Kedves, tehetetlen dühödben rajzolgató liberális embertársam!

„Aki tudja, csinálja. Aki nem tudja, tanítja. Aki meg tanítani se tudja, abból lesz a tornatanár!” – tartja a szellemes mondás. Nos, a sor végére nyugodtan beilleszthetünk téged, aki jelenleg olyan mély mentális és egzisztenciális válságban vagy, hogy jelenleg tornatanárrá is maximum rajzolni tudnád magadat.

A korlátok normálisak egy ember életében. Fiatalon mindenféle hülyeségről ábrándozunk és irreális vágyálmokat tűzünk ki magunk elé. A felnőtt életbe beletanulva aztán ezeket szép lassan el tudjuk engedni. Egyikünk se akar már igazán szupermodell meg NFL-falember lenni, hiszen belátjuk, hogy ha valaha is lett volna esélyünk ilyesmire, az bizonyára már régesrég elúszott.

Végignézve rajtad, ilyesmiről egyáltalán nem beszélhetünk.

Teljesen komolyan elhitted, hogy te tényleg politikus lehetsz valamiért. Nem kizárólag a saját hibád ez, hiszen bizonyára sikerrel erősít rá tévképzeteidre a nagyvilág divatos hibás gyakorlata (lásd: Martin Schulz, vagy Alexandria Ocasio-Cortez, akik a politikai élet túlélték, mégis meghaltak „politikusai”) a tetemes politikusi fizetés, meg a mikroadományok formájában jelentkező kesze-kusza filantrópi apanázs. Bizonyára ezek nélkül nem bohóckodnál nagy nyilvánosság előtt, hanem szépen visszamennél színházcsinálni meg óvónősködni. Egyszóval olyan munkakörökbe, amelyek nem haladnák meg szerény képességeid.

Helyette itt bénázol, amikor ezekben a csodálatos hiányszakmákban üresség tátong egykori hűlt helyeden. A köztévében döglesz a kanapén, meg olyan gyárakba próbálsz bemenni megszüntetni a szörnyű túlórát, amelyekben épp nincsen. Sípolsz, hisztizel, elállsz. Amikor pedig ezek sincsenek, legújabb hobbidnak hódolsz, a rajzolásnak.

Szintén gyerekként átestünk ezen már mindannyian. Kirajzoltuk magunkból a gyerekkori traumákat, meg a helyettük miénknek képzelt ideális világot.

4-5 évesen az ilyesmi teljesen normális is, képzelt barátaink társaságában, de te 45 évesen rajzolod, a képzelt szavazóid köré.

Rácsok, börtön, végre kommunista kézben lévő európai ügyészség! Ez az! Büntess csak! Éld ki minden tehetetlen dühödet és haragodat, csak mert megint nem jött össze áprilisban! Állj csak bosszút az összes papírrogán-mészároson! Rajzolj köréjük gulágot, mint a dédi a régi szép időkben! Biztosan jobb, könnyebb lesz neked, hiszen májusban végre olyan választás jön, amiért nagyon régóta könyörögsz. Tisztán listás és arányos. Ott fog téged meg a színes-meleg-zöld kis gyülekezetedet megint pofáncsapni a valóság. Utána meg majd ismét rajzolhatsz valami szépet, ha kiheverted. Lehet benne villanyautó meg Modern Magyarország, barna, egynemű papásmamással.

Az összes mögöttes lelki folyamatodat, tényeződet, gátlásodat értem, amelyek ezeket a szörnyű indulatokat gerjesztik.

Egyet nem értek csupán, hogy miért előttünk csinálod ezt?

Miért rajzolsz a Parlamentben a szemünk láttára olyasmit, amit a józan szégyenérzeted alapján még a tartótisztjeidnek se kéne megmutass. Miért töltöd fel a nyilvános tumblioldaladra a rajzot, amint a tudvalevően picike és gyenge valódi éned hatalmas és izmos antifasisztává változva képzeletbeli nácikat ver. Miért? Miért? Miért maszturbálsz előttünk ilyen szégyentelenül bonobó-csimpánzként, leszarva, hogy millió és millió ember fürkésző szempárja figyel éppen.

Ez az egy, amit még én se értek…

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

13 hozzászólás

 1. Avatar

  Szerintem jó rajz.

 2. Avatar
  csakafidesz

  A “kedves embertársam” azért túlzás. Anatómiai szempontból ember, kétségtelenül, de homo sapiensnek nem lehet nevezni sapientia híján.

  • Avatar

   A FIDESZ Gyökerei:Bartha Miklós: Kazárföldön (Kárpátalján) című könyvének megjelenését. „Miért ne hinnők hát el Bartha Miklósnak, hogy a kazárságban nagy a szellemi züllöttség és sok az erkölcsi meghibbanás? Miért fogadnók kételkedéssel azokat a fejezeteket, amelyek a kazárság ravaszságát, kapzsiságát, üzérkedését, a földdel és pálinkával, a pénzzel és az élelmességgel űzött uzsoráját támadják. Ahonnan ez az elem beszivárgott, az orosz városok gettóiból, nem hozhatott magával, sem tisztaságot, sem magasabb erkölcsi színvonalat, sem a testi fáradságnak megbecsülését, sem szociális ösztönt, sem kúltúr képességet. (… ) Ami antiszociális és kultúr képtelen elem van e barbár tömegben, azt bizony le kell róla nyesni, erős és ügyes kézzel. Ady könyv ismertetője!

   “a zsidók idővel hozzáidomultak eltorzult, elidegenedett természetükhöz.
   Mi (zsidók) megvetjük a munkát.
   Még munkásaink is csak szükségből dolgoznak, s abban a reményben, hogy egy napon véget ér a munkás élet, s jó élet következik utána. Nem szabad megcsalnunk magunkat. Fel kell ismernünk, mennyire abnormisak vagyunk e tekintetben, mennyire idegenné lett számunkra a munka, s nemcsak az egyén, de a zsidóság életében is.” Tudjátok, kit imádtok!

 3. Avatar

  Szél Bernadett valóban egy orbános kifestőkönyvet színezgetett a Parlamentben, sőt Rogán Antal portréjára rácsot is rajzolt. Érdekesség: az Index először benézte a rajzot, és Rogán helyett Mészárost írtak a rácsos kép kapcsán – ennek a később javított hibának a nyomát a cikk url-je őrzi. Fotó: Huszti István/Index (forrás: urbanlegends.hu)
  Azért a nem kevés pénzért én is szívesen “kifestőkönyveznék” a Parlamentben.
  Ezek (értsd a jelenlegii ellenzék) tényleg hülyének nézik a választóikat.
  Kíváncsi vagyok ez a Széllelbélelt baloldali propagandista reflektál-e erre a cikkre, illetve az Indexben megjelentekre.
  Hozzáteszem ezek a Mészárossal “fekszenek, kelnek”, gondolataik körülötte száguldoznak.
  Minden rosszra amit elkövet a Fidesz (mert legyünk tárgyilagosak, azért nem minden frankó) a Mészáros neve ugrik be.
  Érdekes, nem a S.Gyurié ( az általuk filantrópnak titulált pénzügyi manipulátoré) aki nem tisztességes munkával szerezte a vagyonát (ellentétben a Lőrinccel), egyikőjüket sem érdekli. Egyik baloldali szervezetet sem.
  Nem veszik észre, hogy mennyire kilóg a lóláb.
  Nem harapnak abba a kézbe ami enni ad nekik.
  Viszont tanulság az, hogy a metéltek társadalma (ezek közé tartozik ez a Bernadett asszonyság is). sokkal összetartóbb mint a magyar gójoké…
  Nna, ezen kellene változtatni.

 4. Avatar
  Molnár József

  Akárhogy is nézem, az a problémájuk Mészáros Úrral, hogy ahhelyett, hogy kivinné külföldre a vagyonát és ott felélné ( rendes szoci válalkozók így tesznek) , ehelyett újra befekteti itthon, ami újabb hasznot termel, amitől még tovább gazdagszik! Megbocsáthatatlan. Az irígységre nevelt követőik meg elhisziik a sok baromságot amit összehord az ellenzéki média.
  Egyszer s mindenkorra szögezzük le a komcsi szoci rendszerek azért vannak eleve bukásra itélve mert a tehetségessebb szorgalmassabb embereket semmi sem motiválja, mert a bőség kosarából mindenki egyformán vehet (amig a funkciónáriusok el nem lopták a kosarat is).

  • Avatar

   Nyugi! A hülyeség, bocsánatos bűn!Önismereti tanfolyam, gyakorló ostobáknak

   1. Az ostobaság gyógyíthatatlan fogyatkozás, mert a tudatlan nem ismeri magát, s így nem is igyekszik segíteni a hiányon. Némelyek bölcsek lennének, ha nem hinnék, hogy azok.
   2. …az ostobák mindig merészek. Együgyűségük nem engedi meg, hogy előre gondoskodjanak kibúvókról, és utóbb tudatában legyenek kudarcuknak.
   3. Minden ostoba meggyőződéses, és minden meggyőződéses ostoba! (2000 éves, Bölcsességek könyve írja! PÁRTOK, VALLÁSOK VIDÉKE!)
   4. Ne terheld magad ostobákkal. Aki nem ismeri fel Őket, vagy noha felismeri, nem tartja távol magától, maga is az.

   • Avatar
    csakafidesz

    Szélkakas, akarom mondani széltyúk nem együgyű. Ugyanis semmilyen ügye nincsen. Ott unatkozik a teljes semmittevésben havi egy millióért. Unalmában már a tévé folyosón fetreng, telefonfülkét rongál és a szolgálatát teljesítő rendőrt becsméreli, mert adtak neki valami papírt a mentelmi jogról. De ez a jog nem terjeszthető ki a telefonfülkék rongálására, várjuk az ügyészségi vizsgálatot!

 5. Avatar

  Nyugalom, a zavarodottak rajzolással oldják lelki gyötrelmeiket.
  Ez egy szokásos gyógymód. Jó jel, hogy ráérzett a gyógyulás szükségességére és módszerére szegény….

 6. Avatar

  Ez egy anÁl fabéta kretén. Kár érte minden leütés.

 7. Avatar

  A közértelmesség színvonalának ilyen sűllyedése amely az utolsó két évtizedben szinte már ijesztő méreteket öltött! (Már Rákóczi, Széchenyi felpanaszolja a nemesi munkátlanság értelmesség romboló hatását 1836.-ban!) tehát nem a szovjet beavatkozás következménye.
  a magyar közértelmesség paralizisét diagnosztizáló megállapítás mely között húsz esztendő telt el mutatja, hogy az iskolázatlan pártfunkcionáriusok tömeges befolyása révén felszaporodtak.
  Írja Sükösd Mihály az Élet és Irodalomban 1963-ban! brutális egyértelműséggel mutatott rá az egyetemre jelentkező magyar ifjúság humanisztikus műveltségének lesújtó nívótlanságára, az önálló ítélőképesség ijesztő hiányára! (és ezek az emberek vannak ma ország vezetői posztokon!) Hellenbart Gyula
  1945 Az idegen hatalom segítségével megint az, ostobák jutottak hatalomhoz. Ők lettek az új uralkodó osztály. A párthoz való hűség kellett a bármilyen vezetői poszt betöltéséhez is. Négy elemis megyei főispánokkal, akarták építeni az új mindennél fejlettebb társadalmat. Két év alatt lecserélték az egyetemi oktatói gárdát. Mivel a józan ész ritka kincs, ma a demokrácia nevében a (buta) többség uralkodik. Megint csak felejtették Széchenyit, aki szerint „az önkény rendszerint karöltve jár az ostobasággal”.
  A tudományos életben az 1945/46. évi akadémiai tisztogatásokat (146 főt kizártak) követte az általános káder-csere. A kizárásokhoz meg kellett változtatni az akadémia alapszabályát, mivel abban ilyen eljárás nem szerepelt. Szomorú tény, hogy Hóman Bálint kizárását tudóstársai (Domanovszky Sándor, Ortutay Gyula, Váczy Péter, Moór Gyula és Kolosváry Bálint kérték (!) 1945. május 30-án. A Magyar Tudományos Akadémia 1945 után teljesen elvesztette függetlenségét és a kommunista párt közvetlen irányítása alá került. Méltatlan és szerény, képességű emberek lehettek akadémikusok.
  Az Aczél-korszak (lényegében 1989-ig tartott) évtizedei szinte teljesen átformálták a magyar köztudatot. Az iskoláinkban nagyobb részt marxista szellemiségű pedagógusok tanítottak és tanítanak, az írott és elektronikus médiumok minden nemzeti jellegű megnyilvánulást támadnak, általánossá vált a magyar történelem átértékelése s még általánosabbá vált a XIX. század vége óta egyre agresszívabb liberális szemlélet
  A MTA a hatvanas évek derekától kiemelt pártellenőrzés alatt állt, különösen megbízható marxista főtisztviselőkkel az élén. A MTA elnökeinek névsora (1830-tól napjainkig) önmagában jelzi a változásokat:

 8. Avatar

  Érthető a rajzolgatás, hiszen az ellenzéknek semmilyen mozgástere nem maradt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük