A focipálya, a nyuszika és a pocak esete

Volt egyszer egy pécsi sportklub, a PVSK, amelynek elég csúnyán, elhanyagoltan néztek ki a pályái, s innen indul a tanmese.

Le is vonult hát a miniszterelnök, aki, miután lecseszte a béna pécsi vezetést, felmerült benne azért némi fejleszthetnék, aminek köszönhetően a balliba sajtóban természetesen beállott a van rajta sapka, nincs rajta sapka tipikus esete, mert Orbánbasi az egy despota, és kész. Most éppen azért, mert pocakja van. Sőt, időnként kolbászt is eszik, meg szalonnát. Azért is diktátor, s innentől máris tudjuk, hogy aki diktátor, az szalonnát eszik, meg kolbászt.

Ez a kis jelentéktelen közjáték rávilágít a belpesti libbal gondolkodásra, a mélységes lenézésre, arra a magasan fennhordott orra, amelybe a jelek szerint beleesik az eső. Ha az ideológiai szilárdság és a szakmai etika szabályai elhulltak, marad tehát a felsőbbrendűség. Miről is beszélünk?

Volt a pécsi egyetem 650. évfordulója. Ezen évforduló kenetteljes szavai előtt a miniszterelnök meglehetősen egyértelműen fogalmazott a pécsi vezetés rátermettségét illetően. Valami olyant, amiből kiderült, hogy nem igazán szereti az adósságot összehozó városvezetőket. Erről aztán kaján módon beszámolt az index, a 444, meg a teljes balos sajtó, tekintettel arra, hogy kajánkodni jó. S itt még igazuk is volt, aki összehoz milliárdos adósságokat, az speciel meg is érdemli a miniszterelnöki leteremtést.

Ám emellett vitt az Orbánbasi pénzt is oda. Ez nem tetszett a 444-es ballibáknak, meg nem is tudtak mibe belekötni, hát jött a pocak.

Tehát: nyuszika és a sapka tipikus esete áll itten fenn: ha fejlesztés van – akkor lopás vagyon. Ha nincs lopás, akkor valami umbulda lesz. Ha még ez sincs, hát akkor valamit ki kéne találni…

Pocakja van!

Nos, még ez is rendelkezhetne a tényszerűség látszatával, ám a helyzet úgy áll, hogy a miniszterelnök lemaradott, mucsai, karikásch oschtorosch hozzáállását is meg kell énekelni. Ugyanis a gonosz nem átallja és eszik kolbászt is. Meg, horribile dictu, szalonnát. Sőt, időnként, nyilvánosan megiszik egy pálinkát is. Hát ez már maga a téboly, a vidékiesch, rettenetesch borzalmasch keleti, diktátori, egyben alpári hozzáállás.

Ebben mutatkozik meg, hogy miért is áll itt a baloldal és a liberális politikai elit.

Ugyanis, velük ellentétben a magyar lakosság nem belpesti része

 1. szereti a kolbászt,
 2. megeszi a szalonnát,
 3. kedveli a pörköltet,
 4. néha pálinkázik is.

S bármilyen furcsa, NEM

 1. szereti a vizes felvágottat,
 2. eszi meg a műkajákat,
 3. kívánja a diétás szóját szójával.
 4. Sőt, nem is füvezik.

S mivel ebben meg is egyezhetünk a magyar lakosság jelentős részével, egyben felhívnánk arra a figyelmet, hogy a magyar hagyományokban nincsenek SE

 1. arab kaják,
 2. füvezők,
 3. háromnemű vécék,
 4. genderelmélet-szakos bölcsészek,

ezért ezeket javasoljuk nem túlreklámozni.

Viszont, ellentétben az index lúdtalpas titánjaival vannak olyan, normális gyerekek, akik akarnak focizni, kosarazni, szóval sportolni. Na, ezt támogatja az Orbánbasi.

És a belpest legnagyobb megdöbbenésére ez fordítva is igaz.

Facebook hozzászólások

  Templomhegyi Nyerőkő

8 hozzászólás

 1. A hordóhasú törpe miután többször benyalt tövig a muszlim Erdogannak, az azeri muszlim diktátornak, most a szingapúri muszlimoknak nyalt be tövig.

 2. Gáspár Anett

  ” a belpesti libbal” libát eszik. Mindenki azzá válik, amit eszik. 😀

 3. A belpesti libbal, ahogy egy ismerősöm megjegyezte olyan :”hogy ha a picsáját üvegcseréppel vakargatnák, neki az sem tetszene”.

 4. “Pocakja van!”
  Remélem,minden liburnyák tudja,hogy miért? Azért,hogy a legfénylőbb napsütésben is árnyékban legyen a fejük.
  Mi több,az enyém is azért van növesztve.
  Amúgy,ha jól tudom,közeleg a nagyon sokadik évforduló,és teljesen véletlenül ebben a korosztályban,már szokott jelentkezni a Pocak. Bárki kipróbálhatja.
  Amúgy meglepne,ha valamelyik állam vezetője,átkocogna Berlinbe,vagy a Brüszzzlbe. És egyre kevesebb ilyen van ma már. (szerintem,nem is volt)

 5. A tény tény marad, hogy Orbán pocakot eresztett (ahogy én is, pedig utálom a sört!). És ez nem egészséges. Nyilván az aggódás vezette az ezen rugózókat.

  • Azért azon elgondolkodhat,hogy egyes egyedeknek szopáskor árnyékban lesz a fejük.
   És ez egészségügyi szempontból,nem elhanyagolható előny. Tehát sörhas ide,vagy pocak oda,kifejezetten humánus szempontból növesztettünk ilyent.
   Mi is filantrópok vagyunk. 🙂

 6. Nem az a baj a kis gnómmal, hogy hordóhasú, hanem az, hogy a médiacsahosait azokra a muszlimokra uszítja akiknek ő maga szokott csontig benyalni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.