Kedves, valahogy fideszesek közé tévedő ellenzéki embertársam!

Bocsáss meg, hogy így ismeretlenül is megszólítalak TégedET, a nagy ellenzéki megmondóembert a képernyőről és a nagy baloldali laptól, aki a sors kiismerhetetlen szeszélye folytán valahogy itt ülsz most az asztalomnál, az én kis privát szférámban. 

Nagyon örülök, hogy itt vagy, hiszen olyan jó beszélgetni időnként más pártállású és világnézetű emberekkel. Mondják ezt persze főként azok, akik most nincsenek itt, így nem kell, elviseljék a mindjárt bekövetkező és rövid időközönként rádtörő hisztirohamaid egyikét sem. Na, de ha már így leültél az asztalunkhoz, aminek tényleg nagyon, de nagyon örülök, halljuk a még sosem hallott becses véleményedet kis körünkben! Hogy fasz vagyok szerinted, amiért elmondtam vagy leírtam múlt héten azt a mondatot? Túlélem majd valahogy, hogy ilyen csúnyákat gondolsz rólam. Hogy ennél bővebben nem is tudod megindokolni, legfeljebb az érzéseidre hivatkozva? Ezt is kibírom. Hogy sajnálom-e, hogy bezárták a sokatok munkahelyét és egyetlen megélhetését jelentő, 1957 óta megszakítás nélkül a kommunistákat szolgáló Népszabadságot? Hát, én még azt se sajnáltam volna, ha titeket zárnak be. Igen, sírj, prüszkölj, hisztériázz, amiért nem úgy érzünk veled kapcsolatban, ahogy azt TE szeretnéd. Panaszkodj, és amikor nevetünk egy rád vonatkozó poénon, akkor felhorgadva kérj számon mindenkit, hogy miért nevetünk, amikor ez nem is volt vicces!

Állj fel az asztaltól, és vesd oda, hogy soha többet nem állsz szóba velünk, csak, ha neked is hozunk rozéfröccsöt ingyen. Nekem mondjuk megérne ennyi áldozatot a végeredmény, de persze azért csak visszaülsz és hisztizel tovább. Annál a fideszes lánynál is bepróbálkoztál egy kis együttérzésért, de ő bátran és férfiasan megmondta neked, hogy nem? Hát ez van. Nálunk a lányok nemcsak csinosak, de bátrak és okosak is. Bátrabbak és okosabbak, mint nálatok a férfiak, meg sose láttam úgy hisztizni őket, mint téged most. Valahol persze megnyugtatóan szórakoztató, hogy ekkora férfiatlan szar vagy. Mondjuk, ahogy ismerem az erősen cicukajellegű fiúbarátaidat, el tudom képzelni, hogy Bridget Jonesként sírtok egymás vállán, hogy már nincs nálatok a munkás-paraszt hatalom, ami nektek csak úgy születési jogon járna a következő 1000 évben is. Ja, hogy te már nem vagy kommunista? De akkor miért fáj neked ennyire a Szabad Nép megszűnése és miért hívnak ugyanúgy, mint azt a nagy kommunistát, aki kiegyezett a másik nagy kommunistával? Ja, hogy baloldali vagy, de a függetlenobjektív újságod nem elég baloldali a te meggyőződésedhez? Ez az az újság egyébként, amely szerint a kormánypárti lapoknál megszabják az ott dolgozóknak, hogy mit és hogyan kell írniuk? Azért azt legalább elmondod nekünk, hogy akkor melyik újságnál írnál szívesen, ahol a közösségi értékrend a tiéddel megegyező?

Szóval inkább most már tényleg felállsz, és soha többé nem jössz vissza, mert egy fasz vagyok? Ezt mintha már mondtad volna, de félek, hogy megint visszaszivárogsz majd valahogy egy újabb kör ingyenpia után, főleg, ha a vacsora után még másnap reggelire is bőkezűen vendégül látunk, egyetlen röpke vendégszereplésed kedvéért. Nem, nem akarok veled koccintani, jópofizni, meg elismerni a hatalmas tehetségedet. Úgy általában nem nagyon szeretlek téged, a fajtádat, meg a hazánkban végzett tevékenységeteket, amely persze szerinted borzasztó autonóm meg pártok feletti. Kizárólag 0rbánt kéne végre valahogy megbuktatni szerintetek, és akkor végre a Szegényemberek is ugyanahhoz az egészségügyi szolgáltatáshoz jutnának ingyen, amelyhez most csak a gazdagok jutnak pénzért. Persze ez dehogyis kommunizmus, hanem csak a végre megvalósítható egyenlőség, amit 170 éve tervezgettek a szakállas szellemi mentoroddal. Értem.

Ja, hogy az én véleményemet most azonnal mondjam el erről? Te továbbra is kommunista vagy sajnos. Az a fajta okos kommunista, aki azt tervezgeti, miként lője hátulról tarkón a repülőgép pilótáját, és azzal az égető problémával ráér majd foglalkozni utána, hogy a pilótán kívül senki sincs a fedélzeten, aki repülőgépet tudna vezetni. Hogy ezek után sajnálom-e az előző munkahelyed megszűnését?

A kilőtt ellenséges járművet se sajnáljuk. Maximum a rajta levő embereket.

Ha viszont mindenki túléli, majd újabb kártékony és mételyező masinából dobálja bele a méregpirulákat az általunk használt kútba, akkor nem érzem, hogy bárkit is sajnálnom kellene. Csak lőni erre a kártékony masinára is. Ja, és én nyilvánosan is ugyanezt mondom majd másnap. Nincs két külön véleményem magán és közösségi felhasználásra.

Én ugyanis fideszes vagyok, és nem egy ócska kommunista, aki minden felbukkanásakor addig nem látott színűre mázolva próbálja takargatni, elsumákolni az egyetlen igazi véleményét. Azt, hogy senkit sem tűr meg önmagán kívül.

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

13 hozzászólás

 1. Avatar
  Vidám Fickó

  Kedves Tutiblogger! Bárcsak a varjak mérnék a beleiddel a határt!

 2. Avatar

  Na úgy nagyjából ennyi az ilyen izékről (szarnak puha gerincnek takony). Hijjá má’ meg hallod, hallod hijjá má’ meg, de sokszor hallottam tőlük.

  • Avatar
   kara kozgun

   Az idegen gazda kutyái

   Nem is olyan régen idegen ura(da)lom volt az egész határ. Az uradalomnak voltak szolgalelkű intézői, és kezdetben véresszájú, később szelídebb, de jól idomított kutyái. Külön válogatták, tenyésztették őket.
   Becsületes puli, komondor be sem kerülhetett közéjük. Ezt az intéző felügyelte. Mert az igaz magyar kutyák csak magyarul tudnak ugatni, és nem igazán lehet őket magyarszagú emberekre uszítani. Azért az uradalom nem maradt kutyák nélkül. Akadtak bőven korcsok, akik a maguk jobb koncáért az uradalom érdekében ugattak. Akár hazugságot is ugattak, mert az intézők úgy idomították Őket! Amikor az uradalom tönkrement, az intézők ügyesen, gyorsan újgazdának adták el a birtokot, ami tulajdonképpen a falué mindnyájunké. Az uradalom kutyái hamar megszokták az újgazdát, hiszen Ők „szolgálni” tanultak, és szolgalelkűek! Gazdát nyalva, minket megugatva, párta(t)lanul minden utcán járóra egyformán morogva képviselik (idomításuk szerint) az újgazda érdekeit.
   Ajánlom még, Ady: A legszomorúbb állatok cikkét

   A magyar sajtó:

   Az igazságtól: független
   Hazugság közlésében: szabad!
   Gazemberek iránt: elfogult!
   Torzításban: felülmúlhatatlan!
   Félrevezetésben: utolérhetetlen!
   Szemérmetlenségben: egyedülálló!

 3. Avatar
  Molnár József

  Ez a repülős hasonlat azért is találó, mert arról soha nem hallani tőlük, hogy jó-jó megbukik a Zorbán.
  Másnap mi lesz? Kire lehetne bízni a kormányzást? Erről kussolnak.
  Mondjuk igazmondó Feri tavaly megmondta, ha ők nyerik a választásokat, akkor hosszú egyeztető tárgyalások következnek, aminek a végén lehet. hogy új választást kell kiírni.
  Ez lenne az ország (szerintük) felszabadítása?

  • Avatar

   Pontosítsunk: a Nemzet Geciládájának szájából úgy kígyóztak ki a szavak Rónai Egó társaságában, hogy “többhónapos politikai káosz következne, majd új választást kellene kiírni”. Ebből persze logikusan következik, hogy azon már nem indulna a Fidesz – nyilván betiltaná őket ez a rém demokratikus (ellenzéki) koalíció.

   • Avatar
    kara kozgun

    Leniini szocialista, Gyurcsány demokrácia! A nemzetgyűlést 1918 januárjában már megalakulása napján feloszlatta, és megjegyezte, hogy ennyi idiótát még nem látott egy rakáson. Lásd tuti blog hozzászólások!

   • Avatar
    kara kozgun

    Dől belőled a kultúra, mint tehénből a palacsinta!

 4. Avatar
  kara kozgun

  A nevelt gyerek eladása

  Párt bácsi megöregedett. Agy érelmeszedés kínozta. Elerőtlenedett, tagjai elhagyták.
  Először a nevelt fia, Sajtóka kezdte kritizálni. Végül mégis Ő maradt hozzá a leghűségesebb gyermeke. Jól tudta mivel tartozik az Ő felnevelőjének. (Párt) iskoláztatta, úri láblógató állásba helyezte, gondolkodnia se kellet, nem is volt szabad.
  Később őt is kényszerült eladni, nehogy a valódi tulajdonos, a közösség kezébe jusson. Ezt sokan, értetlenül nézték, hogyan tehet ilyet? Párt bácsi tudta mit, csinál, a sajtó jól nevelt, hűséges gyermeke maradt. Soha rosszat nem mondana az ő nevelő apjáról. Akárki legyen is az új gazdája, tudja, mivel tartozik az ő felnevelőjének. Mert ki lenne, lehetett volna Ő a párt apuka nélkül? Senki, és semmi! Mehetett volna dolgozni! Melózni! Brrrr! Nem azért képviselte Ő a munkásosztályt, hogy Ő dolgozzék! Az Ő szerény kis képességeivel, (hiszen azért tették Őt oda) hol szerezhetett volna olyan szép címeket, mint rovatvezető, szerkesztő, Főszerkesztő! Nem kellett hozzá más, mint szolgalelkűség, hűség, egy kis gerinc (ki)operáció, jó torok, és száj. Sok volt a lenyelni való (darabos, bűzös) még több a hazudni való rezzenéstelen arccal.
  Mindezekért jó fizetés, csinos feleség, és csinos vagyonka járt. Aztán a privatizáció. Megvehették a szétrohasztott lapot az elhülyített, olvasótáborral egyetemben, akik még mindig „szívják” az opiummal átitatott újságot, hogy „azért régen jobb volt” — nyugodtabban lehetett hazudni!
  1998. 02. 05.

  Tévedésből jelentjük

  Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Talaja a valóság, melyet sok-sok szemét, hulladék, banánhéj, ürülék borít, amibe folyton belebotlik, gödreibe beleesik, rajta elcsúszik az óvatlan ember.
  A területet e képzett újságírók számára a tabu feliratú karókkal teszik járhatóvá. A tabukkal kerített területre nem szabad belépni, sőt az azon belül lévőket meglátni sem! A tabu karóit időnként áthelyezik, (a hazugság változásai szerint) de a tabu tisztelete a KRESZ-nél ezerszer, jobban megkövetelt! Itt egy jelzőtábla tudatos, vagy véletlen kihagyása a jogosítvány, (újságíró igazolvány) azonnali bevonásával jár!
  Ha valaki a tabun belüli területről hírt mer adni, oda bevilágít, annak titkairól fecseg, annak azonnal vége! Mehet dolgozni. Vége a kényelmes úri életnek, laza népbutításnak. Mivel a tévedés területe óriási, beugratási lehetőségei számtalanok, a kikerülés rendkívüli odafigyelést, koncentrációt követel meg. Így az újságíró élete csupa stressz. Folyton tényekbe botlik, de ha tévedésbe esik, és az igazat írja meg, az elvárt helyett, akkor megnézheti magát. Nem a tűkörben, hanem a főszerkesztő dühöngő őrült szemében. Aki még nála is jobban fél, mert ő felel azért, ami a lapban megjelenik.
  Az állandó stressz miatt az újságírók, mint a mosónők, korán halnak. Fejük fáj a hazugságtól, eszük a téveszmék kavargó gőzétől, gyilkos párájától… Ezt az írást is tévedésből írtam, ennek témája is a tabu karóinak területén belül van. Nem is lát „nyomdafestéket” talán soha

 5. Avatar
  R. V. István

  A magyar katona történetében minderről a sok-sok praktikáról semmi-féle adatot sem találtam. Azaz hogy egyre mégis ráakadtam. A Nemzeti Társalkodó 1838. évi II. számában ismerteti Báthori Zsigmond udvari orvosának, Ferenc doktornak találmányát a golyó okozta sebesülés ellen. Ferenc doktor híres orvos volt. Tudományát a fejedelem is nagyra becsülte, állandóan maga körül tartotta. 1595-ben Báthori hadba vonult a törökök ellen, és seregét a Havasalföldre vezette. Ferenc doktornak vele kellett mennie, ami sehogy sem tetszett a háborús kalandoktól irtózó, békességes tudósnak. Azt eszelte hát ki, hogy néhány udvari embernek bizalmasan megsúgta: „…tudna ő olyan orvosságot, mellyel aki élne, nemcsak minden-nemű fegyverektől, hanem valamint a legkisebb puskák, úgy a legnagyobb ágyúk golyóbisaitól is bátorságban leendhetne.” A hír természetesen eljutott Báthorihoz, és befészkelt a fülébe. Ferenc doktornak temérdek a tudománya, hátha csakugyan van valami a dologban! A kísérlet nem árt. Elrendelte, hogy csinálja hát meg a doktor a csodaszert. Ferenc úr vállalta. De vissza kell mennie Brassóba − mondotta −, mert ott van az orvosságos ládája a szükséges óvószerekkel. A fejedelem visszakísértette Ferenc urat Brassóba, és várta az eredményt. A doktor értesítése váratlan gyorsasággal meg is érkezett. A Nemzeti Társalkodó így ismerteti a levelet: „Az ő ládájában azt az óvószert találta, hogy az, aki a Havasalföldön csattogó fegyverek vágásaitól és dörgő ágyúk golyóbisainak csapásaitól mentesen kíván maradni, üljön veszteg Brassóban. S mivel ő ezt a legbizonyosabb orvosságnak hiszi lenni, tehát Brassóban is maradand, s a háború kimenetelét ott várandja el; egyszersmind javallja, hogy mind a fejedelem, mind mások, kik a harc veszélyeitől menekedni akarnak, cselekedjék azt, amit ő cselekszik.” A fejedelem válaszát nem ismerjük.

 6. Avatar

  Kara kozgun !!! Menj el dolgozni , akkor talán valamit alkottál és létre hoztál..De így süketelsz és szellemi zseninek képzeled magad , holott csak egy modortalan fajankó vagy.Feltűnési viszketegségben szenvedsz.Te vagy az ország leglánglelkűbb költője : a szíved ARANY , a lelked PETŐFI , az eszed meg tompa!!!

 7. Avatar
  kara kozgun

  Ostoba ember szemrehányására jól ügyelj: királyi kitüntetéssel ér fel az!
  Ne világosítsd fel az ostobát!
  Csak megharagszik érte terád!
  Hagyd meg, hamis hitében!
  Néki több észt osztott Isten!
  Nála okosabb bunkó nincsen!
  E lapos földkerekségen!

  Ne világíts szemébe, a sötétnek,
  Ki híjával van ő az észnek!
  Mert ő attól úgy elvakul!
  Gyűlölni fog, bitangul!
  Hitéből, ha kibillented
  Ellenséged lesz neked!
  Butaságáért belülről,
  Mélyen meggyűlöl!
  Ha azt hozod tudtára,
  Mekkora nagy marhája!
  Ő és a véleménye!
  Világ szégyenére!

 8. Avatar

  Van egy mondás, mi szerint “nem tudom, meddig szavazok még a fideszre, de azt biztosan tudom, kire nem fogok sohasem …”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük