Kétsebességes Néppárt és a káposztára halogatólag néző kecske esete

A magyar közéletben bevett fogalmainkkal nehéz értelmesen leírni, mi történt tegnap az EPP soros (hehehe) autodaféján. Se győzelem, se vereség, de nem is döntetlenben egyeztek ki, hanem a vitában álló felek egy pillanatra körülnéztek és felülkerekedett a racionális énjük, a döntés (inkább leszámolást) pedig elhalasztották.

A Néppárt tőle szokatlan módon figyelembe vette a tényeket, a Fidesz pedig tőle szokatlan módon nem használta ki a bizonytalanságot és nem borította rájuk az asztalt. Mert rájöttek, ellenséges terepen járnak, amíg ők vitatkoznak, lelkesen szalámizzák egymást és magukat, addig valódi ellenfelük nevetve gyűjti be azokat a hatalmi pozíciókat, amik lehetőséget biztosítanának arra, hogy a föderalisták és szuveneristák közti néppárti vitákat egyáltalán le lehessen folytatni.

A Fidesznek két minimumcélja volt, amennyiben eltekintünk attól, hogy milyen reklámértéket hordoz magában, ha valaki Brüsszelben veri orrba verbálisan az elkényelmesedett, tutyi-mutyi, nyugat-európai büroszovjetokat. Az egyik, hogy egyben maradjon a Néppárt és mint a legnagyobb pártcsalád tagja folytathassák (legalább a kampányt), a másik pedig, hogy ne Timmermansnak hívják a Bizottság következő elnökét.

Mert semmi más nem történt, mint a felek osztottak-szoroztak és eszükbe jutott, hogy ha kizárják a Fideszt, emiatt távoznak a Fidesz legközelebbi európai szövetségesi, akkor már nem a Néppárt a legerősebb pártcsalád a tavaszi választásokon, ennek pedig egyenes következménye, hogy nem a Néppárt, hanem az eddig második legerősebb szocialisták adják az Unió legfontosabb testületének elnökét. Timmermans pedig akkor is a világvége, ha Weber egy fasz, és jó lett volna megszívatni.

Az a furcsa felállás alakult ki az ülés kezdetére, hogy se a Fidesznek, se a Weber körül csoportosuló technokrata, büntetéspárti erők nem győzhettek, mert akkor mindent elveszítenek.

Mint a csata és a háború közismert relációja.

Mind a hősi eposzok, mind a gúnyos nevetés indokolatlan, egyedül afelett örvendezhetünk, hogy a józan ész és a belátás, valamint a legalapvetőbb matematikai kalkuláció visszatért a Néppártba. Az irány tehát jó, részemről remélem, hogy az új összetételű EP-ben is polgárjogot fog nyerni az, amikor a tények számítanak, nem az érzelmek.

A Néppártban elindult a józanság restaurációja, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a vita feloldása megint az úgynevezett kétsebesség lett. A kétsebességes Európa elképzelésének mintájára kialakult a kétsebességes Néppárt, amiben vannak az egyenlők és az egyenlőbbek. Az egyenlők tagok maradhatnak, de nincs joguk beleszólni a fontos kérdésekbe, az egyenlőbbek pedig, a régi nyugati országok politikusai a jövőben időről időre razziákat tartanak a kisebb, keleti országokban, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek be a status quo fenntartásához. „Ezek még mindig nem értek meg a demokráciára, sajnos nem lehet szavazati joguk.” – jelentik majd ki lemondó szomorúsággal.

Kelet-Európa dekolonizációja hosszabb menet lesz, mint a föderalista többség megakadályozása. Csapataink harcban állnak és (egyelőre) töretlenül hátrálnak. Tavasszal talán jobb lesz…

Facebook hozzászólások

  Nyilvánvaló Kapitány

Avatar

13 hozzászólás

 1. Avatar

  Mi erre a válasz?

  Following a vote in the European People’s Party (EPP) Political Assembly, the membership of Hungarian party Fidesz has been suspended with immediate effect (190 in favour, 3 against) after ajoint proposal from the EPP Presidency together with Fidesz. The suspension entails that Fidesz will no longer be present at any party meeting, nor have speaking time, nor voting rights, nor the right to propose candidates for posts.

  In the margins of the meeting, EPP President Joseph Daul stated:

  “EPP is a party of values and each member must abide by the principles that unite us. Today, internal democracy has spoken. Following the request of 13 members parties, we voted to suspend Fidesz until further notice. This decision was not taken lightly. As the party of Europe’s Founding Fathers and many European successes, EPP is and must remain a beacon of values. All our member parties must lead by example.

  We cannot compromise on democracy, rule of law, freedom of press, academic freedom or minorities rights. And anti-EU rhetoric is unacceptable. The divergences between EPP and Fidesz must cease.”

  An Evaluation Committee will be monitoring Fidesz’s implementation of the conditions agreed. The body will be chaired by Former President of the European Council and Former Prime Minister Herman Van Rompuy (Belgium) and composed of Former European Parliament President Hans-Gert Pöttering (Germany) and Former Chancellor Wolfgang Schüssel (Austria). They will present their report to the EPP Presidency in due course.

 2. Avatar

  A javaslat (az agresszív kis libsi vakarcs-pártok által kezdeményezett egyetlen napirendi pont), aminek megtárgyalására összejöttek: kizárni a hatalmas, erős és egységes FIDESZ-t.
  Az ülés végén úgy álltak fel, hogy most a FIDESZ még sincs kicsukva.
  Aki időt nyer, életet nyer.

 3. Avatar

  Bizonyos mértékig igaza van a hazai “haladóknak”, ahogy ma örömtáncot lejtenek. Ez egy vesztes-vesztes tűzszünetet, amit Dobzse Weber hülyesége váltott ki.
  (Dobzse annyit jelent “jól van”. Egykori tutyimutyi Dobzse László királyunk kapta ezt a történelmi nevet, miután mindig annak adott igazat, akivel legutoljára beszélt.)
  Webernek valamelyik libsi nyilván azt a tanácsot adhatta, hogy a globalista idióták oldaláról is kap pártszavazatokat, aztán ő lesz a király. Erre rábólintott, oké, akkor cserébe kirúgatja a szálkát Soros körme alól. Csakhogy nem gondolt bele, a másik oldalon már van pótolhatatlanul aljas jelölt, úgyhogy mikor egy épeszűvel is beszélt, ki felvilágosította, hogy saját maga alól vágta le az ágat, már megcsinálta a bajt. Azóta a mai dobzsénk mindig azt mondja amilyen közegben éppen van, s elvárják tőle.
  Borzasztó, hogy ily történelmi pillanatban egy kontinens vezetőinek két emberileg selejt közül kell megválasztanunk a kisebbik rosszat. Brrr. Webernél még van esély megfelelő szaktanácsadókkal körbevéve távol tartani a Sátán embereit, de mi megint ráfaragunk, mint anno muhi csatánál és Mohácsnál, mikor kapunkat döngeti a barbár, mi meg nekiállunk pitiáner hatalmi harcokban huzakodni?
  Ahogy a nyugati és itteni agymosottakat elnézzük, valszeg májusban úgy szavaznak, hogy egy három hasonló erőből álló tömb fog marakodni Brüsszelben, aminek mindig az oszd meg és uralkodj nevető kívülállók lesznek a nyerteseik, s amíg mi huzakodunk szépen kisettenkednek a Trójai faló belsejéből, s mire 5 év múlva újra urnához járulunk, már nem mi, hanem a zöld, kommunista liberális álcából nyíltan előbújt muszlim tömegek fognak a sorsukról szavazni.
  Tegyük inkább májustól Nándorfehérvárrá Brüsszelt! Ahogy anno nem az ellenségből verbuvált zsoldosoknak adtunk fegyvert, nyissunk új frontot: legyen akár kötelező összeurópai népszavazás arról, hogy Európa legfontosabb szavazásai esetén nem szavazhatnak kecskék arról, hogy felfalhatják-e a káposztát?
  Miután mi sem szavazhatunk, sőt nem is szerezhetünk polgárjogot a muszlim államok többségében, kölcsönösségi alapon azok, akiknek ősei bevándorlók és ők is olyan kettős állampolgárok, akiknek van Európán kívüli állampolgárságuk is, a következő EP választáson nem vehetnek részt.
  Meg kell húzni már egyszer egy határt. Azok, akiknek ősei nem építették a kontinenst, az infrastruktúrát, utakat, iskolákat erőműveket… azok nem is dönthetnek kontinensünk jövőjéről sem, mert nem ők szenvedtek, dolgoztak és adták vérüket e földrészért.
  Persze, lesz visítás a bevándorlók részéről, de kit érdekel? A muszlim világ már rajtunk röhög, hogy a saját törvényeinket, illetve morális elveinket fordítják ellenünk, és így igáznak le.

  Már azt sem értem régóta, hogy akinek kettős állampolgársága van, az két embernek számít? Szavazhat egy muszlim itt ellenünk a Sargentinire és utána Törökországban, Szomáliában vagy Afganisztánban is? Nonszensz!
  Vagy legyen mindenki kétszeres állampolgárságú, és mi is szavazhassunk teszem föl Kuvaitban vagy Törökországban is, vagy legyen fontos (nem helyi) kérdésekben mindenkinek egyszeres szavazási lehetősége és punktum!

 4. Avatar

  “AKI 20 mondatban mondja el, amire 10 elég, az egyéb aljasságra is képes” Márai Sándor

  • Avatar

   Márai részeg lehetett, ha író létére nem gondolta át, hogy 1 összetett mondat lassabban érthető meg, mint a 2 tagmondata, nem beszélve a többszörösen összetett mondatokról:-)

  • Avatar

   Mahir, te már megint hülyén ülsz a lovon (alá feküdtél, nem a hátán vagy…): A komment, ami után Márai neve mögé bújtatott nyafogásod megjelent, valójában legalább 40 mondatra való véleményt tartalmaz, s ezt a történelmi párhuzamokban fölösen bővelkedő meglátást a hozzászóló mindössze 20 mondatba tömörítve adta közre.

 5. Avatar

  Mondhatjuk, hogy a Fideszt a “saját kérésére” adaptációs szabadságra engedték, és majd 3 elmeorvos fogja eldönteni, mikor lehet újra hasznos tagja a társadalomnak… 😉

  De azt is mondhatjuk, hogy az ínyenc Fidesz lazán hátradőlve várja, mi lesz az EPP-ből a választás után. Ha úgy dönt, megfelel a kényes ízlésének, amit az EPP és a 3 napnyugati bölcs kifőzött, felkínálhatja nekik, hogy a tenyeréből egyenek😉.
  Egyébként pedig busz után, nő után nem fut, megvárja a következőt. Akár így, akár úgy, a Fidesz politikáját eddig sem az EPP határozta meg (ahogy az EP vagy az EB sem), hanem a választói. A jó hír az, hogy ez így is marad.

  Summa summárum, Orbán bravúrosan jóllakatta a libsi kecskéket úgy, hogy a káposztája – ami cselekvési és döntési szabadságot ad – megmaradt.

 6. Avatar

  Lassabban azzal a kecskével, mert különben a kecske is éhen döglik, meg a káposzta is elrothad, ami az óbégatás hangszerelését sem javítaná.
  Egyelőre nagyon falsul szól a dalammá hazudott hangszerelés, és állandó a hangzavar, ami a kecskét az éhhalálba üldözi.

 7. Avatar

  “Tisztelt Szerkesztőség!”

  Ez most nem megszólítás, hanem idézet Mahir Kara nicknevű Soros bérenctől, aki a mai nap 03-17 dátummal hozzászólt a 2018-11-22 én kelt cikkhez. (ott oldalt a legfrissebb hozzászólás rovatnál vehettük észre)
  Vagyis 4 hónappal később tesz fel Önöknek egész Magyarországot, de leginkább a Fideszt gyalázó, szokása szerint szófosó és mások neve mögé bújtatott, a témához zömmel semmilyen formában nem kapcsolódó kommenteket.
  Nem tudom, hogy a muszlimok erkölcsi kódexében elfogadott-e, hogy utólag, amikor már mások nem sejtik, ennélfogva nem számítanak arra, hogy több hónappal később a véleményükhöz szidalmakat fűznek, de azt biztosan tudom, hogy Európában ez nem volt eddig divatban.
  A Mahir Kara mohamedán nicknév, s mivel rendszeresen bal és jobboldali magyarokat egyaránt gúnyolni méltóztatik, sőt sűrűn zsidózik is eme úr, joggal feltételezzük, hogy nálunk tanult muzulmánhoz van szerencsénk. S máris érthető elemi gyűlölete mindannyiunk iránt. Amit ez az utóíró módszer is felettébb megerősít, mert Európában még az egymás ellenzékei sem szoktak sunyiban több hónappal (sőt volt három évvel későbbi) gyalázkodásokat egymásnak írogatni. A takija, murunna, kitman ugyanis a homo sapiens többi vallásában nem elfogadott, csak Mohamed követőinek szokása gyáván hátbatámadni azokat, akinek a kenyerét eszik.

  S persze az is bájos, mikor végre kegyeskedik időben hozzászólni más kommentjéhez (mint fentebb Márai szavai mögé sunyin elbújva 3 óra 33 perckor) pont őméltósága kifogásol 20 mondatot, amikor rendszeresen 20-40 mondatos se füle se farka bemásolásokkal tölti ki az oldalakat. Mi ugyan már kinevetjük, s zömmel negligáljuk a hozzászólásait, de ezzel a módszerével egy új technikájú Soros ügynökként vajon lassacskán ki szándékozik-e szorítani minden nem eléggé harcedzett érdemi hozzászólót, mert nyilván nem mindenki szereti, ha ok nélkül becsmérelik.

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Ódali gondolkodók!

   A gondolkodás helye, szerve, az agy vóna ugye. Akinek nincs, vagy „fogyatékos” ”hátrányos helyzetű, az ódalból próbál észt osztani!
   Az ódal választása a szerint történik, hogy melyik ódalba volt, vagy lehetne, a hatalom kedvezményezett állatja! Annak lesz feltétlen, elvakult híve, követelője! Az lesz a szent, a hibátlan, az istenített, a bírálhatatlan, elképzelhetetlen jók forrása! Maga a Tök Éj! De ez nem zavarja őt a fényes jövő látásában! Minden sötétséget a másik ódal ármánya okoz! Az takarja el előlők az az Ő napjukat vermesíti el, győzelmi útjukat! Kétségük egy percig nincs! Két seggük van! Egyik fejként funkcionál! Meggyőződésük van! Saját csalhatatlanságukba! Tudják: „Minden meggyőződés ostoba, minden ostoba meggyőződéses!” Bölcsességek könyve is megírja!
   Kara Kozgun= Fekete holló= Corvinus!

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Balfaszok a jobb ódalon!
   Az ódali hülyeség kedvenced neked! Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én. 100 év óta rágjátok a ló leányka álmát, pejparipa, ezen pipilőjét!

 8. Avatar

  re: MAHIR KARA

  Rendszeres olvtársaink és kommentársaink nyilván rég észrevették, hogy ha egyáltalán reagálok Naprózsa hozzászólásaira, általában pozitív, egyetértő hangnemben teszem azt.
  Mindezek ellenére, amikor olvtársunk az elmúlt hetekben többrenbelileg célzott szerencsétlen Mahir Kara hovatartozására, mint tette ezt itt fentebb most már egészen egyértelműen, hát inkább NEM HITTEM, megalapozatlannak véltem a rejtett/nyílt feltételezést – a nevet inkább valami szerencsétlen szójátéknak, vagy ilyesminek véltem.
  Mindazonáltal izgatott a dolog, és most rászántam kis időt a téma megkutatására (mint tettem ezt itt legutóbb pl. pár hónapja Soros ügyben), és mondhatom, IGENCSAK MEGLEPŐDTEM, olvtársunknak ismét IGAZA VAN:
  az említett név valóban egy “tősgyökeres” arab/muzulmán név.

  Íme:

  https://www.everydayfamily.com/baby-names/name/mahir/?gdprConsent=1

  MAHIR

  The name Mahir is a Male name.

  Arabic meaning: The name Mahir is a Arabic baby name
  The Arabic meaning of Mahir is: Skilled

  Language Analysis of MAHIR:
  The name Mahir has 2 syllables
  The name Mahir begins with the letter M
  Baby names that sound like Mahir: Maher Mahuru Mair Maira Maire etc.
  Baby names that are similar to Mahir: Abir Abnir Adair Adhira Alair Amir, etc.

  Numerology of Mahir:
  The name Mahir has a numerology value of 4.
  In numerological terms, this means the following:
  Creation: The act of producing or causing to exist; The act of creating; engendering; The fact of being created; Something that is or has been created.
  The Creation, the original bringing into existence of the universe by God.

  *

  KARA

  The name Kara is a Female name.

  Latin meaning: The name Kara is a Latin baby name.
  The Latin meaning of Kara is: Dear.

  Language Analysis of KARA
  The name Kara has 2 syllables
  The name Kara begins with the letter K
  Baby names that sound like Kara: Kakra Kari Karo Karra Karri Karrie, etc.
  Baby names that are similar to Kara: Aaron Aba Abba Abha Abia Abira etc.

  Numerology of Kara:
  The name Kara has a numerology value of 6.
  In numerological terms, this means the following:
  Home: The place in which one’s domestic affections are centered; The place or region where something is native or most common.
  Family: A basic social unit consisting of parents and their children, considered as a group, whether dwelling together or not: the traditional family; A social unit consisting of one or more adults together with the children they care for; All those persons considered as descendants of a common progenitor.
  Responsibility: The state or fact of being responsible; An instance of being responsible; A particular burden of obligation upon one who is responsible;
  Reliability or dependability, especially in meeting debts or payments.

  *

  Íme tehát ezek asszociálódnak egy arab/muzulmán fejében a MAHIR KARA szó hallatán. Aligha tévedünk, ha azt feltételezzük: akinek ez az eredeti neve, de különösen ha felvett név, az illető a legkevésbé sem európai, polgári, konzervatív értékeket vallja, tiszteli, erősíti, hanem nagy valószínűséggel éppen ellenkezőleg, s jó eséllyel csak rombolni, demoralizálni jár ide.

 9. Avatar

  Köszönöm a fáradozását, kedves Lupus. A Mahir Kara a “Karaday” című török tévéfilmsorozat főhőse, afféle muzulmán igazság bajnoka, zömmel Isztambulban játszódó többévados szappanoperában. Tehát aki ilyen kommentnevet választ, az nyilván azonosul is vele. Mikor először utánanéztem a névnek, és egyik piszkálódása után óvatosan felvetettem, hogy az illető muzulmán lehet, és mert valóban jól tud ért a mi nyelvünkön, itt él vagy nálunk tanult, akkor nem cáfolta, noha az úr előszeretettel szól be mindnyájunknak (főleg akkor akad ki, mikor az iszlám ellen szólalunk meg), tehát volt alkalma több hónap alatt többször is cáfolni, ha helytelen lett volna a feltételezésem. Nevet se változtatott, nem kérte ki magának, továbbra is büszkén képzeli magát a filmbeli “muszlim igazságosztó” szerepkörbe, ebből vonhattuk le a következtetést, hogy már nálunk is van előretolt kereszténygyűlölő mozlim – de még a magyar libsiket is utáló – belső ellenségünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük