Miért szavazok Tarlós István Főpolgármester Úrra?

Ismét választás következik, és a választások közeledtével mindig összeszedjük, milyen érvek szólnak a normalitás mellett és a deviancia ellen. A normalitást természetesen ismét a Fidesz-KDNP képviseli, míg a deviancia oldalán különféle színes maskarákba öltözött, de rendkívül könnyen leleplezhető MSZP-SZDSZ-es kommunisták sorakoznak.

Elsőnek mindjárt ott van a legfőbb ellenjelölt, aki a Nemzet Unokájából mára a belpesti idős baloldali szavazók unokázós csalójává nemesedett. SZDSZ-es táskahordozó szerepét otthagyva hangoztatta egykor büszkén, hogy Lehet Más a Politika, majd őket azért hagyta ott, mert nem értettek vele egyet abban, hogy mégse lehet más, és legyenek megint mind emeszpések megint. Utána a Párbeszéd Magyarország nevű formáció élén előbb a Magyarországot hagyta el, majd azt, hogy együtt legyen az Együttel, és inkább tényleg visszament emeszpésnek. Most, valami videójában, megint bociszemmel és elcsukló hanggal kéri, hogy tényleg utoljára legyünk kedvesen leszavazni az MSZP-re, és ő szentül hiszi továbbra is, hogy tényleg lehet más a politika…

Nos, nem!

Az ilyen elemek kezére SEMMIt nem lehet nyugodt szívvel rábízni, mert abban is nyilván egy diktafon rejlik, hogy zsarolási alapként felvegyék vele egymás kínos bélműködését. 

Valaha az egész országot vezették. Aztán már csak a fővárost. Mostanában pedig maradt nekik Zugló. Ha hihetünk a számtani sorozatnak, akkor ezek a folyamatosan jéghegyolvadás miatt aggódó Jóemberek nemsokára elhúzhatnak innen ukrán tartományokat meg nemzetközi civil szervezeteket tönkretenni.

Hacsak el nem ássa őket előtte az, ami a helyi MSZP agóniájából még megmaradt.

Nem árt azonban összegeznünk, milyen dúlást hagytak ezek maguk után, és mit kellett rendbetennie Tarlós István Főpolgármester Úrnak. Ne feledjétek, ha ezek valaha visszakeverednének a hatalomba, akkor ugyanez, vagy talán még rosszabb következne tőlük…

Amikor 2010-ben a szellemi leépülését már a kilencvenes években megkezdő Demszky Gábor befejezte azóta is legendás városvezetését, nem sok jóra számítottam az utódait illetően. Nyilvánvaló volt, hogy amihez ezek értenek, azt tönkreteszik, amihez meg nem értenek, az csak úgy magától szétrohad a kezeik alatt.

Aztán jött doktor Miniszterelnök Úr, és segítő kezet nyújtva Főpolgármester Úrnak, ketten villámsebesen rendbetették a liberálisok húszéves borzalmát. Négy év múlva azon kaptam magam, hogy tulajdonképpen minden sokkal jobb lett itt. A fővárosi közérzet legfőbb szegmensét adó BKV például egy nagyjából másféléves rövidke időszak alatt valahogy többet fejlődött, mint az azt megelőző 20+40 évben. 

Hirtelen nem Sz-né Sz. Eleónórákkal lopatták ki a cégből a köSSZpénzt, hanem a jó működésére költötték.

Szinte minden, ami a BKV-ban jó, az 2010 után valósult meg. Elsőajtós felszállás, nem 20-30 éves buszok, normális menetrend, amit Vitézy alatt kőkeményen, utána sajnos megint kicsit lazábban tartanak. Bár mostanában mintha megint javulna itt a helyzet. Mindenesetre nagyon régen volt olyasmi emlékeim szerint, hogy egy járat csak úgy kimarad, pedig a menetrendtáblán rajta van. Mikor is volt ez? Hát persze, hogy Demszky alatt! Ja, és azóta már nem csak menetrendtábla van, hanem a FUTÁRon vagy okostelefonon látod előre, hol jön a járat.

A bérlet pedig mintha ugyannyiba kerülne, mint 2010-ben. Szívesen néznék erről szédítően meggyőző, izgalmas infografikákat a G7-en vagy az Indexen. Vajon hogy nézhetett ki ez 6 év MSZP-SZDSZ és még 2 év MSZP-kormányzás, valamit 10 év Demszky-városvezetés közt? Vagy a kilencvenes évekre már vissza se menjünk? Talán ezért is fordult elő mostanában, hogy felszáll négy ellenőr a szép hosszú villamosra vagy csuklós buszra, és két megállóval később utas nélkül szállnak le, mert MINDENKINEK van jegye vagy bérlete. 

Érdekes, de ilyen élményre 2010 előttről nem nagyon emlékszem.

Nézzünk még gyorsan pár hírhedt projektet!

 • Ott van például a baloldal másik kedvenc lózungja, az automentes belváros. Hm, mintha ennek megvalósításáért is Rogán Antal Polgármester Úr tett volna a legtöbbet az ötödik kerületben…
 • Négyes Metró. Demszky elkúrta, meg csalás elleni vizsgálatot és elmarasztalást hozott össze magának egy számára egyébként nem különösebben ellenséges EU-s hivataltól. Ellenben Főpolgármester Úr befejezte, beüzemelte, és azóta is üzemelteti. Köszönjük, Főpolgármester Úr!
 • Fonódó villamos. Ezt Demszky szerencsére nem kúrta el, csak nagyon tervezgette. Főpolgármester Úr meg megvalósította. Mint az 1-es villamos meghosszabítását. Köszönjük, Főpolgármester Úr!
 • Magyarország főtere. Végre egy olyan helyen lehet megtekinteni a nemzeti ünnepeken a katonai díszlemlét, ami nem kopott, koszos, és nem egykor felmagasztalt, mára megkopott fényű kommunisták szobrai vesznek körbe. Rendes díszkövön, rendes növényzettel és rendes szobrokkal körbevéve lehet ünnepelni Magyarországot, vagy adott esetben idióta pártok idióta politikusaival idióta célokárt tüntetni.
 • A 45 utáni épületek eltüntetésének megkezdése. Lassan, de biztosan el fog tűnni minden, amit a kommunisták húztak fel a kommunista ízlésüket követve. Nem megy egyik percről a másikra, de a Budapestet ellepő daruerdő egy része bizony rendes, helyreállító tevékenységet folytat.
 • A csövesek és a drogosok kiszorítása. Neked rendőrállam, nekem kispolgári nyugalom. Persze, ezek mindig képesek visszaszüremkedni, főleg a választások idején, a Télapó külsejű kommunista lelkész fészkeiből, de szerencsére ezekből is egyre kevesebb van.
 • Levegőminőség. Bármilyen fura, ezért is Tarlós István Főpolgármester Úr és Doktor Miniszterelnök Úr teszi a legtöbbet. A Duna alatt áthúzott főnyomócső lehet, hogy kevesek fantáziáját izgatta fel a bogárevés népszerűsítésébe belefeledkezett liberális szerkesztőségekben, de ezzel teszik a legtöbbet a kéményekből kígyózó füstcsíkok ellen. A másik nagy szennyezőt, az elöregedett autóparkot pedig azért tudja lecserélni a Budapest népe, mert végre nem megszorításból megszorításba hullunk, hanem egyre gazdagodunk. 
 • Kordonok nélküli pride. Pedig olyan jó volt, amikor Demszky alatt dobálták a “nácik”, mert lehetett velük szavazatokat halászni Újlipóciában. De ennek is vége már! 🙁 Bizony, ezt is Tarlósnak köszönhető, hiszen normális ember nem akar foglalkozni azzal, hogy ki vonul éppen az Andrássy úton. Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, gyereket nem kapnak, de az ellenzéki összefogás egyik pillérét adó Jobbik hőzöngéseinek sem tesszük ki azokat, akik nem akarnak CSOK-ot felvenni.
 • A központosítás. Vannak olyan területek, amit nem érdemes centralizálni, de a budapesti parkolás pont nem ilyen. Évek óta szó van róla, hogy illene kivenni a kerületek kezéből, de sajnos az ellenzéknek ez volt az utolsó jövedelemszerző forrása. Most, hogy Karácsony Gergely miatt addig kutattak, míg ráleltek erre a botrányos rendszerre, kiderült, ezt is pont úgy érdemes csinálni, ahogy Tarlós István Főpolgármester Úr több éve leírta a koncepciójában. Persze ez csak félig köszönhető Tarlósnak, a másik felét a hülye KariGeri és a még hülyébb haladó média tette hozzá! 😉
 • Elvis Prelsey: Bizony, nem Jim Morrison meg Janis Joplin tér. Persze, csak mert Főpolgármester Úr kamaszkori kedvence, még nehezen kapott volna közterületet, de szerencsére egy kiváló déli úriember volt, aki katonaként szolgálta hazáját a kommunistákkal szemben. Pontosan ezért szimpatizált a Pesti Srácokkal is. Nagyon messze van ez a hippiimádó liberális éttermiség kedvenceitől. Szerencsére! 
Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

4 hozzászólás

 1. Avatar
  zolatiguszti

  Azért Elvis se tejeskávé allergiában hunyt el…..ő volt az egyike a későbbi rocksztár allűrök megalapozóinak. A drogos mindíg drogos.teljesen mindegy kibe rakják bele a cuccot a cucc mindet megeszi, akármilyen csodás személyiség volt korábban.

 2. Avatar

  Szeretem ezt a nagypofájú odamondogatást, orruk alá dörgölést, mintha hájjal kenegetnének…
  Nyüszít a ballib, sápitozik aztán – remélem – megint veszít, és nem csak választást, hanem anyagi erőforrást is! :o)

 3. Avatar
  kara kozgun

  A név a végzet: Zug Ló! Zugba rejtett lova a szociknak! A kerület vezetés (vörös lámpás, már nincs!) se sikerült! “Magas nekik, mint nyúlnak a lórács! Tudatlanságuknál, szégyentelenségüknél, csak hazug pofájuk nagyobb! A szükséges +:
  Évente, 10.000-nél is több diplomás végez, Kiből lesz „vezér ember” miniszter, országos potentát? a jó kapcsolatok szerzésére, a titkos szolgálati szolgaság, vitt és visz a magasba Miniszter, igazgató, média munkatárs, vagy külföldi egyetemista lehettél? Ha nem voltál a „mi kutyánk kölyke”? Ha meg később dezertál, akkor áruló, vagy sunyi lélek! Melyiket vállaljátok, hős FIDESZ-esek? Az ilyen jellem megfelelő alap az ország vezetéséhez? Akad félrevezethető ember, aki rátok szavaz? Mára az is nyílt titok, Antall kormány alatt nem születhetett ügynöktörvény, maguk ellen? Annyira azért nem voltak hülyék!
  „Az új képviselőházban, csupa ismeretes arcot látni! Petőfi 1848 aug. 1989 dettó!
  „Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” 1902, Beszoptuk!
  Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!
  “A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.” (Márai Sándor)

 4. Avatar
  kara kozgun

  Választás után 2002, 2019!

  Az értelem les, bambán, szélütötten,
  A bunkó örül: mi vagyunk többen!
  Nekik vannak egyenlő elveik.
  Ki dolgozik, attól elszedik,
  Kik a napot, tyúkot lopják,
  Szegények, hát nékik adják.
  Ez ám az i(gazi)gazság!
  —hol a tolvajt jutalmazzák!
  A potyalesők ezt megszavazzák!
  (Az értelmet, most elzavarták!)
  Pár év, és beérik az ostobák vetése,
  Leszünk majd Európa zsellére!
  Moszkva küldött nékik tankokat,
  S megválasszák, ki behívta azokat!
  (Vezérli a potyaleső bendője
  Csodálkozik, nincs jövője!)
  Adott néktek vajazott kenyeret
  Elabortáltattad három-öt gyereked.
  —nem kell az, csak a jólét
  Munka nélkül, add a lóvét!
  (Ostoba, észre sem veszed,
  Hogy ellopták az életed.)
  Adott segged alá Trabantot,
  Szaros iszappal töltött Balatont.
  Ez az élet! Úgy tudtad.
  Vaddisznó dagonyáját túrtad!
  Lubickoltatott benne,
  Ki legéppuskázott októberbe!
  Számít? Te nem voltál ott
  S aki halott, az halott!
  És csak a jótevőd tudta,
  Legyen a puszta, puszta
  Ő ura e szikes pusztának
  Hű szolgája Moszkvának
  Egy életed van. Élj a mának!
  Elbolondított barma a világnak.

  Vannak ám óriási bölcsei,
  Rég felejtődik Kölcsey

  „Haj de bűneink miatt,
  Gyúlt harag kebledbe,
  Lettél, (és leszel) magzatod miatt
  Magzatod hamvedre!

  Vezetőink

  Kijártak minden iskolát,
  Szereztek róla diplomát,
  — Hitelesített ostobák!

  Valóságunk csupa posvány
  Az igéjük ocsmány
  Hazug koholmány.

  Perc emberkék járnak gőggel,
  — Birkóznának a felhőkkel!
  (mely a bendőjükből tör fel)

  Bűzét észre sem veszi,
  (Saját szaga, megszokott neki)
  — A többi meg elszenvedi.

  Csak tudnám édes Istenünk,
  Mi lesz így mivelünk?
  Átvernek, és átverünk.

  1995.

  Azért uralkodnak!

  Azért uralkodnak,
  Ostobák, terajtad,
  Mert megszavaztad,
  Akit reklámoztak,
  Mások, újságok, neked,
  Nem volt saját eszed.
  Vegyed a fáradtságot
  Kire essék választásod,
  Kinek adsz bizalmat,
  Nem lopja el adódat.
  Nékik semmi nem elég,
  Fizess meddig még?
  Amíg jár beléd a lég!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük