Kurtz ezredes nagy közéleti dilemmái IV – 2019 nyár

Miközben élvezzük a nyarat és az uborkaszezonra időzített ellenzéki belháborúkat a képzeletben már elnyert önkormányzati pozíciókért, nézzük csak meg, milyen megmagyarázhatatlan események történtek még a nyáron. Persze azon túl, hogy mindössze egy napra adtak ki vörös riasztást a nagy meleg miatt, azt is augusztusban, pedig az ellenzék másról sem beszél, mint klímavészhelyzetről. Hiába na, megint inkább tartótisztjeik országaiért izgultak a sajátjuk helyett.

Ha már tartótisztek. A CIA kelet-európai részlegénél komoly szabadságolások lehetnek, mert csak most sikerült reagálniuk dr Miniszterelnök Úr tusványosi gondolataira, és most is Róna Péter és Csaba László mondja ugyanazt, amit 2010 óta minden évben elmondtak. Ha szegény Tóth Bertalan lebukott egy szaros kétéves beszéddel, akkor ők miért nem buknak le sohasem? És egyébként miért reménykednek abban, hogy egyszer bármi is úgy alakul, ahogy azt a Róna-Csaba augor páros jósolja? A nagy számok törvénye alapján? Egyszer tényleg eltalálják végre? Tényleg létezik a Magyarországon világhírű magyar bor mintájára a Haladó Világban Magyarország-hírű elemző kategóriája?

Tóth Csaba vajon tudja, hogy egy EP-képviselőnek nincs kabinetfőnöke? Jól hangzik, meg minden. Én is nagyon szívesen vagyok a Tutiblog Nagyadmirálisa, de ahogy nekünk nincs egyetlen hadihajónk se, úgy az EP-képviselőknek sincsen semmiféle kabinetje, tehát ő 40 éves korára annyit ért el, hogy dr Cseh Katalin asszisztense lehet. Megértem, hogy a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ő gyakorol gyámságot dr Cseh Katalin politikai tevékenysége felett, aki politikailag még nem nagykorú, de azért mégis vicces, hogy hivatalosan ennyit ért el 40 éves korára. Elég hálátlan ez a Hálózat, Csaba. Pedig te hűen és lelkesen szolgálod már jóideje. 🙁

A hűtlen szolgálatok hű szolgájáról jut eszembe, vajon miért ilyen ideges mindig Nagy Józsi, amikor szembesítik a nyilvánvalóval, meg azzal, amit több évtizede folytatólagosan elkövet? A hüllőzésre is milyen mérges volt, pedig hát… Mégis hogy nevezzük, amikor egy csomó antifasiszta, emlősnek látszó hidegvérű napozik az október utolsó sugaraiban… Én pl sosem voltam még ideges, amikor fideszességgel vádoltak, hanem büszkén helyeselni szoktam. Ő tiszta ideg, amikor felhozzák neki az MSZP-SZDSZ iránti perverz vonzódását, és nincs egyedül ezzel, mert a többi MSZP-SZDSZ-es is ugyanilyen ideges lesz. Vajon miért? Ezek még önmagukat is gyűlölik, amiért ilyenek? Megérteném persze, de meg lehet gyógyulni esetleg.

Vajon Kálmán Olga annyira picike, Karácsony Gergely meg olyan hatalmas, hogy Kálmán Olga azért tűnhetett el két hónapja a nyilvánosság elől, mert tényleg beállt Karácsony Gergely mögé?

Lehet amúgy, hogy Budapest-térképeket meg BKV-viszonylatszámokat túr ott, a bizonyos mögöttben. Feri biztos azt találta ki, hogy ha már főpolgármester nem lehet, akkor olyan lesz Karigerinek, mint Cseh Katkának Tóth Csaba. Mindig megmutatja majd, merre van az a kurva zuglói iskola, amit a mai napig nem tud Geri. Meg merre van észak és merre van Csepel. Mennyi a reptéri busz száma, meg mennyi a fizetős parkolóhely. Simán adnám, Olga van ekkora “profi”, menne neki. Gerinek meg nagy segítség. Tökéletes munkamegosztás, mindenki a saját képességeinek megfelelő posztot kap. Olga profi, Gergő cuki, Kunhalmi Ági pedig továbbra is játszhat majd a kutyussal.

Az is érdekelne, mennyi szürke ludat kell meginni ahhoz, hogy a 16%-kal lásd megvalósítottnak a kétharmad megakadályozását. Eljön vajon még az a kor, amikor az 52%-nál is több lesz ez a 16? Ja, de az a kor máris eljött, amikor mégse az 52% a többség. 

Amikor Juncker azt ígérgette, hogy húsvét után visszaütnek, az melyik húsvétra vonatkozott? Biztosan az epehólyagját kellett vajon kivenni, és nem egy új belső szervvel gazdagodott, mert mondjuk új májjal a hóna alatt rögtön érteném ezt a bizonyos visszaütést. 

Ja, tényleg. Azt amúgy észrevettétek, hogy ismét gyarapodott a dr Miniszterelnök Urat nemrég még bukással fenyegető, európailag elismert kiváló politikusok bukásainak száma? 😉

Üdv a politikai tengerfenéken, kedves Frédi, a többi elvtársad majd segít eligazodni. 

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

4 hozzászólás

 1. Avatar

  A vadászpilóták, a gépük oldalán jelölik, hogy kikkel bántak el eddig, a mi pilótánk jól dolgozott-dolgozik, mert elég sok jelölés van a gépén, persze elfér még rajta néhány rovátka (logó), a küzdelem nem ért még véget.

 2. Avatar

  Ahhoz képest, hogy mi vagyunk Európa egyik legrégebbi önálló állama és egyben Európa jelenleg “legfasisztább” országa, sőt Európa mulikulturális iszlamizálási kerékkötője, nem nagyon strapálja magát a Háttérhatalom minőségi beépített ügynökök ideküldésével.
  Jó, megszoktunk, hogy nagyköveteknek is csak negyedrangú senkiházit dobnak át, akinek tökmindegy, hogy Bukarest vagy Budapest, de az, hogy a Momentumosok Szél Bernadett, Kunhalmi micsoda selejtes lumen produkciókkal nevettetik ki magukat…
  Vajon mi lehet az oka?
  A Bilderberg már csak ilyen sokadrangú pojácákat tud szerződtetni, nincs elég okos beszervezhető emberük? Avagy kevés az idő igazi ügynökök kiképzésére, ezért kell gyorstalpalóra rendelni Amerikába a Széllelbélelteket? Esetleg nem jut elég kiképzőtiszt, mert Kelet-Európa lázad és mindenhova Macedóniától Ukrajnáig egyszerre kell küldeni felforgatókat és nem győzik?
  Vagy – erre tippelek leginkább – a Háttérhatalom sem a régi, ha nekik már egy Macron, Juncker, Sargentini féle szellemóriások is megfelelnek…

 3. Avatar

  A csattanó, a trófeák montázsa, tényleg hab a tortán.
  Gratulálok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük