KariGeri meg a büntetőjog

KariGeri száját egy kikerült hanganyagban érdekes mondatok, kifejezések hagyták el. Olyanok, mint zsarolás, fenyegetés, börtön, szétlopni. Ez elég sok év, büntetőjogiasan számolva.

A Toronyház tudományos fokozatokkal és jogászi tapasztalatokkal gazdagon felszerelkezett szerkesztőbizottsága annak ment utána, hogy mit is jelent ez a jog nyelvén, mennyi év ez, tényállásszerűség esetén. Mert a pontos, hiteles, tényszerű tájékoztatás a függetlenpártatlan sajtóban még idáig (még) nem terjedt ki. 

De mi most segítünk nekik, mert a jó úttörő ott segít, ahol kell! 

Tehát, kezdenénk egy jó kis mondattal: „ … aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.”  

KariGeri jelenleg hivatalos személy, őt a választók megbízták azzal, hogy polgármesterként képviselje Zuglót. Nos, a mondataiból az tűnik ki, hogy tud bizonyos lopásokról, korrupcióról.

Ezt a büntető törvénykönyv a következőképp mondja el nekünk:

 1. § * (1) Az a hivatalos személy, aki e minőségében hitelt érdemlő tudomást szerez arról, hogy még le nem leplezett vesztegetést, vesztegetés elfogadását, hivatali vesztegetést, hivatali vesztegetés elfogadását, vesztegetést bírósági vagy hatósági eljárásban, vesztegetés elfogadását bírósági vagy hatósági eljárásban, befolyás vásárlását vagy befolyással üzérkedést követtek el, és erről a hatóságnak, mihelyt teheti, nem tesz feljelentést, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A három évig terjedő szabadságvesztés tehát KariGeri számára kinézhet, ha barátunk nem tett feljelentést.

Bármennyire is erőltetjük a fejünket, s visszanézünk, nem tett ilyet. Ez azt jelenti, hogy KariGerit a magyar hatóságoknak, úgy tűnik, meg kéne kérdezzék, vajon mire is gondolt, ezekkel a lopásokkal kapcsolatban, amikről, nyilván – mert beszélt róla – tudomása van.

Na most mi is az a büntetőjogi tényállás, ami a KariGeri mögött álló lopkodó szocialistáknak járna?

Felel nekünk a Btk 290. szakasza: 

 1. § (1) Aki gazdálkodó szervezet részére vagy érdekében tevékenységet végző személynek vagy rá tekintettel másnak azért ad vagy ígér jogtalan előnyt, hogy a kötelességét megszegje, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt gazdálkodó szervezet részére vagy érdekében tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban követik el.

(3) A büntetés

 1. a) az (1) bekezdés esetében egy évtől öt évig,
 2. b) a (2) bekezdés esetében két évtől nyolc évig

terjedő szabadságvesztés, ha a vesztegetést bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el.

De ne legyünk igazságtalanok! KariGeri áldozat is! Hiszen arról beszél, hogy megfenyegették a családját.

KariGeri így fogalmaz:  

„- Igaz, hogy megfenyegette a családodat?

– Ne viccelj. Többször.”

Nos, a fenyegetés áldozatait is védi a büntetőjog, az elkövetők pedig bizony komoly szankciókkal kell, hogy szembenézzenek! Hívjuk segítségül újfent a büntető törvénykönyvet, először csak abban az esetben, ha valaki nem hivatalos személy:

Kényszerítés

 1. §Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Komolyabb az ügy, ha KariGeri családját a szocik, mint KariGeri hivatalos személy ellenében fenyegették meg.

 1. § (1) Aki hivatalos vagy külföldi hivatalos személyt
 2. a) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz,
 3. b) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel intézkedésre kényszerít, vagy
 4. c) eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz,

bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

KariGeri a saját zsarolási potenciáljáról is beszél a felvételen, így: „Az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy dolgokat helyre tegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni, és azt fogják mondani, hogy jó akkor Gergő, akkor menj.” 

Segítsünk a hatóságoknak mit is szab ki a büntető törvénykönyv a zsarolásra!

Zsarolás

 1. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a zsarolást

 1. a) bűnszövetségben,
 2. b) az élet vagy a testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel,
 3. c) hivatalos személyként e minőség felhasználásával,
 4. d) hivatalos megbízás vagy minőség színlelésével

követik el.

Elmondjuk azért olvasóinknak, a büntető bíráskodás alapvető szabályait is.

A bíróságok általában törekednek a középmérték kiszabására. Tehát, ha a KariGeri által elmondottak igazak, és a bíróság által megállapítandó egyéb súlyosbító körülmények nincsenek, akkor KariGerinek és szövetségeseinek 16 év letöltendő hangzott itt el minimum. 

Ha vannak súlyosbítók, és attól tartunk, vannak, akkor a társaságnak összességében 27 év letöltendő hangzott el. 

Persze a magyar jogrend büntetésvégrehajtási szabályai sokszor megengedőek. Jó magaviselet esetén ez utóbbi esetben a büntetés egyharmadát nem is kell letölteni, tehát első esetben mindössze 11 év pár hónap, második esetben pedig alig 18 évet kell hűvösön tölteni, s a mentesítés bekövetkezte után máris újra jöhet a politikai karrier!

Facebook hozzászólások

  Templomhegyi Nyerőkő

Avatar

14 hozzászólás

 1. Avatar
  homoródkarácsonyfalváért

  Milyen kis kegyetlenek vagytok! Amikor mondta is, hogy nem úgy mondta, nem úgvolt!

  DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 2. Avatar

  Szerintem ez annyira célzottan az MSZP-re irányul, és átlátszó színjáték, mint az őszödi rettenetes beszéd volt. Rájátszik, hogy lám, ő “becsületes”, mert ugyanazt mondja “magánemberként”, mint nyíltan, a kampányban.
  Egymás szájába adják a szót. Nem életszerű.
  Viszont ez valóban felér egy önfeljelentéssel, és ez a genderagyú kretén fel sem fogja.

 3. Avatar

  Ja!
  Egyúttal a Fidesz “titkosszolgálata lehallgatta”!
  Hát bssza meg, hogy még mindig azt hiszik, hogy van, aki megeszi a kását, amit ezek termelnek!
  🤡😁😂

  • Avatar

   Mára meg már az is kiderült, hogy az inkriminált KariGeri-felvétel a képviselői irodaházban készült, a Párbeszéd nevű mikro-párt összes… helyiségeiben. Mi több, Szabó Tünde hangja is felismerhető, és a több helyen is – szinte végig! – egészen jól kivehető gyereksírás/gyerekhang nem mástól, mint az említett Sz.T. pár hónapos kisgyermekétől származik. Ez utóbbival viszont egészen szűk időszakra behatárolható a felvétel/ek készítésének időpontja is.
   Íme, a hazug főpolg-jelölt esete a hazugsággal, meg a sánta kutyával…

 4. Avatar
  Dr. Jogász

  Ez kimaradt srácok:

  “(1) Aki abból a célból, hogy más vagy mások becsületét csorbítsa, hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang- vagy képfelvételt készít, ha más bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

  “(1) Aki abból a célból, hogy más vagy mások becsületét csorbítsa, hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang- vagy képfelvételt hozzáférhetővé tesz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt
  a) nagy nyilvánosság előtt, vagy
  b) jelentős érdeksérelmet okozva követik el.”

  Btk. 226/A-B. §

 5. Avatar

  Gratulálok! Profi válasz Karácsony “úr” elhangzott beszédére, illetve tartalmára.

 6. Avatar
  kara kozgun

  LOPOLÓGIA
  Új tudomány alaptézisei

  A gyakorlati szakemberektől elleste:

  1. Ne legyünk kicsinyesek. A zseblopás veszélyes és nem hatékony, nem termelékeny. Egyszóval kisipari módszer, nem felel meg a kor követelményeinek.
  2. Ne egyénektől lopj! A személyhez kötött károsult érzékeny, reklamál, leleplez, kinyomoz, rendőrhöz, bírósághoz fordul stb.
  3. Igazán sok pénze a sok tulajdonosnak van. Ez azt is jelenti, hogy igazi tulaj, mint a 2. pontban nincs egy se! Tehát üldöződ sem lesz! Ha a pénz állami, a hiányt beszedi adóban!
  4. Igazán akkor sima az ügy, ha a kasszakulcs hozzád kerül. Még jobb, ha megválasztanak, és nem kineveznek! Így a kineveződ sem vonható felelősségre.
  5. Ha elnök, ügyvivő, képviselő stb. vagy: úgy viszed az, ügyeket és úgy képviseled a magad (anyagi) érdekeit, ahogyan csak nem szégyelled. Nálunk csak a gyermek szégyenlős! Ő is legfeljebb a meztelenségére!
  6. Lopni csak sokat érdemes. Abból jut az esetleges véletlen leleplező szájának betömésére, jó ügyvédek megfizetésre, bírósági időhúzás elérésére az elévülésig stb.
  7. Ne feledd Temesvári Pelbárt! Szerintük a jog olyan, mint a pókháló. Csak a kicsik, a muslicák megfogására való. A nagy bogarak széjjeltépik.
  8. Ne hivalkodj, ne költekezz! Ingatlanvagyont ne gyűjts, vagy dugd el! Jobb az anonim vagy külföldi bankszámla.
  9. Először, gyűjtsd össze a tőkét, amit el tudsz lopni. Ígérj extra hasznot, húsz-negyven százalékos kamatot. Sok pénzéhes önként adja oda pénzét, aztán jelezz csődöt és fuss!
  10. Szervezz piramisjátékot, ígérj munkanélküli jövedelmet, mind boldogan adja pénzét, aztán lépjél le!

  LOPOLÓGIA 2

  Az előző fejezetben a lopológia egyéni kezdeményezésű módszereiről tanulhattunk. Jelen tanulmányban az egyén megkárosításának közösségi, társadalmi módszereiről lesz szó.

  1. Az egyenes adó: Te ugyan oda nem adnád, így ők sem adják oda, hanem egyenest levonják a béredből.
  2. Fogyasztási adó: Ami csekélyke béredből megmaradt, azt újabb 27% adóval kurtítják, hogy kifizessék az államadósságot, amit ők vettek fel neked, aztán hazavitték maguknak, de akkor is neked kell kifizetni.
  3. Infláció: Ha pénze megtakarítod, ha ráülsz is, ellopják 10-20%-át az infláció nevű pénzrontási technikával.
  4. Betegbiztosítás: akkor is elszedik, ha te sohasem voltál beteg és odaadják akár a szimulánsnak is, aki önkímélő képzelt beteg és hálapénzzel hálás a fizetett üdülésért.
  5. Nyugdíjbiztosítás: 42 évig fizeted és tudják, hogy „tutira” 42 hónapig sem kell fizetniük, mert az átlagéletkor biztosítja, hogy rád ne fizessenek.
  6. Kötelező biztosítás: fizetsz azért, hogy mások őrült módon közlekednek, és esetleg összetörik a te autódat is.
  7. Fizetsz a közigazgatásért, akkor is, ha rossz, ha lassú, hogy ügyed ne el-, hanem valóban intézzék. Ennek elismeréséül most külön emelik a bérüket.
  8. Fizetsz (az adóban) az oktatásért, akkor is, ha téged semmi hasznosra nem tanítottak, nincs gyereked, és ha rájuk szorulsz, külön megfizeted az orvost, az ügyvédet és minden diplomást, aki csődbe viszi az országot és emeli az adódat.
  9. Fizetsz a honvédelemért, akkor is, ha országod soha meg nem védték – Muhi, Mohács, Trianon -, hanem neked kell menni, véredet ontani.
  10. Fizetsz a közbiztonságért: és rácsok mögött reszketsz, mikor rabolnak ki, lopnak meg, hogy azután elvétve megtalálják a tettes urat, akinek személyiségi jogai vannak.
  11. Fizetsz a kórházért, akkor is, ha egyszer már busásan megfizetted (betegbiztosítás). Fizetsz, ha felvágnak, ha átvágnak, ha felboncolnak, ha felkoncolnak.
  12. Fizetsz a szülésért, fizetsz a meghalásért, mert itt élned (adóznod) kell, és ha meghaltál se nyughatsz ingyen! Meg kell fizetned a fekhelyed is, mert a temetés is üzlet, mint minden más e földhözragadt világban!

  • Avatar

   Diagnosztizáltak már a súlyos grafomániát (magyarul krónikus szájmenés) nálad?

   • Avatar
    kara kozgun

    1. „Mindennemű szellemi elsőbbség olyan tulajdonság, ami nagyon elszigetel: futnak tőle és gyűlölik, és ehhez ürügyül mindenféle hibát költenek tulajdonosa ellen.

 7. Avatar
  Medvefütty

  Hogy nem szakad rá a plafon a farizeus fidesznyikekre, akik a többi párton kérik számon a korrupciót!
  Szálkáról és gerendáról hallottak valamit az urak Mészáros Lőrike országában?

 8. Avatar
  kara kozgun

  Csiamosóviz ostobáknak
  Ady Endre:
  “Dicsekvésnek ne lássék: az egész világon nincs annyi sikkasztó, mint ebben az ezeréves, szép magyar hazában. Nincs az a város, amelyiknek nincs meg a maga külön sikkasztója. Szóval, az álladalmi, társadalmi élet egyik mezején sem értünk el olyan gyönyörű rekordot, mint a sikkasztás terén! Csinálta az egész rendszer, melynek vezetőit leverték, de híveik még régi helyükön maradtak! Ismerős? A jövő térképén, Magyarország helyén 1 fehér folt lesz, ezzel a felírással, elsikkasztották! 1899 Debrecen
  Minden komédia megfinomodott Budapesten. Csak 1 nem: a politikai komédia! nívótlanabb 1 peceszőllősi előadásnál. Már pedig minden komédiás tanul, készül, növekszik, csak a magyar politikusok nem tanulnak! Ady Nagyvárad 1903!
  Vezető státusz férfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek.
  Megmentik újra és újra a hazát, valahányszor saját profitjukat kell megmenteni. Ha háborút nem csinálhatnak, csinálnak háború-félelmet, s bebörtönöznek jámbor rajongókat, hogy a nép elhiggye, hogy veszélyben a haza.
  A francia tőkének tizenötmilliárdja úszik, ezért kellenek a háborús hírek, s ezért kell a ,,hazafiasság”.
  Majdnem olyan erkölcstelenség ez, mint a magyar uralkodó osztályoké, akiken szintén csak azért tört ki a hazafiasság, azért hirdetnek veszedelmeket, mert bűnös hatalmukat fenyegeti a nép.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük