Fejben vagy zsebben üresebbek?

Az illetékes választási iroda épp megtette a feljelentést az összeborult – teljesítményük alapján pedig inkább megborult/leborult/elborult – ellenzék józsefvárosi lebukása miatt. Miközben az embereket a mindennapokban kergeti őrületbe a GDPR, az európai adatkezelési szabályozás, addig az Orbánt mindenáron legyőzni akaró gyülvész hadának apró, de elszánt seregének fejéből kipattant az isteni szikra: Másoljunk Béláim! Vegyünk fel kismillió hivatalos ajánlásgyűjtő ívet, és lemásolva az adatok, építsünk egy mozgósításra alkalmas adatbázist.  Bár az ötlet nem rossz, a bökkenő, hogy éppenséggel teljes mértékben törvénytelen. De ugye kicsire nem adunk, a nagy meg az MSZP szétesése óta ismeretlen…

A korrektség jegyében le kell szögezzük, hogy évtizedes legenda övezi a kormányzó pártokat egy misztikus erőről, amely örökké hatalomban tartja majd ezt a mucsai, félázsiai, összeszerelő diktatúrát. A Kubatov-lista legendája. A lista, ami a központi széfben pihenve csak arra vár, hogy választásról választásra lapjai közé kaphasson a szellő, majd a szomszédos fákon csücsülő madárkák is csak azok tartalmát csicsereghessék, és a megfelelő pillanatban x-ek formájában testet ölthessenek gyanútlan szavazók mit sem sejtő szavazólapjain.

Vannak magukat buzgó ateistának vallók szép számmal, akik nagyobb lelkesedéssel hisznek ebben a dajkamesében, mint atlag NASA-kutató a gömb formában. Merthogy a Kubatov-lista nem más, mint egy dajkamese, egy önámítás.

Mert ki hallotta az örök vesztestől már azt a mondatot, hogy a másik jobb nálam? Senki!

A győztesnek mindig szerencséje volt, neki lejtett a pálya, stb. Ilyen a Kubatov-lista is, amely vizionálásnak másfél évtizedes története rámutat egy a saját képességeinek a fogságából szabadulni nem tudó, inkompetens horda szeszélyeire.

Egy hárommilliós tömegpárt támogatottságával szemben azzal a lózunggal házalni, hogy a többség mellettünk, hős ellenálló szabadságharcosok mellett áll, minimum megmosolyogtató. Ez a gondolatmenet talán annak a fényében a legszürreálisabb, hogy a fővárosban szép számmal egykori SZDSZ huszárok nyergelték fel – a tőlük megszokott esetlenséggel – a szivárványos színben játszó csillámpónikat a mindent eldöntő csatájuk előtt.

Olyan figurák ezek, akiknek saját kormányon töltött éveik során is úgy kellett összepecázniuk kétszázötvenezer szavazót, hogy egyáltalán átugorják azt a bizonyos parlamenti küszöböt!

Ezek a népek ma megmondóemberek, függetlenobjektív sajtómunkások, szakértők, vagy éppen újragondolt élvonalbeli politikusok. A náluk egészen biztos többet érdemlő Józsefváros ennek a jelenségnek állatorvosi lovává vált. A Klubrádió színeit civil pártlogóra váltó Pikó, és az SZDSZ tanácsadóból lett zöld kampányfőnökből országgyűlési képviselővé váló, abból Bajnai-szövetségessé avanzsáló, illetve párbeszéd-polgármesterré felcsapott, de közben zöldszocialista miniszterelnök-jelöltként kampányoló, végül éppen közös polgármesterelölt Karácsony Gergely puszta életműve sokatmondóan érzékelteti a magát permanensen többségben érző kisebbség valóságát. 

Nincs mit tenni, a számok magukért beszélnek és kilenc esztendő után rájöttek a roncsderbi éppen összeboruló tagjai, hogy lehet, nem ártana foglalkozni velük. Leültek, egyeztettek, sokat, nagyon sokat és sokáig. Hány üveg Unicum és miegymás… 

És végre megszületett a gondolat. Ha a számok nem elég jók, dolgozzunk rajta, hogy jók legyenek. Naiv elvakultsággal mondhatnánk, hogy kilenc év után felfogták a NER-ben való sikeresség kulcsát, a tisztességes munka erejét. De nem, a mi ellenzékünkre mindig számíthatunk. Becsülettel és szorgalommal dolgozni, ugyan.  Ha már a választási ajánlóívekből úgyis fel lehet venni akármennyit, miért ne vennénk? Ne vesződjünk nyomtatással, saját támogatói ívek készítésével, adatkezelési szabályzattal, ez mind bagatell. Állambácsi állja a cechet, a standoló aktivista meg örülhet, hogy hol a tűző nap, hol a leszakadó eső elől az irodába vonulhat, ahol vár rá egy kis „feldolgozandó” ajánlóív köteg. 

Tudjuk, hogy ezeket az íveket miként lehet feldolgozni, alakulni fognak tőle a számok. Összességében tehát törvénytelen, de működik.

A neofasiszták és szemkilövető neoliberálbolsevikok groteszk koalíciójának tagjai nyugodt lelkiismerettel dőlhetnek hátra, mert azt érezhetik, hogy ezúttal sikerülhet a dicstelen győzelem. Azonban idézzük ide, hogy azok az alakok lapítanak sunyin ennek a botránynak a küszöbén, akik felkent főpapjaik vezetésével állandóan a kormány alkotmányossági és legitimációs deficitjeivel hintik tele a magyar közbeszédet. Tamás Gáspár Miklóstól Majtényi Lászlóig számtalan magát gondolkodónak tartó individuum fejtette már meg a bukásra kódolt Orbán-rezsim működésképtelenségét hónapról hónapra. Mintegy gondolkodásbeli evolúcióként – úgy az ellenzéki politikusok, mint a holdudvaruk – pedig az elméletek sorozatos kudarcától mára eljutottunk oda, hogy törvényt szegni jó, szabad, sőt nemsokára morális kötelességgé válik – persze csak nekik.

Szánalmas maszatolás ez jó adag kettős mércével leöntve. Pár plakáthely áráért vállalni a törvénytelenséget. Az abszurd helyzetben nehezen tudjuk eldönteni, hogy akik éppen a nemzet fővárosának megváltásáról zengik szentségtelen szózataikat, azok ezek alapján fejben vagy zsebben üresebbek-e.

Facebook hozzászólások

  tutiblog

tutiblog
A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

8 hozzászólás

 1. Avatar
  Jáger László

  Szeretnék már 1etlen szemkilövetett budapesti magyar honpolgárt látni 13 év távlatából!!!!
  Eddig még 1et sem láttam ,bár szemsérült lehetséges akár schmidt mariska, vagy matolcsi pajtás…
  ez lehetséges és valós is…
  barátilag
  J.L.

  • Avatar

   Idézet – csak neked – a hasonszőrűeknek szóló index bugyraiból:

   https://index.hu/belfold/rebisz7490/

   (hozzászólásaid olvasván) a barátság teljes kizárásával
   K.L.

  • Avatar

   Az akkori video és fénykép felvételeket nem BEHUNYT szemmel nézegeti,akkor láthat .Egyébként a LEHUNYT szemmel élés ezt eredményezi,hogy tetszik-nem tetszik,pofára tetszik esni!

 2. Avatar

  A fejük tele van önmagukkal.
  Komoly a kérdés, hogy a zsebük üres?
  Kinek Ujhelyinek, Gyurcsótánynak, Simon Gábornak, Horn Gábornak, Juhász Péternek, KG Bélának, a párt pénztárnokoknak?

 3. Avatar
  kara kozgun

  Egy hárommilliós tömegpárt támogatottságával ettől ájulsz? A hülyék mindig többen vannak! Légy büszke magatokra!
  Mindenféle oda nem való, kártevő betolakodó! No, ezeknek erőszakosnak kellett lenni, hogy helyet szorítson magának. Meg rejtőzködni, mert ha felismerik ki is ő, hát kigyomlálják! Mindaddig, míg a gazok többségbe nem kerülnek, oszt megalakítják a maguk „demokráciáját”, mert azon túl, ők a NÉP!

  • Avatar

   Nálatok, libbantaknál kevés szánalmasabb emberforma-szerűség létezik! Folyamatosan demokráciáról vartyogtok, de ha a többségre hivatkozik ez az oldal, akkor a többséget hülyézitek. Annyi eszetek sincs, hogy felfogjátok, egy demokráciában választást kell nyerni tisztességes eszközökkel, miközben szentül hiszitek, hogy ti aztán a tiszta ész megtestesülései vagytok. A libbantság tényleg mentális betegség.

   • Avatar
    kara kozgun

    Demokrácia?

    Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? Szabó Dezső!

    Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én. 100 év óta rágjátok a ló leányka álmát, pejparipa, ezen pipilőjét!

    Emil Faguet: A kontárság kultuszából

    A demokráciának tehát az a leg nagyobb érdeke, hogy olyan képviselőket válasszon, akik őt igazán képviselik ; akik egyrészről a lehető leg¬tökéletesebben hasonlítanak hozzá, másrészről, akik nem bírnak egyéniséggel s akik végül — mivel teljesen vagyontalanok – egyáltalában nem bírnak függetlenséggel sem. Sokan felpanaszolják, hogy- a demokrácia alárendeli magát a politikusoknak ; ámde ebben a demokráciának feltétlenül igaza van, tekintettel az általa elfoglalt álláspontra, amelyet ha el nem foglalna, az felette különös volna. Mi a politikus? Olyan ember, aki az egyéni eszméket illetőleg mit sem számít, aki közepes műveltséggel bír, minthogy a, tömeg főbb szenvedélyeiben és érzelmeiben osztozik- s akinek egyedüli hivatása, politikával való foglalkozás s aki, ha bezárulna előtte a politikai pálya.: éhen halna.
    Teljes pontossággal véve: csak ennyire van szüksége.
    A politikust soha sem fogja arra ösztönözni képzettsége, hogy önálló gondolatokat alkosson s nem lévén önálló gondolatai, nem kerülhetnek azok összeütközésbe szenvedélyeivel; szenvedélyei először kezdetlegesen, azután pedig saját érdekeinek hatása alatt azonosak lesznek a tömeg szenvedélyeivel: végül szegénysége s annak lehetetlensége, hogy más forrásból fedezze életszükségleteit, mint a politikából: azt fogják

 4. Avatar

  Legenda lenne a Kubatov-lista? Akkor szólni kéne az Origónak is, hogy ezt a hazug cikket azonnal töröljék 🙂

  https://www.origo.hu/itthon/20121216-ujabb-bizonyitek-a-fidesz-adatbazisepitesere.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük