Független szakmai sajtó mostanában II.

„Addig kell ütni a vasat, amíg meleg” – tartja az ismert mondás, és a sztahanovista vasmunkások iránt kevéssé hetero férfiszerelemmel vágyódó, ám az olvasztárságtól fizikailag elég messze álló független-objektív sajtó a győzelemtől megrészegülve most a Fidesszel szeretné ezt tenni.

Folytassuk hát – amíg ingyenes –, hogy vajon mik a vezető anyagaik a mostanában, miután Karácsony Gergely magáévá tette a Városházát és a haladó sajtómunkások szívét.

Dehogy a Demszky-korszak jön vissza!

Tények Demszky Gábor egykori beosztottairól, akik valóban azok voltak, és most tényleg visszatérnek, de mégse, illetve teljesen máshogy, ne vonj le elhamarkodott következtetéseket, mert azzal is csak a fideszesek malmára hajtod a vizet. Ma is indoktrinálódtam rovatunkban a CEU gendertudományi tanszékének óraadója magyarázza el felületes olvasóinknak, hogy miért felesleges párhuzamot vonni a Demszky és a Karácsony korszakok kinevezési gyakorlata között. Most ugyanazokat az embereket sokkal több párt delegálja. „Akkor két alpolgármester volt (MSZP-SZDSZ), ma öt! Aki ezt nem látja, azt elvakította, elbutította a kormánypropaganda – fejti ki a butácska kormánypropagandát nevetségessé tevő, tűéles gondolatmenetét.

Miért lenne előremutató megint üveggyöngyökért elszórni mindent. Nagy deficitet csinálni, amit aztán külföldi hitellel próbálhatnánk befoltozni.

Gazdasági szakújságírónk pénzügyileg elemzi azt a kiváló kezdeményezést, hogy miért lenne jó ötlet visszatérni az IMF kiváló hitelkonstrukcióikhoz. Hogy a külföldnek ismét jó lehessen, ellentétben a szar magyarkodó, fideszes, gazdag, fehér, keresztény, hetero középosztálybeliekkel, akiket továbbra is gyűlölünk. Az IMF-hitel gyakorlatilag ingyenpénz, hiszen csak azt várják el cserébe, hogy jobb, nyugatiasabb emberek legyünk, amivel mi is jól járunk, a progresszív oldalnak ez egyedülálló lehetőség!

„Itt az ideje, hogy önkormányzati pénzen csináljunk végre független emeszpés sajtót, akkor végre ÉN is visszatérnék!” – interjú Alindával, akinek fájó hiányát mai napig érzi Alföldi Róbert.

A SLOVAK!!! közmédiasztár a lesújtó magyarországi közállapotokról, a borzasztó sajtóhelyzetről, és az ínséges időkről, amelyeket a sokkal fejlettebb északi szomszédunkban koplalt át. „Megtanítottam őket, milyen 100 évvel a hátad mögött gyűlölni a magyarokat. Úgy néztek rám, mint egy élő istenre. Ilyen megbecsülést itt még sose éreztem. Ha a csehek megint lopnak nekik egy magyar falut, azt azonnal átkeresztelik Veiszerovóra.”

Miért vagyunk függetlenek mi, és miért propagandisták a fideszesek? A kirúgandó ferencvárosi fideszes bérsajtó nyomában. 

Elmagyarázzuk, miért vagyunk mi máshogy különbek, mint a rohadék fideszes propagandisták, akik azért képviselőként meg polgármesterként mégse mernek elindulni, mert nem olyan bátran függetlenek, mint mi! Már az őszödi beszédben is benne volt, hogy minket nem lehet csak úgy tájékoztatni, illetve, ha MSZP-s miniszterelnök csinálja, az tök más.

„Így tudsz bennünket támogatni (sok pénzt juttatni nekünk kevés munkáért) ha most megválasztott független ellenzéki vagy!”  

A filmes szakember pontjai, aki máris önkormányzati helyekre számít a fényes siker után. Így tudsz felvenni majd külföldi hitelt kétszámjegyű kamatra, ha a modern városok program állami forrásaiból nem tudod az állam kormányát gyalázó sajtódat finanszírozni. Illetve: erre a számlaszámra utalhatsz nekünk, mert nincs belőlünk másik!

Ezért való inkább Lukács Gyuri bácsi szobra a Szent István parkba Szent István szobra helyett. 

Az MTA történészdoktorával beszélgettünk a kétes megítélésű történelmi személyről. Miközben a kis tanársegéd kávéval kínált, és elmagyarázta, miért egyedül ők jogusultak a történelemhamisításra Kövér László ellenében. A tanácsköztársaság lekváros gyerekjóléti vezetőinek védelmében, illetve az általuk szedett úgynevezett „áldozatokról” is sikerült tisztázó beszélgetést folytatni a tudós kutatóval, ami után megnyugodtunk, itt csak generáció váltás történt, nem rendszer. 

ÉN megmondtam még nagyon rég a Fidesznek, hogy ebből baj lesz, de Orbán nem hallgatott RÁM. Akkor kezdtem csalódni bennük.  

A mindenhez is értő volt fideszes és jelenlegi értelmiségi saját, önmagához írt szerelmesverseiből szaval egy csokrot, majd ódát gitározik a saját ablaka alatt, végül önnön fingjába is beleszagol fotósunk előtt.

(Folytatjuk.)

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

9 hozzászólás

 1. Avatar
  Jáger László

  Orbán bölcs és 1 hatalmas magyar me putyin szerint…
  Iatenem ne hagyj L!!
  156 centi és 1 átlagos jogi doktor…
  csak ennyi…
  barátilag
  J.L.

  • Avatar

   Hagyd abba az ívás!
   Barátilag

  • Avatar

   Még hogy Istenem, (tudom neked iatenem) hát mégis van ilyen neked? Na ne! Oszt hány centis [email protected], vagy ? A Lódoktor majd lemér. Lesz papírod róla! Büszkén kitáblázhatod, és járkálhatsz, mint egy “szendvicsember”.

   Cuppanós puszit nem kérsz? Tudod, barátilag Brezsnyev elvtárs ingyen adta! Még “barátibban” nyálat is adott hozzá.

   Ugye milyen szép volt? Putyin meg milyen maradi!

   “Vadász” elvtárs! Idővel minden a helyére kerül. Eljön a te időd is.

   U.I. Megfogadtam magamban, vörös kesztyűt, (meg semmilyent) nem veszek fel, ez egyszer kivételt teszek, tekintsd ezt megtiszteltetésnek.

  • Avatar
   kara kozgun

   Nincs új a nap alatt!
   A kormány kizárólagos létcélja az, hogy a felső tízezer gond nélküli egzisztenciáját és akadálytalan meggazdagodását biztosítsa, és ezeket a privilégiumokat korlátlanul vigye át utódaira, és minden nem oda tartozót, ezen privilégiumoktól távol tartson, és azokból kizárjon.

   Ebből a helyzetből való elmenekülésre csak egy út volt: a kivándorlás. Magyarország ezúton a háborút meg­előző tíz év alatt több mint másfél millió embert vesztett el, Az ország komoly és tisztességes elemeinek nagy többsége csaknem teljesen visszavonult a politikai arénától, amely a nagybirtokosok, a rövidlátó vármegyei potentátok és a finánc-tőke ipar lovagjainak működési terévé lett… A szellemi munkás középosztály nagyobb része proletár színvonalra süllyedt.

   A széles néprétegeknek az, az érzése, hogy az ország nem a népé, hanem néhány tízezer emberé, akik a ha­talmat gyakorolják, és a hatalommal visszaélnek, hogy minden állami intézmény milliók szenvedése árán csak eme kevesek rövidlátó politikáját és önző céljait szolgálja

   Jászi Oszkár: Magyar kálvária, magyar feltámadás, Bécs, 1920. szept, Pógár barmok, szidják leleplezőiket!

  • Avatar

   A média robotosa
   …Olyan műveletlen, mint a kárpótlási föld. Úgy szórja mérgező ostobaságait, mint a parlagfű a maga pollenjét.
   Szakmai képzése során fogalmazás gátlót szedettek vele. Ettől szellemi impotenciában szenved, nincs egy termékenyítő gondolata sem. Írásai elvetélnek. Szófordulataival folyton találkozunk, mint régi, kellemetlenkedő ismerőssel, aki mindig visszaköszön, ahányszor az újság szemünk elé kerül. De ez nem akadályozza meg Őt abban, hogy szómenésével ne rondítsa tele a lapot, és ne kenjen minden szennyet a demokráciára, mint falusi ember a budi falára.
   Parlagját eke nem háborgatta, új gondolat nem lazította évek óta. Negyven év ideológiaeső lemosta róla a termőréteget, sűrűn átszőtték a (nagyot) csattanó maszlag gyökerei. Semmiféle új eszme nem bír rajta megtelepedni, megeredni, gyökeret verni. Megfojtja a bitorlók sötétje, és minden életet elszív a nyugat aran(y)kája.
   Az élőlények között a legfurcsább állat: a mindenkori hatalomhoz simulékony, mint a hal, alázatos egy főpincér, hízelgő, mint egy hölgyfodrász. Ha kritizálni kényszerül: gyáva nyúl. A nem engedélyezett eszmén akkorát rúg, mint a ló. Ha leleplezik, tátog, mint a hal és vissza csíp mint az angolna. Ha eladják is, a régi gazdához hű, mint a kutya, a megbecsült rabszolga. Az elvárásokkal nem egyező dolgokat nem látja meg, mint a vakond, és felszínre túrja azt, ami hasznavehetetlen.
   Az olvasót a buta ember gőgjével magánál is ostobábbnak tartja, lenézi,, és nem jut eszébe, hogy Ő élősködik az olvasón, silány portékát árulva Néki.
   Szellemileg olyan toprongyos, hogy egy rendszerváltás gatyája sincs. Kifakult-színehagyott lelkén hamis vörös száradt. Eltompult agyának a tényeken kicsorbult fogaskerekei lötyögnek a hazugság tengelyén a régi eszmerendszer SZU -ette dobozában, de mégis a régi zene szól belőle, mint az ócska verkliből.
   Szerencséjére a „szociális otthonba” vágyók, vevők az Ő nosztalgia slágereire, az „azért régen jobb volt” kezdetűre, és megriadnak az új, progresszív Csurka rocktól, mely mást, többet követel: nyitottabb elmét, igazlátó szemet, realitásérzéket, és nem a vörös paradicsom álmát!
   Valamikor a vézna tehetségén lötyögött a papírruha, alig takarta nem létező szemérmét. A Szabad Európa szellője gyakran leleplezte szemérmetlenségét, de Ő túlélte a szabad Európát is! A gerinctelenek mindig nagy túlélők! Addig uszított a vállalkozók „rablása ellen”, amíg maga lett a (kéz)tördelő szerkesztőből, az üldözött burzsuj helyett, irigyelt burzsuj, újgazdag sajtóvállalkozó.
   Lásd még: Ady:”A leg szomorúbb állatok.” Című cikkét 1902
   Sajtó: olyan nyilvánosház, hol bérelhető férfiak igyekeznek eladni a politika torzszülött bájait, magukat, és árujukat kelletve. A megrontás fogalmát kimerítve. Ahol bűnözni lehet, büntetlenül, szeméremsértés szemérmetlenül, de nem véletlenül, hanem kizárólag pénzért!

 2. Avatar

  Még hogy Istenem, (tudom neked iatenem) hát mégis van ilyen neked? Na ne! Oszt hány centis [email protected], vagy ? A Lódoktor majd lemér. Lesz papírod róla! Büszkén kitáblázhatod, és járkálhatsz, mint egy “szendvicsember”.

  Cuppanós puszit nem kérsz? Tudod, barátilag Brezsnyev elvtárs ingyen adta! Még “barátibban” nyálat is adott hozzá.

  Ugye milyen szép volt? Putyin meg milyen maradi!

  “Vadász” elvtárs! Idővel minden a helyére kerül. Eljön a te időd is.

  U.I. Megfogadtam magamban, vörös kesztyűt, (meg semmilyent) nem veszek fel, ez egyszer kivételt teszek, tekintsd ezt megtiszteltetésnek.

 3. Avatar

  Tessék mondani, önöknél Ildikó a főszerkesztő? Egyszerűen nem lehet véleménye a kívülállónak?
  Ezt még a facebook diktatórikus cenzorai is megirigyelhetik.

  Moderálásra vár – jön a “válasz”.

  Ez a tuti?
  Köszönöm, hogy letiltottak. Nincs több véleményem.

 4. Avatar

  (…unottan ásít…) Á, hagyjuk!

 5. Avatar

  Vibrálnak a képek, érzéki benyomások és apró utalások; érdemes megfigyelni, ahogy a filmes célzások követik egymást, ikonszerűen megjelenítve vizuális, és – persze csak annak, akinek vannak ilyenek – fiatalkori viszolyogtatóan nosztalgikus emlékeket. Ez a soronként-félsoronként billenő ambivalencia olyan sodró narratívát organizál, aminek az olvasását egyrészt nem lehet abbahagyni, másrészt állandóan abba kell hagyni, hogy az olvasó az olvasmányt és saját asszociációit rendbe tegye. A szerző képes arra a képtelenségre, hogy egyszerre rántsa bele olvasóját emlékeinek közvetlen átélésébe, és vele együtt teremtsen ezektől az élményektől ironikus távolságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük