Játék a határokkal a Friedrich-Ebert-Stiftunggal

A szemérmetlenségnek is megvan az a foka, ami egyszerre szórakoztató és irritáló. El tudjátok képzelni, ahogy O. J. Simpson világkörüli turnéba kezd, melynek keretében megható előadásokon világosítja fel a buta, elmaradott világot arról, hogy a családon belüli erőszak mennyire rossz, káros és elítélendő dolog? Esetleg Monica Lewinsky teszi ugyanezt metoo-ügyben? Mondjuk ez utóbbit szerencsére már el se kell képzelni…

Hasonlóan merészet lépett a Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti kirendeltsége, amely felvilágosult neoabszolutistaként végre a haladásba kormányozná ezt a szar kis országot, ha az nem választana meg maga közül mindenféle magyar vezetőket. Újszerű szituációs játékra invitálnak minket, melynek keretében újraélhetjük saját, Nyugat által korábban élesben is kivitelezett kivégzésünket. Izgalmas ötlet ez, mint már korábban a Telekomnak is felvetettem hasonlót, vajon az izraeli kirendeltség is készül-e hasonlóan interaktív játékokkal, ahol a lenyírt és hadianyagnak eladott göndörkés hajból végre áramot vásárolhat a kerítésbe, hogy ne szökjön el annyi elsőfokú keverék a táborból. Nehéz kérdés ez, de talán a Friedrich-Ebert-Stiftungnak kéne feltenni.

Szóval kit terhel ténylegesen a felelősség az I. világháborúért?

Na, végre egy jó kérdés, amire könnyedén tudok válaszolni! Nagy részben titeket, németeket, akik a szokásos beteges kivagyiságotokban nagyban vertétek az asztalt, hogy ti majd egyedül lerendezitek a franciákat, amíg a lassú és buta untermensch oroszok úgyse tudnak mozgosítani. Aztán ti, ez a fantasztikusan precíz kis számoló-mérnöknemzet szokás szerint valahol elkúrtátok a tüchtig-pünktlich számításaitokat, mert valahogy mégis mozgósítottak.

A végén meg annyira sikerült kiszámolnotok mindent, hogy szokás szerint ott álltatok szemben az egész világgal, és valahogy végül vesztettetek.

Ebből annyit tanultatok, hogy 20 év múlva megint kiszámoltátok, hogy menni fog ez, aztán 25 év múlva megint ott álltatok szemben az egész világgal, és valahogy vesztettetek. És mind a kétszer magatokkal rántottatok minket, az egyetlen olyan népet Európában, amelyik semmi mást nem akart, csak megtartani azt, ami az övé, később meg legalább egy részét visszaszerezni.

Ne játsszunk inkább olyan szimulációs játékot, ahol a híresen racionális, számolós németeket a beteg ösztöneik meg több ezer év fagyos éhezése miatti frusztrációik helyett végre tényleg az eszük vezeti?

Mondjuk, példának okáért, csak a játék kedvéért, nem akarják megint Berlint egész Európa fővárosává tenni. Vagy nem akarják egységesített, uniformizált Európa népeit szudétanémet rangban a birodalomhoz csatolni, hanem végre megelégszenek azzal pár völggyel, ami lakható Németországban, és az élelmiszert vásárolják, nem pedig a keleti gyarmatokon termeltetik meg a szláv szolgáikkal.

Esetleg végre valahára nem ugatnak bele kényszeresen abba, hogy ki és mit csináljon a saját hazájában?

Ezek mind izgalmas, szórakoztató, interaktív játékok volnának, csak sajnos a németek megsértődnének és kikérnék maguknak, hiszen ők már nem is azok a németek. Megváltoztak.

Megváltoztak?

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

18 hozzászólás

 1. Avatar

  Hát igen: El kellene nevezni ezt a nemzetet a Wir schaffen das-nak.
  Olyanok mint a vicc:
  Ül a magyar (vagy kelet-európai) kamion sofőr és tolatni akar, de szűk a kapu. A német megrendelő gazda azt mondja, nem szűk az, hisz kiszámolta, meg tudjuk csinálni (Wir schaffen das!), de ő majd hátramegy, irányít.
  – Erre, erre, most jöhet!
  Mégis kidől a kerítés.
  Erre a német méltatlankodik:
  – Na ezt jól megcsináltad!

  Most is jól megcsinálják Európa eliszlamizálását és/vagy újabb háborúba döntését.

 2. Avatar
  Mindent Tudni Akarok

  Ezredes Úr! Magának tényleg fogalma sincs arról, hogy kiknek köszönhetjük azokat a világháborús eseményeket, amelyeket Albert Pike előre betervezett mint magas fokozatú szabadkőműves déli tábornok?
  Nem tudja, hogy kik intézték el azt, hogy ne légyen vége az I. vh.-nak 1916-ban és hogy milyen legyen a kimenetele? Balfour nyilatkozat! Nem mond ez magának semmit? Miért irkál ilyen cikkeket? Miért dezinformálja a kevésbé tájékozott embereket? Ez nem a 444 még,talán. Bár a maga cikkét olvasva…?
  Mindazonáltal a Friedrich-Elbert-Stiftung húzzon az anyjába!

  • Avatar

   Az a probléma, kedves Mindent Tudni Akarok, hogy bár teljesen igaz, amit Ön ír Albert Pike, meg a többi szörnyetegről s a szándékaikról, de attól még nem kell a népeknek h.ülyéknek lenni.
   Könnyű Katát táncba vinni, ha maga is akarja.
   Az a borzalmas a mai helyzetben is, hogy csak egy icipicit kellene gondolkodni mindenkinek, vagy legalább meghallgatni azokat akik legalább veszik a fáradtságot, mint Ön is, hogy utánanézzenek, önzetlenül szóljanak másokért. Én például rendes embereknél is tapasztalom, hogy hiába mondom el az iszlámról a tényeket, mint a három majom befogják a fülüket, szájukat, szemüket, csak ne kelljen a napi kisded problémáikon túl gondolkodással fárasztani magukat. Aztán ha bejön a baj, akkor “miért nem szóltál?” nyafognak.
   Nem szabad a népet felmenteni. A világháborúkban bőven benne voltak ők is, nemcsak a háttérhatalom. Lásd most is, megint hiába tépjük a szánkat Ön is mi is.

 3. Avatar

  Mindegy az, hogy mi a tapasztalat a rendes embereknél is. Ha az unió tagállamai kormányainak (a parlamenti képviselöikkel együtt) a nagytöbbsége ugyanazt akarja, szemben egy pár “száját tépövel”. Méghozzá a legnagyobb tagállamokéi, a legtöbb képviselövel. Plusz a magyar föváros.
  Ha létrejöhetett a szar gen tini jelentés és azt meg is tudták érvényesre szavaztatni, a “szájtépés” egyenes következményeként. Ha úgy üldözhetik az egyetlen tulajdonképpeni ellenzéket, a parlamentáris AfD-t, mint a középkorban az eretnekeket. Nem változott semmi és senki.

  • Avatar

   Az a szomorú, kedves Klárika, hogy mi harcolunk értük, de ezek a gondolkodni sem hajlandók. Most hogy már ott gyújtogatnak az utcákon és tették nemi erőszak fővárosává Malmőt, Stockholmot, mégis, még a nők se szavaztak a migránsellenes pártra. De a németek se az AfD-re.
   Akkor hol az ő felelősségük?
   Megnéztem Bayer-Bádog Zsolt blogján a 2018.11.12 bejegyzést a “Sajnos erről van szó” címmel, (kép: egy négyfeleséges arab) a Bundestagban az AfD remek 8 perces (magyar felirattal) beszédét az iszlám betiltásáról.
   Érdemes hallgatni a női bekiabálásokat: “Hazugság!” “Provokátor!”, s látni a fehér! nem migráns képviselők aljas/és vagy unott pofáját, mikor pont most döntenek a népük, saját életükről is.
   Egyszerűen érthetetlen ez a nyugati viselkedés. Nem a komprádor vezetők, maguk a szavazók részéről is. Hallgatva ezt a beszédet ugyanazt a három majom pszichózist látni. Pedig mára nem lehet azt se mondani, hogy nincs tapasztalatuk az iszlámról, vagy senki sem szólt.

   • Avatar

    Kedves Naprózsa, nehéz a meggondolásaira röviden válaszolni, mondjuk. Az Ön által már kedvesen emlegetett “hiúság” nálam sem ismeretlen. Kimagyarázás e vagy mégsem, egyszerüen örömet okoz, ha látom, hogy más is, többen is osztják a véleményemet. Azt úgy is lehet értelmezni, lám, nem vagyok egyedül, nem exotikus a véleményem; kérdésre tisztázhatom a homályosra sikerültet, az esetleges félreértést.
    Lent fogom folytatni, ahol szélesebb a sor.

 4. Avatar

  A németek túlnyomó többsége egyáltalán nem szereti Berlint. A történelem pedig egy kicsit bonyolultabb, mint ez a lezanzásított habratyolás. Eleve hülyeség úgy en bloc németségről beszélni, mert ilyen sincs. A gyűlölt ellenségeink blogban biztosan van, de Badenban egy bajor elnézést kér, mert ő idegen ( tükörfordításban: külföldi), a “világháború” is sokkal összetetebb hátterű. Az angolok, franciák, oroszok, amerikaiak s többiek mind aranyos cicuskaként nyalogatták magukat a kosaracskájukban, úgy-e így volt Herr Colonel ?

 5. Avatar

  Németország nem egyenlő a bajszossal. Ezt Hollywoodban találták ki, valamirevaló német nem is tartja őt németnek.Hülye az biztos, hogy sok van szerte a világon, de ez nem zászlófüggő dolog, Herr Oberst.

 6. Avatar
  Medvefütty

  Maradjunk annyiban, hogy pl. az euro bevezetését egyáltalán nem a németek erőltették, aztán most mégis mindenki őket szidja, hogy nem akarják kifizetni más államok adósságát, sőt, visszakérik a nyújtott hitelt. Még ilyet!

 7. Avatar

  Németek? Azoknak a java ott maradt a keleti fronton, a mostani reszlit meg az oroszok és a jenkik csinálták. Bismarck óta nem volt igazi államférfi arrafelé – ő is porosz volt. Merkel akar német dominanciát, amikor se energiája, se olaja, s lassan már rendes munkaerő nincsen arrafele? Majd ha Trump és Putyin megengedi, a kínai meg félrenéz…

 8. Avatar

  Kedves Naprózsa, találó és kezdetnek is jó: “..de ezek a gondolkodni sem hajlandók.” Tudnak vagy nem az az érem egyik oldala, de nem is hajlandók rá, ez a másik oldal.
  Ennek okának kell lennie. A történelem folyamán mindig elöállt valamely népességnél -egy hosszabban tartó, jóléti, békés idöszak után- azok degenerációja; durvább de kifejezö az elkorcsosulás szó is. Nem értek svédül, de azt tudom, hogy tölük származik a szociális “kedvezmények” nagyrésze, jó létben élték s élik életüket, senkitöl sem háborgatva. És kb. 150 év múlva, kikre szavaznak az ottani megeröszakolt nök is?

  Azt gondolom, vezetem le, hogy az Ámérikából származó ballibsi ideológia jóval a mi “rendszerváltásunk” elött A nyugaton kezdte el a terjeszkedést az ösztöndíjasai, az áldásos civilszervezetei szorgos közremüködésével. (láttam, ismeri azt az osztrák-japán származású nemesurat, aki egy bizonyos ötletet dolgozott ki, azt tovább fejlesztették mások; mindegyre zsúroz egy Bilderberg nevü szálán, szörén válogatott társaság is). Tehát amikor ennek az ideológiának egyik “föpapja”, a George Soros nevet viselö, idejét látta a rendszerváltó közép-kelet országok népességét is megnevelni, akkor A nyugaton felnött már 1-2 generáció, minek képviselöi számára leértékelödött a nemzet, a hagyományok áttelepültek a sajátos exotikumok fiókjába. A vallást rábízták az egyed ízlésére, amellett, hogy természetesn! az nem egy modern valami. Az egyed fejlödése szempontjából az lett a jelszó, hogy én olyan vagyok, amilyen, úgy fogadjanak el amilyen vagyok és így kell tetszenem, vagy nem másnak. (azzal a pompás eredménnyel, hogy majd senki nem tudta sem azt hogy ö tulajdonképpen milyen, azt sem, hogy ö kicsoda, ha nem nevezte meg a szakmáját, állását. Azt sem hogy mi a dolga e Földön a kóla iváson s a partykon kívül).

  Az ovódás maga döntse el az áruházban, hogy milyen ruhát szeretne, az iskolásnak már rendszeres zsebpénz jár, legkésöbb 11-12 éves korukban tartson nekik az iskola nemi felvilágosítást. Személyiség fejlesztés céljából.
  Logikus, hogy akkor a haladás nevében Alföldinek már az ovódásoknál kell elkezdenie a gendertant. Már ezért is fölöslegessé vált az az ELTE-n.
  Az angol barát (friend) szó kiegészült a girlfriend s a boyfriend változatokkal, nem kell mondanom, hogy miért. Meg az “egyszeri date”, mert hát az is a szabadság jele, minek azt függöségben meghagyni. Meg az összes többi ami a modernnek tartott tekintélyrombolást szolgálta. Ideértve a családi összetartozás +/- kötelezö jellegét is. Kicsúfolván a Karácsonyi “eröszakot”, a nagyobb családi körben ünnepelt születésnapok buktatóit,…

  Magukban nem föltétlenül károsak, de ha következésképpen eltünnek a rendet, a becsületest, a jóérzést biztosító határok, ha a szabadság kiélése elfelejti a felelösségvállalást sajátmagát s felebarátit illetöen,.. illetve ezeket delegálja az államnak s a biztosító társaságoknak,…
  Kiokosították öket affelöl is, hogy mily páratlanul szép és felszabadító, egyben mily korrekt és színes is a multikulti,…
  Végeredményében arra szavaznak -nemcsak a svédek- aki migráncsimportör. Hiszen sajátmagukról hisznek ugyan valamit, de azt mégsem tudják hogy kik ök.
  Azt gondolom, vezetem le, hogy az Ámérikából származó ballibsi ideológia jóval a mi “rendszerváltásunk” elött A nyugaton kezdte el a terjeszkedést az ösztöndíjasai, az áldásos civilszervezetei szorgos közremüködésével. (láttam, ismeri azt az osztrák-japán származású nemesurat, aki egy bizonyos ötletet dolgozott ki, azt tovább fejlesztették mások; mindegyre zsúroz egy Bilderberg nevü szálán, szörén válogatott társaság is). Tehát amikor ennek az ideológiának egyik “föpapja”, a George Soros nevet viselö, idejét látta a rendszerváltó közép-kelet országok népességét is megnevelni, akkor A nyugaton felnött már 1-2 generáció, minek képviselöi számára leértékelödött a nemzet, a hagyományok áttelepültek a sajátos exotikumok fiókjába. A vallást rábízták az egyed ízlésére, amellett, hogy természetesn! az nem egy modern

 9. Avatar

  Idegen nyelven csak németül értek megbízhatóan, +/-. Véletlen e vagy nem, de a napokban két cikket olvastam a Zeit címü újságban, az egyik F.Merz-el foglalkozik, 989 olvasói komment kíséretében. A másik az “idegen” kérdéseivel és az AfD vel, 590 hsz. kíséretében.
  Ezek szinte hogy statisztikai értékü számok, tehát lehetövé tesznek valamelyes vélemény alkotást. A Zeit kimondottan baloldali, sokszor ballibsi, de nem primitív. Gondolom az olvasói is balosok, meg a kommentelök nagy része. Elolvastam majd mindeniküket az 590-böl, ez az itt érdekes cikk.
  Elég sokat törölt a hsz.-k közül a szerkesztö, nem türik a szidalmazást, megokolással. Nos, mit tart érdemesnek 590 német, vagy odavaló?
  Mini kivétellel mind lehurrogták az AfD pártot és tagjait. Azt is ki lehet mondani, hogy aki nem tagja vagy nem szavazója ennek a pártnak, annak egyszerüen felfoghatatlan, hogy ez a hivatalosan populistának elkönyvelt párt egyáltalán létezik, létezhet!! A magára kiolthatatlanul büszke német demokráciában!!
  A hivatalos politika, a média csakis elszánt ítélettel beszél róluk, tulajdonképpen nácis-nak tartják a programmukat.
  A szimpatizánsait s a rá szavazókat tulajdonképpen csak a meglévö politikával elégedetleneknek tartják. Olyat is olvastam, talán önvigasztalásként, hogy csinálunk mi szuper CDU-t s akkor mind visszajönnek, ide jönnek.

  Az AfD s a nácisága mellé felmerült, elkerülhetetlenül, AD (Hitler), meg a holokauszt. De most még aktuálisabb lett az amit a 2.vh. után “sajátszájúlag” IS ÉS nemzetközileg IS kimondtak, a kollektív bün fennállását: a teljes német nép bünös és felelös a nacinálszocialista rendszer miatt és az is marad.
  Idövel és halkan de kérdésessé vált egy pár “maszületettnek” hogy ez most mégis hogy van? H.Kohl nevezte meg elöször, elsö személyben, a késöi születés áldásos voltát. Használják néha, de az 50 éven felüliek szinte mind, a fiatalabbjuk nagyrészben, most is bünösnek tartja magát vagy ilyen természetü lelki sérülése van. A Kohl-féle megnevezés -elött vagy után- a másik Helmut is, a Schmidt is megpróbálkozott a kollektív bünösséggel. Talán három mondatban összegezte, hogy a közvetlenül elkövetett büntett nem áll fenn a késöbbi generációk esetében, emellett mindenkinek viselnie kell a bünösségböl adódó felelösséget. A soha nem feledés, az emlékezés örök feladat.
  Nos a hsz.-ek nagyrésze ekörül forgott, hiszen a bünös-nem bünös felelösség közvetlen kapcsolatban áll az AfD pártnak a meglétével. Hogy már most ki kéne írtani, ill. betiltani megelözö szándékból? hiszen AH-t sem ismerték fel idejében. Titkosszolgálati megfigyelés alá állítani, vagy miként és hogyan lehetne tölük megszabadulni és így tovább.

  Abban lehetne összegezni ezen 590 olvasói-hsz.!! lényegét, hogy: Az egyes személyre háruló demokrácia, humanitás meg a nembünös bünhödés diktálta feltétlen kötelesség és felelösség abban is áll, hogy mindenki éberen kövesse, figyelje mindenkor és mindenhol a náciság, a rasszizmus, az anti-k minden megmozdulását és lépjen rögtön közbe. Úgy Németo.-ban mint máshol is. Vagyis azzal is kell törödni, hogy más országokban is hol csírázhat a náci. Megelözö stádiuma a populizmus.
  Ki és mi a migráns ha nem találó alany vele és általa IS gyakorolni és bizonyítani, hogy a nem bünös bünbölszármazó felelösségtudat nevében el lehet, kell kerülni minden rasszizmusnak, náciságnak, antiszemitizmus és idegengyülöletnek még a nyomát is.

  Ezzel szemben az AfD az a párt amely nem telepítene be idegeneket, nincs szándékában azokat beilleszteni, német nemzeti, amilyen egy rendes német ember nem akar lenni!! Amely pártnak feltünnek a megeröszakolások, lopás, gyilkolás, bünözö klánok léte, a drogkereskedelem felvirágzása, a saria s a muszlim értékek mibenléte, azoknak az imámok általi szorgalmas terjesztése. A mecsetek felszaporodása, a keresztény templomok ritkulása, a keresztény egyházak migráns-pártisága. Mindaz amit csakis mint rasszista, idegengyülölö elöítéletnek lehet minösíteni, ha összesen két millió a három éve betelepített békeszeretö, szorgos, analfabéta munkát vállalni akarók, de arra nem képesek száma. Hát ha még hozzágondolják a tervbe vett, további, évenkénti 200-250.000 -ra tehetö bevándorlók számát. (200.000 az egy városnyi lakósság, írja egyikük)

  Hát majd megnevelik öket, hiszi a legtöbb német bennszülött, lévén ö sokféle képpen megnevelve; más nemzetiségü kissebbségekhez füzödö tapasztalatok teljes hiányában; azt tudván az iszlámról, hogy az egy vallás és nem azt, hogy az egy életszemlélet, amelynek az értékei homlokegyenest ellenkeznek az európaiakkal. Azt sem, hogy az iszlámnak nem szokása magát alárendelni a világi hatalomnak.
  Egy pár kiragadott a további lehetséges népbutító, önáltató, de hatásos összefüggések halmazából. A nyugati demokratikus humanizmus. Ezt pedig felelösségteljes kötelességüknek tartják rákényszeríteni -ha másképp nem megy- a közép-keleti populista, autokrata felfogású, az emberszeretet teljes hiányában szenvedö népcsoportokra.
  Ezeket a hozzászólókat, sem a többieket, nem fizeti le senki.

 10. Avatar

  Köszönöm, kedves Klárika, valamit megmagyaráz mindez a nyugati elmebajból. Bár azt hiszem, hogy itt mi ezeken a portálokon írók valamivel több józansággal és valszeg több ésszel is rendelkezünk mint a haladók. Mi is humanisták vagyunk, mi sem vagyunk fasiszták, de azért nem ment el az eszünk, hogy feláldozzuk magunkat és gyermekeink jövőjét egy olyan elvrendszer céljára amelyik nem nélküli hangyákat akar csinálni belőlünk (lásd Bayer showban az apatej kifejlesztés egy újabb lépés a női nem eltörlésére), és egy olyan “vallás” eltűrésével ami 1400 éve egyfolytában támadja az embert, mint alapértéket.
  Lassan már sokan odajutunk, legyintünk, aki hü.lye, aki nem is hajlandó meghallgatni az igazat, hát haljon meg!
  Csak ne rántson magával minket ép eszűeket. Ideje kilépnünk.

  • Avatar

   Ez a hsz. is hosszú lett. Elnézést kérek. Ezek az ügyek csak a saját szemszögböl
   ítélve tünnek egyszerüeknek. De benne lévén az unióban s onnan egyelöre nem lévén kiút, számtalan tekintetbe veendö körülmény adódik.

   “Csak ne rántson magával minket,…” Hát pontosan ez a gond és a rettenet, hogyha az alkalmazott módszereikkel egész országok népét meg tudták eddig is hülyíteni, akkor ha jól neki látnak sikerülhet az nekik nálunk is.
   Már ez a Friedrich Stiftung is, mióta van itt s milyen a viszony a valós haszna s a “nevelö” hatása között? meg az összes többi ilyennek.
   “Mi is humanisták vagyunk, mi sem vagyunk fasiszták,..” itt is van dupla csavar. Mi azt értjük ezen fogalmak alatt ami azok eredeti jentése, a ballib meg teljesen más esetekre használja ugyanazokat, úgy hogy nem is lehet érvelni. A felnövekvö nemzedéket pedig ilyenre dresszírozta az iskola, az intézeteik, a munkahelyi elvárások,…
   Az is egy finoman kidolgozott módszere a tudatváltoztató szándéknak, a nemzeteket szétverni akaró think-thankoknak, hogyan zavarják meg a kommunikációt is a fogalmak észrevétlen, de mégis másként értelmezett, másféle kontextusban alkalmazott megváltoztatása által. Van erre egy szakszó, nem jut eszembe.

   Élö példa, mennyire hódít az agyalágyulás Magyarországon is, lásd különösen a haladó kultúracsinálókat. Az Alföldi meg a rémes szindarabjai. De ha teltház elött játsszák? Ha meg az ovódásoktól tiltanák el?: irány a strassbourgi törvényszék, meg a kormány iránti, érték tagadó vádak. A pornó-szeksz filmek a moziban. de ha teltház van ott is? A mai fiataloknak röhej lenne A Szent Péter esernyöje – ks túlzással. Meg a festök, meg azok a mütárgyaknak számító összeeszkabált tárgyak.

   Az a roppant agresszív módja annak, hogy az egyenlö jogok érvényesítése nevében szüntelenül követelik a mind több nöi jelenlétet mind magassabb beosztásban. Ki törödik azzal, hogy az szinte törvényszerüen gyerektelenséggel jár? vagy szándékos?
   Jó pár évvel ezelött egy Eva Hermann nevü tv-s moderátor elkezdte boncolgatni pontosan ezt a témát. A könyvei nagy példányszámban fogytak, öt magát kitették a tv-töl, vagy rendszer szerint kiútálták. A kollegái. Az eladott könyveinek sem látszik haszna.

   Summa: a migráncsok bevándorlás által hódítanak, a nemzeti államokat szétverni szándékszók meg pszichológiai módszerekkel, észrevétlenül, de alaposan kihasználva az emberi gyengeségeket.
   Mindez mégsem lenne lehetséges a hitleri idöszak nélkül. Hiszen azóta mindezek a társadalmakkal kísérletezöknek ellenállhatatlan fegyver került a kezébe: ha nem úgy ahogy ök mondják, lecsap a mindent elsöprö minösítés, az álságos moralizálás: antiszemita, náci, rasszista. És kész vagy. Ezek ellen nincs védekezés. Látható mindennap.

 11. Avatar

  Nagyon jó a cikk, de kiemelnék 2 dolgot:

  “Nagy részben titeket, németeket, akik a szokásos beteges kivagyiságotokban nagyban vertétek az asztalt, hogy ti majd egyedül lerendezitek a franciákat, amíg a lassú és buta untermensch oroszok úgyse tudnak mozgosítani. Aztán ti, ez a fantasztikusan precíz kis számoló-mérnöknemzet szokás szerint valahol elkúrtátok a tüchtig-pünktlich számításaitokat, mert valahogy mégis mozgósítottak.”

  Ez teljesen igaz. Ha utánaolvasunk, akkor Bismarck szövetséget kötött az oroszokkal és az angolokkal részben, de a hülye II. Vilmos alig várta, hogy felrúghassa.

  A legjobb rész viszonyt:

  “a beteg ösztöneik meg több ezer év fagyos éhezése”

  Sokan nem értik, hogy a németek miért ilyenek, mint amilyenek. Ennek az oka pedig a tél meg a hideg. Ezt nagyon kellene érteni mindenkinek, hogy a világot megértsük.

  Itt részletesebben ki van fejtve:

  https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/2018/01/13/miert_boldogtalan_magyarorszag

  • Avatar

   Elolvastam az ajánlott cikket, köszi. Van benne az igazság, de határolt is, egy blogban nem lehet mindenre kiterjedö elöadástírni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük