Mackótestvér

Roy tesó a korábbi koldus-sovány szittya énjéhez képest kissé megvastagodott. Mostanában inkább mackótestvér kinézetével tűnik ki a liberális tömegből. Na meg azzal a vastag barna szómasszával, amit néhanap a száján kibrummog. Mint legutóbb is, Budaházyék tárgyalása után, arra az egyszerű kérdésre válaszolva, miszerint szívesen látná-e a Jobbik vezetőségében Budaházy Györgyöt?

Na, azt rittyenti ki erre ez a szebb napokat látott, majdnem katonaviselt ember, hogy aszondja:

„Biztos, hogy teljesen más elképzeléseink vannak rengeteg dologban, úgyhogy nem, ilyen kérdés fel sem vetődhet.”

Hát helló, szia, szevasz! Őbőrfejsége gyorsabban határolódott el Budaházytól, mint Kelemen Anna a szeletelt kígyóuborkától. Komolyan, már attól lehetett tartani, hogy miközben Roy mindezeket mondja, egy hatalmas kerítést von maga, és a tőle két lépésre álló Toroczkai közé. Már csak azért is, mert Toroczkai viszont kifejezetten szívesen látná Budaházyt a pártban. És a történet itt még messze nem ért véget. Mert Pártelnök-jelölt Testvér arra a szintén nem túl bonyolult, ámde az ismeretek tükrében annál jogosabb kérdésre, miszerint akkor mifaszt keres itt, ezeket a szavakat koldulta össze:

„Én akkor is kilátogattam volna egy ilyen tárgyalásra, ha most egy baloldali vagy liberális politikus lenne így meghurcolva.”

Ez de szép! Húsevő baktérium a vega konferencián!

Na, de ahogy jobber körökben mondani szokták, adja az Allah, hogy hamarosan ilyesmiben is része legyen. És akkor teljes lesz a kör. Roy és Toroczkai amúgy is együtt szok’ tüntizgetni Gyurcsánnyal. Az a nemzeti oldali minimum, hogy akkor majd a tárgyalására is eljárnak.

De mi lesz akkor, ha Budaházy vicces kedvében lesz, és brahiból beáll a Jobbikba? Azok után, hogy Toroczkai két-három szűzlánykéretés után szintén bezupált, semmi sem lehetetlen. Csakhogy akkor a vadhajtások is jönnének vele. Aztán egyértelmű, hogy ki lenne az elnök. Ahogyan az is egyértelmű, hogy a neojobberek úgy szélednének szét a régi-új hard stuff láttán, mint fürdő kutyából a bolhák.

És ezzel a paradoxonnal mindhárman – Roy, Toroczkai és a riporter is – tisztában voltak, már a kérdésfelvetés pillanatában. Pont erre a kérdésre nem lehet ugyanis egyiküknek sem jó választ adni, hiszen a végeredmény vagy presztízsvesztés lesz, vagy közutálat.

Szóval jár a narancsízű savanyúcukorka a riporternek!

Annyit mondjuk meg kell jegyezni, hogy annak idején felvetődött már a Jobbikban, hogy jelöljék képviselőnek az akkor még előzetesben raboskodó Budaházyt. És utána a listán megszerzett mandátumával járó mentelmi joga révén hozzák ki az őrizetből. De ezt a túlontúl hazafias és túlságosan lojális megoldást 3,14 másodperc gondolkodás után véglegesen elvetették. Pedig ez még az Iráni Forradalmi Gárda behívásának idején volt, nem a mostani szupercuki vizslapártban.

Mindenesetre a tisztújítás után csodás napoknak nézünk elébe. A palettán jobbnál jobb jelöltek szerepelnek, úgymint betyárok, szkinhedek, zsidólistázók. Komolyan, már csak az egész estés moziélmény kedvéért is megnéznénk egy Budaházyval kiegészült kínálatot.

Vagy… hagyjuk szépen Budaházy Györgyöt végre nyugodtan megpihenni odahaza!

És figyeljük meg, kinek az orra előtt fogják Szabó Gábor pártigazgatóék elhúzni az elnökség mézes madzagját! Én Mackótestvérre szavazok. Toroczkai meg majd újra megtanulja, hogy hol a határ.

Facebook hozzászólások

  Nahát

4 hozzászólás

  1. Branyiczky Zoltán ( an: Kovács Zsuzsanna) ügyvezető (vezető tisztségviselő) 1112 Budapest, Igmándi utca 47. 8. em. 2.

  2. A mai napig nem értem (á dehogy! nagyon is értem.), hogy Toroczkai, aki 2006-ban a TV ostrom napján a Parlament előtti tüntetés helyszínéről “átvezényelte” az embereket a TV székházhoz, miért nem lett erről felkérdezve! A ballib helleri “mesterterv” szerint a mostani Jobbikot Toroczkain keresztül osztanák meg. Toroczkai most is eszköz. Nyilván van Toroczkainak egy önmozgása is, de ő eszköz volt 2006-ban és most is. Ha mégsem, akkor is…

  3. dkMSZPKORRUPT

    És .Szélékkel ,Juhászékkal ,Gyurcsányékkal , ……….. stb-ekkel is.

  4. A jobbik ill.toroczkai ügyében lásd Cs.István jegyzeteit.
    Torocskai szerepe a 2006-os eseményekben nem lett igazán átvilágítva, mint ahogy a jobbik szerepe sem!!
    Ami késik az nem múlik!?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük