Független szakmai sajtó mostanában II.

„Addig kell ütni a vasat, amíg meleg” – tartja az ismert mondás, és a sztahanovista vasmunkások iránt kevéssé hetero férfiszerelemmel vágyódó, ám az olvasztárságtól fizikailag elég messze álló független-objektív sajtó a győzelemtől megrészegülve most a Fidesszel szeretné ezt tenni.

Folytassuk hát – amíg ingyenes –, hogy vajon mik a vezető anyagaik a mostanában, miután Karácsony Gergely magáévá tette a Városházát és a haladó sajtómunkások szívét.

Dehogy a Demszky-korszak jön vissza!

Tények Demszky Gábor egykori beosztottairól, akik valóban azok voltak, és most tényleg visszatérnek, de mégse, illetve teljesen máshogy, ne vonj le elhamarkodott következtetéseket, mert azzal is csak a fideszesek malmára hajtod a vizet. Ma is indoktrinálódtam rovatunkban a CEU gendertudományi tanszékének óraadója magyarázza el felületes olvasóinknak, hogy miért felesleges párhuzamot vonni a Demszky és a Karácsony korszakok kinevezési gyakorlata között. Most ugyanazokat az embereket sokkal több párt delegálja. „Akkor két alpolgármester volt (MSZP-SZDSZ), ma öt! Aki ezt nem látja, azt elvakította, elbutította a kormánypropaganda – fejti ki a butácska kormánypropagandát nevetségessé tevő, tűéles gondolatmenetét.

Miért lenne előremutató megint üveggyöngyökért elszórni mindent. Nagy deficitet csinálni, amit aztán külföldi hitellel próbálhatnánk befoltozni.

Gazdasági szakújságírónk pénzügyileg elemzi azt a kiváló kezdeményezést, hogy miért lenne jó ötlet visszatérni az IMF kiváló hitelkonstrukcióikhoz. Hogy a külföldnek ismét jó lehessen, ellentétben a szar magyarkodó, fideszes, gazdag, fehér, keresztény, hetero középosztálybeliekkel, akiket továbbra is gyűlölünk. Az IMF-hitel gyakorlatilag ingyenpénz, hiszen csak azt várják el cserébe, hogy jobb, nyugatiasabb emberek legyünk, amivel mi is jól járunk, a progresszív oldalnak ez egyedülálló lehetőség!

„Itt az ideje, hogy önkormányzati pénzen csináljunk végre független emeszpés sajtót, akkor végre ÉN is visszatérnék!” – interjú Alindával, akinek fájó hiányát mai napig érzi Alföldi Róbert.

A SLOVAK!!! közmédiasztár a lesújtó magyarországi közállapotokról, a borzasztó sajtóhelyzetről, és az ínséges időkről, amelyeket a sokkal fejlettebb északi szomszédunkban koplalt át. „Megtanítottam őket, milyen 100 évvel a hátad mögött gyűlölni a magyarokat. Úgy néztek rám, mint egy élő istenre. Ilyen megbecsülést itt még sose éreztem. Ha a csehek megint lopnak nekik egy magyar falut, azt azonnal átkeresztelik Veiszerovóra.”

Miért vagyunk függetlenek mi, és miért propagandisták a fideszesek? A kirúgandó ferencvárosi fideszes bérsajtó nyomában. 

Elmagyarázzuk, miért vagyunk mi máshogy különbek, mint a rohadék fideszes propagandisták, akik azért képviselőként meg polgármesterként mégse mernek elindulni, mert nem olyan bátran függetlenek, mint mi! Már az őszödi beszédben is benne volt, hogy minket nem lehet csak úgy tájékoztatni, illetve, ha MSZP-s miniszterelnök csinálja, az tök más.

„Így tudsz bennünket támogatni (sok pénzt juttatni nekünk kevés munkáért) ha most megválasztott független ellenzéki vagy!”  

A filmes szakember pontjai, aki máris önkormányzati helyekre számít a fényes siker után. Így tudsz felvenni majd külföldi hitelt kétszámjegyű kamatra, ha a modern városok program állami forrásaiból nem tudod az állam kormányát gyalázó sajtódat finanszírozni. Illetve: erre a számlaszámra utalhatsz nekünk, mert nincs belőlünk másik!

Ezért való inkább Lukács Gyuri bácsi szobra a Szent István parkba Szent István szobra helyett. 

Az MTA történészdoktorával beszélgettünk a kétes megítélésű történelmi személyről. Miközben a kis tanársegéd kávéval kínált, és elmagyarázta, miért egyedül ők jogusultak a történelemhamisításra Kövér László ellenében. A tanácsköztársaság lekváros gyerekjóléti vezetőinek védelmében, illetve az általuk szedett úgynevezett „áldozatokról” is sikerült tisztázó beszélgetést folytatni a tudós kutatóval, ami után megnyugodtunk, itt csak generáció váltás történt, nem rendszer. 

ÉN megmondtam még nagyon rég a Fidesznek, hogy ebből baj lesz, de Orbán nem hallgatott RÁM. Akkor kezdtem csalódni bennük.  

A mindenhez is értő volt fideszes és jelenlegi értelmiségi saját, önmagához írt szerelmesverseiből szaval egy csokrot, majd ódát gitározik a saját ablaka alatt, végül önnön fingjába is beleszagol fotósunk előtt.

(Folytatjuk.)

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

2 hozzászólás

  1. Avatar

    (…unottan ásít…) Á, hagyjuk!

  2. Avatar

    Vibrálnak a képek, érzéki benyomások és apró utalások; érdemes megfigyelni, ahogy a filmes célzások követik egymást, ikonszerűen megjelenítve vizuális, és – persze csak annak, akinek vannak ilyenek – fiatalkori viszolyogtatóan nosztalgikus emlékeket. Ez a soronként-félsoronként billenő ambivalencia olyan sodró narratívát organizál, aminek az olvasását egyrészt nem lehet abbahagyni, másrészt állandóan abba kell hagyni, hogy az olvasó az olvasmányt és saját asszociációit rendbe tegye. A szerző képes arra a képtelenségre, hogy egyszerre rántsa bele olvasóját emlékeinek közvetlen átélésébe, és vele együtt teremtsen ezektől az élményektől ironikus távolságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük