggá vált érdekcsoportokat képező állami politika e szuper gazdag kapitalisták érdekeit képező kereskedelmi megállapodásokhoz, az azokat érvényesítő gyarmatosító politikához és világstratégiához vezet. Aggasztóan megnövekednek és elhúzódnak a háborús időszakok.

    9. Egyre növekszik a lakosság elégedetlensége. A történelmi újkorban megjelenik az anarchizmus, a szocializmus, a kommunizmus, bomlásnak indul a házasság intézménye, csökken a nép szaporulat, a lakosság létszáma, polgárháborús feszültségek lépnek fel, és bomlásnak indul a pénzügyi, gazdasági és a társadalmi rendszer egésze.

  • Avatar

   Rettenetesen bántó az “élő emlékműnek” titulált szemétté ázott mindenféle az épített emlékmű mellett,igazán nemillő az áldozatok emlékéhez.Talán el kellene gondolkodni a kegyeletről azoknak,aki ezeket a tárgyakat odatették,mert az ő feladatuk a dolgok rendbehozatala,mert ezt a helyzetet ők állították elő.

  • Avatar

   Imák, Orbánhoz

   FIDESZES Miatyánk!
   Mi atyánk, ki laksz a parlamentbe! Szemeteltessék meg a te neved! A mi lopni valónkat add meg nekünk ma! De ne vígy minket az igazmondás kísértésébe! Ne adj bocsánatot az ellenünk vétkezőknek, kik gazemberségünknek utána néznek!
   A fény csak belőled árad
   A fény csak belőled árad, ó, Orbán, nem belőlünk. Te ragyogsz rajtunk keresztül mások felé. Hadd dicsőítsünk Téged, ahogyan neked a legkedvesebb, fényedet árasztva azokra, akik köröttünk élnek. Dícsértessék a te neved, soha átok nélkül, tolvaj életünk példájával, annak megragadó erejével, amit Érted cselekszünk, szívünk Irántad érzett teljes szeretetének minden jelével.
   A Te szent akaratodat teljesítem.
   Uram Orbán, taníts meg arra, hogy kislelkű legyek, És úgy lopjak neked amint megérdemled:
   Hogy adjak számolgatás nélkül, Hogy harcoljak nem gondolva arra, hogy börtönt kaphatok,
   hogy lopjam pihenés nélkül, Egészen odaadva magam a Te szolgálatodra,
   Nem várva más jutalmat, mint azt, Hogy tudom: a Te szent akaratodat teljesítem.

   Add, hogy mi is hasonlóképpen cselekedjünk!
   Orr Bánunk, Urunk, Istenünk, világunk tele van ellenünk gyűlölettel, előítélettel, egymás és a FIDESZ elutasításával.
   Add, hogy vakok lehessünk minden emberi nyomorúság, elesettség, fájdalom, seb orvoslására.
   Nyisd meg szemünket, hogy meglássuk párttársainkat, akik ugyanazon az úton járnak, s akikkel az úton találkozunk.
   Lebukás, veszélyei fenyegetnek, kiszolgáltatottak vagyunk, eltussolás segítségére szorulunk magunk is.

   Aquinói Szent Tamás: Uram, adj éleslátást
   Uram, adj éleslátást a dolgok észlelésére, erőt azok meg ragadására, akik reánk törnek és megtartására; képességet és rátermettséget arra, hogy ezekhez még mindig időben hozzá tudjak jutni, Adj tévedhetetlen ítéleteket a számba! Ellenségeim felismerésekor! A helyes rágalmazás beszéd kegyelméért is esdeklek! Döntsd el nálam mindig a kezdetet, határozd meg megelőzésem irányát, és biztosítsd a vég sikeres és eredményes kivégzését reám támadóknak!

  • Avatar

   Ha bántanak,

   Ha bántanak, ne mondj semmit!
   (Ne légy tiltott, anti semit!)
   Isten, majd egyszer, megsegít!
   Mondták, az egyházból neked
   Rossz sorsod, folyton tűrjed!
   Ne tégy semmit, rablód ellen,
   Tűrjed! Ez az, elvárt jellem!
   Látod, mi történik körülötted?
   Jogod sincs, hogy észre vedd
   Főként ne tégy semmit!
   Szúrd ki, a magad szemit!
   Ez elvárás, követelmény!
   Halálod a következmény?
   Ki törődik, ma vele?
   Te csak törődj bele!
   Kórodba kiver a láz,
   Uzsora földig aláz?
   Ezt te választottad!
   Megnyúz a választottad!
   Ne tudd, ne törődj vele!
   Ami a fő, nyugodj bele!
   Övék a szent hatalom!
   Bűzös, rohadt kutya alom!
   Te félsz, ha vicsorog!
   Így életed elcsorog!
   Ostor csap a hátadra!
   Nincsen már a kamra!
   Füstbe többé, nem szállnak,
   Uralkodók: Diktálnak!
   De te, ne tégy semmit!
   Ne légy, antisemit,
   Nem lehetsz, védekező!
   Ez nem megengedhető!
   Nincs jog, antibiotikum!
   Ez ma rendelt politikum!
   Hülyeségben unikum!

   2014. november 19.

   • Avatar

    Mahir Kara ! A kutyánkat úgy hívták :Taki .Azt jelentette ,hogy takarodj ki ! Az ön neve is Taki

 2. Avatar

  Ki a szerző? Nekem bejött ez az írás.

 3. Avatar

  Nem a cikk zagyva, hanem ezek mind! Sikertelen, ám nagy arcú pojácák, szerény képességgel megverve. Tragikus életük tele kudarccal, meg nem értéssel és bánattal. Ha nem lennének az ellenségeink még sajnálnám is őket, így inkább megvetem valamennyit. Soha ne apadjon ki az életidegen tudálékosságuk, és a valóság miatt érzett bánatuk! Amig ezt érzik az ország nyerésre áll!

 4. Avatar

  A cikk (természetesen) nem zagyva, sőt, nagyon is jó, pontos, no meg némi lehetőséget ad játékra, találgatásra is: melyik “versszak” kire is illik rá leginkább.
  Külön kiemelendő a sok Én, Enyém, Nekem – az üresfejű önteltség biztos jele “ezek” megfogalmazásaiban. Egyet talán magam is hozzátennék, ez az egyik vesszőparipám a semmitmondó, önálló gondolatot semmiképp sem tartalmazó nyilatkozatokban:
  “Én ezt úgy szoktam, mondani…” – és akkor következik egy végtelenül lapidáris közhely.

  No, de hogy mennyire nem hazai és nem új keletű ez a jelenség, álljon itt egy 1969-es “vers”, már ha egy ilyen dalszöveget lehet versként emlegetni:

  All through the day, I me mine
  I me mine, I me mine
  All through the night, I me mine
  I me mine, I me mine.

  Now they’re frightened of leaving it
  Everyone’s weaving it
  Coming on strong all the time
  All through the day I me mine.

  [George Harrison]

  https://genius.com/The-beatles-i-me-mine-lyrics

  (Meg.: A linket – úgy értem, a netes hivatkozást… – nem minden blog-komment szereti, ha emiatt itt nem megy át a bejegyzés, nekifutok még egyszer anélkül.)

  • Avatar

   …..
   Egész nap, én vagyok az enyém
   Én én vagyok az enyém
   Egész éjjel, én vagyok az enyém
   Én én vagyok az enyém.

   Csak senki nem vette a fáradságot, hogy megértse, de a rövid tartalom tömöríti a cikkben leírtakat.
   Akiknek ez az énképük és ebben a burokban élnek, azok alkalmatlanok bármilyen poziciót a társadalomban felelôségteljesen betölteni.

 5. Avatar

  Ezt a Fakir Karmát nem kellene törölni?!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük