Kedves, Magyarországon önkormányzati választáson szavazó idegen!

Nagyon örülök, hogy társadalmunk alkotó és teljes jogú tagjának gondolva magadat, valamilyen érdekes nemes eszme hatására te is szavazhatsz ma az önkormányzati választásainkon. Bár magyarul láthatóan az itt eltöltött hosszú évek ellenére se próbálsz még csak megszólalni se, nyilván vagy te akkora magyar, mint az eligazításodat nagy szakmai hozzáértéssel szervezgető Niedermüller Péter vagy Daniel  Berg.

Az alapeszme természetesen itt is ugyanolyan nemes, mint a kommunizmusnál, mert hát, miért ne szólhatnál te is bele, hogy szép virágos legyen minden közágyás, meg időben jöjjön a közbusz. Sajnos azonban a dolog megvalósítása itt is félrecsúszott, hiszen ezek a dolgok téged láthatóan nem foglalkoztatnak, és nem is nagyon titkolod, hogy kizárólag zsigeri fideszellenességből fogsz leadni egy protestszavazatot, hadd jöjjenek inkább ismét a kommunisták.

Ez pedig sajnos nem oké.

Hallottam már híredről, meg hogy állítólag szemmel látható mennyiség létezik belőled Budapesten, de hát olyan kételkedő az ember, ha sok liberális létezéséről szóló híreket hall. Most azonban, hogy vizuális élményt is kaptam rólad a 24.hu-nak hála… Hát, mit mondjak? Még engem, a nagyon sokat látott és nagyon sokat tapasztalt, szinte semmin meg nem lepődő cinikus féreg is mellebevágott az élmény. 

Szóval idejön az oktondi fajtád a világ legcsodálatosabb országába – az egész tányér szívcsakrája is egyben – amely tudományosan megmagyarázhatatlan kigőzölgéseivel már számtalan magadfajtával végzett a múltban. A tényleges Folyóközbe, ahol Uratu, Ur-Uruk, Eridu és Suruppak valódi városai terülnek el.

Látszik már a fejeden is, hogy igazi, elbaszott életű, tőrőlmetszett liberális gyökér vagy.

Látszik, hogy egész életedben nem volt még egy macskád se, aki viszont szeretett volna téged, pedig az is látszik, hogy nagyon sok macskánál bepróbálkoztál már. És, hát… Én legkevésbé a macskákra tudok haragudni, mert mit szeressenek egy olyan elbaszott életű szarban, mit amilyen te is vagy?

Idejössz a tüsi hajaddal meg valami kamu társadalomkutatói állásoddal. Beteszed a segged valami havi 2-3 kilós, számodra nyugati fizetésből röhögve kiperkálható bérleménybe, és afféle nagy fehér civilizátorként szeretnél megváltani bennünket, elmaradott balkáni förmedvényt. Szörnyülködve nézel ki az utolsó liberális bástyádnak tekintett Pestről, hogy milyen borzasztó lehet az ennél is kisebb városokban, sőt, falvakban! Láthatóan ezekről is a Budapest Beaconból olvastál, mert láthatóan az itt eltöltött rengeteg idő – mialatt jobban megismertél bennünket önmagunknál – arra sajnos nem volt elég számodra, hogy elkezdj valamicskét tanulgatni a nyelvünkön. Sőt, addig nem jutottál el az itt eltöltött x évben, hogy nyakadba vedd a kis lábadat, és meggyőződj a vidéki Magyarország sanyarú helyzetről magad is.

Persze megértelek, mert hát a fejedre írt liberalizmusod miatt egy normális magyar falunak már a határából vasvEllával kergetnének haza a picsába, a Bay-Areaba, ha egyáltalán van olyan terület a földtányéron, ami még a hazádnak nevezhető. Amit ugyanis művelsz, az számunkra bicskanyitogató, és ez a magyar szó az ország normális, tehát nem belpesti felén bizony nem költői túlzás, hanem sok esetben a fajtád számára véres valóság.  

Fogd fel végre, és próbálj meg belenyugodni abba, hogy Magyarország többé nem a te Paradicsomod!

Vége a 2010 előtti, számodra biztosított mámoros gyarmati sornak, amit volt alkalmad megszokni. Te a továbbiakban azt hozol be ide, és azt viszed ki innen, amit mi a határátlépéskor neked engedélyezünk. Azt pedig felejtsd el, hogy azt az életedet fogod itt is élni, amit Berlinben, Londonban meg Palo Altoban megszoktál. Agresszív toleránskodásod ellenére te itt sose fogsz sajátnemű négerekkel kézenfogva melegedni közterületen. Ne is álmodozz ilyenekről, mert ez nem olyan hely, és ne is próbáld azzá tenni, ha kérhetném!

Nagyon jól vagyunk mi így, ahogy vagyunk. Szerintem máris toleránsabbak vagyunk a kelleténél, hisz nézd meg! Te is itt lehetsz, ami már részünkről egyfajta kegy, és erős lemondást kíván. A földtányér elég sok pontján téged már úgy rúgtak volna régesrégen picsán – vagy ki tudja, milyen szerved van neked odalenn – hogy lábad nem érné a földet, és szintén nem túlzás, mert fejből tudok 10 olyan helyet, ahol megtermett kis tested vásári látványosság keretében himbálózna egy toronydarun, mint a nyugati dekadencia ékes bizonyítéka. Lám, mi nem törünk a te kis életedre, hiszen a rövidke tüsihajad szála sem görbül.

Mi csak illendően annyit kérünk, hogy ha már vendégségben vagy itt nálunk, akkor viselkedj illedelmesen!

Ne akard megszabni a házigazdának, hogy mit gondoljon, meg hogy lássa jónak a saját portáján. Legyél szép csöndben, ha valami nem tetszik, mert mégse úgy van az, hogy a te kedvedre forog majd önmaga körül a világ. Hiába mondták ezt neked a tartótisztek a briefingen Langleyben, mert, mint látod, nem így van. Ne akarj jobban tudni nálunk semmit, ami a mi dolgunk, és főleg ne ugass bele abba, hogy kit választunk magunk közül vezetőnek. Mert az ő ciklusa jó eséllyel még akkor is tartani fog, amikor te egy jobb ajánlat miatt már régesrég elkotródtál innen a buzi olajcéged egy jobban fizető másik expatállásába, TE IDEGEN! 

u.i.: Természetesen minden rossz ellenére is látok némi esélyt arra, hogy a ballib média sugalmazása és hazug uszításai ellenére mégiscsak a Fideszre szavaztál te is. 😉 Ebben az esetben Rád természetesen ez az egész nem vonatkozik, és Isten hozott szép kis hazánkban!

Ha maradni akarsz, kemény nyelvtanulás és szocializáció után állampolgárság vár téged is, ha pedig idővel inkább hazatérnél, akkor vigyél egy kis Fideszt te is abba a szerencsétlen kis országba, ahonnan jöttél.

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

52 hozzászólás

 1. Avatar
  Jáger László

  Semmi szükségünk az ilyen jött-ment magyarokra akik pénzért még az anyjukat is Ladnák!!!!
  Remélem eltakarodnak és szégyenhetik magukat
  Ők nem igazi magyarok!!
  barátilag
  J.L.

  • Avatar

   “mert fejből tudok 10 olyan helyet, ahol megtermett kis tested vásári látványosság keretében himbálózna egy toronydarun”
   Látom, igencsak nagy a vágyad arra, hogy láss egy ilyet. Elárulom, nagyon nem vicces. Én egyszer láttam egy ilyet, amikor még a mi buzi olajcégünknél dolgoztam kiküldetésben odakint, és egy életre elegem lett belőle.

  • Avatar
   csakafidesz

   Ezek nem jött-mant magyarok, hanem echte külföldiek. Ideküldi őket egy vállalat, kapnak egy lakás, automatikusan lakcímkártáyt, hogy pl. körzetileg melyik orvoshoz menjenek. De ez nem lehet jogalap a szavazásra, az már egy kicsit több. Az itt élők joga. Aki ma jön, holnap megy, nos az semmi más joggal nem rendelkezhet, csak ami szükséges a munkájához.

   • Avatar

    Ki adta meg a szavazati jogot az itt dolgozó külföldieknek, és miért???

    • Avatar

     Csak az EU polgároknak van szavazati joguk az önkormányzati választásokon.
     Pont úgy, mint ahogy az EU országaiban élö magyaroknak is van választási joguk az önkormányzati választásokon. Hol a probléma?

     • Avatar

      Megmondom ha nem jöttél volna rá az eseményeket látva.
      A probléma az arányokkal van,de nagyon.
      Bárhol az E.U.-ban a kint élő magyarok arányukat tekintve semmit nem jelentenek egy szavazáson.
      Budapesten meg ugye?
      Te tényleg objektív vagy?

     • Avatar

      Laca, csak nem gondolod komolyan, hogy a külföldön élö EU polgárok számától függöen kellene európai önkormányzati szavazásokra külölön-külön minden ország számára elöírásokat hozni?

     • Avatar

      Londonban több magyar él, mint Budapesten angol.

     • Avatar
      Kovács Viktor

      A probléma ott van,hogy ez egy hülyeség.Tessék kérem mindenkinek ott szavazni,ahol állampolgár.Idejön valami külföldi tanulni esetleg dolgozni.Jól leszavazz,mert az milyen jó,eldönti,hogy nekem ki legyen a vezetőm,utána pedig szépen hazamegy.Én itt maradok,és szívok a libsi és szoci vezetés alatt.
      Nem hiszem,hogy olyan nagyon sok magyar állampolgár jár pl. svédországban önkormányzati választásra.
      Sajnos sok magyar állampolgáre sem tudja értelmezni és megérteni egy választás fontosságát,akkor mit várjunk el egy külfölditől?Legyen meg a napi betevő romkocsma és drog adag.Tisztelet a kívételnek.

  • Avatar
   kara kozgun

   Remete ma jött levele: „IS” emberek.

   Tudod, a bűnöző „is” ember! Meg a zsidó, cigány, élősködő semmirevalók hada! Két lábon jár, karma, tolla, szárnya nincs. Emberforma, szőrtelen állat, mint a majom! Azontúl mindenre képes, amire az állat nem! Nem öl, ha nem éhes, nem gyűjt vagyont, legfeljebb élelmét télire! Nem használ mérget, puskaport, atombombát, fajtársai elpusztítására! Ezekre csak az emberállat képes! A farkas megkegyelmez a legyőzöttnek, ha az megadja magát! Nem hitéért, vagyonáért, asszonyáért öli meg!

   Vannak a vallás gazemberei: Akik azt hirdetik „nagy gonoszan” mint Petőfi mondotta, itt a Kánaánnak földje van! (nekik, akik uralkodnak rajtad mert elhiszed!) A leggonoszabb vérszívók, akik a lelked mérgezik, javaid elszedik, építettnek veled Istenüknek házát, ahol lelked teszik rabbá, hogy ők jólétben éljenek. Aztán jönnek új hazugok hozzád, a maguk hasznára, új üdvösséget, testvériséget ígérve néked, ők rabszolgájuk légy a papok áldásával! Te megeszed az új maszlagot, szédítő vadócot megint! Pusztulsz ettől is, mint konkolyos búza liszttől!

  • Avatar
   Kiss László Richárd

   Káposztásmegyeren tartottak eligazító gyűlést. Ott voltam, amikor építették a sátrakat, később, amikor haza indultak sokszázan. Ki hozta ezt nyilvánosságra a konzervatív oldalról.
   A lakcímmel lehetett trükközni. Az okmányiroda ezerrel működött. Mi van, ha egy külföldinek tíz lakása van? Tízszer szavaz? Láttam, amikor lepedőnyi jegyzet segítségével szavazott valaki. Nem igen tudhatta elolvasni a szavazólapot.
   14 ev. – mindenütt momontum győzött. Korábban teljesen mszp volt, Kiss Péter földje. Egy két éve nem is tudtuk, ki az a momentum.

  • Avatar
   kara kozgun

   Fogd fel végre, és próbálj meg belenyugodni abba, hogy Magyarország többé nem a te Paradicsomod! Tényleg?
   Új, szép ország a Magyarel,
   Honnan minden magyar el
   Fejvesztve, ész nélkül menekül!
   Oly jó az új, zsidó éden.
   Hol őslakosnak régen!
   Újra jobbágy sora van!
   Testi, lelki nyomorban!
   „Bújik az üldözött barlangjában!
   Nemlelé, sorsát a hazában!”
   Jobb sors, csak arra vár!
   Ki előtt a nyitott határ
   Menekülésre ösztönöz!
   Ő első lesz futók közt!

   2016-03-14

   Őszi földön,

   Őszi földön, lehullott dió
   Ősi földön, mindenütt zsidó!
   Szamárlétrán, lopótök,
   Valamit néked is lök!
   Sovány nagy. És aszott,
   Veled igazán jól kibasuott
   A behurcolt szapora
   Magyar élet, már soha
   Nem lesz neked élhető
   Anyafölded éltető!
   Rajtad aranka gyom!
   Elszív, és agyon nyom!

 2. Avatar
  Nézzük_magát_a_dolgot

  Hát ez elképesztő! A fésületlen vén qrwa és a “tudós kutató” polyák picha (fogadjunk, hogy nem reáltudományokat kutat, hanem társadalom”tudományok” terén szívja valamelyik Szorosz alapítványból a pénzt hozzá) magyar tudás nélkül köszörüli rajtunk a [email protected] nyelvét. Egyébként miért nem lehet magyar nyelvvizsgához kötni a szavazati jogot? Honnan szerzik ezek a duplanullák az információikat? És 70 ezer ilyen hulladék van a magyar fővárosban aki szavazhat? Megáll az eszem. Már megint egy jogalkotási hiba, sőt bűn. Aszonygya a vén qrwa a pesti születésű magyargyűlölő súgói által beletáplált ismeretek alapján, hogy itt vidéken olyan tudatlan és informálatlan barmok élnek, akik képtelenek átlátni a dolgokat? Rohadt nagypofájú szipirtyó, ránézni is borzasztó. Felülhetne a seprűjére, és ha bedöglött a seprű önindítója, meg kellene adni neki a kezdősebességet. Bár ló farka után kötve is ki lehetne vezetni országunkból. A középkorban még tudtunk valamit!

 3. Avatar

  Igaza van, takarodjon mindenki az önkormányzati választásról, AKI NEM ITT ÉL.

  Mert most arról szavazunk, hogy ki vezesse Budapestet, ki vezesse Taktaharkányt, ki vezesse Szegedet, ki vezesse Győrt. Ebbe pedig annak van erkölcsileg beleszólni, aki az elkövetkezendő őt évet Budapesten, Taktaharkányban, Szegeden, Győrben fogja leélni. Az ottani levegőt szívja, az utáni utakon jár, az ottani bölcsödébe hordja a gyerekét.

  Én születésem óta – ami nagyon régen volt már – Budapesten élek. Én (természetesen együtt a többi itt élővel) akarok dönteni arról, ki vezesse a kerületet, ki vezesse a várost.
  Tedd ezt Te is, szavazz a *lakhelyeden* arra, akit vezetőként szeretnél látni, ne hallgass az ostoba és szennyes politikai propagandára!
  Mivel én liberális vagyok, Karácsonyra szavazok. Nincs jobb, akinek esélye lenne.

 4. Avatar
  Karácsony..sk

  ““Nem indulok az önkormányzati választásokon, mert nincs ilyen típusú tapasztalatom, nem csinálok magamból bohócot!”….” Nídermüller Péter ha már valahol megjelenik a Berg Dániel amerikából jöttem kolaboráns szöveg támogatásával, az már maga a patkányfogú bohózat a patkányok szaporodásával együtt. Választásokat otthol kell megnyerni [email protected] és nem intervencióval külföldiek segítségével akik veletek együtt echte neomarxista ultraliberális őrült liberálfasiszták a PATKÁNY SOROS agyhalott trotylitokkal együtt! Ami a videóban látható és nyilatkozó “Apró” baromfiakat illeti, azok igenis idegen udvaron idegen pénzen nevelkedett barmok .

  Szlovákiából….

 5. Avatar

  Na, nem a magyar vidék információhoz jutásával van probléma, hanem az itt élő külföldiekével. Néhány újságot vagy hírválogatást ki kellene adni franciául, amerikaiul és németül.

  Valamint azzal, hogy nem értik a hazánk belpolitikai történéseit, annak hatását a külpolitikára és alapvetően nem tudják mi a demokrácia, csak saját hazájuk torz működését ismerik.

 6. Avatar

  BALLIBEK mindent megtesznek azért, hogy külföldiek szavazzanak rájuk minél többen miközben az Erdélyiek meg a többi határon túli magyar ellen előszeretettel lépnek fel….szégyen gyalázat.

 7. Avatar

  Már régen hajtogatom: akinek az ősei nem építették az adott országot, annak nincs szavazati joga. Még akkor sem, ha maga már ott született. A hidak, a vasutak, várak, kórházak, utak, közművek, városok nem a frissen bevándorlók munkájából készültek, de nem is a szüleikével. Ez egy nép többszázéves alkotó munkája. Nem is beszélve a földről, amit a nép ősei védtek vérrel, életüket is adva. Ergo nem kockáztathatja, nem kótyavetyélheti el egy nem régen érkezett idegen.
  Lehessen állampolgárságot szerezni, de ebben ne legyen benne a választójog.
  Sehol a világon. A választójog alapja legyen a biztos helyi nyelvtudás, történelemvizsga, és legalább egy dédszülő ős, aki már itt volt állampolgár. S bizonyos vallások – (iszlám) amennyiben ellentétesek a helyi jogrenddel – eleve kizáró ok. Az ilyen legfeljebb korlátozott állampolgár lehet érdemtelenség esetén visszavonhatóan.

  • Avatar
   csakafidesz

   Aki már itt született, itt él, dolgozik, beszél magyarul, nos az kaphat ilyen jogot. De egy külföldi vállalat múlt héten érkezett alkalmazottja akinek adtak egy lakást, vele lakcímkártyát, nos semmi szín alatt sem. az nem tartozik ide. Érdekei a küldetés szerinti vállalat sikere a magyar érdekkel ellentétben is, ha kell, stb. Szó sem lehet arról, hogy akinek lakcímkártyája van az automatikusan szavazhasson. Ez nonszensz. Ma jön, holnap megy.. Minden ilyen esetben komoly törvényi előírás kell (Nem bírói végzés, mert abban egy magyar sem bízik) hanem alaptörvényben rögzített előírás. Királyaink még azt is előírták, hogy egy idegen hol szállhat meg, hol vásárolhat, kereskedhet.

   • Avatar

    Nem. Aki itt él, se kaphat ilyen teljeskörű jogot. Mi sem szerezhetünk a muszlim országokban, hiába is élnénk ott.
    Itt az eklatáns példa, hogy azok a mozlim migránsszármazásúak, akiknek apja már vendégmunkásként itt él, ő itt született, mi tanítottuk, mégis ellenségei Európának.
    S akkor még nem is említettük a cári pogromok elől idemenekülő befogadottakat, akik 100 év alatt se lettek lélekben magyarok…

    • Avatar
     Acsay József

     Az állampolgárságot, hazai munkahelyet (adófizetés) abszolut kötelezővé tenném. (Az alap nyelvtudás már az állampolgárság megszerzéséhez is kellene.)
     Az ősökre való visszautalás -épp Magyarországon- nem lenne bölcs. Csak egy vicc: Észak-kelet Magyarországon megkérdeznek egy falusi bácsikát, hogy merre járt. A válasza:
     Voltam én magyar, szlovák, szovjet, román…
     Ennyifelé járt? A fenét. Ki sem motdultam a falumból…
     De hogy külországinak, idegen állampolgársággal magyar szavavazati jog? Egyszerűen abszurd. (Nyugi vannak még ilyen nehezen értelmezhető törvényeink…) Legfeljebb a lakógyűlésen…

     • Avatar

      Részben egyetértek.
      A hazai *életet* tenném kötelezővé. Senki nem verje a farkunkkal a csalánt. Aki életvitelszerűen Magyarországon él, itt jár iskolába a gyereke, a magyar egészségügyet veszi igénybe, 27% ÁFÁ-t fizet, MÁV-val utazik az szavazzon csak.
      Hogy ezt most visszamenőleg, előremenőleg meddig kell értelmezni lehet vita tárgya. Én egy választási ciklust mondanék. Az anyanyelv, a családfa, a születési hely irreleváns.
      Édesanyám pl. Csehszlovákiában született, mert az akkor Csehszlovákia volt. De iskolába már Magyarországon járt, mert pont akkor magyar lett az a település. Aztán megint Csehszlovákia. Aztán (kényszer)áttelepítették Magyarországra. Azóta nincs is olyan ország, amiben született. De 60+ éve budapesti lakos! Teljes joggal szavazhat. De unokatestvére nem, mert ő Szlovákiában él.

    • Avatar

     Úgy van, migrációs törvény kell.
     Ha a bevándorló három generációja bizonyította hűségét és törvénytiszteletét akkor lehessen teljes jogú állampolgár.

 8. Avatar
  csakafidesz

  FIGYELMEZTETÉS!
  AMENNYIBEN FENNTARTJUK AZT A GYAKORLATOT, HOGY VÁLASZTÁSOKON CSAKIS MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK SZAVAZHATNAK, DE HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKON BÁRKI AKI BEJELENTKEZIK A LAKÓ-KERÜLETBE AKKOR AZ ORSZÁG IRÁNYÍTHATALANNÁ VÁLIK!!!

  • Avatar
   kara kozgun

   Országos Választási Iroda válasza!
   Ezen üzenet és annak bármely csatolt anyaga bizalmas, jogi védelem alatt áll, a nyilvános közléstől védett. Az üzenetet kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazottak használhatják fel. Ha Ön nem az üzenet címzettje, úgy kérjük, hogy telefonon, vagy e-mail-ben értesítse erről az üzenet küldőjét és törölje az üzenetet, valamint annak összes csatolt mellékletét a rendszeréből. Ha Ön nem az üzenet címzettje, abban az esetben tilos az üzenetet vagy annak bármely csatolt mellékletét lemásolnia, elmentenie, az üzenet tartalmát bárkivel közölnie vagy azzal visszaélnie. 2019. 10. 13.
   Viszontválasz: Válasz 2. Hol élünk? Rákosi Magyarországában? Gulágról hazaengedtek? Fogd be a pofád! Testvéri Szovjet unió vendégszeretetéről nem beszélhetsz! Állami “Szerv” nem vállalja, tiltja válasza nyilvánosságra hozatalát? Valóban gerinces hozzáállás! Bármely diktatúrának becsületére válnék!
   Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!” Igazságába Orbán náladnál nagyobb diktátorok is belé buktak már!
   „Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső
   “Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod.” Voltaire
   13 órakor.

  • Avatar

   Erre a törvénymodositasra büszke Kósa?Hogy milyen szuperdemokratikus..Hát Kosa milyen video van a xarosgyurkánál rólad, hogy ūbereled a Ron Werber féle 2002 es többhelyen szavazást, amikor nálunk a szavazokörben megjelent 15 ózdi lakos és leszavazott a tanacsi apparatus asszisztjével! Most erre figyeltek azért bevetettek a libsikomcsik Timmermans és xarosgyuri internacionista antifa hadtestét.MULTKOR 2002 Iványi hajlektalan3000re is ki lett oktava most 90ezer + 70ezer külföldi kellett Bpest beveteléhez!
   FIDESZ asszisztálással.Azért az áruló Borkait nem hagyják vigyorogni a polgmesteri székben.Amit ártott a nemzeti kereszteny oldalnak es az olimpiai mozgalomnak az túlmegy a Momentum dk lmpe stb gazemberségén.

 9. Avatar
  zolatiguszti

  Az istenit még a cikk író is hülye?
  “Ha maradni akarsz, kemény nyelvtanulás és szocializáció után állampolgárság vár téged is,”

  Egy frászt+ Tényleg nem látjátok mi folyik itt?
  Azonnal a még meglévő 2/3-addal megszavazni egy 50 éves állampolgárság megadási moratóriumot!
  És fel kell készülni egy 3 éven belüli EU kilépés következményeire! Ha tovább engedjük ezt a manipulációt akkor rámehet az ország!
  Amúgy meg mi miért is nem járunk át szavazni más országokba ha ez annyira mehet? Pl Tótiába önkomri választásra!
  Ha Soros idehozhat szavazni egy rakés libsit külföldről, mi miért kérjük meg a Lengyel szövetségeseinket hogy jöjjenek ide szavazni , ajd mi meg megyünk oda? Legyen már eszünk!

  • Avatar
   kara kozgun

   Vásár után okoskodik a paraszt! MÁRIA TERÉZIA, Ausztria, Magyarország és Csehország királynője (1771-1789)
   “A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek egy másik kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, akik csalásukkal, uzsorájukkal és pénzkölcsönzésükkel elszegényítik az embereket és semmitől sem riadnak vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük.”

   A dolog egyszerű, a mókus nappal éli életét, a fényben, nincsenek rejtett hátsószándékai, nem alattomos, míg a patkány ennek az ellentéte. Alattomos hátsószándékú és lopva a sötétben jár. Azt hiszem érthető voltam, hogy miért gyűlöl benneteket a világ zsidók! Nem a vallásotok miatt, és nem is a kinézetetek miatt, HANEM A MOCSKOS ALJAS TERMÉSZETETEK MIATT!

   A zsidóság megátalkodott , rögeszmés nonkonformizmusa “forradalmiság magáért a forradalomért” csak a “régi-új” Erec Jiszráél területén orvosolható. Hiszen a zsidóság minden más etnikum között idegen etnikai, vallási és történelmi eredet és sorsközösséget alkot.
   A zsidóság történelmi sorsközösségének történelemtudata, –így a Magyarországon élő zsidóság történelemtudata is– , egyedi és egészen más történelmi, kulturális gyökerekkel rendelkezik, mint a körülötte élő magyarságé, vagy más etnikumoké.
   De ugyanakkor saját nemzeti szellemének megélésére és annak fenntárására a magyarországi zsidóságnak is van egészséges igénye.
   Ami természetes igény, és ha nem nyer teret és kielégülést, akkor ez a múlhatatlan hiány generálja a környezettel szembeni szüntelen destruktív magatartást.

  • Avatar

   Ha a kedvezőbb adózási feltételek miatt *tartósan*/*véglegesen* átköltözöm Szlovákiába, ott képzelem el a jövőmet, akkor ott fogok szavazni, nem itt.
   Ha egy piréz *tartósan*/*véglegesen* ideköltözik, mert itt szeretne élni, akkor itt fog szavazni.
   Ilyen egyszerű!

   • Avatar
    kara kozgun

    Fej tágító TUTI ostobáinak! A TÖRVÉNYRŐL Aztán azzal folytattam, hogy a törvényt mindig az uralkodó alkotja, mégpedig úgy, hogy az neki jó legyen. Ehhez talán megint hozzá kellett volna tennem valamit, s most meg is teszem: ez nem jelenti azt, hogy a törvény kizárólag csak neki jó. Mert a fennálló – az uralkodó csoport számára előnyös – állapotokat fenn is kell ám tartani. Ez pedig megköveteli az alávetettek féken tartását, aminek a legjobb módja, ha ők is elégedettek az életkörülményeikkel, vagy legalábbis nem tartják azt elviselhetetlenek. Aki betartja a törvényt, az, az erősebb érdekét szolgálja; hiszen maga a törvény is az erősebb érdekét szolgálja.
    A hanyatlás szimptómai: elvilágiasodás versus szektás bezárkózás
    Akárcsak a kereszténységet, a kommunizmust is utolérte a mindenkori államvallások sorsa, a kiüresedés, a formalizálódás. Ez az a fázis, amikor még működik a gépezet, elvégzik a szertartásokat, mindennap hallatszanak a jelszavak, de már senki nem hisz bennük, még azok sem (sőt azok a legkevésbé), akik az egészet működtetik.
    Ami az egyház esetében az elvilágiasodás, az a létezett szocializmus esetében a kommunista elvek részleges, majd teljes feladása. Az anyagi javak harácsolása és a hatalomhoz való ragaszkodás azonban mindkét esetben szinte ugyanazt a képet mutatja: a vagyonos papok és az egyre nyíltabban kapitalistává lett “kommunisták” képét. Ami a kereszténységben a reformteológia, az itt a reformszocializmus. Ahogyan számos keresztény teológus haladván a korral elfogadja az evolúciót és, közeledik a tudományhoz, sőt megtagadja a legalapvetőbb dogmákat (például Jézus isten voltát, vagy a testi feltámadást), úgy közelednek ugyancsak a korral haladva a “kommunisták” a piachoz és a liberalizmushoz.
    Ezzel szemben a szektákban még van élet, van erő, van hit. Azonban amikor egy nagy világhódító eszme már csak szektariánus formában él tovább, az a véget jelenti. A válság, a hanyatlás egyik ismérve a szétaprózódás, a fölgyorsult és kontroll nélküli szektásodás, amikor is már csak kicsiny, folyamatosan osztódó irányzatokat észlelni, amelyek – minden őszinte hitbuzgalom ellenére – semmiféle hatást nem gyakorolnak a tágabb környezetükre. Sem a politikára, sem a társadalomra, sem a kultúrára.

   • Avatar
    Littvay Emese

    Baromira nem így van. A legtöbb országban /eusban is/ állampolgársághoz van kötve a szavazati jog.

  • Avatar
   Littvay Emese

   Abszolut egyetértek veled.

 10. Avatar
  zolatiguszti

  “Egyetlen külföldi ismerősöm se szavaz a Fideszere!”Mag nyitottság meg látókör meg blah blah blah,
  Kiváló maguk határozták meg az egyik halmazt. El kell kezdeni kellemetlenné tenni ez életét az itt lakó külföldikenek….Akkor ne lakjál itt barátom!

 11. Avatar

  Az ilyen írások miatt telt meg a budapestiek hócipöje.
  A Magyarországon élö külföldi az önkormányzati választásokon csak akkor szavazhat, ha EU-s állampolgár. Mint ahogy a magyarok is szavazhatnak az EU országaiban az önkormányzati választásokon. Hol a probléma?

  • Avatar

   ez nem igaz. Pl, ha én a Berlini önkormányzati választásokon akarok szavazni az lehetetlen. Ne beszélj félre.

   • Avatar

    Ha egy EU-s országban élsz, akkor az önkörmányzati választásokon résztvehetsz. Természetesen a választólistára fel kell jelentkezned. Németországban automatikusan felkerülsz a listára, ha van bejelentett lakóhelyed.

    • Avatar
     Littvay Emese

     Nem igaz. Közvetlen hozzátartozóm él kint No-ban, nem tegnap óta, ott dolgozik, van bejelentett lakása, ott adózik és képzeld, nem szavazhat! Sem önkormányzatin, sem tartományin, sehol. Ez a kettős mérce!

   • Avatar

    Miért? Németországban mik a feltételek?

  • Avatar
   csakafidesz

   Pont itt van a probléma. Az EU-n belül is meg kell tartani a határokat. Én lemondok arról, hogy szavazzak a németországi választásokon, de ők is menjenek innen a p.ba, ha itt választás van, ne ugassanak bele. A mi dolgainkról csak mi magyarok dönthessünk!

  • Avatar

   Feljebb már válaszoltam!

 12. Avatar

  90.000 külföldi szavazott Budapesten a 24.hu cikke alapján, akit Niedemüller elvtárs és a CEU-tüntetések vezérszónoka, a fél éve Magyarországon élő Daniel T. Berg (Momentum elnökségi tag) igazított el.

  Tarlós 60.000 szavazattal vesztette el a szavazást.

  Számoljunk csak…

  • Avatar

   Ki szavazta meg szuverenitásunk csorbitását, azonnal elfogni vagyonelkobzás türelmi zóna irány Izrael.

  • Avatar

   Választási Facebook közösség, Berg szervezésében?

   Kizárták a jobb oldalt?

   Beavatkozott a Facebook?

   Választási csalás?

  • Avatar
   Kovács Sámuel

   Káposztásmegyeren naggyűlést tartottak.Mikor tavoztak a sátorból akkor ott sétáltam. Sok százan voltak. Szép kocsikkal. Ki volt ott, hogy tudjuk, miről tanácskoztak? A sátorépítők titkolóztak. Ők semmit nem tudnak. WZs tudott egy ől?

 13. Avatar

  “Magyarország többé nem a te paradicsomod”? De. Legalábbis Budapest. 5 évig minimum.

  Én azért vártam volna Tarlóstól, hogy elsüti a végén, hogy ha a “demokratikus” ellenzék példáját követné, most nem gratulálna, hanem harcra hívna és másnap tüntetést tartana a Városháza előtt .( Karigeri1G molinóval).

  Mellesleg azok az mszp által is támogatott jelöltek nyertek, akik nem ismerik fel egymás hangját a korrupciójukról szóló felvételen. És ezek követelik ordítozva az európai uniós ügyészséget. Ezt a korrupciós ügyet kéne elsőként az uniós ügyészhez vinni…

 14. Avatar

  Boldog Karácsonyt, seggnyaló tutibloggerek!

 15. Avatar

  Nikola Gruevszkire gondoltál, te anyaszomorító?

 16. Avatar
  Vlagyimir Vlagyimirovics

  Kivételesen jó írás. Az év legjobb szépirodalmi szövegei közt van, sci-fi kategóriában.

 17. Avatar

  Van megoldás a külföldiek szavazatai ellen, törvényt kell hozni az önkormányzati választásra.

  1. Amikor egy tulajdonos beakar jelenteni valakit, az ingatlanába, az állampolgárságát, igazolni kell a bejelentett embernek. Ez nem gond, olyan okmánnyal kell igazolni, amin az állampolgárság szerepel és fénykép. Alá íratni vele egy nyilatkozatot, hogy betartja a magyar törvényeket.
  Mivel jöhetnek ide magán úton is csak élni, nem csak dolgozni. Csak ideiglenesen lehessen bejelenteni őket!!!!
  A tulajdonosnak, bejelentéshez alá kell írnia, egy nyilatkozatot, közjegyző előtt, hogy vállalja az erkölcsi és anyagi felelőséget,
  akinek szállást ad, vagy bérbe ad. Mivel közjegyző előtt tett nyilatkozat, nem kell bíróság simán kilehet rakni az országból, ha gond van vele. Nincs az a LIBERÁLIS aki ilyen nyilatkozatot aláírna.
  Mivel nem magyar állampolgár hanem EU-s ki lehet utasítani.
  Evvel az intézkedéssel talán elébe lehet menni, annak a fenyegetésnek is, hogy betelepítsenek olyan bevándorlókat is, akinek már EU-s papírjaik vannak. Abban a pillanatban, ha gyújtogatnak, vagy bármilyen bűncselekményt követnek el, tisztelt EU-s polgárok.
  Előlehet venni a tulajdonost, aki bejelentette a saját ingatlanába. Anyagi felelőségre, lehet vonni, ha nem fizet NAV lefoglalja az ingatlant. Törvénybe kell foglalni a kártérítés mikéntjét, hogyanját.
  2. Csak állandó lakkcímmel rendelkezők mehetnek választani, az állandó lakhelyükön.

  3. A választási jegyzékben csak állandó lakhellyel rendelkező állampolgár szerepelhet, és mehet választani.
  Benne van magában a kifejezésben. VÁLASZTÁSI JEGYZÉK!
  Így azok a külföldi állampolgárok, akik itt szeretnének élni, ingatlant vásárolnak, ők ugye állandó lakhellyel rendelkeznek az ingatlan miatt.
  Az önkormányzati szinten ugyan ezt kell tenni. Az adott önkormányzatnak kell felelőséget vállalni, ha be akar fogadni EU-s papírokkal rendelkező polgárokat. Törvénybe kell foglalni, hogy az önkormányzatok vállalják a felelőséget, erkölcsit és anyagit, amelyek befogadnak ilyen EU-s polgárokat. A közüzemi számlákat, ha nem fizetik, akkor az iparűzési adóból lehessen inkasszózni. Ha gyújtogatnak, valakit megerőszakolnak, bíróság ítélkezik, az önkormányzat fizet. Innentől kezdve ugyan az, mint a magántulajdonnál. Kiutasítás nem tehet mást, ha ez a törvény. Át kell rakni a határon, az igen tisztelt EU-s polgárt. Onnantól kezdve nem léphet többet Magyarország területére ki lett utasítva.
  Minél előbb meg kell tenni ezt a lépést.
  Nemhiába mondják azt, hogy ahol szoci önkormányzatok lesznek, majd ők befogadnak migránsokat.
  Az olaszok kiállítanak expressz papírokat, az NGO-k befuvarozzák azokba a városokba, ahol szoci vezetés van.
  Ennyire egyszerű EU-s papírjaik vannak. Minden költséget azokra az önkormányzatokra kell terhelni, amelyek a befogadók.
  A választók meg majd meg gondolják kire szavazzanak, mert a nemlétező problémából, egyből valóság lesz.
  Önkormányzatok nem pályázhatnak EU-s pénzekért, csak az államon keresztül és címkézett pénzekről lehet szó.
  Önkormányzatok nem fogadhatnak el adományokat külföldi NGO-tól.
  Magyar székhelyű NGO-k azt nem tudom, hogy ott mi lenne a megoldás. Mondjuk egy évben egyszer max 5 millió Ft.
  Ugye az egyszerű lenne, hogy ők behordják a központi költségvetés meg fizet.
  Mindent törvénybe kell foglalni. Magántulajdonosi felelőség egyszer, meg önkormányzati másodszor.
  Sem a magántulajdonos, sem az önkormányzatok nem akarnának semmit vállalni, fizessen az állam, ezt gondolják.
  Azért azt, ne higgyük, hogy ha migránsokat lehet behordani, valamilyen trükkel, akkor már, nem lesznek fontosak, a kórházak, a CT-k, a nyugdíjak, az EU-s bérek, a családtámogatások, rezsi csökkentés stb.
  Gondoljunk bele mennyi tisztességes fiatalt löknének szakadékba ezek a mocsadékok, ha ők kerülnének hatalomra.
  Azért írtam ezt így le, hogy gondolkodjunk, nálam biztos, hogy vannak okosabbak is, jog végzettek, ki kell valamit találni.
  Ne legyen ilyen trükk, 49 ezer külföldi miatt elveszteni a választást. Induljon el az elmélkedés, ezt a jobb horgot bevitték, ne várjuk meg a bal horgot is.
  Osszátok meg Facebook-on én nem vagyok Facebook-s

 18. Avatar

  Lehet, hogy van lehetőség az önkormányzatba beleszólni egy itt élő külföldinek – gondolom, nekünk is hasonló jogunk van külföldön, meg ez így eu konform, hiszen az alaptörvény azután született, hogy tagok lettünk -, de ehhez ez ilyen [email protected] libsi gané kellet, mint a níder, meg botmixer asszony babája, a büdös bolgár bárisnya és természetese maga DögKeselyű elvti, hogy egy külföldinek eszébe jusson elmenni és beleszóljon olyanba, amihez semmi köze! Itt az ideje, hogy amíg még megvan a kormány parlameneti kétharmada, addig ezen kéne módosítani!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük