Lassan el kéne dönteni, hogy kik vagytok és mit akartok!

Kedvenc feltörekvő nevettetőnk megújulva, friss erővel tért vissza a köz életébe, hogy a nem egyöntetű sikert arató szerkesztőségi hólyagoskodása után ismét meglepje az álmélkodó közönséget önnön végtelen butaságával.

Sajnálatos tény: a lakossági fórumozásban, mint politikusi-előadói műfajban utoljára talán a megboldogult Horn Gyufa elvtárs remekelt a haladó tábor hősei közül. Habár ő is szerzett néha kellemetlen pillanatokat népes táborának, és az akkori aljas propagandisták jóvoltából mi pedig felhőtlenül kacaghatunk azokon a remekbe szabott műsorszámokon, amikor kicsit megrogyva bár, de törve nem, akadozó nyelvvel hábiztizett valami nehezen kibogozható bölcsességet az életről és a világmindenség titkairól. Régi vágású elvtárs volt, na. Nemcsak együtt lélegzett, hanem együtt is ivott az ő népével.

Utána viszont csak az űr maradt a baloldalon, se egy hiteles populista, se egy kedves kis alkoholista, aki könnyedén megérti magát mind a lakótelepek, mind a vidéki rozsdaövezetek közönségével. Utolsó mohikánként Szanyikapitány ugyan sokáig tartotta magát, de aztán ő is Brüsszelbe távozott a Borbarát Borozóból, ahol azóta is boldogan éli az életét a hasonló cipőben járó Junckerek között.

Nem csoda hát, hogy Fegyőr Andrisék se remekelnek a lakossági fórumokon, kimaradt egy generáció, nincs kitől eltanulniuk a köznéppel való keveredés műveletét.

A másik probléma a végtelen önhittségre alapozott kontraszelekció. Oké, tudom, ez kincstári politikaelméleti duma, de nem véletlenül vannak azok az ifjúsági szervezetek, amik a pártok mellett/alatt működnek. Néhány év szorgalmas plakátolás, aktiviskodás, filléres külsős bizottsági tagság alatt azért csak kiderült Ikszről és Ipszilonról, hogy buta-e mint a tök, vagy esetleg komolyabb feladatokat is rá lehet bízni, mittomén, egy pohár víz kiszállítását az adott miniszternek, miközben az fontoskodik valami szalag átvágása közben.

Ezt ügyesen megspórolták maguknak az egyetemi szemináriumokról és apu elintézte szakmai gyakorlatokról kikerült kis budai zsúrfiúk, akik eközben mindenkinél okosabbnak, mindenkinél műveltebbnek érzik magukat, és felkészítve érzik magukat a világ irányítására, mivel hát sikeresen levizsgáztak BA-n szociológiaelméletből, ami ugye olyan a politikusi szakmához, mint a rugtan a mérnöki pályához.

Az ominózus dadogós lakossági fórumot megelőzve a mi Andrisunk a 24-hu-nak adott interjút, ahol a haladó sajtóra jellemzően olyan féltő óvatossággal megfogalmazott kérdésekre kellett válaszolnia, mint a hogy vagytok. Ott kijelentette, nem elbújtak, hanem visszavonultak gondolkodni és tervezni a következő akciójukat, egy percig nem bánták meg az origós rajtaütést. Lelkük rajta, viszont a rákövetkező napon összehozott kínos dünnyögés és nyűnyögés, amit Bakó Beáéknak sikerült prezentálnia, arra mutat, hogy talán korai volt még az ismételt napvilágra lépés, maradni kellett volna még azokon a mikroadományokból összehozott babzsákokon egy picikét tervezni, gondolkodni.

Például végre kitalálhatnák, hogy kik ők és mit akarnak, ami amúgy a legfontosabb tétel volna, ha egyszer politikusnak álmodták magukat. Ez nem szakpolitika, ez az alapja a későbbi szakpolitikának, és ehhez még beszélgetni, ismerkedni, problématérképet rajzolni se kell.

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

14 hozzászólás

 1. 2,8 % a semmiből, fél év alatt

 2. A képen, ott fenn, puszit dob, vagy szopni akar?

 3. Tényleg ennyire nincs senkinek humora a tutinál, hogy észre se vettétek, hülyét csinált András a riporterből?

 4. Szivtelenek vagytok. Nehez a belbudai safe place bol egybol lemenni Ozdra es ott okosat mondani. Legalabb innanak es rugnanak be egy nyamvadt forum ELOTT – akkor tobb szazalekot hoznanak az adott valasztokeruletben mint hogy odamennek es JOL MEGMONDJAK.

  Eh.

  Horngyufa legalabb fujta a fustot allandoan, Szanyi kapitanyon pedig meglatszik a harslevelu, de ezek a nyapic faszok… regen minden jobb volt. Ezek fogadjunk jozanul adnanak at egy grippent is…

 5. Gáspár Anett

  Genderkretének és anarchiát akarnak.

 6. Gáspár Anett

  1994-ben történt, márpedig az egyik budai lakótelepen, hogy egy estét egy kellemes baráti társasággal töltöttünk, úgy öten-hatan egy asztalnál egy telepi vendéglátóipari egység törzsasztalánál. A mellettünk lévő asztalnál egy prolinak tűnő hölgy rágta a meztéllábas Kossuthot és vedelte a vodkát sörrel. Észrevettem, hogy gyakran méreget minket, sőt, mintha fülezne, gondoltam, hadd szórakozzék. Egy idő múlva felállt, mondván, nem akar minket zavarni, de feltehetne-e nékünk egy-két kérdést. Egye fene, tegye. Nos, a kérdése: itt lakunk-e a telepen. Bólogattunk. Mi a véleményünk az MSZP-ről. Hm… Hm… -volt a válasz, és vártuk, mire kéváncsi még proli néni. Nos, titokzatosan közölte, hogy két nap múlva jön a nagy Horn Gyula, hogy a művelődési házban szóljon az ő népéhez, s ő azért jött a telepre, hogy felmérje az érdeklődést. Szívesen látna ott minket is, és hogy szerintünk van-e esélye annak, hogy a lakótelep bolsi táborát odacsalogassa a drótvágó pufajkás színe elé. Nos, azt a hahotát, inkább röhögést, amit válaszul kapott… Az egyik “tréfás” kedvű cimbora megszánta, és azt mondta: kedves asszonyom, menjen arra fönek, amarra meg lenek, ott lakik a közeli iskola volt párttitkára, csöngessen be hozzá most (este fél 11 volt), meglássa, hogy tárt keblekkel fogadja, próbálják meg, hogy mire mennek ketten. 🙂
  Mindenesetre így működött ez és van esély arra, hogy ma is így működik.
  Ja! Nos, a 10 ezres lakosú lakótelepről voltak ott van húszan-harmincan. És mégis nyert a Vodkás Gyuszi… Hogy hogyan, s miképpen?! Nos, azt még nem tárták fel, pedig…

 7. Ez a momentum elmúlt!

 8. A prostisrácoknak biztos furcsa lehet, de vannak emberek, akik saját véleménnyel rendelkeznek és nem előre betanult szövegeket mantráznak. Pont az az emberi a momentumosokban, hogy nincs minden megszólalásuk spindoctorok által megtervezve, mint a narancsos állampártnál, mernek imprózni.

  • Piréz Róbert
   Piréz Róbert

   Ahhoz képest, hogy évekig készültek és évekig készítették fel őket (saját bevallásuk szerint), ez elég harmatos kifogás a jellemzésünk ellenében. Amúgy meg ezek nem voltak túl bonyolult kérdések, maximum egy nyeretlen kétéves számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.