Kedvenc gyógypedagógusom

Hála Magyarország törvényes kormányának, már ilyenem is van, amit korábban sosem gondoltam volna. Méghogy a gyógypedagógia szórakoztató is lehet? Bizony, ha maga Szijjártó Péter Külgazdasági- és Külügyminiszter Úr, a liberálisok egyik leggyűlöltebb minisztere gyakorolja.

Gyógypedagógusnak lenni pedig bizonyára nem könnyű feladat. Az a rengeteg – számunkra, egészséges emberek számára egyértelmű dolog – sérült embertársainknak bizonyára újbóli és újbóli ismétlés után érthető csak meg. Ehhez rengeteg önfegyelem, önuralom, empátia és jóság szükségeltetik, ami Külgazdasági- és Külügyminiszter Úrban láthatóan kivételesen nagy mennyiségben van jelen.

Gondoljunk csak bele az ő helyzetébe!

Rengeteg utazás, fárasztó gazdasági tárgyalások a világgazdaság fontos szereplőivel, amelyekre nagyon alaposan fel kell készüljön, ha a nemzetgazdaságunk számára megfelelő pozíciókat akar kiharcolni. Márpedig az utóbbi 5 évben remek pozíciókat harcolt ki, tehát ez is bizonyítja, hogy kiválóan és nagy odaadással végzi ezt a nehéz feladatot. Az ilyen, már önmagukban is kimerítő, hosszú repülőút utáni tárgyalások végeztével, pedig nem a luxushotelek elnöki rezidenciáiban jakuzzizik, hanem a szerény ellentételezést jelentő pilótakeksz és tonik társaságában elautózik a külföldi nagyvárosok távoli stúdióiba, parlamenti vizsgálóbizottságaihoz, hogy ott lényegében társadalmi munkában próbálja meg szembesíteni a valósággal liberális fogyatékkal élő embertársainkat.

Sajnos az a mértéktelen mennyiségű kábítószer, ordító szexhiány és végzetes belterjesség, amelyek ezzel a szörnyű betegséggel járnak, nagyon nagy mértékben torzítják, illetve egészen pontosan szűkítik a tudatot. Ezért Szijjártó Péter Külgazdasági- és Külügyminiszter Úr sosem lesz mérges, vagy ideges a kedves betegre. Ezt a Csernus által gyakorolt iskolát mintegy meghaladva kedves derűvel világosítja fel az illetékest arról, hogy Magyarországot még mindig nem a CNN vagy a LIBE-bizottság, hanem Magyarország kormánya kormányozza. Felhívja a teljesen torzult, párhuzamos valóságban élő beteg figyelmét arra, hogy neki nincs is szavazati joga, ha Magyarország sorskérdései, illetve az általa követett irány kerül terítékre, valamint arra is, ha ő maga állította korábban azt, amit Külgazdasági- és Külügyminiszter Úr szájából hazugságnak bélyegez.

Mindez leírva persze egyszerűnek tűnhet, de egyáltalán nem az. 

Az a végtelen empátia, kedvesség, és mélyből jövő jóság, ami Miniszter Úrból árad, mégis példátlan. Ismerjük el, melyikünk nem osztott még virtuális pofonokat egy-egy ilyen meghallgatás vagy médiafelkérdezés alkalmával, amikor a saját nagyszerűségéről és igazáról láthatóan fanatikus hittel támadó páviáncsorda a legszemtelenebb módon akar falatokat tépni az emberből? Miniszter Úr ilyenkor is higgadt, nyugodt, kedves, de kellően erélyesen emlékezteti a páviánt, hogy mit szokott vele tenni az a tigris, amelynek rácson való áteresztését oktondi módon épp ő követeli a legnagyobb hangerővel.

Ilyenkor a szerencsétlen beteg néhány pillanatra tudatára ébred, visszahőköl, és hirtelen eljut annyi a nagyon beteg elméjéig, hogy Miniszter Úr féltőn óvja még az ő szerencsétlen életét is, de hogy milyen a gyógypedagógus élete… Ezek a pillanatok bizony szó szerint pillanatok általában, ugyanis a beteg ilyenkor megalázottan ül leforrázva a stúdióban. Hebeg-habog, nem érti, hiszen, amikor a tartótisztjei kijelölték számára a témát, akkor nem erről volt szó. Látszik rajta, hogy kavarognak benne az érzelmek, és nem tudja, merre az előre.

Ez a kavargás azonban hamar leülepszik, és néhány óra múlva már ugyanolyan magabiztossággal beteg, mint előtte volt. Ezért is szükségeltetik Miniszter Úrnak végtelen türelem, hiszen az ilyen fokú liberalizmusban szenvedőket gyógyítani sajnos már nem lehet. Néha-néha néhány pillanatra visszatérnek közénk, de utána ismét visszaesnek, és Miniszter Úr következő látogatásáig már ott is maradnak.

Mindegy, ez már nem a mi hibánk.

Én – a sziszifuszi jelleg ellenére – imádom Miniszter Úr munkáját. Nála csak egy minisztert imádok most jobban, Benkő Tibor Honvédelmi Miniszter Urat, de neki most annyi Leopard 2A7+ tankja lesz, hogy esélytelen megelőznie bárkinek a kormányból! <3

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

20 hozzászólás

 1. Avatar

  Eloszor ketkedve fogadtam hogy Szijjarto lesz a kulugyminiszter ( fiatal, tapasztalatlan ) de mara eloszlottak a ketelyeim es mondhatom nyugodtan jo valasztas volt.

  • Avatar

   Az immár legbalkánibb parlamentnek ez a botránya irtózatos, kegyetlen világosságot adott, ami szemeinknek. Olyan titkot világított meg, amit, jaj de jó lett volna sohasem tudni. Megtudtuk, hogy a magyar parlamenti gyermekek mind egyformák: esküdjenek bár a kétfejű sas karmára, a Széll Kálmán harmatozó pattanásaira, Kossuth Lajos Kalapjára, a pápa csalhatatlan őszentsége papucsára, bármire. Obskurus agyuk velejének vastag burkát csak egy kicsit kell megkarcolni, ott zsibonganak előttünk a maguk siralmasan hasonlatos voltukban…
   Kiállott, egy ifjú együgyű, ki hiányos intelligenciájával más, kultúrországban evőkészlet tisztító sem lehetne. Meg X. úr, meg Y. úr, meg a többi jól ismert idióta. Néznek bennünket a kúltúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis ittfelejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűek vagyunk, s ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk. Látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk: a nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. ADY: Menjünk vissza Ázsiába című cikk részlet.

 2. Avatar

  Ha nem lennének annyira agresszívak még sajnálni is lehetne a haladókat. Amit a Háttérhatalom ma művel, megpróbáltatásnak teszi ki a náluknál sokkal több agykapacitással rendelkezők agysejtjeit is. Mert eddig úgy nagyjából el lehetett igazodni a világban: a határon lőttek, ha valaki engedély nélkül akart átgázolni, papír kellett a bankszámla nyitáshoz, dolgozni kellett, adózni ésatöbbi. A libsinek is ki volt jelölve a működési területe, védeni a gyengébbet (jó esetben).
  De ma naponta más csoportok lettek kinevezve védett állatnak, s a klisé, ami kész szavak vannak szájukba rágva, nem adnak eligazítást ama az esetre, ha a vitapartner rávilágít a logikai bukfencre. S ebben Szijjártó és Orbán elsőrangúak.
  S ilyenkor jön a döbbent rácsodálkozás meg többévszázados rutin: “Hogyan meri ez a balkáni bugris megkérdőjelezni a mi igazunkat?”
  Imádjuk ezeket a döbbent csöndeket, felháborodott hebegést. Ma jó magyarnak lenni. Egy örökké lesajnált kifosztott nép végre kezdi visszanyerni az öntudatát. Mert azért látszik az ilyen Sargentinin, Timmermanson, hogy nagyon ki tudjuk hozni őket a sodrukból, s csak ők képzelik, hogy ezt a sajátjaik nem veszik észre.
  S minél több elgondolkodtató szöget ütünk a nézőik fejébe, minél többször gyaláznak, annál inkább felhívják a figyelmet ezzel reánk. Sokan mondják, hogy ha nem is mernek megszólalni, de már nagyon sok nyugati is titokban nekünk drukkol.
  Annyi nyugati aljasság és keleti támadás, annyi cserbenhagyás és lealázás után reméljük, hogy Kelet-Európa népei hozzák el az új, a megtisztult világot, s ezeket a gyilkosimportőröket a saját zsoldosaik büntetik meg.

  Bár ami az iszlám kontra fehér ember csatát illeti nagyon nem állunk jól, de remélem igaza lesz Oliver Stone mondatának (Amerika titkos történelme c. sorozatban): A vietnámiakat azért nem tudták térdre kényszeríteni mert az amcsiknak volt hova hazamenniük, így nem tudtak olyan elszántan küzdeni mint az őslakosok, akiknek csak ez az életterük.
  A muszlimoknak lehet, könnyű e libsi árulókkal lerohanni az öreg kontinenst, de más bevenni valamit és más folyamatosan megtartani. Nagyon meg fog gyűlni velünk a bajuk amikor nem lesz más választásunk mint harcolni, s nem kell ezekkel a liberális rasszárulókkal sem szócsatázni, mert már tudjuk melyik oldalon állnak….
  Akkor lesz jelentősége a szellemi fölénynek, az ellenség ismeretének, mikor nem kötnek már bennünket emberiességi hamis szólamok, amikkel pont a Sosos-csicskák akarnak béklyóba verni.
  Miután mi normális fehérek találtuk fel a fegyvereket, hát szerintem, elég nagy balgaság a tipikus muszlim nagyképűséggel pont azokkal tervezni minket leigázni…

  • Avatar

   Azért Namban az is játszott, hogy az amcsik féltek ha lepuffantanak valami szovjet tanácsadót, a Szu is beszáll a buliba. Utólag persze nyilvánvaló, hogy az oeoszoknak eszük ágában se volt harmadik világháborút vívni a sárgák miatt. Arra jó volt, hogy baxtassák az USÁ-t, lginkább a qurva johnlennonok meg janefondák segítségével. Hippi-hippi sejj!

  • Avatar

   FIDESZ csicskának lenni, a boldogság csúcsa! Elérheted alul benyúllva, némi szervekbe!

  • Avatar

   Ne világíts, sötét fejbe!

   Roppant ideges lesz tőle,
   Ha butaságát megtudja!
   Megüti rögtön a guta!
   Ki vele, ezt megteszi
   Azt mélyen gyűlöli!
   Egészen felesleges,
   Ő attól, okos nem lesz!

   Ne világosítsd

   Ne világosítsd fel az ostobát!
   Csak megharagszik rád!
   Hagyd meg, hamis hitében!
   Néki több észt osztott Isten!
   Nála okosabb nincsen!
   E lapos földkerekségen!

  • Avatar

   Útmutató kezdő helyeslőknek

   A helyeslésben senkit nem fog megakadályozni a Harmadik Birodalom, vagy valamilyen más hasonló FIDESZ rendszer. Helyeslési szükségleteit mindenki szabadon elégítheti ki – az új emberi jogok kinyilatkoztatásának legfontosabb pontja, amit kellő örömmel kell üdvözölni. Most lényegesen nehezebb feladat a helyeslés – tehát az ember utóvégre nem válogathat abban, hogy mit helyesel szívesen és mit nem. A helyeslés tudományának első és legfontosabb szabálya, mindig csak azt helyeseljük, ami van. A szerény ember azt helyesli, ami éppen kéznél van. Egy új társadalmi rend megszületése helyett csak egy új szükségrendelet van kéznél, akkor azt helyesei odaadóan.
   Egy kis érzékelés ügyességgel, mindenki elsajátíthatja a helyeslés technikáját. Pár heti szorgalmas gyakorlás után a legnehezebb felfogású entelektüell is folyékonyan helyesel.
   Használható a kizárásos módszer is: rámutatni párt és politikai megoldás hibáira, nem rámutatni a szóban forgó megoldás hibáira, és ezzel bebizonyítani, hogy ez az egyedüli helyes és kívánatos. 1933!

 3. Avatar
  gyurcsányiviktor

  Ez tutira talált !

 4. Avatar

  Nagyon nem szeretem Petyát még ellenzékben, mikor roham kutyaként szajkózta Gyurcsány fasszágait, de beérett, ő maga is, minden tiszteletem a számunkra láthatatlan és látható munkájáért is ¡!¡!

 5. Avatar

  10/10 A szél elűzte a ködöt. 🙂 Ma ez a második telitalálat.

 6. Avatar

  Nagyon kellemes és szórakoztató írás, bár szomorú, hogy igaz, és nem fikció. És ja, Szíjjártó nagyon meggyőző, nem egy simulékony betoji.Elkötelezett. Védjegye, hogy nem változtat az adott szaván!Nem Viktor a mentora?

  Tényleg jó cikk! Gratul!

 7. Avatar
  fürgerókalábak

  “Liberális fogyatékkal élő embertársaink”
  😄😄😄

  • Avatar

   :))) Az Ezredestől megszokott nívó.

   Diego Maradona, a DundiEgo.

  • Avatar

   Jobb ódali=pógári zsidaid szereted? MArha azt hiszed, ők is szeretnek? Bálint György 1937! Mindenütt az történik, amit ő akar, mindenütt az ő szándéka érvényesül. Az esetleges kisembereket, akik táborához csatlakoznak, teljhatalommal vezeti. Természetesen: félre. Ők tudják, mire megy a játék, ők nem ijednek meg az „úrellenes” (globalizáció ellenes) jelszavaktól. Külföldi országok hasonló mozgalmainak agitátorai azt mondták, „bizalmasan a népnek”, szükségünk van rájuk: majd ha hatalomra kerültünk, becsapjuk őket. Egy pohár francia pezsgő fölött, bizalmasan összemosolyognak: ők már tudják, ki szokott ilyenkor becsapódni.
   A közkatonák viszont nem tudják. Itt van a mozgalom veszélye. Ez a vezér szabadon
   Használhatja, mindazon demagóg szólamokat, melyekért másokat bezárnának, és megragadják a legszegényebb és politikailag legiskolázatlanabb tömegek fantáziáját. A leendő áldozatokból így hívek lesznek, valószínűleg fanatikus hívek. A maga csinálta vezér tehát veszélyes, és amellett még talán fölényes is: még annyira sem becsüli a magyar népet, hogy gondosabban tévessze meg. Hiszékenynek tarja, azt reméli, még a 40000 holdat (összeprivatizált vagyont) sem fogja észre venni, a primitív bűvészmutatványok hatása alatt.
   Emlékezete alapján, előkotorta: (lényegre rövidítve) 1937.

   Bálint György 1933: „ijesztően sok ma az író. Magyarországon ma minden félig-meddig intelligens embernek, titkos vagy nyílt irodalmi vágyai vannak. Kevésbé

 8. Avatar

  Mahir Kara!!!Maga egy beképzelt majom.Nehogy már a magukfajta buta tuskók döntsék el hogy mi legyen.

  • Avatar

   Ez(ő) legalább választékosan gyökér …

  • Avatar

   Az ostobaság gyógyíthatatlan fogyatkozás, mert a tudatlan nem ismeri magát, s így nem is igyekszik segíteni a hiányon. Némelyek bölcsek lennének, ha nem hinnék, hogy azok.
   az ostobák mindig merészek. Együgyűségük nem engedi meg, hogy előre gondoskodjanak kibúvókról, és utóbb tudatában legyenek kudarcuknak.
   Minden ostoba meggyőződéses, és minden meggyőződéses ostoba! (PÁRTOK VIDÉKE!)
   Gyakori megbocsájtás az ostobát gazfickóvá teszi.

   E) Ne terheld magad ostobákkal. Aki nem ismeri fel Őket, vagy noha felismeri, nem tartja távol magától, maga is az.
   A sors ostobává teszi azt, akit el akar pusztítani.

  • Avatar

   Fari-zeus múzeum?

   A Terror-háza múzeum vita maga is, terrorizál. Nomen, est ómen. A terrortörténelemből az utolsó hatvan évet kiragadni, és csak azt elítélni, farizeusság.
   Az ellenfél terrorja fáj, aljas, utolsó stb. A mi „terroristánk” (jelenleg Obama), (megfigyelhettük a törtélelemben, minden eszme, egyedül üdvözítőnek reklámozta magát, és mindegyik erőszakkal kívánta terjeszteni a magáét!), jó, polgári, keresztény, hős terrorista. Szobrot neki, mint Sztálinnak! Másrészt a döglött oroszlánba belerúgni, levizelni, talán mégsem valódi úri gesztus.
   A kommunista terror múzeum alkotói amnéziásak. A dolog úgy kezdődött, hogy „Pistike visszaütött”, ez az uralkodó réteg számára tényleg felháborító. Az elnyomott, megalázott, szegénységben, butaságban tartott tömeg, az ölébe hullott hatalom birtokában, kettő-ötezer év úri-terrorja után visszaütött, törlesztett. Volt urait, vagy annak képviselőit, elérhető, vélt vagy valódi bűnöseit „kezelésbe vette”. A deresről feltápászkodó jobbágy ősök megkorbácsolt fájdalma törlesztett. Buta volt és primitív? Kinek a bűne, ki tartotta taszította ebbe a helyzetbe? Tanította néki, ez isten rendelése, te törődj bele? SAJÁT NEVELÉSÜK, BUNKÓSÁGUK, EREDMÉNYEIT SZENVEDTÉK EL! Utána fel lehet háborodni, hőbörögni, nekik is bőrükön kellett kipróbálni! Amit tőlük tanultak! Rémes!
   A polgári terrorizmusnak nincs múzeuma. Összefoglaló „történetírása” van. Marx: A tőke című művét nem olvasták volna a nevét viselő egyetemen végzettek? És hol vannak a tőke megjelenése utáni áldozatok? Az agyonreklámozott francia polgári forradalom „Rendszerváltása,” 80 évvel vetette vissza a társadalmi fejlődést! Erről mérhetetlenül hallgatnak, a haszonélvezők, míg a békát a társadalom torkán nyomják le, annak minden kárával. A monarchiából a polgári liberalizmus áldásai nyomán kivándorolt másfélmillió magyar. Trianon és a két világháború mind-mind a polgári, tőkés terror áldozatai!
   Ennek nem kellene múzeumot szentelni? A melós, ha elront egy munkadarabot, meg fizeti a kárt. A legjobban fizetett politikus urak által okozott kárt felmérni sem lehet, csak meg fizettetni megint velünk. Lásd kárpótlás a vének által okozott kárért, kárpótolták a véneket, a fiatalok kárára, mert ők meg fognak halni! Unokáik meg se tudnak születni, de ők már úgy se fognak a nagy formátumúra szavazni! Lásd államadósság! A mások által, beleegyezésünk nélkül felvett, elköltött kölcsön behajtása, valóban önkéntes? Vagy az állami terror esete forog fenn?
   Kérdezni, szabad-e még? Vagy ez már kimeríti a gyűlöletbeszédet? Önök mit szeretnek jobban: adót fizetni, vagy a politikust, aki ezt elintézte nekünk?

 9. Avatar

  Korrekt tényeken alapuló írás.
  Minden betűje igaz!
  Miniszter Úr, továbbra is tegye a dolgát, ugyanis jó ügyet képvisel.

  • Avatar

   Kutya Ko- Média

   A hivatásos hírközlés (média) olyan szinten működik, mint az ókori csillagászat. Nap, mint nap elmondja, hogyan keringenek a közélet vakon pislákoló csillagai, kis bolygói a költségvetés húsos fazeka körül.
   Közben azt sem veszik észre, amit az ókoriak már észleltek, hogy amelyik „bolygó” közelebb van a naphoz az gyorsabban forog, (gazdagodik). Tudományuk csak leíró jellegű. Látszólag kérdeznek is néha, alázatos tisztelettel. Csak az alapvető kérdést nem teszik fel önmaguknak sem. Így szól a kérdés Kepler (1609) óta: miért? Miért úgy forognak-keringenek-e kisbolygók, ahogyan keringenek? (A kölcsönös vádaskodás, rágalmazás bűzös ködében?) Az égi mechanikában a tömegvonzás, és a mágneses pólus által kibocsájtott erővonalak a válasz a miértre. A pártmechanikában a vagyontömegvonzás, és az ideológiai pólusok erő (és gyűlölet) vonalai mentén „rendeződnek” az álláspontok. Parasztosan az önzés, és a korrupció lehetősége tölti be a gravitáció szerepét.
   Még magyarabbul a Nap helyén az államháztartás fazeka áll, és a vitázókat az „forgatja”, hogy melyikük ragadhatja meg a merőkanalat, és melyik hívének a tányérjába (tenyerébe) tölthet belőle, és mennyi csurran-cseppen a művelet során a „szedőkanalas” kéznek.
   A látszólag megmagyarázhatatlan acsarkodás okozója ez az egyetlen miért? Miért a Te kezedben van a merőkanál? Miért annyit merítesz? Miért annak adod? –és nem az én kutyámnak, aki sokkal hűségesebb, sokkal alázatosabban nyalja a gazda kezét, mint a Te kutyád? (Aki kommunista, és csak ugatja a polgári demokráciát!)
   Ettől oly szomorú a fazekat megtöltőknek, az (éh) és minimál béren tengődőknek e KUTYA KO-MÉDIA! 2001 márc. 05.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük