Kinek higgyünk?

Mást se hallunk mostanában a haladás felkent erőitől, minthogy a migrációs-krízis lezárult, erről konferenciákat, vitaesteket szervezni a felesleges időtöltés minősített esete, politikai üzenetet és kampányokat építeni rá pedig kifejezetten galád eljárás, magára valamit is adó államférfi és államnő ilyesmit nem csinál.

Mindezt arra alapozzák, hogy a Merkel mami által tető alá hozott bolt a törökökkel és Salvini partvédelmi tevékenysége jelentősen szűkítette az illegális migráció keresztmetszetét, valóban sokkal kevesebben érkeznek, mint 2015-ben. Kérdés, hogy tényleg fellélegezhetünk, vagy csak lehetőség nyílt a szőnyeg alá söpörni a kérdést, legalábbis az EP-választásokig.

A problémák szőnyeg alá söprése mindig vonzó lehetőség egy karrierpolitikus számára, hiszen a közéletben tervezett évei alatt akkor tud olyan ügyekkel foglalkozni, aminek gyümölcseit a jelenben tudja learatni, a következményeivel meg majd másoknak, a következő generációknak kell foglalkoznia. A nyugati politikai elit meghatározó része karrierpolitikus, számukra a választott tisztségek csak átmeneti állomáshelynek számítanak, az építkezés idejének és helyének. Késő negyvenes éveikre már világmegváltó spekulánsok által gondosan kitömött NGO-k élén szeretnének állni, esetleg valamelyik bank, befektetési társaság igazgatótanácsában fontoskodni havonta pár órát, hogy a fennmaradó idejükben horgászni és kurvázni járhassanak nemzetközi vizekre, vagy éppen a Provance-i birtokukat igazgatva, saját készítésű boraikat legjobb évjáratait kóstolgathassák hozzájuk hasonló szomszédaik társaságában.

Számunkra valóban nem létezik a migrációs-krízis, számukra ez a történet lezárult azzal, hogy a következő választásokon megszerezhető pozícióikat nem veszélyezteti a népharag. Berúgták a szőnyeg alá, mint nagypapa a szarát, és ezzel minden el van intézve. Kevesebb Ali érkezik, és ezeket az Aliket is igyekeznek eldugni a választóik elől, mert ragyogó elméjükkel felismerték, hogy egy nem látható probléma nem is probléma.

A láthatatlanná tétel, a szőnyeg alá söprés elengedhetetlen peremfeltétele a nyilvánosság teljes uralása. A nyugati, jól idomított sajtó készségesen rendelkezésükre áll mindig, a kelet-közép-európai politikusokat pedig elhordják mindennek, legfőképpen fasiszta diktátornak és onnantól nem kell velük vitatkozni.

Láthatóan nyerésre állnak, az EP-választáson már senki nem vár nagyobb felfordulást, a haladás retrográd erői a legerősebbek maradnak, minden marad a régiben.

De mégse irigyeljük őket! A narratíva, mely szerint krízis nincs, a bevándorlás (ami nem is létezik) pedig a globalizáció áldása, egy csodálatos ajándék, egyre nehezebben fenntartható. Olyan hazugságspirál született, amiben egyre mélyebbre és mélyebbre zuhannak, egyre kevésbé tudják koherensen és hihetően tálalni az általuk legyártott valóságot. Érveik többsége egyre inkább hasonlít valami ezoterikus bullshitelésre, amiben életvezetési tanácsoktól kezdve a lélek egészségének megőrzéséig már lassan mindent elővesznek. Ha támogatod Alit, a menekültet, akkor jó ember, erényes állampolgár vagy – jelentik ki, és becsukják a szemüket, amikor kiderül, Ali nem menekült, az őt segítő magányos vénasszonyok pedig kiéhezett pedofilok, akik csak fiatal kukira vágynak.

A (nem is létező) bevándorlás melletti érveiknek egy másik szeletét a todományos közgazdaságtan világából merítik. Állításuk szerint a migráció annyira jó, hogy a fejlett államok gazdasági teljesítménye az elmúlt évtizedekben kizárólag ezzel magyarázható, ebből táplálkozott, erre épült, ha nem jönnének Alik, akkor a GDP stagnálna, az innováció kimerülne a bányaló fiatalabbra cserélésében és úgy alapvetően már rég kipusztultak volna tett- és életerős fiatalok hiányában. Morális érvkészletük ugyan bosszantó, de legalább néha szórakoztató, főleg amikor egy lelkes ateisták botcsinálta teológusként a keresztényi kötelességeinkre hivatkozva győzködnek minket. De amikor a tudományt veszik elő, mint a megkérdőjelezhetetlen igazság ősforrása, akkor jön el a párbeszéd vége. Onnantól felesleges érvelni valami mellett vagy ellene, a kérdés el van döntve, mert itt egy statisztika, nézd meg a piros vonalat, hogy metszi a zöldet, a bevándorlás pozitív és kész. És mivel bármikor lehet a végtelen számú változóból párat elővenni, ami alátámasztja a vágyainkat a migráció áldásos mivoltáról, nem is lehet kérdés, hogy a „tudományos megközelítésnek” mi lesz a végeredménye.

Minap, mintha csak tervutasításos rendszerben születnének ezek a fogalmazások, a haladó nyilvánosság összes felületén megjelent az üzenet: migráció nélkül meghal a fejlett nyugat, az okos államok egytől egyig bevándorláspártiak. Még a japánok is, pedig azok eddig ritka bezárkózó népek voltak, ha nem ilyen a színűk, még fasisztának is nevezhetnénk őket. Írják ők, annak ellenére, hogy szerintük már meg is szűnt a migráció. Mindegy. A magyarázataik roppant primitívek, a fejlett világban mindenhol egyre kevesebb gyerek születik, ezért a gazdagságuk szinten tartásához is elengedhetetlen a folyamatos beáramlás, ha meg többen jönnek, az nyilván a könyvelés bevételi oldalán fog szerepelni. És ennyi. Semmi egyéb változó, sehol egy társadalmi haszon-költség kimutatás, de még nem is ellenőrizték le e hittételt. Jó és kész.

A valóság persze sokkal bonyolultabb, de hát az kit érdekel. Könnyű kérdések kellenek, mert arra könnyű választ adni. Legtöbbször az Egyesült Államokkal példálóznak, ami valóban egy bevándorló ország, de ebből következtetéseket levonni a mára annyira hasznos, mint Csurka idézeteket olvasni 2019-ben. Mert valaha, amikor hasonló kultúrájú emberek érkeztek egy üres Amerikába, tehát európaiak, akkor tényleg nem volt kérdés, hogy ez hasznos. Társadalmi költségek ugyan már akkoriban is jelentkeztek, az angolok utálták az íreket, az írek az olaszokat, az olaszok a szlávokat, de szép lassan azért képesek voltak feloldódni az amerikai álomban. A most érkezőkkel ez sosem fog megtörténni, mert ők nem az Egyesült Államokba tartanak, hanem a saját, már létező enklávéikbe, ahol még a nyelvet sem fogják elsajátítani, nemhogy bármivel is hozzájárulnának az ország teljesítményéhez. Az európai, illetve a későbbi, gondosan kiválogatott bevándorlókkal ellentétben nem csak társadalmi költsége iszonyú a modern kori népvándorlásnak, hanem gazdasági haszna sincs.

Mondhatni, sokba kerülnek, de legalább hasznuk sincs.

Persze, mire a számokból, a sejtésekből, a lehetséges forgatókönyvekből tapasztalati valóság lesz a választópolgárok számára, addigra a ma politikusai már rég nem lesznek számon kérhetőek. Minálunk, Kelet-Közép-Európában egy politikus legalább tart attól, hogy a választók megbüntetik. Nyugat-Európában nem a választóktól félnek, hanem karrierjük következő állomásának uraitól, a milliárdos örültektől és a pénzvilág láthatatlan fejeseitől.

Kinek mi számít, ugye. Kérdés, hogy mi kinek higgyünk? Annak, aki ha elkúrja, akkor mehet vissza alumíniumot gyártani, vagy annak, aki után özönvíz is jöhet, neki már nem számít?

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

22 hozzászólás

 1. Avatar

  Tökéletes írás. Isten segítsen Minket!

  • Avatar

   Tocqueville Ezeket, az embereket, kik már oly erősen függnek a központi hatalomtól, már hiába bízzák meg azzal, hogy időről időre megválasszák e hatalom képviselőit: szabad akaratuknak ez oly fontos, ám oly ritka gyakorlásában nem képes meggátolni gondolkodási, érzelmi, cselekvési képességének fokozatos elveszítését s azt, hogy lassacskán az emberi szint alá ne süllyedjenek! 952. old.
   Hozzáteszem még, hogy hamarosan már arra is képtelenek lesznek, hogy még meglevő jelentős és egyetlen előjogukat gyakorolják…
   Valóban nehéz elképzelni, hogyan is tudnának jó vezetőt választani maguknak olyan emberek, akik végképp leszoktak önmaguk irányításáról: az is teljesen hihetetlen, hogy egy szolga nép valaha is képes lenne liberális, energikus és bölcs kormányt megszavazni.
   Mai valóságunkat köszönjük meg a Szovjetuniónak, és az Ő helytartóinak, a szocialista pártnak.
   Mindig kérészéletű szörnyszülöttnek tartottam az olyan alkotmányt, amelynek az eleje köztársasági, továbbiakban viszont szélsőségesen monarchikus. A vezetők hibái, és a vezetettek ostobasága az ilyet hamarosan csődbe juttatnák, a nép, pedig ráunván képviselőire és önmagára is szabadabb intézményeket hozna létre, vagy hamarosan megtalálná az egyetlen urát, kinek lábai, elé borulhatna. 975. old.
   A központi hatalom legyen bármily felvilágosult, bármily tudós, nem képes átfogni egy nép életének összes részleteit. Azért nem képes, mert egy ilyen munka meghaladja az emberi képességet. Ha mégis megpróbálja megalkotni és működtetni az oly különböző rugalmasságú rétegeket, az vajmi tökéletlen jár, vagy kimerül a haszontalan fáradozásban.
   „Nincs Isten áldása a munkánkon” sírta el Szatmári János alsózsolcai paraszt villanyszerelő kollégám 1973-ban! A szocialista párt vezetése ennek felismerésére mikor lesz képes?

   • Avatar

    Kara Mara a sötétség apostola

    Tocqueville 952. old

    Kész csoda és isteni kegyelem, hogy US polgárai Trump-ot választották, nem a liberális, energikus és bölcs Missus Clinton-t, ugye?
    Itália polgárai csak ráhibáztak, ugye?
    M.O.-on FIDESZ, FIDESZ, FIDESZ csak egy helyesírási hiba, szóismétlés, ugye?

    És hogy kerül a liberális és bölcs egy jelzős szerkezetbe, kettő kizárja egymást,

    A liberálisok a szabadság különféle formáira, típusaira, felfogásaira építettek ideológiát. Egyetlen liberális filozófiai változat sem állítja, hogy alapja a bölcsesség, számukra érdektelen.

    A bölcsesség a pluralizmus, autokratizmus ideológiájában fontos érték.

    Tocqueville 975. old.

    Még hogy a központi hatalom nem képes átfogni egy nép életének részleteit?
    Egyiptom birodalom volt a maga kb 3400 évével?
    Kína 6000 éve áll?
    Róma kb 1200 évig, Bizánc +1020 évig állt, ugye?
    Mongol birodalom?
    Timur Lenknek birobalma volt?
    UK Birodaloma nem volt eléggé központosítva?

    Hogy jön Tocqueville-hez Szatmári János panasza?

    De megnyugtatom volt Isten áldása a munkán, legfeljebb a szoc-náci magasabb szempontok hiányoztak.

    Törjön ki a pesszimizmusából és depressziójából!
    Mosolyogjon, egyen almát, igyon tejet!

 2. Avatar

  Remek orvospolitikai látlelet. S az különösen tetszik, hogy főleg a szingli, álfeminista nők érthetetlennek látszó bevándorlóimádatát is szájára veszi. Eddig ezt az abnormálisnak tűnő viselkedés okát remekül megvilágítja ez a cikkbeli mondat: bevándorlókat “segítő magányos vénasszonyok pedig kiéhezett pedofilok,akik csak fiatal kukira vágynak”.
  S olyan aljasok is, hogy ezt a népeik költségére és kontójára teszik. Mert az is gusztustalan, amikor öreg férfiak, politikusok unoka-dédunoka korú nőket használnak szextárgyként (még ha feleségül is veszik, lásd nagy filantrópok), vagy a fordítottja, mikor elhanyagolt asszonyok dzsigolót alkalmaznak, de ők legalább a saját költségükön teszik, s (általában) nem is veszélyeztetik ezzel a társadalmukat.
  Ezek az aljas batikbanyák viszont nem fizetnek, csak pofáznak, még annyira sem veszik a fáradságot, hogy legalább elmenjenek Afrikába barna dákót kiválasztani és mint zsákmányt hazahordani elrejtve a világ előtt szégyenletes viselkedésüket.
  Nem, ezek a svéd, holland zöld-vörös némberek még tetszelegnek is a világ megmentőinek szerepében. S nemhogy fizetnének perverz vágyaik kielégítésére felhasznált szexszolgáikért, még azt is velünk fizettetik meg: lakást, nyelvtanulást, munkanélküli jövedelmet utalnak ki a háremüknek, és azért is kell milliószám kanfiú, hogy legyen miből válogatni, ha az előző nem vált be.
  Nekünk – mint erkölcsben, hasznosságban messze fölöttük álló nőknek – egy ilyen a svédek szerint már el is nevezett fajta, mint “batikbanya”, ne játssza meg a gondoskodó, szegényeket felkaroló hősnőt, sőt én kikérem magamnak, hogy ilyen züllött politikai riherongyok, de akár frigid és család helyett politikai haszontalankodó cukrosnénik mint Sargentini, a vánnyadt barátnői a LIBE fertőben, vagy svéd bevándorlásügyiek avagy a fehér nőtársaikat áldozatnak odadobó, csadorban magukat muszlimoknak kellető politikai riherongyok, mint ez az új-zélandi miniszterelnöknő egyáltalán ki merjenek oktatni! Bármiben is. Ők a mi szemünkben – pláne a muszlimokéban – csak politikai szajhák, sőt sokkal becstelenebbek is, mert népárulók.

  S nagyon reméljük, hogy ha mi nem is tudunk elszámoltatni ezeket, de ha győzne az iszlám, legalább ők a muszlimdzsigolók maguk fogják ezeket kihajítani, ahova valók:
  A szemétdombra.

  • Avatar

   Éhes tyúk is makkal álmodik? Nagy LÓGÓJÚ arabra, négerre, mert fehér férfi bottal se piszkálja meg! Igy ő piszkálódik Orrbán agy mosott, megválasztó ostobái!

 3. Avatar
  Primitív URH

  Kedves cikkíró. Amikor az európai ember Amerikába ment, akkor az a föld nem volt üres. Ott éltek az indiánok addig ameddig az akkori haladók ki nem irtották őket. És hogy ez hasznos volt-e vagy sem azon lehet vitatkozni, de szerintem ezt a folyamatot hasznosnak nevezni a szememben annyi, mint a jelenlegi migráció támogatása.
  A többivel egyet értek.

  • Avatar

   Ide csatolom rövid kis szösszenetemet, bár szorosan nem, legfeljebb csak szegről-végről tartozik ide:
   T. Szerkesztő úr, nem szeretem ezt a mondatát: “…ebből következtetéseket levonni a mára annyira hasznos, mint Csurka idézeteket olvasni 2019-ben.” – mondhatnám, NEM TETSZIK, hogy ezt írta! Pillanatnyilag más gondom nincs az egyébként tartalmas írással.

 4. Avatar

  Régi időkben Mária Terézia azzal indokolta a bevándoroltatást, hogy a kivonuló törökökkel együtt ment a lakosság, de ez csak kis mértékben volt igaz, mert a Duna-Tisza köz részben amúgyis lakatlan volt . Már akkor is teljes gőzzel folyt a bevándoroltatás, és a magyarországi anarchia a legjobb példa arra hogy a Mohácsi Vész teljes megsemmisülése és a lakosság teljes kiirtása után felesleges a lakosságcsere. Az elmúlt 500 évben legalább tízszer kicserélték a lakosságot, és a nagyuraknak még ma sem tetszik ez a lakosság, ma is ki akarják cserélni azt.
  Az már eszükbe sem jut hogy a normális élet is adhat természetes egészséges népszaporulatot, és nem kell bevándoroltatni.
  Reménykedésre ad okot hogy a bevándorláspárti oldalon olyanok állnak mint csótányfranci, bunkóné, kuncogimágnes, vaddisznómágnes, wiederhülye, stb ., és Nyugat-Európában sem áll másképpen a helyzet, “Mikron elvtárséknél”. A baloldali politikai lét magában hordozza a szellemi leépülést, ezt kell megértenie a nyugat-európai lakosságnak.

 5. Avatar

  Ó, csak nem zavarja Önt, muszlim Mahir Kara úr, hogy nem vagyunk kíváncsi a fajtájára? Nekünk igazi európai nőknek az ilyen gyenge agykapacitású beszólogatók, mint Ön, a hátunk közepére sem kellenének. Mi az okos, jellemes, hazavédő lovagias magyar és fehér európai férfiakhoz vagyunk szokva. Azért is ideges most Ön, mert hiába jöttek be Európába nőt szerezni, mégis kiderült, hogy idézzem: “nagy lógójú arabra és négerre”, akkor se fanyalodnánk, ha ők lennének az utolsó hímneműek a Földbolygón.
  Maguk csak a rusnya, buta batikszajhák szintjén arathatnak sikert. S képzelje, mi “Orbánra szavazó” hölgyek mindannyian bot nélkül is kellettünk a férjeinknek, udvarlóinknak, maguknak meg azért kell kislányokat erőszakolni, és ha a ők nemet mondanak, vérig sértetten halálra késelni, mert nálunk már a gyereklányoknak is több az eszük, tartásuk, meg magasabbak az igényeik, mint a maguk fajtája.
  Ja és hogy csak tudja: a litániáit itt már a kutya se olvassa, de mert ma szokásától eltérően röviden és láthatóan dühödten most szóban a magyar nőkre mocskolódott, csak azért mert már úgyis meg akartam írni, hogy miért támadják meg a fehér nőket ilyen elkeseredetten gyáva coyote módjára tömegesen a maga muszlim haverjai, hát kihasználom az alkalmat egy újabb kommentre. Különben már, ha nem vette volna észre, negligáljuk a szócsépléseit.

  • Avatar

   azért járnak Thaiföldre a németek, meg akik tehetik, mert olyan kívánatosak vagytok? Otthon + kihal a nép! Valóban olvassák szófosásaidat?
   ) SZÉGYENTELENSÉG, erkölcsi érzék hiánya, (politika gazemberei) szívós akarat.” Kiss Sándor: zsidó fajiság 1943
   faj s mint ilyen szükségképpen határozott típussal, jelleggel és hajlamokkal bír Hermann Ottó

   • Avatar

    Nézd már, Kara Mara a jó ízlés és erkölcs zsidó fajozója.
    Lehet, hogy egy mesümed öntudati válságban?

 6. Avatar

  Bizony! Migráncs pedig nincs is! A napi késelés meg vagy “virtuális”, vagy csak a “reakció” műve! Igaz, efftársak?

 7. Avatar

  Ja és még valami ami régóta nyomja a begyünket nekünk “kafíroknak”, Mahir Kara úr:
  A mozlimok felsőbbrendűnek beképzelik magukat, merthogy a vallási “erkölcsük” szerint amelyik nő nem öltözik fekete kísértetnek, az züllött.
  Hát épp fordítva van. Mi 5,5-6 milliárdos nem muzulmán emberiség sokmilliárd nőtagja Japántól Brazíliáig úgy is tudunk az erkölcseinkre vigyázni és tiszteletet kivívni, hogy akár a strandon bikini van rajtunk.

  De el tudjuk képzelni azt az erkölcsi fertőt, ahol a kanos hímektől csak úgy tudják, vagy hajlandók megvédeni a nőiket, hogy háremekbe zárják őket, nem engedik még fürdeni sem a szabadban, mert akkor a vizes ruha rátapadván, látható lesz az alakjuk és (Mohamed szerint) “bűnük, hogy vágyat keltenek a férfiakban.”
  Max az állatvilágban őrzik ily féltékenyen a nőstényt a hímek és csak egyes fajoknál. Tehát ha csak így lehet muszlim módra erkölcsösnek lenni, ott 1400 éve nagy bajok lehetnek, mert nyilván egyik nem sem bízik meg a másikban, hogy úton útfélen rá ne ugorjanak a gyengébbekre (beleértve a kecskéket is) ha épp akkor rájuk jön a bagzás.
  Szép kis erkölcs ez…!

 8. Avatar

  “Még a japánok is” – ez biztos (úgy emlékszem ők nem)?

 9. Avatar

  Valamiért nem működik most a “válasz” gomb, ezért itt felelnék Mahir Kara 15:12-es kommentjéhez, és vegye megtiszteleltésnek, hogy a sok Fideszes szavazóra, meg úgy általában a fehér európaiakra tett sok-sok pofátlan korábbi megjegyzései után egyáltalán válaszra méltatjuk:

  Igen, ebben Önnek is lehet igaza. Elismerjük, hogy minálunk is vannak erkölcsi selejtek, akik kihasználva mások nyomorúságát Bangkok szex negyedibe járnak zülleni. Minden népnek vannak ilyen homo sapienshez méltatlan egyedei.
  Csak mi kelet-ázsiaiak, amerikaiak, ausztrálok, európaiak ezeket megvetjük, igyekszünk megbüntetni, de minimum kifigurázva elítélni, s cseppet sem vagyunk büszkék rájuk.
  De csak egyetlen rassz ill. vallás van, amelyik a nők, elesettek, bacha bazik (fajtalanságra kényszerített kisfiúk) megalázását, szexuális kizsákmányolását ipari méretekben űzi, sőt mi több még elő is írja, s immáron már 1400 éve ezt még erkölcsi példának is meri tartani.
  Sőt, még a mi szexuális ragadozóink is különbek, mert legalább saját költségen, vagy a batikbanyák esetén saját társadalmaik költségén züllenek, s nem az áldozataikat hibáztatják.
  S nekünk nem-muszlimoknak az se jut eszünkbe, hogy eljátszva a rászoruló menekültet, azok támogatásból élve, hazug gyáva patkányként még bele is marjanak abba a kézbe, aki enni ad nekik. Ez kizárólag muzulmán “erkölcs” sajátja a világon.

  • Avatar

   Bismarck a bukás okairól:. Általánossá válik a növekedő eladósodás, az uzsora jellegű kamat szedésének szabadsága, a bérletek elterjedése, az önálló középrétegek felszámolása, a termelőmunkát végzők elszegényedése és a proletár rétegek növekedése.

   3. Aránytalanul növekszik egy szűk réteg gazdagodása és luxusfogyasztása, a mezőgazdaságban a latifundiumok, azaz a túlméretezett nagybirtokok válnak uralkodóvá. Eltűnnek a mezőgazdaságot önálló tulajdonosként művelő rétegek. A tulajdonukat vesztett parasztok beáramlanak a vidékekről a városokba, és külföldre távozva elhagyják szülőhelyüket.

   4. Az emberek egyre nyerészkedőbbé, egyre gátlástalanabbá válva hajszolják az anyagi javakat, a pénzt. Vészesen meggyengül az általános erkölcs, eltűnnek a polgári erények, elburjánzik a korrupció, a modern korban fellépnek a választási csalások, a közvélemény folyamatos megtévesztése a pénzuralmi érdekcsoportok érdekében.

   5. A külföldi behozataltól függő élelmiszer ellátás következtében egyre gyakoribbak a szűk esztendők, éhínségek lépnek fel, és nagymértékben felerősödnek az áringadozások.

   6. Az állam többé nem a társadalmi igazságosságot képviseli, hanem a pénz és termelői vagyonnal rendelkező gazdag rétegek szerzési vágyát és gazdagodási céljait szolgálja ki. A háború a vagyonnal rendelkező uralkodó
   Ön gyógyithatalan ostoba! Benyalja az újságokat, mint macska a tejet!

  • Avatar

   1. Az Úristen sem gyógyított meg egyetlen ostobát sem, mert az (nem tudván „fogyatékáról”) nem is kérte!
   2. Az okos ember akkor lesz bölcs, mikor az ostobákkal már nem vitatkozik. Kopátsy Sándor közgazda!

 10. Avatar

  Csak azért, ha valaki nem tudná, milyen aktualitástól vagyunk mi a cikk írójával együtt bepöccenve, friss hír, az elzüllött Svédországban is kiverte a biztosítékot, hogy ezek migránsügyi batikbanyák fiatal migránstábori fiúknak csak úgy utaltak ki élelmezést (valszeg inkább valami kedvezményről van szó), hogy cserébe szexuális szolgáltatást követeltek.

  Jó, tudjuk, hogy könnyű Katát táncba vinni,… hátmég Ahmedeket, akik eleve nőket erőszakolni jönnek ide, csakhogy még ők se vénasszonyokra gondoltak eredetileg.)
  S ez már a sokadik eset, akár svédeknél, s ama botrány a Calais táborba üzekedni bejáró “migránssegítőkkel”. De megnézhetjük Bihácsnál meg mindenhol “ételt osztó” NGO-s luvnyákat is, ahogy szőkén kelletik magukat migráns férfiak körében.
  Remek cikket is írt 2019.03-28 a Napi migránson Gazdag István: “Talán nem volt véletlen a muszlim mecset választás. A feminista nő és az új-zélandi mecset állítólagos terrorszálai” cím alatt is olvasható elemzésében erről a felháborító jelenségről.

 11. Avatar

  Grafomán ostoba “magyarázza a bizonyítványt”!
  Veres Péter ugyanerről „Erős benne a becsvágy, ami csak hiúság, szereplési vágy, olvasmány gyáros, (hírlapíró lesz) Sok ezek közül, mestere az olcsó gondolkodásnak, szellemességnek és szellemeskedésnek. Alapelve: nem harcolni, hanem tetszeni. Ha kérdőre vonják, ártatlanul a közönségre és a sokezres példányszámra hivatkozik. Az olvasmány gyárosok légiója hajszolja a sikert és a pénzt! S megtalálják a közönséget, amely éppen nekik való. Ezeken keresztül van siker, és pénz, Ő ezeknek ír! Ő csak tetszeni akar, mint a színész, vagy utcalány!”
  Egy súlytalan semmi ember, aki minden élményt átereszt magán, s amit megélt, mindent megírt, de magából nem adott hozzá semmit! Helyette ír, „fantasztikus” halandzsákat!

 12. Avatar

  Hát igen, a “grafomán magyarázza a bizonyítványt”, hát ez nagyon jó, bagoly úr!!!
  Köszi a magaslabdát!
  Sikerült az összes blogírót, újságírót, költőt, írót, kommentelőt egyszerre megsértenie pont annak, aki “ostobán” mostanság már időzőjel nélkül idézget litániákat olyanoktól, akik tudnak is írni, és szintén szeretnek tetszeni, akárcsak Veres Péter és még sokmilliárdan eme hiú bolygón.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük