Grundfoci emberhiánnyal

Inkább beszerez még két képviselőt, mintsem lemondjon a külön frakcióval járó pluszpénzről az országgyűlésbe három taggal bejutott Párbeszéd. Negyedikként hozzájuk ül be Bősz Anett, akit bizonyára azért talált ki Fodor Gábor, hogy ne röhögjék már ki mindig, amikor többes számban, Liberálisok alakban hivatkozik saját magára. A Párbeszéd frakció ötödik tagja viszont ennél is viccesebb: Burány Sándor, az eddig egész szép MSZP-s pártkarriert befutó szocialista politikus egy éles kanyart bevéve lesz a Párbeszéd frakció tagja. Zakatol tehát tovább az elégtétel úgy, hogy a Fidesznek a kisujját se kell mozdítania.

A Párbeszéd három tagjához, Karácsony Gergelyhez, Szabó Tímeához és Tordai Bencéhez csatlakoznak további ketten. Az, hogy Bősz Anett a Magyar Liberális Párt (közkeletűbb nevén: Liberálisok, még közkeletűbb nevén: Fodor Gábor) ügyvivője is a Párbeszéd frakciójába ül be, nem annyira kirívó, a kis pártokkal előfordul ilyesmi. Az viszont már nem jellemző, hogy az ilyen, oldalkocsiként érkező, kispárti politikust egy másik, szintén mérhetetlen kispárt szippantja fel. A Párbeszéd se lenne ugyanis bent a parlamentben, ha nem kéredzkedik fel az MSZP választási listájára.

Szegény MSZP megint nem bírt kiizzadni magából egy vállalható miniszterelnök-jelöltet, a Párbeszéd pedig jött, látott, beköltözött, mint valami amerikai vígjátékban. A szocik pedig végül azt nyerték az egésszel, hogy kevesebben lesznek a parlamentben, mint ahányan a Párbeszéd nélkül lettek volna, viszont cserébe egy színtelen-szagtalan kölcsön-miniszterelnökjelölt behozta őket arra a 12 százalékra, amit valószínűleg Botka luxusbúvárkodásaival és Rolexével is képesek lettek volna produkálni. Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy ez a törpepárt is ugyanúgy farokként kezdi-e csóválni majd az MSZP-s kutyát, ahogy azt a daliás 1994–2010 közti időkben az SZDSZ tette. Lehet, hogy az együttműködési szerződéssel megpecsételt külön frakciólét már az ez irányba tett első lépés. A második lépés pedig, hogy párbeszédék így sincsenek elegen (nem volt meg a 200.000+1 párbeszédes szavazó), így még valaki kell.

Az MSZP pedig jófejként átad nekik egy játékost, mint a grundon, amikor az egyik focicsapatban úgyis többen vannak, a másikba pedig nem jött el egy gyerek, hiába ígérte.

Talán még azon is lesz veszekedés, hogy ki legyen a kapus, aztán megegyeznek, hogy bekapott gólonként váltakoznak. Abból lesz elég.

Hát ezt érdemelte Sanyi?!

Azért meghallgattuk volna, hogyan közlik szegény Buránnyal, hogy ő húzta a legrövidebbet.

– Sanyikám, téged sorsoltunk ki, te ülsz be a Karigerieék frakciójába.
– Ne basszatok ki velem, gyerekek! Harminc éve gürizek ezért a rohadt pártért, folyton hoztam az egyéni kerületemet, most is, erre ezt kapom?

Szegény Burány valóban nem ezt érdemelné, hiszen már 1982-től az MSZMP sorait erősítette, amikor még Orbán Viktor is csak egy kiskatona volt Zalaegerszegen, és nem a teljes baloldal legyőzhetetlen, kikerülhetetlen lidércnyomása. Burány 2004–2006 között, valamint 2016-tól 2018-ig az MSZP frakcióvezető-helyettese volt; ezekben az években aligha foglalkoztatta a gondolat, hogy jó lenne más frakcióban is megmártózni. Annál is inkább, hogy 1990 óta csak 2010-ben nem tudta megnyerni az egyéni választókerületét, tehát egy régi, megbízható és eredményes szociról van szó. Talán éppen az lehet az MSZP elképzelése, hogy Burány beültetésével titkos szeme és füle lesz a Párbeszéd frakcióban is. Legalább annyira titkos, mint amikor Sütő Andrást úgy figyelte meg a Securitate, hogy az író háza mellett hirtelen megjelent egy szomszédos faházikó.

Lehet más a politika

Tovább keveri a kártyákat, hogy Karácsony Gergely csak a miniszterelnöki tisztségre lenne hajlandó lecserélni a jól bemelegített, Tóth Csaba MSZP-s képviselő ölére megtévesztésig hasonlító zuglói polgármesteri székét. Karigeri így azon nyomban valaki másra fogja átruházni a felvett mandátumát. Erre esetleg a Belvárosban visszalépett, a pártjához hasonlóan ismeretlen támogatottságú V. Naszályi Márta lehet esélyes, mert ő a következő párbeszédes a listán, habár ezekben a haladó körökben sosem lehet tudni. Talán a Párbeszéd előránt a lista mélyéről egy olyan, jobbnál-jobb ötleteket sorjázó szakembert, amilyenek tucatjával teremtek a Jobbik környékén is, csak hát ezekben a rettegős időkben sajnos sosem ismerhetjük meg a nevüket.

Ezek a párbeszédes fiúk-lányok amúgy azzal a jelmondattal bukkantak fel 2009-ben, hogy lehet más a politika. Azóta elárulták az anyapártjukat, majd saját magukat, sőt mostanra az anyapárt is önmagát. Nagy úr az ötlettelenség.

Facebook hozzászólások

  Vésey Kovács László

​Mit fognak ehhez szólni mások?

9 hozzászólás

 1. A jók fájdalom nélkül múlnak ki az árnyékvilágból,hitünk szerint ez Isten kegyelme. Az MSZP bizonyára nem volt jó(mondom ezt álnaívan),mert hosszú és gusztustalan haldoklást mutat be,némi tragikomikus felhanggal.

  • Ezek szerint a Rákosi-börtönökben az ávósok által halálra kínzott antikommunisták sem lehettek jó emberek. Isteni kettős mérce, mi? 😀

   • Nem,azok jó emberek voltak,csak mártíromságot vállaltak. A hívők tudják mi a különbség.Kár az ilyen kérdéseken nevetgélni,mert nem vezet a megértéshez.

    • Szerintem kár hülyeségeket írni. Még akkor is, ha meggyőződéses balliberálisként pont annyi könnycseppet hullatnék az MSZP hullája felett, mint ti.

     • Ügy lezárva.Amit ön nem ért,vagy értékel,az hülyeség. Rendben.

 2. Az MSZP és a többi ebből a fajtából osztódással szaporodótt nem érdemel szép kimúlást. Azért sem, mert mindig becsapták a választóikat, és amikor csak tehették dilettáns kormányzással az országot is tönkretették. Aki ezeket a pártokat képvisseli a parlamentben mind hazug, ostoba, tehetetlen és képzetlen fajankó! Ellenzékben igérgetnek, kormányon az aktuális nehézségek miatt, soha nem tudják megvalósítani nagyszerű elképzeléseiket. Hányszor hallottuk: egyszer majd jó lesz, csak most a gazdasági válság, vagy a nemzetközi helyzet miatt stb… Én mindig azt kivántam nekik, hogy csak egyszer legyen jó! Ez már megvolt, ideje eltűnni a süllyesztőben!

 3. dkMSZPKORRUPT

  Hazai balliberálisok pontosan olyanok mint a Facebook hazudnak és kirekesztik azokat akik Magyar gazdaság és közösség fejlődésén munkálkodnak. Facebook nyíltan a kormány lemészárlásra uszító balliberális bejegyzéseket nem töröli ,bezzeg bűnözőként adatokat gyűjt rólunk. Törvényeket áthágva diktátorként . Veszélyt jelent a demokráciákra !

 4. Szőke ciklon

  Valamikor azt hittem, hogy parlamenti képviselőnek lenni az egy megtisztelő dolog, és csak kiváló emberből lehet képviselő.
  Aztán az első csalódás az volt, amikor a vállalatnál kikötötték, hogy csak párttag és munkásember lehet a jelölt, az is lett, pedig ezen a két feltételen kívül semmi más érdeme nem volt.
  Azóta eltelt néhány év, és most mit látok. Néhány “befolyásos” ember dönti el, hogy ki hányadik legyen a listán, azaz kiből lehet képviselő. De van ennél még durvább is, amikor néhányan úgy döntenek, hogy ők most mégse, inkább küld maga helyett valakit. Elképesztő! No meg az is, hogy az egyéniben óriásit bukott elvtárs, listán jut be a mások által összegyűjtött szavazatoknak köszönhetően.
  Valami nagyon nem stimmel ebben a “demokráciában”!
  És akkor még itt a hazánkban ne szóljunk semmit, mert ami az EU bizottságokban, demokráciának álcázva történik, az maga a teljhatalommal felruházott maffia, megvásárolt képviselőkkel. láthatatlan, idegen erők által.
  Egy nálam tájékozottabb ember elmagyarázhatná nekem, hogy a Soros ugyan milyen alapon, jogcímen szól bele EU-s ügyekbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.