Lehetőségek

„Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is.”

Tudose úr akasztással fenyegető mondatai nem frissek, egészen pontosan 2018 január 10-én szaladtak ki abból a csodálatos szájából, de a mai napig nem jöttek létre vizsgálóbizottságok, nem születtek dörgedelmes elítélő nyilatkozatok. Sargentini asszony sem érezte szükségesnek, hogy utánaérdeklődjék, mi végre is ez a sok indulat, miért is folyik diskurzus arról, hogy a magyar zászlókat kitűzőket egyes esetekben indokolt lehet felakasztani. A román kormányfő az eset után ugyan pár nappal kénytelen volt lemondani (más miatt), de a fejlett nyugat természetesen nem azért kussol, mert kiesett a pixisből, már nem érdemes vele foglalkozni. Mert ha Tudose urat nem is, elképzeléseit a román politikai elit magánál tartja.

Romániával szemben mondjuk Magyarországot bármikor előveszik és rendkívüli ülésen ítélik el, akkor is, ha konkrétan indokot is nehezen találnak rá. Elég ok nekik az, hogy józan eszét a mai napig megőrző népünk számtalan alkalommal tett keresztbe a genderidiótáknak és a nemzetek eltüntetni szándékozó migráns-simogató lobbistáknak.

Ezt pedig nyugaton nem tűrhetik, szemben az akasztással.

Bizonyos népi megfigyelés szerint a magyarokra kiállítottak egy rövid, de tömör kilövési engedélyt, aminek egyenes következménye, hogy az erdélyi magyar kisebbséget – mindenféle uniós szankció nélkül – lehet kollektív akasztással fenyegetni.

És miért is borzolom olvasóim idegeit egy több, mint egy évvel ezelőtt megfogalmazott mondattal? Nos Tudose úr a napokban újfent utat mutatott az elfogadás és a tolerancia mozgalmárainak. Történt, hogy a román politika újfent nekirontott az erdélyi magyar kisebbségnek, és mindenféle nyakatekert logika mentén megpróbálja megakadályozni, hogy bárhol is kitűzzék a magyar zászlót. Tudose is beszállt a harcba, és megengedően kiírta a Facebook oldalára, hogy tőle aztán, otthon a négy fal között nyugodtan beszélhet, énekelhet, meg gondolkodhat magyarul, de közterületen eszébe ne jusson hasonló dolgokat csinálni, uram bocsá’ magyar zászlókat lobogtatni, mert lesz olyan hadd el hadd, hogy mindenki megemlegeti. Elsősorban az erdélyiek.

Mi viszont azt gondoljuk, hogy egy magyar ember bárhol, bárhol, bármikor kitűzheti a magyar zászlót. Nemcsak a csonka Magyarországon lévő épületekre, kabátgombokra, vagy éppen öltözők ajtajára, hanem Erdélyben is.

Ebben a jogában soha, senki sem korlátozhat semmilyen magyar embert. Se itthon, se az elszakított területeken.

Aki meg távol akarja tartani magát a magyar színektől, az költözzön (vissza) a Kárpátok túlsó oldalára!

Facebook hozzászólások

  Apáti Bence

Avatar

12 hozzászólás

 1. Avatar
  homoródkarácsonyfalváért

  Van-e mostan olyan legény, aki fél,
  Ha a mennykõ jár is ott a fejénél?
  Takarodjék el közülünk a gyáva,
  Bújjék bele a kemence lyukába!

  Testvéreim a szabadság nevében,
  Álljuk meg a helyet amúgy keményen,
  Mutassuk meg, hogy mik vagyunk? Olyanok,
  Akiken a veszedelem ki nem fog!

  A legelsõ jeladásra kiállunk,
  Ha elesünk, új sor áll föl utánunk;
  Ha két magyar marad is a világon:
  (Csak e kettõ szabad legyen) Nem bánom!

  Háromszinû magyar zászló, dicsõ jel!
  Védelmezünk megfeszített erõvel,
  Kiemeltük a porból szent szárnyadat,
  Röpûlj elõttünk a magas ég alatt!

  Háromszinû magyar zászló, vezérelj,
  Egyikünk sem fösvénykedik vérével!
  Ellenséged elõbb meg nem taposhat,
  Míg vérünkkel be nem festett pirosra!

 2. Avatar
  homoródkarácsonyfalváért

  Ha valaki szokott a csíksomlyói búcsúra menni, vagy nézi a szombati misét a TV-ben, ott lehet látni a világ legnagyobb magyar zászló erdejét. Több ezer, több tízezer magyar zászlót emelnek magasba a magyarok.

  A magyar föld tolvaj népe, Tudose persze, hogy fél.

  Kérdés, hogy a pápa látogatása alatt megpróbálják-e eltüntetni zászlóink erdejét, Erdélyét?

  • Avatar

   A vallásosság szimptómája a szolgalelkűségnek, az önállótlanságnak, a megvezethetőségnek. A vallásos ember alaptermészete olyan, hogy igényli az irányítást, és keresi a tekintélyt, hogy behódolhasson neki. Nem szívesen marad „egyedül”, vágyik a társai elismerésére és retteg attól, hogy kiközösítik. Tetteit valójában ez a sóvárgással vegyes félelem határozza meg. Nem az fontos számára, hogy jó irányba tartson, hanem hogy megmondják neki, merre menjen. Harang birkák gyülekező!

  • Avatar

   Palesztin kesergő

   Kinek a szülőföld idegen ország,
   Önérzetét naponta megtapossák
   Kinek a fajtája másfajta nemzet,
   Az lélegezni is másképp lélegezhet.

   Kinek a személye: „nem kívánt elem”
   A hétköznap is keserű történelem!
   Kinek a szava, másfajta beszéd,
   Elég ok arra, hogy ezért üldözzék!

   Kinek a léte állami letagadás
   Annak sorsa: üldözés, beolvadás
   Kinek a hazához szent a joga
   Idegen polgárság, megalázás sora!

 3. Avatar

  Kedves Apáti Bence!
  “Ebben a jogában soha, senki sem korlátozhat semmilyen magyar embert. Se itthon, se az elszakított területeken.”

  Nem k ell ERdélybe mennünk.
  Itt van nekünk is egy tudosent, az Ókovács, aki kiűzte az Operaházból
  a nemzeti színű zászlót, mondván, a művészet, a zene, a tánc nemzetközi.
  Ráadás ul minden jel szerint el akarja sorvasztani a Balett Intézetet.
  Önnek ehhez nincs szava?!

  • Avatar

   Magyarel

   Új, szép ország a Magyarel,
   Honnan minden magyar el
   Fejvesztve, és nélkül menekül!
   Oly jó az új, zsidó éden.
   Hol őslakosnak régen!
   Újra jobbágy sora van!
   Testi, lelki nyomorban!
   „Bújik az üldözött barlangjában!
   Nem lelé, sorsát a hazában!”
   Jobb sors, csak arra vár!
   Ki előtt a nyitott határ
   Menekülésre ösztönöz!
   Ő első lesz futók közt!

   2016-03-14

 4. Avatar

  Gondolkodj proli már! Internet szolgáltatás fejlesztés? Műhold vevő tányérjaid kivégzik! FIDESZ pórázra, madzagra kötnek! Olyan ez mint fahangú éneklése. Neked Rádióban kéne! Tényleg? Igen, AZT KI LEHET KAPCSOLNI! ÉRTESÜLÉS SZERZÉSE, KÜLDÉSE MEGSZÜNIK, SZÁDRA RÁÜLTEK! Mig “baráti tankok” megjönnek!
  Mire számíts?

  Az EU Csendőrség életre hívásának a kezdeményezője a korábbi francia védelmi-miniszter; Michelle Alliot-Marie volt. Azzal a már egyáltalán nem is titkolt céllal; hogy az egyes tagállamok, egyre jobban, elégedetlenkedő lakosságának a lázadásai, – ezen, csendőri erő bevetésével, könnyebben leverhetők legyenek. Első példa erre, az évek óta nyugtalankodó franciaországi külvárosok bevándorolt lakossága lázadásainak a leverése volt.
  EuroGendFor a jövőben az EU-tagállamokban kiiktatja, – teljességgel hatályon kívül helyezi a nemzeti jogot és nemzeti szuverinitást! A különböző EU-tagállamokban történő bevetéséről egy EU-Haditanács dönt, amely az EuroGendForban résztvevő, – valamint az érintett (fellázadt – a szerk.) államvédelmi- és biztonsági, belügyi, (Magyarországon a rendészeti) minisztereiből áll.
  Így fektették ezt le, az új EU-Rendőrségi Alapító-Okmányban, – melyet a Velseni(NL) szerződés, az uniós jogban jártak számára tisztán és egyértelműen szabályoz.
  Lényegében tehát ez a szerződés; Uniós törvényi felhatalmazást ad az EU Csendőrségnek arra, hogy bármely tagállamot erőszakosan megszállja, – akár annak a felkelő népe ellenében is!

  • Avatar

   ” külvárosok bevándorolt lakossága lázadásainak a leverése volt.”

   Volt!
   Ma meg a francia, német, svéd rendőrök lefekszenek előttük, hogy esőben-sárban ne kelljen
   a méltóságos betolakodó barbárnak összepiszkítania az talpát.

 5. Avatar

  Ránézésre is életfogytiglan!

 6. Avatar

  Kicsit off leszek: Dániában a mai napig engedélyt kell kérni, ha idegen zászlót ki akarsz tenni a saját házadra. Engedély nélkül bizony komoly bírságot kapsz. Persze ennek semmi köze az erdélyi helyzethez, csak érdekességként írtam le

 7. Avatar

  Szőröstalpú alkesz, cujkareklám!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük