Még a lengyel Bajnai Gordon feltűnése van hátra

Megkapó az igyekezet, ahogy bizonyos think tankok köré gyűlt „civil” és ellenzéki szerveződések próbálnak pont ugyanazon a forgatókönyvön végigmenni mindenhol. Újdonság persze ebben sincs, a kommunista pilot-projekt elvtársai a legfejlettebb ipari államban, Angliában képzelték el a proletárforradalom spontán kitörését, aztán elcseszett kísérletek hosszú sorozata következet, míg végül rátaláltak az ipart totálisan nélkülöző, paraszti-feudális cári Oroszországra.

Tüntetnek a sajtószabadságért, a demokráciáért és a közoktatás állapota miatt Lengyelországban. Az internetadó-ellenes tüntetés fájó hiányát valószínűleg a lengyel internetadó hiánya okozza – ezen még nem sikerült átlépni. Tulajdonképpen egy vállrándítást nem ér az egész, Varsó messze van, és csak innen, a magyari rögvalóságban csalódott, de a nemzetközi forradalmat lelkesen követő libnyafi sajtó prizmáján keresztül tűnik erősnek a lengyel ellenzék és mindent elsöprőnek az akarat. A képek, a felvételek nem ezt tanúsítják, tipikusan földközelből képezik fel a valóságot, sehol egy több százezres tömeg madártávlatból. De varsói barátaink se igyekeztek az ásításnál jelentőségteljesebb leírást adni a mozgalomról.

Mondhatnónk: a Békemenetnek ezért nem kell Varsó felé kanyarodnia. A magyari reakciók persze – ki mit várt – sokkal viccesebbek. Rögtön szolidaritástüntetést is szerveznek a megszokott tüntetőink a lengyel nagykövetség elé. Ha a ligetvédők is becsatlakoznak, lesznek kéttucatnyian, a Parlamentre talán már nem fordulnak rá a lengyel kormány megrendszabályozása után. Nem is foglalkoznék velük, ha nem jön szembe az event meghívója és Freud.

„A magyar pártok képviselői is kifejezhetik szolidaritásukat, ahogy a lengyel parlamentben is az ellenzéki pártok is összefogtak a demokrácia érdekében.”

Kiemelem a fontos részeket a felületes olvasóelvtársak kedvéért.

„A magyar pártok képviselői IS kifejezhetik szolidaritásukat, ahogy a lengyel parlamentben IS az ellenzéki pártok IS összefogtak a demokrácia érdekében.”

Tehát: a lengyel rövidnadrágos újságírók szejmbeli kikövérlászlózása nem ok, hanem apropó. És nem a tüntetésre, hanem a randira. A szervezők pont úgy viselkednek, mint a túlmozgásos legjobb barátnő, aki mindenféle programokat szervez, hátha a összejönnek az ismerősei. Mert a szervezők valahogy így képzelik: kijönnek az ellenzéki politikusok, emeszpéstűl, dékástúl, péemestűl, stb., egymásra ismernek és ráébrednek hirtelen, a közös ügy árnyékában, hogy mégiscsak több ami összeköt, mint ami szétválaszt.

Igen, ezért tartotok itt…

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

3 hozzászólás

  1. Én tudományosan étkező vagyok,mint a Besenyő Pista Bácsi,de mondta,hogy lehetek tudományos ez az izé na.
    Tudományos főolimpikon. Eddig az Ikont már értettem,és meg is valósítottam…
    A többit a Besenyő Pista bácsi fogja megmondani. Tíra ríra.

  2. Libaügyben,meg remélem,hogy oda is megérkezett a figyelmeztetés,mind pénzügy miniszteri,mind madár kórtani síkon. 🙂

  3. lesz fedőverés fakanállal? az olyan meggyőzően “civil” “spontán” és “alulról szerveződő” isztambuli városi nőktől pont úgy mint ahogy budapesti bölcsészlányoktól. ahogy azt alinszkij elképzeli.
    kíváncsi vagyok a jól bevált otpor=együtt nevet vetik-e be, vagy kitalálnak egy vadiújat. még a washingtoni-new yorki kreatívoknak se lehet minden kis kelet-európai államocskára egy újabb ötletük, nem költséghatékony, és egyébként is, a népek úgyis bevették a vegyi fegyvereket és az autóban hagyott személyiket is, többszöri használat után is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.