Ma megint bukott az Orbán – avagy április 9-e május 27-én

Rövid helyzetelemzés az Orbán sokadik bukása után átrendeződő, valódi civil ellenzék állapotáról és várható közeljövőjéről.

Fidesz

Nyilvánvaló bukás-bukta már megint! Az alig 52%-os eredmény ismét bizonyítja, hogy a magyar nép többsége igenis mást akar, mint amit a fideSS kínálni tud számára! Természetesen azt se felejtsük el, hogy ez egyszerre igaz azzal az ellenzéki tézissel, miszerint a magyar nép többsége köcsög fasiszta idegengyűlölő, illetve még nagyobb többsége egyszerűen meg van vezetve az óriásplakátok által. Mindenesetre az ellenzék vezetői nem lennének most Orbán helyében egy kicsit se, aki a 98,7%-os, egyébként érvénytelen eredménye óta csak folyamatosan csúszik lefelé a lejtőn. Talán kéne végre egy tisztán listás alapú, európai szabályok szerinti választás, amin nem lehetne trükközni a fideszes gerrymanderinggel meg saját maguk felé döntött pályával!

DK

Az ellenzék vezető erejévé vált, az egykori szocialista-szabaddemokrata koalíció két legrosszabb végét vegyítő párt az elmúlt 9 év legnagyobb sikerét érte el, amikor nagy országos választáson végre sikerült rommá vernie az MSZP-t. Gratulálunk hozzá! Ez biztosan óriási lépés az ellenzék számára. Most valami tényleg meg fog változni a lelkeben, és egy ország akarja majd végre, hogy Gyurcsány Ferenc megkapja azt az esélyt, amit eddig a világtörténelem folyamán sohase: Kormányfőként bizonyítani!

Momentum

Személy szerint nagyon drukkoltam, hogy bent legyenek, mert talán csakis a DK-hoz mérhetőek a Fidesz számára hasznosság terén. A vezető arcaik eleve úgy néznek ki, hogy a szavazók 90%-a vasvillát ragadna a kezébe, ha netán a településére tévednének, de szerencsére ennek rendkívül csekély a valószínűsége. Eleve az egész párt olyasmi, mintha egy dr Genya-szerű főgonosz castingolta volna őket valami tinivígjátékból, hogy velük biztosítsa majd be bűnös világuralmát. Kb. ennyire kell félni tőlük, meg komolyan venni bármelyiket is. Külön mókás, amikor ez a sok, nem túl okos, de annál hiúbb kis csillogószemű fiatal külföldre kényszerül az időközönkénti titkosszolgálati egofröccseiért. Ilyenkor elképesztő önbizalomra tesznek szert, amit a rövidke hazaút után egyből a magyarokon vezetnek le. Tuti siker lesz ez, Orbán helyében én már számolnám a hátralevő napokat, mert a választók többsége egész biztosan nagyon szeretné a feje fölé ezt a 125. újszdsz-t majd.

MSZP

Hahahahaha. A helyetekben gyanakodnék, hogy Bangóné meg Ujhelyi nem dékás-e esetleg. Hát, most MÉG lehet, hogy nem azok. 😉

Jobbik

Itt is az egész pártot meg lehetne vádolni hasonlóval, ha lenne még párt. Ezen a héten biztos csomó új dolgot meg fogunk tudni majd a még mindig Jobbikban maradók szexuális és fajüldözési szokásairól, illetve esküvői szertartásairól, néhány új Mi hazánk-frakciótag jóvoltából.

Kétfarkú mihazánk

Az igazi viccpárt! Ja, nem. Az megint csak ezután jön majd, bocs.

LMP

Az a néhány tucat pinceértelmiségi, aki valamilyen rosszul értelmezett hagyománytiszteletből a mai napig is kitart emellett az épphogy létező, politikára teljesen alkalmatlan társaság mellett, most bizonyára hetekig fog nyavalyogni meg különféle világvége-víziókat posztolgatni és feltölteni a youtubecsatornájára. Pedig az a helyzet, hogy nem a világ, hanem sokkal inkább az LMP vége jött el, amit igazán emelkedett lenne a részetekről nem hisztizve tudomásul venni. Nem tudtok ti nemhogy politikát máshogy, de lényegében semmit se csinálni az üres filozofáláson kívül. Szerencsére a magyar nép megintcsak nem kért a jegesmedvevédő szélerőműves hülyeségetekből, amelyekkel innen nyugatra lehet választásokat nyerni. A kicsit is értelmes politikusokból álló pártban ilyenkor önvizsgálatot tartanak, mit hibázhattak el, de kedvenc értelmiségi köldöknézőink utolsó pár hónapjait biztosan nem ezzel fogják eltölteni. Először az etikai bizottság kizár mindenkit, aki nem akarja megszüntetni Európában az atomokat. Utána bizonyára castingolnak valami MSZP-s társelnököt a saját tökismeretlen pártelnökük mellé, hogy októberben ők is lemondhassanak majd Tarlós újabb bolygóforraló 5 éve láttán.

Puzsér Róbert

Személyes kedvencem a csávó. Elvileg tökéletesen beleillik az előző pontban tárgyalt elempés értelmiségi kategóriájába, amikor az elempés világvége-víziók tálalása közben a másodpercenkénti egy tonna kerozint elégető új airbus-hajtóművekről értekezik (ez csak úgy 997 kg-mal több a valós fogyasztásnál). Hogy Róbert mégis sokkal több egyszerű elempésnél, azt az életpályája bizonyítja. Volt már rádióműsora egy rakat, azóta megszűnt csatornán. Tévézgetett a Budapest TV-n és az Echon, majd Simicska Lajos leigazolta a régi HírTV-hez és Magyar Nemzethez. Tavaly ősz óta viccnek gondolt, de valójában nagyon is komoly főpolgármesteri ambíciói vannak az LMP és a Jobbik csendes háttértámogatásával. Hatalmas szerencséje, hogy korunkban lehet kritikus, mert a középkori tengerészek az ilyen halálmadarakat már rég a tengerbe dobták volna. Talán csak az RTL-Klubbal kéne már valaminek történnie…

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

20 hozzászólás

 1. Avatar

  A kényelmes többséggel és a liberálisokkal, zöldekkel együttműködve az EPP-nek nem lesz szüksége többé a Fideszre. Farage-ékat kirakják, Orbán mehet a rontibontizni a gumiszobába Salvinival/Le Pennel – jelentéktelenek még együtt is. A valódi EU-politikát ezután sem a széljobb populisták csinálják.

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Mert Gyurcsányt külföldön buktatták meg. Washingtonban Obama, Brüsszelben Barroso, Moszkvában Putyin látta és belátta, hogy számukra káros, ahogyan Obama fogalmazott: a járványt meg kell állítani az amerikai partok előtt.
   Barrosoék, pedig azt közölték vele, hogy le kell mondania mindkét posztjáról.
   A többi csúfos haláltánc volt csupán, vergődés a kés alatt. Ne felejtsük el nekik a múlt elemzésében a, mérföld köveket: a rabló privatizálókat, az állam lefejését és lepusztítását, az off-shore bagázsokat, a korrupciót, a pökhendi milliárdosokat, vagyis azokat, akik 8 éve Magyarországot irányítják – a káosz felé, mondhatom, nagy sikerrel. Vannak, lesznek, legyenek, akik felelnek ezért. Vagyonukkal, amit úgyis e káosszá tett országból vontak ki.
   Az önmagát polgárinak tekintő párt saját polgárságot akart létrehozni, ami persze fából vaskarika. Így aztán, egyre inkább csak kegyenceket, kitartottakat, hálás vazallusokat mozgósított politikájának támogatására. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy a Fideszt támogatók többsége az Orbán kormány közvetlen haszon élvezői közül került ki. Ez nem is volna lehetséges. Pusztán azt állítom, hogy az eredeti polgári modernizációs szándékok gyorsan elillantak, és a polgári Magyarország verbális programja mögött a Fidesz fontosabbnak tekintette saját hatalmának megszilárdítását, mint eredeti programjának végre hajtását.
   Hadd tegyem hozzá, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez a folyamat ma is tart, sőt, időközben még egy értelműbbé vált.

 2. Avatar

  Az a gond az Ezredessel, hogy nem érti az új idők új szelét. PuRó simán lehetne spriccenkandikát a Sétáló Európa- programjával. Hasonlít is Conchita Wurstra, tehát lehetne például az EU arca is. (Az van neki, bőven, jutna még exportra is, ha lenne rá vevő.)

  A nácik is már olyan zöldek, hogy már simán befestették Germániát. Lesz itt nagy zöldöklés!

  Mert a Próféta színe is zöld.

  • Avatar

   Jó, hogy mondtad, mert már régen hallottam, és már elfelejtettem, hogy a próféta színe is zöld.

 3. Avatar

  Orbán megint két szék közt a pad alá került. És ezt a csávót tartják jó taktikusnak?

 4. Avatar
  Barna Memics

  Egyébként tényleg ez jön le az ellenzéki médiumokból. A FideSS bukott!!! — elképesztő egyébként. Meg hogy végre tisztán listás választás kell, ugye.. Hát ez volt most, s a Fidesz — bukott?

  Szóval elég ezekből a barmokból, a cikkszerzőnek gratula.

 5. Avatar
  Kara Kozgun

  Operett ország! Sok hűhó semmiért! A Remete levele: az új nincstelenekrül
  Jó komám!
  Megint kiötlöttem valamit, buta, elbúsúlt fafejembűl! Szálka helyett, ez akadt belé, ahogy vakargattam, magam csendes kétségbeesésébe! De helyába ordítanám bele ködbe, nem mennék vele semmire, legföljebb börtönbe! Ami nem is rossz gondolat, igy tél közeledtén! Nem adom mög, nékik azt az örömöt, hogy igazuk van! Inkább hasogasson a reumám, az igazabb, becsületesebb náluknál! Nem mondja, ez jó nékem! Tavaszra meg kisüt a pógári Mennyország, fényes napja! Az örök megvilágosodás, jöjjön el, fényeskedjék nékik! Az ő ostoba elméjüknek!
  Szóval meg gazdagodék a pórnép, amék Galíciából való! Rettenetest! Mindönük van, amit lopni lehet! Csak abban nincstelenek, amivel születni lehet, kéne! Nincs szégyenérzetük, gátlásuk, böcsöletük, önkritikájuk, betelésük, lopásuk megelégelésére! Szerencsénkre! Ez fogja elpusztítani őkőt, mint kommunistákat, saját ostobaságuk! Meg lásd, megérjük! Azt se gondúlták, 90-re, világuk végire jutnak! Átmentették ugyan magukat, de ostobaságik es velük maradt! Eztet hál Istennek’ nem látják be, mint sötét ostobaságuk mértékét! Ezért, emiatt fogunk meg szabadúlni tőlők, mint kommunista apáiktúl meg szabadúltnunk, saját hülyeségük következtében! Keserves! De csak ki kell várnunk! Nem kell szólni se, meghurcoltatni, börtönbe záratni magunkat! A guta megüti őköt is, jobban mi mögtudnánk! Az agyszélhűdés betegsége világos lesz, ha már mozdulni se fognak tudni, saját gazemberségük korlátai közt! A nép itt hagyja őköt! Marad a nyugdíjas. a magatehetetlen, meg a közmunkás! Csak adózó nem! Akitűl a közmunka pízt, a segilyre, nyugdíjra, működtetésre valót beszednék! Akkor gyünnek majd rá, „be szart a halott, büdös a ravatal”!
  Mi meg szenvedünk, arra se jövünk rá, mitül? Megválasztották őköt. Már aki elhitte, ennyi elég! Oszt el blattyogott a hülye fejivel szavazni rájok! Bor, vagy méz fog folyni minden patakban! Jó az Isten, hát még a legújabb prófétája, próféciája! Kötözni való gazember, aki nem hisz néki! Az, hogy az előző se „jött be” ne zavarjon meg a te hitedbe! A hitetlenség okozta, előző kimúlását es! Nem elég, erőst hittek benne, mint székelyek, hogy románok nem bosszulják meg sérelmeiket rajtuk! No, elgondulni, ábrándozni, mindent, mindenrűl lehet. De a megvalósítás, ammá, más! Azér dolgozni, áldozni kéne! Nem a papnak, a napnak! Világosság idejét munkával, nem eszmével, kurvál, lopással tőteni! Mert ha más se dógozik, kitűl fogtok lopni? Vannak még, akik az előzők miatt, igazi nincstelenek! Akik becsületesek, szégyenlősök, gyávák a lopáshoz! Ők az „élhetetlenséggel megvert páriák,” akiknek vérit, az úr gazemberek szíjják! Ma még többségben vannak, de vagy kihalnak, vagy kivándorolnak, a bevándorolt gazemberek maguknak teremtett mennyországából!
  No, igy fényességes jövő, hurkás hurik, várnak rád, a konzervált paradicsomba, „ha túléled” a feldolgozást, amit a mezei paradicsomnak ki kell bírni! Szívó géppel le színak, a száradról, egymásra hánynak! Konzerva gyárba összezúznak, véred elfolyik. Centrifúgába megpörgetnek, ha még nem szédültél el eléggé! Aztán egyforma pléh dobozba raknak, mint életedbe, betonodúba! Abbúl járj mókuskereket, hasznot hajtani! Írhatom én az intelmeimet, rá se hederítetek, aztán nyerítetek, mint a vert ló kínjába!

 6. Avatar

  Ha ekkorát nyert a Fidesz, miért szartok még mindig az ellenzéktől? Nincs itt egy aprócska önellentmondás, pubikák?

 7. Avatar

  Orbán nem bukott meg, csak paralizálta magát. Se előre, se hátra nem tud mozogni.

 8. Avatar

  Gyurcsánynak és a momentumosoknak egyetlen szerencséje van, hogy nincs egy igazi baloldali pártunk. Én a Fidesz helyében a portáljaikon felkarolnám a Munkáspártot.
  Thürmerék az egyetlenek, akik a “baloldalon” nem hazaárulók, ők a módszerváltozás óta sem köpönyeget forgató igazi baloldali párt, amely felszívhatná a gyógyíthatatlan Orbán fóbiások tömegeit, a gazdasági veszteseket, az elhanyagolt nyugdíjasokat és kispénzű munkásokat.
  Nagyon sokan ezek a tömegek közül vagy el sem mentek szavazni, mert azért azt lehetett tudni, hogy a Fidesz ettől még nem kerülne le a kormányról, tehát belpolitikailag nem volt számukra nagy a tét, de a Fideszre mégse akartak szavazni.
  Viszont ha 2 év múlva a kormányválasztó szavazásnál nem kerítjük el a Gyurcsányt és Orbánt egyaránt rühellő kisembereket, főleg veszteseket a “haladóktól”, nem lesz Jobbik A és Jobbik B se, akkor a politikailag nem kellően képzett kisember a klímavédelemmel operáló Soros-Momentumra fog jobb híján szavazni.
  Lásd Nyugat-Európa megvezetett őspolgárai ma.
  Műsorokba be kell hívni a Munkáspártot, beszélni róluk, s akkor talán nem hazaárulókból fog állni a “baloldal”.

  • Avatar

   Nagyon okos belátás. Hátha lesz is belöle valami.

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Tűr, Mer, Kádár jobbkeze, mivel ánuszát törölte!
   Az őrült tengerész

   Háborgó tengeren, tomboló vész
   Törékeny bárkáján, részeg tengerész
   Veszett táncát járja, hullámok hátán,
   Vele örül, és rajta röhög a sátán!
   Hajója széttört rég darabokra
   Ő rábíz mindent, a habokra!
   Mi leszakadt róla, vesszen!
   Csak a kormányos, Ő lehessen!
   Inog, bukdácsol, recseg a bárka,
   S Ő nem bánja, hogy ez a hazája!
   Élete még a megmaradt padló,
   Haláltáncát járja, a megtépett hajó!
   Ha roncsait pusztulni hagyja,
   Elpusztul végül, e kicsinyke haza!

   1986. 06. 20.

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Csak az ökör (+tűr-mer) következetes!

 9. Avatar

  Az ellenzék szerint Orbán mindég bukik de érdekes mindég ö nyer. A Gyurcsány családban az a hir járja, hogy Orbán Viktor hatalmasat bukott, nem értem ha 12 -böl 13 mandátum lesz az hogy lehet bukás. Èn mindég ilyen bukást kivánok Orbán Viktor miniszterelnök úrnak.

 10. Avatar

  Soha el nem múló 52%-os “bukásokat” kívánok a Fidesznek!

 11. Avatar

  Egyet értek ezzel a kívánsággal!

 12. Avatar
  Kozák Gézáné

  Gratulálok a minszerelnök úrnak és barátainak a világraszóló győzelemhez! Most már senki sem állíthatja meg Orbán Viktor nagyszerű, keresztény politikáját a hanyatló EU-ban.

 13. Avatar

  Várjad meg a végét türelmesen.Utánna tapsolhatsz az Órbánnak sokáig.Sza.László.ny.mérnök.

 14. Avatar
  Pácser László ny.mérnök

  Szia ALADIN csak igy tovább.Gratulálok a hozzászólásodhoz.László ny,mérnők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük