Kedves Emőke!

A játék kedvéért most úgy teszünk, mintha valóban elhinnénk, hogy te írtad az Oktatási Hivatalnak címzett kifejtős fogalmazást. Pedig Horn Gábor kibányászott, megevés előtt álló fikabogyóját rá mernénk tenni, hogy igazából valamelyik háttérbe húzódó, népfrontos komcsi, illetve munkától gondosan távol maradó reneszánsz ember – alapítványi kurátor, színházi dramaturg vagy rendező – az, akinek ilyen költői képek zsonganak a fejében csupa nagybetűvel: „VALAKI ÉBRESSZE FEL AZ ODAFENT ALVÓ EMBEREKET,MERT RÉMÁLMUK VAN,AMI VELÜNK TÖRTÉNIK.”

Az előzményeket a szociohorror iránt érdeklődő olvasóink itt találják: http://24.hu/belfold/2017/09/20/egy-diaklany-uzent-az-oktatasi-hivatalnak-utalom-az-egeszet-amit-maguk-muvelnek/

Kedves Emőke! Nincs veszve semmi. Ha szeretnél sportolni, szeretnél boldog lenni, de erre a modellkedés, a kiskutyázás, a fészbukozás, valamint a Facebookon modellkedés és a Facebookon kiskutyázás mellett nincs időd az iskola hibájából, akkor ki kell iktatni az életedből a legfeleslegesebb dolgot. Nem kell tanulnod! Doktor Miniszterelnök Úr áldásos országlása nyomán már 16 éves korod után bármikor elhagyhatod az iskolát, amibe valóban teljesen feleslegesen jársz olyan „kitalációkat” tanulni, mint a honfoglalás, és még további olyan „száz, nehéz, haszontalan tananyagot” elsajátítani, mint például a kovalens kötés. (És a központozás szabályai.) Itt jegyezzük meg, hogy a fejedbe gyömöszölt túl sok tudás miatt inkább a nyitóképen látható szellemi erőtérnél meg az ő kakaóbiztos oktatásügyüknél érdemes reklamálnod.

Ha tanáraid is azt mondják, minden egyes órára még egy órát kell szánnod otthon, közte a rajzra, az ének-zenére, a testnevelésre és az osztályfőnökire is, akkor tényleg egyszerűbb feladnod, és valami más, sokkal kevésbé megterhelő elfoglaltságot találnod magadnak. Sajnos a liberális métely miatt az ilyen rendkívül gyenge szellemi képességű nebulókat már nem lehet átirányítani a kisegítő iskolába, ami – mint magad is észrevetted – se neked, se a tanáraidnak, se senkinek nem jó. Talán csak egy picit kell várnod, vagy talán már nem is kell, hogy 18 éves legyél, és mehetsz Isten hírével Németországba vagy Svájcba, ahol üzleti vállalkozások ezrei keresnek dekoratív, ám felettébb ostoba lányokat garantáltan szexmentes munkakörbe. Ráadásul megértjük, hogy hiányzik a gyerekkorod, de ezzel így 17-18 évesen (sejtésünk szerint ennyi lehetsz) lassan kénytelen leszel megbarátkozni.

Most végre elkezdődött a boldogságod, hiszen hirtelen rengetegen kezdték el követni a Facebook-profilodat, amire nagyon régóta vágytál. Használd ki ezt a löketet, vár téged az élet, jogod van boldognak lenni! Persze nem minden fog úgy alakulni, ahogy most azt elképzeled, de semmi baj, hiszen jogod van butának lenni is! Jogod van nem szembesülni azzal, hogy dolgozó nőként is többet fogsz találkozni a főnököddel, mint a szüleiddel. Ennek ellenére sose alkudj meg, élj egyszer, de akkor nagyon, légy mihamarabb egy tanulatlan, haszontalan, kiégett emberi roncs és szavazz (az SZDSZ-re) a szocialistákra!

***

Végezetül mi is a nyilvánossághoz fordulunk.

Egy újságíró üzent a haladó mozgalmároknak és propagandistáknak: „Elmentek ti az anyátok valagába hangulatot kelteni, szeretnénk már nyugodtan élni, az agybajaitok nélkül!”

És legfőképpen nem kéne tudatlan, magamutogató hülyegyerekeket palesztin módra kilökdösni a politikai tűzvonalba, hogy őket érjék a lövések, csak mert semmi reményetek hivatalos vagy akár félhivatalos eszközökkel félretolni az 0rbán-kormányt. Meglehetősen szar alakok vagytok.

Facebook hozzászólások

  tutiblog

tutiblog
A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

9 hozzászólás

 1. Egyetértek,nagyon egyetértek a cikkben megfogalmazottal.

  • Gáspár Anett

   Az ő közösségében nem ég.
   Az ő közösségében kreténnek lenni maga a szakértelem.

 2. Ilyen észbeli képességekkel, mint ennek a lánynak megadatott, ésszerűbb lenne hallgatni. Igaz akkor sem lenne okosabb, de mégse égne ennyire.
  Önismeret órákat kellene az iskolákban bevezetni, mert nagyok a hiányosságok a témában.

  • Gáspár Anett

   Elég lenne, ha művelődne, s ha legalább a kötelező irodalom felét kiolvasná, de az liberálinternáciknál nem igény.

 3. Jezusom.
  Sotetseg a kobon ez az Emokeleany. En kerek elnezest…

 4. Tudjátok mi van? Most építik fel a “diákság Fekete Nővérét”. Ezt az Emőkét szépen behívja az Olgica a műsorába és onnantól nincs megállás – az elvesztett választásokig, mert akkor úgy fogják dobni az Emőkét, hogy beletenyerel a Fekete Nővér borotvapengéjébe… Szóval fel lehet ezt építeni. Olgica együtt érez vele, Emőke sírdogál egy kicsit, lesz belőle Narancs meg Index címlap, jön a HÖK, meghívják különböző iskolákba, tanárok állnak majd mellé kockás ingben, Gyurcsány is felbukkan mellette persze, meg lesz majd tanulói menetelés a Váci utcában vagy valahol, és követelik a tantárgyak beszüntetését és csináljanak a diákok azt, amit akarnak, lesz Facebook-ismeretek óra, Szelfi-technika, Parti-kémia, történelemből meg szigorúan azt veszik majd, hogy Rihanna élete és kora meg Lady GaGa poétikus világlátása. És az lesz a jó,meg hasznos és napjainkat tekintve praktikus T.U.D.Á.S. Honfoglalás??? Hüüüülyeee vagy, az meg sem történt, mi csak úgy lettünk itt, hát nem logikus? Meg kit érdekel ez az egész ügyebár, meg a hülye könyveik, jujjj, ott a Google meg a Wikipedia! Emőke nem akar tanulni, vagy ha mégis, akkor naponta max 1 órát, 20-20 perces óra felosztásokban, említett tantárgyakat. A testnevelést megpróbálják majd a nemzetközi bíróságon kínzásnak nyilvánítani, ami egyébként ezt a korosztályt elnézve nem is teljesen jogtalan kezdeményezés. Szóval figyeljetek, ha ezek nem teljesen hülyék (vagy éppen teljesen hülyék), akkor ez az Emőke lesz a diákok Fekete Nővére. És majd jövő május tájékán rádöbbennek, hogy mehetnek korrepetálásra és Emőkét dobják ahogy kell, hogy egy új, szintúgy hazug, becstelen és hatástalan ikont keressenek maguknak.

 5. És legfőképpen nem kéne tudatlan, magamutogató hülyegyerekeket palesztin módra kilökdösni a politikai tűzvonalba, hogy őket érjék a lövések, csak mert semmi reményetek hivatalos vagy akár félhivatalos eszközökkel félretolni az 0rbán-kormányt. Meglehetősen szar alakok vagytok.

  nem biztos, h hülye, csak gyerek. pont ezért nem kellene a tűzvonalba lökni.

 6. Egyre szarabb vagy Tibi!

 7. Megtudhatnám, hogy mi volt a probléma a tegnapi hozzászólásommal és miért került negatív megítélés alá a moderációs során? Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.