Feri és a lábtörlő

Volt az ellenzéknek minimum 10 éve arra, hogy megszabaduljanak Feritől. Ezt is elkúrták, nem kicsit, nagyon. Most megtapasztalhatják, milyen érzés lábtörlőként viaskodni egy megvadult foxival.

Feritől nem szabadultak meg 2006-ban, amikor répaszínűre veretett pár ezer embert Budapesten és mellesleg tönkretette az országot. Feritől nem szabadultak meg 2010-ben, amikor a Pojáca rettenetes miniszterelnökségére emlékezve kétharmados győzelmet aratott a Fidesz. Feritől akkor sem szabadultak meg, amikor 2011-ben kiszakította elkötelezett holdudvarát az MSZP-ből és kiléptek a frakcióból. Ugyan, miért is kellene vele foglalkozni – gondolhatták a bárgyú szocialisták. Feri maradt, alámerült, kibekkelt és túlélte, most megerősödve visszatért, és úgy fogja darabokra szaggatni a haladó tábort, hogy a végén még elegánsan le is pisálja a romokat.

Így jártak történelmileg…

Azért nem szabadultak meg tőle, mert képtelenek voltak elfogadni, hogy ez nem az ő évtizedük. Abban a hitben éltek, ha elég ügyesen adogatják össze a százalékokat, akkor összeügyeskedhetik a többséget és visszaszerezhetik a hatalmat. Nem építkeztek, nem tisztultak, nem készültek intellektuálisan is szervezetileg, hanem spekuláltak, tárgyalgattak a függőny mögött, megegyeztek és újraosztották a pozíciókat. Nem bírták elengedni azt a párt százaléknyi szektás elmebeteget, akik kitartottak Feri mellett, ezzel mintegy lélegeztetőgépen tartva őt. Megtehették volna, hogy „kiszárítják”, kivárják, míg az alkohol mellett a minimális támogatottsága is ki/elpárolog belőle/mellőle, de akkor fel kellett volna adni 2010-et, 2014-et és 2018-ot. Nem adták fel, veszítettek, a lehető legrosszabb eredményt (>egyharmad) érték el, de nem számított, újra meg újra nekiálltak ugyanannak, hátha most sikerül alapon.

A hülyeség meg akkor is hülyeség marad, ha kitartóan próbálkoznak vele!

Feri pedig szépen, lassan, finoman, szinte észrevétlenül adagolta a mérget. A 2010 óta tartó bukó-spirál, a zsinórban és kíméletlenül elvesztett választások okozója, az ellenzék megnyomorítójának szerepét rákente az MSZP-re, az LMP-re és a Jobbikra, azokra a pártokra, akik nem akartak vele összefogni, vagy csak finnyáztak, és emiatt nyert a Fidesz. Visszaverekedte magát a megváltók közé azzal, hogy ő egyetlenként sosem ült le a Fidesszel, mindig nagyon keményeket és kíméletleneket mondott Viktornak. (Az más kérdés, hogy Orbán nagy ívben és sugárban leszarta.) A paroxizmus, a dühöngő ellenzékiség nyert a normalitás felett, az ellenzéki választók nem a korrekt, a kormányképes, az alternatívát állító ellenzékiséget díjazzák, hanem a dühöngő elmebetegeket ünneplik. Ennyire csalódottak és dühösek lettek a sorozatos vereségek miatt.

Innentől vége a dalnak, Feri pedig türelmes.

Feri nem a következő választást akarja megnyerni, hanem most építkezni fog. Az építkezéshez meg rombolni kell, amihez most fölhatalmazást kapott, a rombolás meg sosem volt ellenére. Ő is tudja, csak egy monolit baloldali tömb győzheti le a Fideszt, és az sem zavarja különösebben, ha harmadik oldalként ott van egy magát Gyurcsánnyal összekenő Jobbik. Számára nem a Fidesz az ellenfél, hanem az MSZP, az LMP és a Momentum. Akiket a végére hagy, mert aranyosak és erősnek hiszik magukat.

Szanyi Kapitány mondhat bölcseket, KariGeri szelfizhet megnyúlt arccal, a végén úgyis Ferinek fognak plakátolni. 

A baloldali választók meg gondolkodhatnak a sarokban…

Facebook hozzászólások

  Nyilvánvaló Kapitány

Avatar

15 hozzászólás

 1. Avatar

  Gyurcsány egy kiégett alkesz lett, most az asszony kivette kezéből az irányítást, de ez is kevés lesz.
  A momentum és a dk együtt is kevés lenne, a baj a gazdáikkal, a nyugati elnyomókkal van, nekünk ők a valódi ellenfél – szdsz, lmp, együtt, liberálisok, centrum párt, jobbik, párbeszéd, dk, kétfarkú kutyapárt, moma, mszp… ezek mind csupán hazaáruló kollaboráns helytartók, csak a nevükben különböznek.

 2. Avatar

  Soros György és a brüsszeli bürokraták összesküvése sajnos kimaradt, így csak 2-es tudok adni a dolgozatra.

 3. Avatar

  “Nem építkeztek, nem tisztultak, nem készültek intellektuálisan is szervezetileg, hanem spekuláltak, tárgyalgattak a függőny mögött, megegyeztek és újraosztották a pozíciókat.”

  Ahol nincs, ott ne keress!

  Intellektuális:

  1. Értelemmel kapcsolatos (lelki folyamat, tevékenység, dolog), ami az elme működésén, a gondolkodáson alapul, az észre vonatkozik.

  Az alkotómunka intellektuális tevékenység. A pszichológia megpróbálja az intellektuálisfolyamatokat mérni és biokémiai reakciókkal magyarázni.

  2. Szellemi természetű (tevékenység, folyamat, terület, jelenség, dolog), ellentétben a testi dolgokkal, fizikai világ jelenségeivel.

  Ôk inkább sportosan állnak hozzá a dolgokhoz.

  Mint alelnökük is, aki Prometheusként a Suzuki gyár kapujára láncolva látható.
  Gyurcsán pedig a sas!
  Meddig bírják a tortúrát???

 4. Avatar
  János Szabó

  Indonéziáról nem hallani semmit ?

  • Avatar

   Ha bányára gondol, az ezt említő, informálódást kérő, minden gyalázkodás nélküli kommentemet kimoderálta a PS.

   Okot vagy indokot nem közöltek.

   • Avatar

    Lehet, hogy nem akarnak pert a nyakukba.

   • Avatar
    Kara Kozgun

    Te még olvasod, Prosti Srácok orbánista szennylapját?
    „Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső
    “Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod.” Voltaire

 5. Avatar

  Gyurcsány és Gyurcsányné egy elismert rafinált gazember pár. Ezeken nemfog még a törvény és az Isten nyila sem, ha csalnak vagy lopnak, annyi pénzük van, hogy minden ügyvédet birót letudnak fizetni. Gyurcsány már többször is mondta, hogy hozzá úgy kerülnek pénzek, hogy jobb ha nem iis tudjuk meg. Nemhiába mondta saját pártcsaládjábol párttársa Szanyi, hogy Gyurcsány vagy lipotra vagy a börtönbe való, kellett ennek valami oka hogy legyen. Egy társamat nem gyanisotok meg ok nélkül.

 6. Avatar

  Szerintem meg túlzás bepánikolni attól, hogy a DK aránylag jól szerepelt az EP választásokon. Láttunk már ilyet máskor is. Nem tudom, honnan volt rá pénzük, de óriásplakátok terén nekik volt a FIDESZ után a legerősebb megjelenésük (utánuk jött a Momentum). Ezt pont tükrözik a választási eredmények. Lehet, hogy Gyuri bácsi adott rá pénzt, lehet, hogy a támogatók kalapozták össze, nem tudom. De ha megtörik a lendület, akkor az újra csalódó választóik megint más ellenzéki formációt keresnek majd maguknak. Gyurcsányék kibekkeltek 10 évet, ennyi idő alatt ellenzéki oldalon mindenki mindent elfelejtett, most elhitették az elégedetlenekkel, hogy velük sarokba szorítható a FIDESZ. Ha az önkormányzati választásokon tovább tudnak erősödni, akkor elképzelhető, hogy 2020-ig beszippantják majd az összes ellenzéki választót. Azonban a kormányváltáshoz ez is kevés lesz addig, amíg az életszínvonal növekedése meg nem áll, és általános elégedetlenség nem üti fel a fejét.

 7. Avatar
  Gáspár Anett

  Az kimaradt, hogy 2006–ban halomra lövette a tüntetőket és elsikkasztotta a 4-es metró építési pénzeit is.

 8. Avatar

  Aktív és megtörhetetlen jobboldali/konzervativ/keresztény/családcentrikus magyarként mondom: 2010-óta várjuk, hogy a Fidesz börtönbe zárja ezt a magyarellenes, szemkilövető, hazaáruló mocskos gyurcsány, feleségétől visszavegye a lopott apró vagyont! Kilenc éve várjuk ezt a kétharmados kormánytól! Úgyhogy – már elnézést – biztos, hogy jó irányba mutogattok? (Egyébként respect itt mindenkinek, iszom a szavaitokat, de ez most nagyon mellé ment!)

 9. Avatar
  Kara Kozgun

  1956. 10. 23.

  A Véres Csütörtök hadsereget teremtett: a “gitáros” felkelők kimért mozdulatokkal, halálra szántan támadták a hirtelen sebezhetőnek bizonyult szovjet tankoszlopokat. A támadók kivonulásról kezdtek tárgyalni. Ha nem vonják ki szűk utcákra beszorult csapataikat, víz, benzin és élelem híján történelmük legszégyenteljesebb vereségét szenvedik el. Veszteségük a második inváziót is beszámítva így is tetemes: 1800 halott és 5000 sebesült. A harcok hevességére jellemző, hogy a magyar gyorshadtest 1941-ben az ukrajnai kemény harcokban egy negyedév alatt csak 1300 halottat és eltűntet jelentett. A pesti adatok ennek tükrében több mint elgondolkoztatóak. Tamáska Péter könyvéből.
  A kádári vezetés – ahogy a mai, félig-meddig már történetinek mondható távlatból látszik – kezdettől fogva egyfajta alaktalan metamorfózisra és a hazugság világrendjének megvalósítására hajlott. Miután a megújított kommunista párt szanálta a szocializmust, olyan konszolidációt hajtott végre, amely végre biztosította azt a bizonyos sztálini egy procentot, ami a Nagy Terror (1936-38) idején az életszínvonal lassú, gyakran igen tünékeny évenkénti emelkedését biztosította. Kádár úgy személyesítette meg a szocializmus e metamorfózisát, átalakuló képességét, mintha genetikusan azonos lett volna vele.
  “Kádár bunkó, de nagyon tanulékony, intelligens, mint egy csatornapatkány – jellemezte őt Kornis Mihály –, rettentően ebbe a XX. századi börtön állam világba, latrinalétbe való figura (volt); mintha Jaroslav Hasek legnyomasztóbb kelet-európai rémálma öltött volna alakot vele: a szimpatikus smasszer…”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük