Liberálisok életvezetési praktikái

A liberálisok közismerten nagymesterei a nyilvánvaló dolgok relativizálásának. Ennél jobban már talán csak a felelősséghárításhoz értenek. Sőt, jobban belegondolva, gyakorlatilag semmi máshoz nem értenek, mint ehhez a kettőhöz és az ennek a kettőnek elegyéből képzett hazudozáshoz.

Nem meglepő hát, ha beteg tanaik segítségével igazi kis szörnyetegek generációt növesztik, újra és újra szörnyebbre. Az ő beteg liberális világukban az inkompetencia erény, a lustaság szorgalom, a perverzió szépség és a harácsolás jogos igény. Sőt, vágy. 

Káros tevékenységük rögtön a gyereknevelés legelső fázisában megnyilvánul.

Mivel ők maguk szerencsére ritkán szaporodnak, ezért formabontóan polgárpukkasztó gondolataik révén igyekeznek mások gyermekeiben kárt tenni. Ki nem mondott ideális világképükben bizonyára minden gyerek művészeti pályára igyekezne, de persze a szobrászat helyett inkább a nehezen tetten érhető színházi kurátorkodást preferálnák. Szar szobrot tapasztani nyilván nehezebb, mint reggeltől estig drogokkal terhelve szar darabokat a színpadra vinni, amelyekre eleve azért jön be az ezeket igénylő közönség, mert direkt szarnak is készülnek. 

Lényeg az, hogy az ilyen művészembereket csakis megfelelő gyerekneveléssel tudnak előállítani.

 • Nagyon fontos, hogy a gyerek soha semmit ne sportoljon!
 • Ne vegyüljön a többi, normális gyerekkel, főleg ne mondjuk dühöngős foci közben.
 • Ha az életben bármi csalódás éri, nehézség, probléma, gond jön szembe, akkor soha semmiért ne ő legyen a felelős!
 • Ha szemtelen a felnőttekkel, akkor az bizonyára a felnőttek hibája, hiszen nem tisztelik eléggé.
 • Ha bukdácsol az iskolában, akkor túlságosan zseniális a tananyaghoz, esetleg olyan dolgokra fogékony, amelyeket nem díjaz a túlságosan merev és poroszos magyar oktatási rendszer, hiszen a szorzótáblát felesleges már fejből tudni az okostelefonok világában, de hogy nem színeznek a kisdiákok 18 éves korukig kifestőket, az bizonyára derékba töri művészi álmaikat.

Természetesen azért ne legyünk igazságtalanok, mert ez a fajta oktató-nevelő munka ilyen életkor táján már remek eredményeket tud felmutatni. Mindent nekem ide azonnal! Ha nem kapok meg hisztizek és csapkodok!

Az egész világ elárult engemet, mert ez nekem JÁR! ÉN, ÉN, és ÉN!!! Ez számít csak!

A liberális életfelfogás szerint ez a csodálatos kis Bolygó azért állt össze a kozmikus porból, hogy évmilliárdokkal később létrejöjjön rajta az az egyedülálló sejthalmaz, amit Szerénységem képez! Bárki, aki ezt meg meri kérdőjelezni, az tulajdonképpen a létemben támad engemet, ezért joggal tiprom el, vagy kerül facebookfeljelentésem révén a virtuális tömlöcbe.

Senki ne merje ezentúl azt mondani, hogy nem ÉN a legmagasabb rendű szerveződés ebben a szerencsétlen univerzumban!

Ha esetleg mégsem így van, és negyvenes éveimben is kénytelen vagyok a macskám társaságában vegetálni a szabadbölcsészkedésért kapott szerény jövedelemből, akkor se ÉN vagy a tehetségtelenségemből következő pályaválasztásom, esetleg a lustaságom volt a hibás, hanem a minden más!

 • A patriarchátus hamis nőideálja felel azért, hogy sosem kellettem a férfiaknak. A fasiszta szépségkép azért, hogy harangalakú testem nem számít szépnek.
 • És a kapitalizmus igazságtalansága, hogy a kamu szociológiai tanulmányaimért nem jár olyan jövedelem, mint amit a nálam reáltudományokban sokkal jártasabb hajtóműszerelő-szakmunkás férfiak keresnek. Munkával.

Ezek mind a valódi okai annak, hogy egy olyan csodálatos kis létforma, mint amilyen ÉN is vagyok, kénytelen 100 fős tüntetéseken kiharcolni mindazt, amit választásokon sose sikerülne.

Ja, de a tüntetéseken se sikerül. 🙁 Biztos 0rbán miatt!

Na, és ezek után mit gondoltok? Melyik az a pillanat, amikor ezek a mindig mindenben másokat hibáztató, soha semmilyen saját felelősségüket fel nem vállaló mocsok kis kútmérgezők nagyhirtelen 180 fokot fordulnak, és tömegével kezdik el gágogni, hogy csakis magunkba nézhetünk, meg ne hibáztassunk senkit és semmilyen más külső körülményt?
Úgy van! Amikor egy szar latin kommunista ország bírója megad egy szar lesgólt egy szar kisantant köcsögnek ellenünk. Érdekes, ugye?

Menjenek ezek is nyugodtan a Népszabadság után. Nem történne tragédia…

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

29 hozzászólás

 1. Avatar

  Az “ÖNZŐ ÉN” oltárra emelése először a közönyt teremti meg, majd a perverziót. A (közvetett) közönyös viselkedésen rég túl vagyunk, a (közvetlen) perverz viselkedés kopogtat, dörömböl, feszeget most. Az egyikben azért pusztul minden mert magára hagyják, a másikban pedig azért mert széles spektrumú direkt módokon rombolják.

 2. Avatar
  Molnár József

  Lehet, hogy azért szálka a stadionépítés is mert közösséget teremt. A csapat meg a szurkolói.
  Ez pedig nem fér össze az én én elvekkel ahol arról szól minden, hogy nem számít senki csak ÉN.

  • Avatar

   S a stadion építés biztosan még azon okból is zavarja ezeket a gyíklelkű és gyíkvállú TBC reklámokat, kedves Molnár József, mert arra emlékezteti őket, hogy esetleg sportolni lehet benne. Pfúj! Sportolni? Ki látott ilyet?

  • Avatar

   A stadionépítés lehetőséget teremt EB,VB rendezésére, Ausztria nélkül.
   Még a végén az idegenforgalom, szállodaipar, vendéglátás hálás lesz a rekord bevételért, még ha adózni is kell utána.

  • Avatar
   kara kozgun

   A sportnak minden időkben és főleg minden kormány részéről jó okból mindig a legnagyobb jelentőséget tulajdonították, szórakoztatja és kábítja és butítja a tömegeket, és főleg a diktatúrák tudják, miért támogatják mindig és minden esetben a sportot. Aki a sportot támogatja, az a maga oldalára állítja a tömegeket, aki a kultúrát támogatja, az maga ellen fordítja őket, mondta nagyapám, ezért áll ki mindig minden kormány a sport érdekében és a kultúra ellen. Tudás nélkül mért akarsz okos lenni?

   • Avatar

    Hát te aztán egy nagyon diktatórikus kormány működésének a végterméke vagy, mert még egy ilyen idegesítő, bekábult, buta kommentelőt nehéz itt találni. Esetleg Sebestyén Istvánka mérhető még hozzád.

 3. Avatar

  Az US-ban már 20-30 éve elidult a jelszó: JOLO.

  Rengeteg is a csalódott, képesség és képzés hiányos liberális “demokratájuk”, jönnek is ide, évtizedek óta szerencsét próbálni a gépszerelőtől a szélhámos “speaker and mover”- ekig.

  “speaker and mover”= hangoskodó és indítványozó (mindenbe belebeszélő, magát előtérbe helyező, nagyhangú, értékelőállításra képtelen személy

  • Avatar

   JOLO=YOLO = You only Live Once = Csak egyszer élsz.= Tégy meg mindent saját magadért, az életed élvezetéért.

   • Avatar

    El vagyok hízva, mihez kezdjek?
    Konzervatív válasz: Fogyjál le, bazzeg!
    Liberális válasz: Fogadd el magad!
    By KL lovasíjász

    • Avatar
     kara kozgun

     Genetika! Ahogy van, “nagy kan cigány, ugyanúgy mint kan zsidó! Lásd FIDESZ alelnök, A segg pártkatona
     Tipikus példája Tállai András. Kilóg a kapa a szájából, de államtitkárnak megteszi. Értelmes mondat évek óta nem hagyta el fogai ketrecét, de néhány óra magolás után szóról szóra és vigyorogva löki a kiadott pártdumát. Önálló gondolatainak éves szummája a nullához konvergál,

     • Avatar

      A Jolo liberális társadalom filozófiai hívószó.

      Célja, hogy a polgár ne foglalkozzon társadalmi és gazdasági dolgokkal, azok stratégiájával, fogyasszon, költsön, ehhez vegyen fel hitelt, használja a hitelkártyáját.

      Az “Élj magadnak, Élj a mában”, ez a Coca Cola stb érzés terjedéséhez, terjesztéséhez, hogy jön a genetika?

      Továbbá hogy jön a cigányság és zsidóság?

      Valszeg tényleg ostoba vagyok, de nem érem fel gondolatai logikai vezérfonalát.

      Vagy Ön, tanult kommenttárs, nem csak az ismeretek tárháza, számomra túl okos?
      Van olyan észkereke amire nekem nem futja?

 4. Avatar
  liberálbolsisorosista

  Ez oszt igen. Véresszájú liberálisként jókat röhögtem, mert egyáltalán nem ismertem magamra, sem akármelyik libsi társamra. De jól van, ha ti így láttok. Mi is látunk ám titeket 🙂

 5. Avatar

  Tetszik a cikk, mert tényleg érdemes foglalkozni ezzel a jelenséggel, hogy kiből lesz az álliberális?
  Egyértelműen abból, akinek életében nem kellett megküzdenie semmiért. Már a dackorszaka első földre vetődése is bejött, anyuka mindjárt megadta neki, amiért hisztizett, mert nem ért rá kivárni a makacskodását ezeknek a kis potenciális szociopatáknak.
  Régóta figyelem, hogy a jólét elkényelmesíti a szülőt, mert megteheti, hogy azonnal teljesíti a csemete követelését, és ha az iskolában folytatódik azzal, ha a már maga is elkényeztett kihaőnem szülő nem a tanár partnere, hanem azt vonja le, hogy őt sértették meg, ha rászóltak a gyerekére.
  Aztán folytatódik azzal, ha mindenféle fölösleges “egyetemi” karok alakulnak, ahova elég csak be-be nézegetni, s máris megvan a diploma. Na, max a szülő fizet érte tandíjat, oszt diplomás lesz 10 év alatt a gyereke, amivel persze kitörölheti a fenekét, miután az iparban harsány kacajjal fogadják a munkajelentkezésnél.
  Sztem nagyon sok haszontalan képzés van nálunk is, ahol bizony elég ha van aki kitejel a tandíjat, és ott máris kinevelik a nebáncsvirág libsiket. Akik azután egész életükben meg lesznek sértve, hogy nem kellenek, és csak a társadalom lerombolásában élik ki frusztrációjukat, közben nem értik miért nem szeretik őket? S végül egy érdekből széptevő muszlim “meleg barna szempártól” vagy egymástól várják a simogatást, s így válnak világgyűlölő, álklímaharcos amazonként Európát elpusztítani akaró megkeseredett batikbanyává.

  • Avatar

   Való igaz, az elkényeztetett önző, alkalmatlan, haszontalan izék, a bennük kialakuló sértettség az elutasító társadalom elleni szociópatikus gyűlöletté alakul, a gyűlölködök csoportba verődése után, föként ha kapnak egy pszihopata vezetőt romboló erővé válnak.

   Mit gondol Naprózsa, karigeri lehetséges nárcisztikus szociopata?

   • Avatar

    Persze, kedves Namond. A politikusok többsége a mai világban mind szociopata vagy pszichopata. A kettő azonos tüneteket mutat, de míg a szociopata köznapian kifejezve egy gátlástalan önző ember, de azért képes emberi érzésekre, még van lelkiismerete is, ha bűnözik, akkor nem a másoknak való károkozás csak a maga haszna érdekében teszi.

    A pszichopata dettó, nárcisztikus, végtelenül önző, de ennek viszont nincs emberi értelemben vett lelkiismerete, együttérző képessége.
    A pszichopata szó szerint élvezi a másoknak okozott szenvedést, félelmet, s öncélúan csak a pusztítás érdekében is képes másoknak ártani. Ilyen a Gyurcsány páros, Soros, Timmermans, Junckers, Sargentini, sztem a momentumosok közül is sokan, meg persze az egész NGO-s bagázs, meg a kannibalizmust, pedofíliát javasolgatók is mind.
    Az a veszélyes, hogy a pszichopata akár egy életen át el tudja játszani a nagyközönségnek, hogy jó ember, s csak a közeli hozzátartozók meg alkalmazottak ismerik valójában, aztán sokan rácsodálkoznak a szadista sorozatgyilkos szomszédra, hogy “dehát milyen kedves, derék, segítőkész ember volt, nem is gondoltuk volna!”

    • Avatar
     kara kozgun

     “A zsidó vagy nagyon okos, vagy nagyon buta, náluk ritkább a középút.”
     Másrészről a GENETIKAI mentális retardáció nagyon magas a zsidó fajnál. A zsidóknak rengeteg génhibája van. Meg lehet különböztetni egy öröklött retardációt, illetve a születéskor szerzett hibákat, mivel az öröklött retardációnak nyilvánvaló fizikai jelei vannak,
     , maguk a zsidók szorgosan tanulnak. A Yeshiva, iskolákban azt tanítják nekik, hogyan érveljenek. Az érvelés és a tények elferdítése, megváltoztatása egy nagyon erős zsidó jellegzetesség, csak úgy, mint a hazugság. A zsidó a hazugságok mestere. Egy zsidó egyenesen a szemedbe hazudik, akkor is, ha írásos bizonyítékod van, és azt fogja mondani, hogy amit a papíron látsz, az téves
     Ők az örök hazudozók és szélhámosok. A zsidó kivételesen intelligens, és nagyon meg tévesztő.

     A kutatócsoport vérrokonok házasságaiból született, autizmussal diagnosztizált pácienseknél azonosította a SLC7A5 jelű gén mutációit. Régen mondom, ez az ok!
     Az autista, figyelemhiányos, hiperaktív gyerekek száma M. O.-GON 60-70 ezerre tehető! Rádióműsor Hajdú Anna fejlesztő óvónő, portré műsorban.

     • Avatar

      A lelki defektekről kommenteltünk, egy bizonyos “politikus” kapcsán Naprózsával. Kérdésemre adott egy kifejtős választ.

      Az Ön kommentjében, hogy hogy jön ide a zsidóság, ?zsidófaj?.

      Kérem, adjon valami logikai kiindulást számomra, mert nem érem fel gondolatai logikai vezérfonalát, célját és indulatát.

      Az Izraelt elfoglaló törzseknek közös ősei voltak a mai arabokkal, de keveredtek a kemitákkal, moabítákkal, filiszteusokkal, galileaiakkal, babilomi arámiakkal, kun mamelukokkal, az együttélés, alá és fölé vetettség révén, hittérítés folytán a Kazária népeivel, például a krími gótokkal és másokkal.

      Tehát, megjegyzem; olyan, mint az Ön által nevezett ?zsidófaj? NINCS.

      Kulturális azonosság a mohamedánokkal van, vallási-társadalmi tekintetben, de az főleg strukturális, nem részletekbe menő (szent könyv Korán-Tóra, a hagyományok kommentárok-kabbala, az előírások szutrák-micvák, hatóságok kádik-rabbik stb).

     • Avatar

      Ó, hát kedves Namond, itt is van mindjárt egy pszichopata mintapéldány, aki csak azért kommentel ide, hogy bennünket bosszantson. Ez ad neki élvezetet.
      A zsidózása meg nem új, ezt a szöveget vagy szó szerint, avagy néha módosítva már elsütötte vagy egy tucatszor. Párunkat gyakrabban “tisztel” meg épp a “…a zsidó vagy nagyon buta” szlogennel, arra gondolva, hogy a “nagyon buta” jelző majdcsak ránk ragad, ha olyan sokszor mondják.
      Én már dicséretnek fogom fel, mert ugyan nem vagyok zsidó, viszont, hogy idézzem Kara Akármi váteszünket, meggyőztem magam hogy csak hízelegni akar a “zsidó nagyon vagy okos…” mondatrésszel, elvégre legalább meghagyta a “vagy” szót a döntési lehetőséggel…én meg akkor inkább ezt választottam magamra nézve 🙂 🙂

     • Avatar

      Naprózsa

      Látom én. Döbbenten olvasgattam, az illető kommentjeit.

      Figyelmen kívül is hagytam, míg meg nem szólított és közvetett módon le nem ostobázott.

      Így, bár kevéssé vagyok agresszív – értse úgy, lehetnék agresszívabb – különös intellektuális élvezetet lelek az erőszakosan rámenős fanatikusok orrának saját hányadékukba verésében, kijelentéseiket, érveiket ellenük fordítva.

   • Avatar
    kara kozgun

    Polgári hagyomány:

    A magyar urak ezer éven keresztül mindig szem előtt tartották, hogy hatalmuk csak addig biztos, amíg nincs magyar etnikumú polgárság. Nem szabad követniük a nyugati népek példáját, ahol minden társadalomban volt viszonylag erős, saját etnikumú polgársága. Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének. uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.

    Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamenumtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.
    A magyar polgárság csinált talpnyalást, üzletet, kalábriászt, (=hazárdjáték), de forradalmat soha, s ezért nincs! Ady Endre
    A középosztály felfelé bukott magyar elemeinek, minden lépésüket előre, minden deka több kenyerüket az¬zal kellett és kell megfizetniük: hogy buzgón megmutassák az uralkodó érdekszövetségnek, mindenképpen al¬kalmasak az álláshoz jutásra, az előléptetésre… A fentebbi lelki sajátosságból szükségszerűen következik a ma¬gyar középosztály egy másik általános vonása: antidemokratikus, demokráciaellenes… egyszerűen a jól nevelt házi kutya úrkutyasága, mely fogat vicsorít a kevésbé pártfogolt és „be nem érkezett vértestvérei ellen!… a folyto¬nos szolgaságban Annyira úri emberré csonkult, hogy képtelen emberré egészségesedni.
    (És ez az a „polgári középosztály” amelyet az új politikai kurzus szerint újjá kell teremteni?)

    Elgondolkodtató kérdés az, hogy vajon Magyarországon azért nem kerülhetett sor az arisztokrata és polgári elit kifinomult viszonyainak átadására, mert elsöpörte őket a kommunista hatalomátvétel, vagy nyugati társaikhoz képest azért kerültek brutális kegyetlenséggel elsöprésre, mert jelét sem mutatták annak, hogy hajlandóak lennének bármilyen privilégiumukról lemondani és úgy maradni pozícióban, úgy átörökíteni civilizált, művelt világukat, hogy egyúttal közelebb emelik magukhoz a korábban semmibe vett tömegeket?

    • Avatar

     kara kozgun
     Ön egy igen sötét világban él, sehol semmi fény, még ha van is benne szürke, annak sincs ha nem is ötven, legalább néhány árnyalata.

     Nem bíbelődik az öngyilkosság gondolatával?

 6. Avatar

  Azért, nem is annyira a periférián, de ez is idekívánkozik. A Molnár-unokák nem a jobboldaliságukról híresek, de némi konzervativizmus csak beléjük szorult. Lehet, hogy van némi remény?
  Nem hagyják, hogy öntörvényű kretének összevissza gányolják a nagypapa művét.
  Megjegyzem, sajnos a Bartók hagyaték már szabad préda, lejárt a halála utáni 70 év. Elég baj az nekünk,
  mert a liberálisok már évtizedek óta életművet és életrajzot hamisítanak. Ugyanis Bartók nem volt “világpolgár”. Magyarnak, kereszténynek, hazafinak vallotta magát, és haza készült. Ideje lenne már ezeket a tényeket a helyükre tenni.
  “Az örökösök ellenkezése miatt az utolsó pillanatban mondták le a rendező által színpadra állított Molnár Ferenc-darabot Nyíregyházán. Mohácsi azt mondja, ilyen még sosem fordult elő vele.

  Néhány órával a bemutató előtt mondta le a Delila című Molnár Ferenc-darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, miután a szerző örökösei a rendezés formabontó, az eredeti anyagot szabadon értelmező megközelítése miatt letiltották azt.

  • Avatar
   kara kozgun

   Alföldi dísz barom rendezte? Annak, hogy a sok szellemi erővel rendelkező zsidóság az irodalom terén csak reklám-silányságokat tudott termelni: nem csak racionalizmusa az oka. Racionális volt a római is, irodalma mégis világképletté lett. Legfőbb oka éppen az, hogy a zsidó írók mindenütt hazug alapra: más faj pszichéjébe, vagy egy gyökértelen „nemzetközi” ideológiába, hamis elvonásokra helyezkednek.
   Minden egészséges faj magának épít jövőt, és amelyik faj hagyja, hogy egy másik faj életépítésének eszközéül használja fel, megérdemli az elpusztulást. De milyen propagandamunkát végez ezen a téren a magyar intelligencia: a magyar arisztokrácia és a magyar középosztály? Szabó Dezső

   Az európai rabszolga-kereskedelem irányítói általában zsidó származású kereskedők voltak, mert „tradicionálisan már a középkortól kezdve ők közvetítettek kapcsolataikkal a különböző országok, és kontinensek között”.

  • Avatar
   kara kozgun

   Ne világosítsd

   Ne világosítsd fel az ostobát!
   Csak megharagszik érte terád!
   Hagyd meg, hamis hitében!
   Néki több észt osztott Isten!
   Nála okosabb bunkó nincsen!
   E lapos földkerekségen!

   Ne világíts

   Ne világíts szemébe, a sötétnek,
   Ki híjával van ő az észnek!
   Mert ő attól úgy elvakul!
   Gyűlölni fog, bitangul!
   Hitéből, ha kibillented
   Ellenséged lesz neked!
   Butaságáért belülről,
   Mélyen meggyűlöl!
   Ha azt hozod tudtára,
   Mekkora nagy marhája!
   Ő és a véleménye!
   Világ szégyenére!

 7. Avatar

  A régi komcsi alaptétel szerint “nem a zsemle kicsi, hanem a pofátok nagy”. Van benne némi igazság, mert a “ki a hibás” kérdésre két választ lehet adni: 1. Én. (belső ok) 2. A külvilág. (külső ok)
  A fene nagy liberalizmusban csak a kettes lehetőség lehetséges. Ma ott tartunk, hogy arról beszélgetnek az emberek miért van reggel hideg és délelőtt meleg. Nem bennük van a hiba, hogy nem tudnak alkalmazkodni, hanem az időjárásban.

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Marosán “buci gyuri” mondta Neve marosi románul” Péksége most szart be! 90 éves berendezéssel, az volt a “Tanoda pékség!!”

 8. Avatar

  Mit mond nektek a “hülye”? Önismeret nélkül
  Kapu Folyóirat 2009 Saját össze állitás!
  „A magyarság politikai élete mindig is öntudatlan volt, mint egy félholté”
  Erdélyi János 1845. — Miután Szent István kiverte a törzsi arisztokráciát a hatalomból!
  A másik lelki- szellemi fogyatékosság, a tapasztalatok szerzésére való képtelenség, melyről Németh László ír, és amit regényhőséről Csibráky-zmusnak nevez.
  „A magyarság öntudata egy nagy forgalmú átjáróház, jönnek, mennek benne az ismeretek, de nem maradnak meg”
  „Természetes belső fejlődést nem ismerünk, az új gondolatok nálunk kiszorítják a régieket, mert nem belőlünk erednek, hanem mindig valahonnét készen hullanak az ölünkbe. S mivel mindig csupán átveszünk valamilyen gondolatkincset, intelligenciánkba nem szántottak barázdákat, nem a gondolkozás folyamatos haladásának eredményei…Olyan gyermekek vagyunk, akiket nem neveltek önálló gondolkodásra, s ha felnőttek semmit se mondhatnak magukénak, tudásuk felületes, lelkünk kívül van önmagukon.” P.J. Csadajev az oroszokról 1828.-ban, (bizony mi is hasonló színvonalon állunk társadalmi fejlődés szintjén!)
  „Az ember természetéből következik, hogy elveszíti önmagát, ha nem sikerül elhelyezkednie a múlt és jövő folyamatosságában:, a folytonosság érzete nélkül tévútra sikerült. Ilyen gyökértelen emberek minden országban akadnak, nálunk azonban mindennapos jelenségek…(Nálunk először a szentté avatott István király vette el a „pogány” múltat, és jutalmazott „nemzetpusztító keresztény” lovagokat!) Gondolkodásunkban nincs semmi általános érvényű, minden egyéni, ingatag, és tökéletlen… Történelmi tapasztalatot nem ismerünk, korszakok és nemzedékek számunkra eredménytelenül peregtek le. (Jóakarónk a német, meg a Trianonnal „jutalmazó” Európa!)
  „…tudományunk nem foglalkozik a magyar társdalom lelkiállapotával, nem vesz tudomást a nemzeti amentiáról (=az ész öregkori elgyengülése), erről a fundamentális szellemi csonkaságról.”
  „…ha lenne a magyarságnak ép közösségi tudata, akkor a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy a magyar szaktudósok mindenek előtt és mindenek fölött saját társadalmuk belső ügyeit tisztázzák. S ha ennek az ország határain belül politikai akadályai vannak, akkor a határon kívül élő tudósoknak lenne a dolga. A jelek szerint nekik se jut eszükbe!” 1987! (Ez ütött vissza a népszavazáson! 2005.-ben)
  „Magyarország történelmében nemcsak az idegen hatalmi befolyások játszottak végzetes szerepet, hanem a vezető társadalmi rétegek nagy hányadának idegen (eredete) szellemi orientációja, gyökértelensége.”
  „Egyszerűen vakok vagyunk mindenféle összefüggéssel szemben, mindig csak azt látjuk, ami épp az orrunk előtt van, elfeledve mindent, ami tegnap, vagy tegnapelőtt történt.”
  „Mert stabil értékrend nélkül, —kontinuitás— nélkül nincs gondolkodás, sem köznapi, sem tudományos, s egy logikus értékrendet másra mint önmegismerésre alapozni nem lehet. Nincs gondolkodás légüres térben, nincs egyetemes agyvelő, csak valamilyen konkrét környezetben sarjad.
  „A társadalom tonnás kérdéseiről papagájok beszélnek” — Csoóri Sándor — (pártpapagájok, zsebükre és karrierjükre kacsingatva, mondom én!)
  „Legújabb kori kultúránk megalapításakor Kazinczyék helytelenül állították át a váltót, elhanyagolták a gondolati alapvetést… ehelyett hazafias felbuzdulásból, látványos költészeti sikerekre törekedtek. Csináltak irodalmat, hogy legyen. Ezért ürül ki ennek az értelmiségnek az agyából emésztetlenül minden szellemi táplálék” — ezért a permanens agymosás.

  Forrás: Hellenbart Gyula: Hamburgból nézve – Esszék az Új Látóhatárból, lényeges részek kigyűjtve!

  • Avatar

   A liberál-anarchista “Kapu Folyóirat 2009”?

   Amikor a szadesz elmenekült a hatalomból, az általa összerondított társadalom és gazdaság kárvallottjai, a következő választás biztos veresége elöl? Éppen csak sikerült az MSZP-t, saját hibáik és vétkeik bünbakjának megtenni, így elkerülni a társadalmi közellenség státuszát és felelősségre vonásuk.

   Nem is csodálkozom az általuk összehordott pesszimista idézeteken, az őket sújtó világvége hangulaton, hisz a propagandista janicsároknak nem jutott az utolsó nagy dobás hasznából, a vissza nem fizetett hitelek összegeiből, vélhetőleg az kellett a belsőkörnek és az egzisztenciális túlélésüket biztosító Republikon Alapítványnak és Republikon Intézetnek.

   Tehát a hivatkozás, a társadalmi fellazítás-érzékenyítés liberális frontvonala entelektüeleinek kétségbe esett kiáltása;
   Mi vár itt ránk?
   Bele sem kellett volna kezdenünk!
   Ezek a magyarok alkalmatlanok gondolat kincseink átvételére, egyszerűen vakok rá!
   A magyarság öntudatlan éntudatáról leperegnek újító gondolataink, a magyarnak mondott belföldi és külföldi szaktudósaink eredményei leperegnek róluk!
   Nem merünk alámerülni a magyarság öntudatlanságában, hogy intelligenciájába barázdát szántsunk! Mert félünk, elveszítjük gyökértelen kívülállásunkat, individuumunk képtelen elhelyezkedni a magyar múlt és jövő folyamatosságában feloldódunk szellemi orientációjukban.
   Ezekre még az idegenhatalmak befolyása sem gyakorolt végleges hatást, a magyar éntudatot csak felszínesen karcolták meg.
   Ezek a genetikailag alávaló magyarok elutasítják egyetemes igazságaink gyémántjait, üveggyöngynek látják azokat.

   És bizony ők nem a teljes népességet képviselik, legfeljebb 1-3%-ot.

   Galambom fekete, fordítsam tovább a libsi-anarchisták siralmának kiáltványát?

   • Avatar

    Pontosítás végett:

    És bizony ők nem a teljes népességet képviselik, legfeljebb 1-3%-ot.

    Helyett

    És bizony a szadesz és utódai nem a teljes népességet képviselik, legfeljebb 1-3%-ot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük