Lárvapárt

Nem tagadjuk, imádjuk Szél Bernit. Leginkább azért, mert ahová megy, akkor ő olyankor ott van. Ezzel sosem viccel. Ténylegesen, valóságosan jelen van. És ezt jelszavában sem tagadja meg. Mindenhol ott vagyunk, mindenhol ott leszünk! Kell ennél szebb, és egyben vészjóslóan ijesztőbb Bernadett?

Mégis… ez a mindenhol ott levés minket kicsit a cserebogár pajorjára emlékeztet, amelyik 3-5 évig is képes aludni a föld alatt, mint azt például a szlovákok is tették ezer évig. És mint az LMP. Eltekintve attól a néhány incidenstől, amikor Free Wifit, vagy Free Tibetet kiabálhat, ez a párt, s maga Bernadett úrasszony is amúgy okoskán ellappang négy évig, feloldódva a nagy, kövér mandátum-semmiben. Abban a pénztől zsíros földben, amelyik mikro-adományoktól porhanyósan, frakciótámogatásoktól enzim-gazdagon öleli körül.

Most viszont kampány van. Ki kell bújni a felszínre, s meg kell mutatni, hogy az LMP igenis létezik.

Ilyenkor legalább annyira csúcsra járatják a tempót, mint leánykori nevükön, SZDSZ korukban, amikor országosan majdnem 700 fős gigatagságot tudtak felmutatni. A minap például Köteles-beszédet tartottak. Na, nem a szó avíttas, nagybajuszú értelmében, hanem szó szerint:

Mindenhol ott vagyunk, mindenhol ott leszünk: Köteles László képviselő-jelöltünkkel együtt Sárospatakon beszélgettünk helyiekkel és a környéken lakókkal. Egy elhangzott mondatot szeretnék idézni: “legyünk büszkék arra, hogy női miniszterelnök-jelöltünk van” – – Köszönöm a támogatást és a biztatást. Mi magyar nők mindenre képesek és alkalmasak vagyunk! Megyünk tovább az utunkon. A győzelem útján!

Erre mondja a költő, hogy maci faszán vitézkötés.

Büszkék vagyunk, hogy női miniszterelnök-jelölt is akad a tarsolyban. Aki megy. Tovább. A győzelem útján. Mondjuk nekem ez a kijelentés egy kicsit extrém radikális a maga közegében. Speciel egy Kitörés-napi túrán több értelmét látnám. De azért így se rossz. Mert ők, a magyar nők mindenre képesek. Mintha csak egy hadianyag gyár motivációs plakátján szerepelne Szél Bernadett a világháborúk idejéből.

Azt nem tudom, hogy az amúgy valóban gyönyörű, okos és életrevaló magyar nők mit szólnak ehhez a kijelentéshez. Mármint, hogy a mindenre való képesség Berninél azt jelenti: a végtelenségig mantrázni ezt az esélytelen kormányfői aspirációt, amit sem ő, sem a hívei nem vesznek komolyan. Vagy legalábbis csak annyira, amennyiben feltételezzük annak a nőnek a létét, aki reggel, háttal állva az egész alakos tükörnek, a válla felett visszanézve ezt mondja: „Azta, de formás kis seggem van!”.

Azt is szeretjük az LMP-s országjárásban, hogy hatalmas távlatokban gondolkodnak. Sárospataktól egészen Kistokajig utaznak, hogy ott elmondhassák a következőket:

Ma este a Hejő patak partján, Kistokaj községben beszélgettünk arról, hogy a kormány- és korszakváltás után megállítjuk a jelenleg is zajló falurombolást, visszaadjuk az ügyeik intézését a helyi közösségeknek és a családok széles körét fogjuk támogatni.

Na, erre mondta Matula bácsi, hogy Hö? Mert ez a falurombolás az ellenzéki retorikában számunkra még új. Viszont Ceaușescu-i magaslatokban szárnyal, az szent igaz.

S ha az értelmezhetőséggel még akadnak is gondok, a jó szándék elvitathatatlan.

Egyet sajnálunk csak. Hogy lárvaállapotukban a cserebogarakat majmolják. Mert egyes tücskök és kabócák lárvái akár 17 évig is a földben nyugodhatnak.

Facebook hozzászólások

  Megalomán Mongúz

Megalomán Mongúz

15 hozzászólás

 1. Avatar

  A föld alatti lárvákkal az a baj,hogy nem nyugodnak. Pont,hogy kártékonykodnak. És ez igazán találó az szdsz utódpártjaira is.
  A károkozásuk abban rejlik,hogy láthatatlanul rágnak el fontos gyökereket, virághagymákat,…..És nehéz ellenük fellépni.

  • Avatar
   Gáspár Anett

   Gyurcsány főtanácsadója az ex-SZDSZ egyik kulcsembere volt: Bauer, a körmös Bauer fia. Bettike egyik ” kulcsembere” a sunyi, TASZ-os Schiffer.
   Ezek most nem a föld alatt, hanem a vizen ringatózva, egy hajón, az icaka leple alatt mozgolódnak.

 2. Avatar

  Én az LMP-re fogok szavazni.

 3. Avatar

  Köszönöm !Nagyon jót nevettem,de igazán akkor tudnék szívből nevetni,ha ez a bohóckodó ,lófejű nőimitátor eltűnne a Parlamentből és a közéletből.Inkább ne legyen miniszterelnöknőnk soha az életben.

 4. Avatar
  Xanax József

  “Mégis… ez a mindenhol ott levés minket kicsit a cserebogár pajorjára emlékeztet,…”

  Ehh ugyan mar. Szel Bernadett egy felisten. Mert ki az, aki mindenutt jelen van, vagyis omnipraesens? Naugye.

 5. Avatar

  Az, hogy Szélt már a magyar trollsajtó legalja, a tutiblog is ekézi számomra azt jelenti, hogy nincs nála menőbb politikus jelenleg az országban. És rá fogok szavazni a családommal együtt!

 6. Avatar
  Ez a Mi Hazánk

  Én csak azon gondlkodom, hogy melyik a nagyobb retardált: széll bernike, vagy a kunhalmi?

 7. Avatar

  ” A győzelem útján!” …honnan ismerős ez a rizsa? Mintha az öreg Kádárt idézné vissza …
  A falujárásra magával vihetné Fegyőr-Conchitát is, aki nagy helyismerettel rendelkezik ott, a problémákat is vágja

 8. Avatar

  Aligha fog ez a hisztis rozoga banya kormányt dönteni. Már mindent megpróbált az ellenzék: botka, vona-simicska-spinoza-liberális fáklyás menet, karigeri, hadházy-simicska kombó, álcivil ügynökszervezetek sivalkodása, a brüsszeli globalogazdi-bérencek uszítása stb…. de semmi sem jött be. Hiába: [email protected]ól nem lehet várat építeni.

 9. Avatar
  Rabló Idő

  Transzdzsenderista lettem:-)

  Bernike lelkesedésének hatása alatt “mindenre képes magyar nővé” változtam, és elképzeltem, hogyan fogom kikaparni a szemét.

  Ez a gondolat aztán megrémísztett, mert eszembe jutott, hogy minden nő irtózik az erőszaktól, ha azzal nem a családját kell védenie.

  A saját női gyávaságomtól így megrettenve, visszaváltoztam férfivá és lehülyep.csáztam Bernikét.

  Így lettem nemváltó cisztranszdzsender;-)

 10. Avatar
  Gáspár Anett

  Matula bácsi soha nem mondta azt, hogy “Hö”. Azt mondta: “Szögény”.

 11. Avatar

  Ha az lmp lárvapárt, akkor a kdnp egy baktériumpárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük