Kurtz ezredes nagy közéleti dilemmái III. – 2019-tavasz

Az idei tavasz során kicsit ismét átélhetjük a tavalyi tavasz édes pillanatait, hiszen nemsokára ismét választás lesz. Addig is számos kérdésre kellene választ kapnunk azoktól, akik sokszor saját maguknak se tudnak válaszolni. Ilyenkor nyilván jól jön nekik egy tartótiszt, aki segít túllendülni ezeken a holtpontokon. Mi viszont a kérdéseinket kénytelenek vagyunk magunkban megválaszolni.

Megszűnt Bokros Lajos pártja, a MoMa: Igen? És mikor? Ez a párt amúgy nem azonos véletlenül a Momentummal?

A rendkívül karakteres, karizmatikus Tóth Bertalan után igye végre eljut oda ez a társadalmi fejlődésben megrekedt szar kis nép, hogy az MSZP elnöke végre nő lesz? Imádnám, ha Bangóné és Kunhalmi Ágnes az MTVA-székházban tapasztalt mutatványaikkal mérkőznének meg a nemes címért, egyfajta szellemi párbaj közepette.

Mikor jelenik meg végre a Mérce.hu-n valami ütős kis kritika A pusztító c. filmről, melyben a toxikus maszkulinitás végzetes hatásait elemzik, a jövőben végre megvalósult Tökéletes Társadalomra?

Bauer Tamás az valamiféle kommunista Kamaszuka? Valamikor réges-régen valami kazamata mélyén kiállították őrségbe, és azóta nemhogy arról nem értesült még, hogy elkúrták, nem értettek hozzá, meg csődbe ment ez a nagyon nemes kísérlet, de valószínűleg még Sztalint is főtitkárnak hiszi, különben miért beszélne nyilvánosan ilyeneket? Értem én, hogy a dékás szeánszokon tényleg komolyan gondolják ezeket, de még a többieknek is van annyi eszük, hogy az utcára kilépve megpróbálják magukban tartani a szarmagyarok iránt érzett minden megvetésüket és gyűlöletüket. (Ja, igen. már valami fideszes páncélautó megközelíthette a bunkerét, mert töredelmesen bocsánatot kért azóta mindenért, amit gondolt)

Vajon a Cég Hadházy, Bayer Zsolttól kapott ötforintosaiból fogja-e kifizetni Márki-Zay vesztes pereinek költségeit? Ha igen, nem lenne-e okosabb még átadás előtt megjelölnünk őket?

Puzsér Róbert tudja vajon, hogy jobbnál jobb városépítő számítógép-játékok léteznek? Felesleges az életben próbálkozni hiába, amikor a virtuális valóságban azonnal sikerrel felépítheti Puzsérville-t, amelynek hídjain csak jógázva lehet végigsétálni a másik oldalra, ráadásul végre ő mérhetné fel a saját Záveczével a játékKarácsony politikai elutasítottságát.

Előbb lép-e ki Nagy-Britannia az Európai Unióból, minthogy az magától megszűnne, esetleg felbomlasztanák az orosz hackerek? Eleve, nem lehet, hogy az Egyesült Államok jogilag még mindig Nagy-Britannia tagja, mert megállapodás nélkül lépett ki?

Hogy fog visszaütni Jean-Claude Juncker húsvét után? És ki mondja meg neki, hogy mikor van épp húsvét utáni állapotában?

Manfred Weber nem gondolt még arra, hogy a bizottsági elnökség után esetleg elfoglalja a román királyi trónt is? Minden alapképessége tökéletesen megvan hozzá már most.

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

5 hozzászólás

 1. Avatar
  Wildschwein

  Találó volt, ezredes úr, tetszett!
  A Bauer-féle bocsánatkéréses esetről viszont nem hallottam, valaki esetleg belinkelné?

 2. Avatar

  A Remete levele az, új pártokról,
  Kedves komám!
  Képzeld már el, újra feltámadtak az agitátorok, mint kocsmába járó, sok szomjas torok. Oszt meg akarnak győzni, lépjek be a pártjukba, támogassam őköt, mint nyomorékot az ő mankója!
  Rögtön az jutott öszömbe, „szegény az eklézsia, oszt maga harangoz a pap!” Maga jár a pártelnök a maga elbolondítható hívei után! Egymásnak adják a kilincset, akarom mondani a vízfelé lógó faágat amibé kapaszkodnak, hogy átgázoljanak, dekungomhoz kívánva jutni! Gondolják tán, itt még nem járt másik párt szélhámos, biztos madár vagyok, mint a felettem lakó, fészeklakó, osztán az ű kívánsága szerént fütyűlöm az ő, bül-bül édességű ostobaságát majd! Új, de csak a próbálkozásban, hogyan tudna lopni ő es! (Mer mindöggyik milliárdos lett, politikus gazemberek útjára lépő! Ibolyka, Kuncogó, Ferke, Viktorka! Felsorolni, észbe tartani es nehéz őköt!) Csak be kell ugranom néki, mint békának a vízbe, ha róka közeledtét meglátja! No, azt se mondja Adjonisten, csak azzal kezdi, mit ad, az ő pártja nékem, csak hívének szavazójának kéne lennem, hogy a jelőlő lista pízt felvehesse! Abból juttatna néköm is! No, itt van a döglött kutya elhantolva, vigyorogtam befele magamba! Kibújik a szög a zsákból, mint nőt kívánó vizelője, ha szaporító szándéka felébred!
  Azér hagytam, hadd beszéljen. Mög, kíváncsi lettem ű mekkorát mer hazudni? Gondoltam, colostokot kérjem e mindjárt, mint Gazsi cigány. Megmérni, mekkora lóizét fogok én tőlők kapni a szavazatimért! Tudom én, engem néz madárnak, aztán úgy tesz, mint felettem elrepülő. Magasrúl szar le! Szóval szaporodnak, mint patkány a terménytárolóba, betakarítás szagára, ezök meg a választásra! Azt hiszi a sok marha, híg agyú, rögtön elhiszik, amit ű mond, az olyan igaz, mint a LOTTÓ nyeremény biztossága! Tudod, édös egy komám! Ez, a majom, azt se tudja, „Mindenki olyan hülyének néz mást, amilyen maga”! Akkora bátorsággal néz hülyének, majd kiröhögtem a szemibe! Mögtűrtőzttettem magam, ahogy attúl is, belé ne rúgjam a Bódvába!
  Igy aztán békében, kölcsönös ígérgetésekkel váltunk el, mint házastársak, pokolba kívánva a másikat! Veled mi van? Te, hogy tűrőd, viseled el e frissen támadt barom fiakat? Isten adjon nékünk türelmet! Minden marhát agyonütni nem lehet! De fejét addig kéne ütni, míg párt alapítási nyavajáját kiheveri, két év kórházi ápolás után!
  No, Isten megáldjon, írhatnál néha! Élsz-e halsz e, megvagy e még, magad csendes, dühöngésed közepette!
  2017. 09. 17. Közreadja a címzett.

 3. Avatar

  “mikor van épp húsvét utáni állapotában?”
  Juncker elköszön: “Na, az iszunklátásig!”.

 4. Avatar

  Jó a hasonlat, kedves Kurtz ezredes, ahogy elképzeljük ezeket a Kamaszukákat, akik mint a “Kincs ami nincs” filmben évtizedek óta vívják utóháborújukat. Csak az a baj, hogy mi ellenünk, bennszülöttekkel szemben acsarognak. Azokkal szemben, akik megvédik a gyáva hátsójukat, s eltartják őket.
  Elképesztő, hogy egyetlen előremutató hasznos ötletük sincs a világ valós problémáival szemben csak a “Orbán monnyon le!” – lemez akadt meg bennük.
  S vajon ha megkaparintanák a hatalmat, annyit legalább el tudnának-e dönteni, hogy az “Igen, gazdám!” begyakorolt, és ebben ki is merülő államvezetés során merre nyaljanak? Brüsszeli fenekek felé, vagy arábiai sejhajok felé?
  Pedig jó lenne, ha az európai haladók legalább ezt az egyet tisztáznák magukban. Mert úgy fest, ezt nyugaton sem tudják meghatározni. Merthogy a Juncker-Timmermans brüsszeli “elitnek” és a muszlim “elitnek” csak egyben egyezik a céljuk: minden valódi európait rabszolgává tenni.
  Ezen túl, hogy közös a legyilkolandó fehér keresztény alapon ellenálló ellenfél mindkét banda szerint, ezen kívül semmi sem közös bennük:
  Az arabnak egész kontinensünk kell Notre-dame-s mecsetestül, zusammen, egyetlen kalifa vezetésével gender, pride, fehér bírók, divatok, luxusutazások, , sertéshús, demokrácia és parlamentek nélkül…
  A Sargentinieknek meg engedelmes muszlim választórabszolga is kellene, hogy továbbra is ingyenélő léhűtő politikásdit játszhassanak.
  De egyik elit sem tervez a másikkal, s első adandó alkalommal egymásnak is fognak esni.
  Van egy sanda gyanúnk, hogy az arab változat fog győzni. Akkor viszont van egy rossz hírünk magyar és europid hazaárulók:
  Ti abba a világképbe nem fogtok beleférni, mert nem kell a muszlimnak uralmi konkurencia. Ők lesznek az elsők akiket kiirtanak, bizony!
  Egyáltalán a bal-libsiknek van-e erről halvány segédfogalmuk?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük