Szigetvári Viktor: Jó reggelt Magyarország, fogadjuk be az azeri melegeket!

Miközben hazánk leggátlástalanabb, egyúttal legfeleslegesebb politikusa, a kendermagos-együtt elnök JuhászPéter megannyi rombolás és balhé után új pólust akar építeni az egyszázalékos pártokból, a párt másik vezetője, Szigetvári Viktor ideológiai közleményeket gyárt. Ami tök természetes, stratégia szempontból érthető, hisz az előbbit vérbeli vezérnek, az utóbbit pedig okosnak tartották sokan – egész addig, míg egy pénteki napon arra nem ébred az ország, hogy Szigetvári közleményt ad ki Magyarország nyújtson segítséget a fenyegetett azerbajdzsáni melegeknek! címmel.

Szigetvári Viktor a minap olvasgatta a The Guardian online változatát és rábukkant egy fontos hírre, amin elérzékenyült és elgondolkodott. Legalábbis valahogy így történhetett, hisz erre az írásra utal a közlemény is. A cikk szerint Azerbajdzsánban legkevesebb hatvan meleget, illetve LGBT és a többi… személyt bántalmazott a rendőrség az elmúlt tíz napban.

Szegény, ezek után aludni sem tudott, annyira várta a reggelt, hogy az ország és Orbánék képébe ordíthassa, hogy micsoda mocskos dolog ez!

Reggel jó korán fel is kelt és meg is írt, illetve kiadott egy MTI közleményt, amelyben felszólította a kormányt, hogy fogadja be Magyarország az azeri üldözötteket.

„Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke szégyenletesnek tartja, hogy Azerbajdzsánban melegeket ér állami retorzió, amiért egy kisebbséghez tartoznak. Ahogyan Kanada és Litvánia is tette a fenyegetett csecsenföldi melegekkel, úgy Magyarországnak is kötelessége segítő kezet nyújtani az elnyomott azerieknek. Ezt kívánja az emberség és a tisztesség…” – adta közre a gondolatait Szigetvári reggel 7.48-kor (!)

Nem fikázandó a problémát, de azért felteheti az emberfia azt a jogos kérdést: Ki a faszt érdekel, hogy mi történik Azerbajdzsánban, mikor annyi gond és probléma van a világ minden táján… És persze Magyarországon is lenne mit tenni – legalábbis egy ellenzéki pártnak az lenne a dolga, hogy erre rámutasson és ehhez támogatókat keressen.

De felteszem a következő, ugyancsak kegyetlennek tűnő kérdést: Ki a faszt érdekel Magyarországon ez a probléma Szigetvárin és egy-két meleg-klubban töltött after partyról hazaérő másnapos belvárosi fickón kívül? Sőt: szerintem utóbbiakat sem nagyon izgatja fel a hír egy percnél tovább.

Persze, a közleménynek van másik olvasata is, melyre, ha nem értenénk, a rafkós Szigetvári Viktor felhívja a figyelmünket: „Elkeserítő, hogy a magyar kormány egyik korrupt és szégyenletes szövetségese ez az elnyomó ország. Nem a baltás gyilkos ügyében kellene üzletelnie hazánknak Azerbajdzsánnal, hanem menedékjogot és segítséget kell felkínálnia azon melegek számára, akiket saját kormányuk zaklat, megaláz és megver.”

Ja, tényleg – még el nem felejtjük! Hála és köszönet, hogy emlékeztetett rá Szigetvári minket, hogy Azerbajdzsánnal jók a diplomáciai kapcsolatok.

Ezek után már csak azt nem értjük, hogy miközben a szintén szövetséges Romániában megvernek egy kislányt a magyar szóért, vagy Délvidéken a diszkóban megpakolják a magyar srácokat a szerbek, miért nem bassza fel az agyát Szigetvári és ad ki ugyanilyen sebtében reggelre közleményt?

De azt is furcsálljuk, hogy miközben Szigetvári szerint az inzultált és a „feltehetően megvert” azeri LGBT… és társainak az emberiesség és tisztesség miatt kellene segítő kezet nyújtanunk, miért nem jut eszébe ugyanez a szolidáris gondolat az iraki keresztény családok legyilkolásakor…

De ennek megválaszolását inkább az olvasó fantáziájára bízzuk!

Facebook hozzászólások

  Boris Vian

Boris Vian

2 hozzászólás

  1. Nem szeretek zsidózni,de ha szerbiában zsidókat vertek volna,ro-mániában szintúgy ezen fajtából választották az ellenséget,akkor ez világszenzáció lenne.
    A szigetelővári,meg ki nem mozdul a kiskörútról,nehogy orrba illessék.

  2. fürgerókalábak

    Ezek már régen nem a szavazóknak kampányolnak, hanem a Majdan “szervezőinek”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.