Ha két popdalban akarod végignézni az ellenzék mentális leépülését, ez a kettő legyen az

2011-ben egy, akkor még csinos és akkor még nő énekelte a Nem tetszik a rendszer című ellenzéki diszkóslágert, hogy Bajnai Gordon visszatérése alá zenei szőnyeget terítsenek. Aztán Bajnai jött, látott, csúfosan leszerepelt, a csinoska lányból csúnyácska fiúcska lett, az egyszerű, de mégis fülbemászó dallamból pedig pofátlan Cseh Tamás nyúlás, hamis ének és egy kellemetlenül beleerőltetett Karácsony Gergely. Aki ráadásul akkora balfasz, hogy még a pengetőt is a húrok között hagyta, emiatt hamisan játszott, azt a pár F-dúrt a végén stúdióban utómunkázták bele.

Így múlik el a politikai pop dicsősége, avagy utazás a gödör mélyéről a Föld középpontja felé.

 

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

14 hozzászólás

 1. Avatar
  Jáger László

  Várjuk ezután a boci boci tarka nép-nemzeti feldolgozását tarlós előadásában szívesen orbán kíséretében..
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 2. Avatar
  kara kozgun

  Munkanélküli fia verse

  (Ady Endre Proletár fiú verse, ma)

  Az én apám reggeltől estig,
  Reménytelen lót-fut keres,
  Az én apánál, nincs keserűbb ember,
  Egyhamar nem is lesz!

  Az én apám, bálás kabátú
  De nekem boltba veszen,
  Beszél nekem egy szép jövőről,
  Ha majd külföldre megyen!

  Az én apám a rendszer foglya,
  Bántják, megalázzák szegényt
  De egyszer majd Ő felrúgja
  A rohadt világot! Az egészt!

  Az én apám, hunyászkodó, gyáva ember
  Értünk, ő mindent elvisel!
  Kínozzák őt mind a pénzér
  Villany, fűtésszámla, lakbér!

  Az én apám, bús, szegény ember,
  De ha nem nézné fiát,
  Itt hagyná egész, bűnös
  Kompániát!

  2014-11-13

 3. Avatar

  A lényeg kimondatott:

  “Maradunk itt, vagy egyszer tovább megyünk”

 4. Avatar

  Érdekes, ahogyan jönnek a trollok, akik a klaviatúrába pötyögve siránkoznak, és olyanokat dobnak, hogy itt valamiféle gonosz diktatúra apokaliptikus genocídiuma (ajánlom Sneider úrnak.) folyik éppen. Ők is csak kimenekültek a szögesdrótkerítésen, a fogaikkal tépték fel őreik nyaki ütőereit, éhezéstől elgyengült ujjaikkal, a klímapokolban lángolva utolsó erejükkel nyomnak egy entert, mert már közelednek a kopók, hallani ugatásuk, de ím, ez a gonosz rendszer, a rezsim le lett győzve…. Ja, nem, de mindegy, hátradőlnek a latte fölött a több százezer forintos laptop mellől, és köldökszöszüket, göndörös szakállukat piszkálva azon törik a fejüket, vajon jövőre hová menjenek nyaralni…?

  • Avatar

   de annyira kúúúl ez a spleen…!

  • Avatar
   Fogatlan pingvin

   10/10

  • Avatar
   kara kozgun

   Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
   Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
   Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
   Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
   Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”
   Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995.

   Privatizációóó Egyesek szeretik a felelősséget az utolsó kommunista miniszterelnökre hárítani, de tény, hogy nemzeti vagyonunk 7O-8O %-ának tényleges eladása Antall József kormányzása idejére esik. Ez úgy történt, hogy a korábban államosított magyar vagyont a fordulat táján gyorsan tönkretették, majd olcsón fölvásárolták a kondér közelében ülők, ők pedig pillanatok alatt továbbadták, esetleg szétdarabolva idegeneknek, akik nálunk elsősorban piacot vettek. Az üzemek nagyrészét bezárták, néha le is rombolták. Ez a kollaboráns struktúra becslések szerint harminc év alatt legalább ötszázmilliárd dollárnyi anyagi vagyonvesztést okozott az országnak. A most már lényegében visszafordíthatatlannak látszó anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi és szellemi lepusztulást, e dimenzióiban csak a török hódoltság időszakához mérhető kifosztást cinikusan perverz kéjjel „szabadságnak, demokráciának, felemelkedésnek, jólétnek” nevezték el azok, akik a magyar társadalom mérhetetlen szerencsétlenségére sajnos valóban „tudták, merték” és kíméletlen kegyetlenséggel „tették” is mindazt, amivel végzetes lejtőre lökték az országot.

   Amikor a lelked lázas,
   Velődben érzed a lázad,
   Fájdalmad a csontod hasogatja.
   Az egésznek semmi haszna!
   Kiver a hideg rázó veríték!
   Életed asztalán, nincs többé teríték
   Csak az urnafalban vár, egy fakk
   Mielőtt elhamvasztanak!
   2016. 11. 18.

 5. Avatar
  kara kozgun

  Országunknak ezerféle bajai,
  Nem mai, Gyurcsány, Bajnai
  Kövezték az egyenes utat,
  Mely innen, a pokolba juttat,
  Loptak, maradékot löktek neked,
  Uralmukat bambán elviseljed!
  Te ne figyelj közben másra,
  Szorgos ország pusztításra!
  Te meg ezt nyugodtan higyedd,
  Ez alattuk mindig, így lesz
  Csak meg kell szavaznod
  Ördögnek a lelked eladod
  Mindennek, egy az akadálya,
  Kiürült a bőség forrása!
  Kölcsönt többet nem adnak!
  Örülj most már a kamatnak!
  Téged meg elzavartak,
  Így nyugodtan szidhatod,
  Ki elpucolja a szarod!

  2012-12-20

 6. Avatar

  Kara kozgun. Szellemileg a bányászbéka segge alatt vagy néhány méterrel.Nagyon okosnak hiszed magad ,pedig csak egy beképzelt majom vagy .A rákosi érában talán lett volna sikere a csasztuskádnak , és évekig írhattad volna a börtönben.Már ha megtudtad volna fogni a tollat.

  • Avatar
   kara kozgun

   1. Az ostobaság gyógyíthatatlan fogyatkozás, mert a tudatlan nem ismeri magát, s így nem is igyekszik segíteni a hiányon. Némelyek bölcsek lennének, ha nem hinnék, hogy azok.
   2. …az ostobák mindig merészek. Együgyűségük nem engedi meg, hogy előre gondoskodjanak kibúvókról, és utóbb tudatában legyenek kudarcuknak.

 7. Avatar
  kara kozgun

  1. Ostoba ember hallgasson, ez a bölcsessége. (Az ostobaság egyetlen takarója a nyelv, minek azt mozgatni? Tallerandt /Mikszáth Kálmán!)
  2. A makacs és tüzes vélemény az ostobaság legbiztosabb jele.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük