Ki-kicsoda a magyarországi közéletben?

Sokszor bajban vagyunk, ha egy kedves külföldi rokon, vagy rég nem látott barát kér tőlünk felvilágosítást a hazai közélet számára teljesen ismeretlen szereplőjével kapcsolatban. Hogyan tehetnénk könnyebbé számukra az oldalak és résztvevők felismerését? 

A Jobbik az a magyar politikai élet Ausztriája. Amikor egyáltalán létezett, mindig egyetlen nap alatt tudott lélegzetelállító 180 fokos fordulatokat megtenni, meg hirtelen nem is olyannak lenni, amilyen még tegnap volt teljes erőből. A rosszízlésű és furcsa szexális perverziókkal megvert kispolgárok paradicsoma, akik bármit megtesznek, hogy nagypolgárokként lássa őket a világ, de főleg a világ nagypolgári része. Tényleg, bármit. Bármekkora csicskaságra képesek, hogy elnyerjék az imádott nagyhatalmaik jóindulatát, akik ezért bőségesen jutamazzák őket a vadonatúj múltjukkal. Ja, és ők se voltak nácik sohase, de annak ellenére, hogy sose voltak nácik, folyamatosan változnak és javulnak. Megállás nélkül.

A jobbikosok amúgy annyira sikeresen változnak, hogy egy ideje a Szalonba is beengedik őket. A Szalon aztán eléggé más világ, mint az övék, de akkora csicskák, hogy igyekeznek utánozni mindent, ami arrafelé menő. Mivel ott most pont a húsmentes húspogácsa van slágeren, ez azonban rettenetesen drága, hiszen a klímavédő gyártóinak magánrepülőgépeken kell klímavédő konferenciákra röpködniük, ami bizony rengeteg pénzbe és kerozinba kerül. A Szegény Ember Liberálisai – a jobbikosok – viszont zseniális húzással kitalálták a jóval olcsóbb és egyszerűbb paprikamentes paprikáskrumplit, amivel rengeteg szavazójukat etethetik még. Jó étvágyat hozzá!

A Népszabadság az meg politikai élet Zámbó Jimmyje. (Nyilván minden külföldi ismerni fogja, hiszen hajókon énekelt, így Magyarországon világhírűvé vált!) Övé volt a földtányér összes oktávja. Uralta a játékgépes talponállók közönségének világát, aztán szaladtak az évek, és az átdorbézolt könnyed művészéletének egy váratlan pillanatában veletlenül fejbelőtte önmagát. Odaát azóta is mindenki az ő érzelgős sorait kornyikálja újra meg újra, a végsőkig elszánt rosszízlésű rajongói meg édes-bús emlékeikbe merülve mindenkit gyászra és együttérzésre szólítanak fel. Aztán te leszel a köcsög, ha nem sírsz velük együtt a vállukon. A másik oldalon!

Az MSZP és a DK olyanok, mint a terminátorok. Kezdetben volt az alapmodell, akit azért küldtek ide láthatatlan, gonosz erők, hogy megnyomorítsa és megsemmisítse az embereket. Utána az alapmodellből létrejött egy ugyanolyan, meg egy folyós, és ezek már inkább egymást pusztítják. Nekünk csak nézni kell kukoricarágcsálás közben. Bárhol találják el egymást, valódi tragédia úgyse történik, és holnap folytatódik minden ugyanott.

A Momentum az olyasmi, mint valami idétlen kamaszsorozat. Egy gazdag nyugati stúdió összedobja a közepesen érdektelen karaktereiket, amelyekkel a közepesen érdektelen rajongóik könnyedén tudnak majd azonosulni. Írnak majd melléjük valami közepesen érdektelen történetet is, amely a szülők sok pénzével kipárnázott, szerethetően csetlő-botló kamaszéletről szól. Hőseink elterveznek majd rengeteg, papíron jól hangzó, de az életben megvalósíthatatlannak bizonyuló hülyeséget, és számukra is kiderül, hogy a felnőttek, akik ellen olyan nagy elánnal kezdtek harcolni, sokkal bölcsebbek és normálisabbak náluk. Az egész pedig azonnal és teljesen váratlanul megszűnhet, ha a gazdag nyugati stúdió pénzéhes és számító menedzserei mégse találják hasznosnak ezt a kis társaságot, és inkább más fiatal társaságba fektetnék pénzüket.

Az LMP is ugyanilyen volt, csak az ő menedzsereik már rég a Momentumba tették át a pénzt, a sok picsogó gyerekszínész meg nem ért semmi máshoz, amiből megélhetne, ráadásul a studióban hatalmas hőt termel a világítás, ami nélkülözhetetlen a belsőleg nem szabályozható testhőmérsékletük számára.

És a Fidesz és doktor Miniszterelnök Úr? Nos, ehhez foghatótok külföldön nincs, és nem is lesz. 😉

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

5 hozzászólás

 1. Avatar

  Szégyelld Magad! Hogy jössz Te ahhoz, hogy csak így minősítgess, megtaposs embereket, akik évtizedes munkájával kiemelkedően hozzájárultak magyar kultúrális élethez? Miért kellett Jimmy-t egy kommcsi pártlaphoz hasonlítani?

  • Avatar

   Talán az az összefüggés, hogy szegény Imre valóban birtokában volt a glóbusz összes oktávjának, de amikor egy – egy hangra szükség volt belőllük, sajna de ritkán fordult elő, hogy meg is találta volna…

  • Avatar

   Jujj!

   “hozzájárultak magyar kultúrális élethez” … nem volt magasan az a léc akkortájt sajna. Legalja “lakodalmas” muzsika.

   Ennyi.

 2. Avatar

  máris itt van egy az említettek közül,beszarás 😀 “a végsőkig elszánt rosszízlésű rajongói meg édes-bús emlékeikbe merülve mindenkit gyászra és együttérzésre szólítanak fel. Aztán te leszel a köcsög, ha nem sírsz velük együtt a vállukon. A másik oldalon!”

 3. Avatar
  kara kozgun

  Hazugságdivatbemutató

  A legnagyobb a világon. Egy ország a közönsége. A kifutó kelet-nyugati tájolású. Fővédnöke a politika. Főrendezője a sajtó! A bemutatók a politikusok.
  A színpad megvilágítása vörös, némi valószínűvel feldobva. Az első fellépő, a „Megváltó” kistermetű, agresszív típusú „manöken.” Magabiztos, előre tekintő, lopva hátra tekingető, (meglátják e a kommunista múltat) Öltözete vattakabát, gimnasztyorka, dobtáras géppisztoly.
  2. modell: a bízzatok bennem bő földig érő suba, rajta nemzetiszínű hímezés-hámozás. Jól takarja a görbe jellemet, és az alárejtett lopott vagyont.
  3. modell, a széles néptömegek számára. Szegényes lepusztult, öltözet, rajta sok színes masnival, nemzetiszín pántlikával. A „jövőre jobb lesz kreáció,” Szétmállik a seggünkön a nadrág, ha a szükség úgy hozza. Az pedig hozza!
  4. modell, „A nincs másik lenini út” Fő attrakciója a talpatlan sarkantyús, magyaros csizma! Bőgatyával vagy székely harisnyával. Vörös csillagos pitykével, az ümögön. Minden Dinka Fafejű emblémával.
  5, Vidám kisgazda: pirosló tájkép mosoly, frissen barázdált arc, (sikerrel) jóllakott, nagygazda, joviális úriember, Alattam jó dógod lesz, csak légy hűséges szógám, jobbágyom, zsellérem, ha én ezt elérem.
  6. „Isten megsegít testvérem” Földig érő, rózsaszín reverenda, ájtatos mosoly, előre tolt szavazó láda, „adakozzatok fele barátaim” Meglátjátok a túlvilági boldogsággal, semmi föl nem ér! De elfogytak a felebarátok, mert nekik mindig a rosszabbik fele jutott!
  7. Az ifjú titán! Kidolgozott izmok, kinyúlt kötött pulóver, erőszakos nyomuló stílus.
  Ha rászólnak hátrább az agyarakkal, a válasz titán különbek vagytok?
  8. Műsoron kívül. A Sancó Panza külsejű, Dón Kivót- e törött kopjáját szétverte a vörös szélmalom lapát kereke! Utód jának maga szerint jó Vóna, az új szélhámos 1990

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük