Nem ígérhetek mást, mint magamat!

Kedves polgár- és elvtársak! Honfitársaim és barátaim! Tisztelőim és rajongóim! Európaiak! Jó napot és sziasztok! Nem élek vissza a türelmetekkel, ezért rögtön a közepébe vágok: én egy szép és sikeres ember vagyok. Az élet minden területén lenyűgözöm környezetemet, engem csodál a világegyetem. Ezért támogatom az űrkutatást az összeszerelés helyett. Ha létezne Isten, és nem csak egy középkori babona volna, akkor azt mondanám, hogy én vagyok a teremtés koronája. De nem létezik, én tettem magamat tökéletessé, ebben is egyedülállóan kiválónak bizonyultam. Sokat és keményen dolgoztam, képtelen vagyok hibázni. De ennyit magamról, hiszen időnk véges, ejtsünk néhány szót a közös életünkről és hazánkról, Európáról.

Azért álltam politikusnak, mert szükség van rám; jönnöm kellett, mert hívtatok. Ma percemberkék dáridója tart. Ma a hitványak, a döbrögik uralják a közös életünket és hatalmaskodnak felettünk. Önző, tanulatlan és szűk látókörű emberek, olyanok, akik sosem jártak külföldön, sosem dolgoztak vezető multinacionális cégeknél fontos beosztásban, még a telefonjukat sem tudják bekapcsolni segítség nélkül, e-mail helyett faxot küldenek. Ők a múlt század megkövesedett lenyomatai, a modern kor dinoszauruszai, a történelem által kihalásra ítéltek. El fogom őket zavarni a segítségetekkel, ha végre felébredtek, és megértitek, a világ csak akkor lesz szebb és jobb hely, ha szebb és jobb vezetői vannak. Tanult, nyugatos, nem a politikából, hanem a politikáért élő vezetők. Én elvállaltam ezt a feladatot, most már rajtatok múlik, hogy megértsétek, ha változást akartok, akkor engem akartok.

Csinálhatnék mást is, bármibe fognék, sikert sikerre halmoznék, de a hazám, Európa szólított! Döntöttem és vezetlek titeket, példát mutatok nektek kitartásból, elszántságból és legfőképpen hitből, mert én hiszek benne, hogy ezt az országot a saját képemre tudom formálni, lehet ez az ország hozzám hasonlóan szebb és jobb.

Európa nem egy álom, hanem valóság, és itt áll előttetek!

Ne higgyétek, hogy egyszerű döntés volt. Áldozatot hoztam. Lemondtam kényelmes, gazdag és elképesztően sikeres életemről Nyugat-Európában – ahol mindig mosolyognak az emberek, ahol nem betonoznak, hanem fát ültetnek, ahol nem belerúgnak, hanem lehajolnak az elesetthez, ahol nem gyűlölettel, hanem szeretettel fogadják az idegent, ahol nemcsak reggelizni, hanem uzsonnázni is lehet –, hogy segítsek rajtatok, hogy átvezesselek titeket a 20. századból a 21. századba. Hogy megmutassam, nemcsak alacsony, köpcös vezetőitek lehetnek, akik pusztán a hatalmat akarják, hanem Nyugat-Európában nevelkedett, ott szocializálódott, tanult és sikeres nők, férfiak, transznők, transzférfiak és genderfluidok. Olyanok, akik nem elvesznek hanem adnak – ha kell, magukból is.

Egy normális világban nem lennék politikus, de ez nem egy normális világ.

Nemcsak nekem, hanem nektek is tennetek kell azért, hogy megváltozzon. Fel kell emelni a feneket a kanapéról, kimozdulni az otthon kényelméből és cselekedni kell. Nemcsak a szavazófülkében, hanem az utcán, a köztereken és a parlament előtt is. Ahogy a Fővárosban, úgy vidéken is, egészen a legapróbb zsákfalvakig. Beszélgetni kell egymással, meggyőzni rokont, barátot, ismerőst és ismeretlen, hogy magunk mögött kell hagyni a 20. század elavult kereteit. Menjünk Európába, de mindannyian!

Megígérem, én ott leszek, rám számíthattok.

Orbánnak és bűntársainak nincs elképzelése a jövőről, nekem van. Én már láttam, hogyan működnek a normális, békés, nyitott jóléti társadalmak nyugaton, évekig éltem ott. Figyeltem, tanultam, azaz: tapasztaltam. És sikeres voltam, vezető multinacionális cégeknél dolgoztam fontos beosztásban Berlintől Párizsig, Stockholmtól Madridig. Amitől Orbán fél, amitől Orbán elzár titeket, amit Orbán nem ért, amiről Orbán hazudik, az maga a jövő. Az Európa.

Együtt és csak együtt vethetünk véget a feudalizmusnak, annak a hatalmi struktúrának, ami keletre viszi minket nyugat helyett. A mi dolgunk megmutatni, hogy nem az számít, ki hány kézfogásra van a miniszterelnöktől, hanem a tehetség, a tudás, a tapasztalat és a talpraesettség. Nem stadionok és Trianon-emlékművek kellenek ide, hanem magasabb bérek, jobb egészségügy és 21. századi oktatás. Olyan Magyarország, ahol az iskolapadból a hozzám hasonló tehetséges ifjak nem nyugatra indulnak szerencsét csinálni, hanem itthon maradnak, mert európai béreket és európai egészségügyet kapnak.

Ami Orbánnak emlékezetpolitika, az nekem, az én generációmnak a CEU! Ami Orbánnak stadion, az nekem, az én generációmnak a mesterséges intelligencia! Ami Orbánnak bérmunka, az nekem, az én generációmnak a kreativitás! Ami Orbánnak autópálya, az nekem, az én generációmnak mobilapplikáció! Már nem a 3D-nél, hanem a 4D-nél tart a világ, Orbán lemaradt a 2D-nél!

Legyünk együtt Európaiak, tartsatok velem és az egyetlen olyan listával, ahol csak európai politikusok szerepelnek!

Facebook hozzászólások

  Piréz Róbert

Piréz Róbert
"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

18 hozzászólás

 1. Avatar

  A mesterséges intelligencia Londonban mosogatott, de mindannyiunk örömére már itthon politizál.

  • Avatar

   Tisztelt Szerkesztőség!

   Azt szeretném megkérdezni. ha fel tudnának világosítani, vagy ha maguk megkérdeznék a Miniszterelnök Urat, aki oly szépen, oly sokszor emlegeti a polgári demokráciát, hogy hallgatni is gyönyörűség, hogy tényleg eljutunk-e oda? Vagy úgy járunk véle, mint a szocializmussal, hogy építjük, építgetjük, oszt egyszer csak összedől az egész, az anyagot meg szétlopják, mint romák a szocpolos házat, oszt nem vonnak felelősségre senkit. Se a pallérokat, se a tolvajokat!
   Tudakolnám azt, is hogy leraktuk-e már a polgári társadalom alapjait? Hogyan állunk a polgári embertípus nevelésével? Lesznek-é, vannak-é munkatáborok? Kitelepítés a Hortobágyra? Az olyan jól megoldotta az építők villalakás-gondját. Muszáj-é a polgári párt tagjának lenni, ha ma vezető, vagy bármilyen kis (vagy nagy) főnök kívánnék lenni? Hamarabb kapok-e lakást, ha belépek a polgári pártba? És melyikbe? Oly sokféle van. Pedig az igazság csak egyféle, mint a kommunista párt vót, oszt az Ő igazságuk is csupa hazugság vót, mint később ki¬derült.
   Ráléphetek-e én is a piacgazdaság útjára, vagy lezavarnak róla, mint a rendőrök az autósok útjáról a rossz gebémmel? Mennyi áldozatot kell hozni a polgári társadalom építéséért? Az egymillió munkanélküli. meg a százezer hajléktalan elég-e? Vagy még több kell, hogy minden aranyifjú, polgárcsemete nyugati autón járjék? Ha én mezítláb megyek a hóban az ingyen konyhára, az is áldozat-é a polgári társadalomért? Ilyen nagy áldozatért nagypolgár leszek-é, mint a Weis Manfréd? Igaz, én inkább fekete vagyok, mert varnyú vót a gólyám, roma az anyám, így aztán hátrább sorolódom mindig, mint Tamási Áron írja a rendes feltámadásban. A szocializmus építésekor össze dűtötték a putrimat, és adtak helyette betonodút. Ebbe nem csorog bele az eső, csak a feljebb való fűrdő vize, és nem bírom, fizetni a lak¬bért. Ha nem vóna, a hét gyerekem, meg a kilenc unokám, már régen kiraktak vóna, de nincsen hova. így aztán itten tengődünk, nem a városszélen, pedig ott jobb vót. Vót egy vadgesztenyefa, egy döglött tyúk is hamarabb megakadt. De tyúkja nincs már a polgárnak se, csak ótója van.
   Minket ótanak, hogy majd jobb lesz jövőre. Mindig csak jövőre, oszt sose érünk oda, mint szekérkerék a rúd elé!
   Roma Gyula levelét diktálás után lejegyezte:

   • Avatar

    Ez a sok rizsa csak mind arra bizonyíték, hogy nem igazán érted a valóságot! Nyilván nehéz megemészteni nektek balgondolkodásúaknak, hogy lehet szeretni és tisztelni egy politikust, pártot, politikai családot. Ugyanis a kedves baloldal mindezt nem mondhatja el magáró, mert eddig csak erőszakkal és/vagy manipulációval jutott hatalomra. Sőt, meg sem kísérelte megszerettetni magát a néppel. Hát erről az oldalról elég nehéz lehet felfogni, mi zajlik itt nálunk!

 2. Avatar

  EZ a húgyagyú fecsegő, akinek nyilván nincs épkézláb gondolata még a ZÓRÓ jelképet is bitorolni akarja, ami bizonyítja borzalmas bunkóságát! Ne várjunk tőle ép előadást

 3. Avatar

  Kimaradt az orokelet.

 4. Avatar

  A fb-hozzászólások némelyike azt mutatja, nem mindenkinek tűnt fel, hogy paródiát olvashattunk – pedig még a lila kiemelő szín arra is egyértelmű útmutatást adott, hogy elsősorban kire is irányul a gúny össztüze.
  Tetszett az írás, nem csodálkoznék, ha egy-egy beszédíró itt-ott komolyan “merítene” belőle 5leteket.

 5. Avatar

  Vagy az egykori “libás” miniszterelnök, aki mint olvasom/hallom vissza akar térni a magyar politikai közéletbe…

  • Avatar

   Félig komoly reagálás: na igen, de Bajnai az “libás” (mint írod is), itt meg a szöveg és szín sugallata lilás.
   [Egyébként eleinte kizárólag FeGyőrre gondoltam, de időközben egyre inkább úgy vélem, hogy ha minden áron le akarjuk szűkíteni egy személyre ezt az amúgy általános(ítható) szöveget, akkor bizony a Cseh Katkát is figyelembe kell venni!]

   • Avatar

    ORSZÁGUNKNAK EZERFÉLE

    Országunknak ezerféle bajai,
    Nem mai, Gyurcsány, Bajnai
    Kövezték az egyenes utat,
    Mely innen, a pokolba juttat,
    Loptak, maradékot löktek neked,
    Uralmukat bambán elviseljed!
    Te ne figyelj közben másra,
    Szorgos ország pusztításra!
    Te meg ezt nyugodtan higyedd,
    Ez alattuk mindig, így lesz
    Csak meg kell szavaznod
    Ördögnek a lelked eladod
    Mindennek, egy az akadálya,
    Kiürült a bőség forrása!
    Kölcsönt többet nem adnak!
    Örülj most már a kamatnak!
    Téged meg elzavartak,
    Így nyugodtan szidhatod,
    Ki elpucolja a szarod!

    2012-12-20

 6. Avatar

  “Nem stadionok és Trianon-emlékművek kellenek ide”
  Hát utóbbi nem is lesz. Hacsak a föld alatti betonbunkerbe épített siratófal nem az…

  • Avatar

   Kedves komám Gábor

   Régön írtam má’. Tudod, a szemem is romlik má, mint a pógári menyország ígérete, kezem is reszket, mint ezek a komminizmus kísértetétől. Fijatal koromba, kétféle gazember vót, a keskeny bajszú, ez a kóbikat üldözte, meg a tömött bajszú, ez meg a gazdagokat! Szóval egyet, üldöztek, oszt a pénzét akarták! A háborút a tömött bajszú nyerte, oszt béggyöttek, itt maradtak az oroszok!
   Kutya világ jött, kutyának se kívánom. A semmi emberek lettek a hangadók! Addig szava nem vót, se becsülete, mer a munkát kerülte, mint a pocsolyát a lyukas bocskorával. Szóval a semmi emberek közt, szava lett! (Hangot adott véleményinek, mint üres hordó, ha üti a sarló meg a kalapács! Attól lesz néki kalács, ha elveszi a másét! Amikor aztán a másé elfogyott, jött a kopp! Mint Petőfi mondta: „s a pókok szeme koppant!” Hamar eljött, aztán csak hálójukat lepte, nehezítette a por!) Először a nyilasok pofáztak, aztán átállottak kommonistának! Most meginyt nyílassal próbálkoznak, mint hallom! A hun lett az eszme, ahun nincs már semmie! Becsület, tisztesség odalett, mint élet az eszmékbűl! No, újat egyse tud, játssza az észét, elővesz másik téveszmét! Annak rozsdás kolompját rázza, birka nép, megy utána. Fél mint a pulitúl, meg kimarad a bulibúl, ha másképp béget! Hallom komondorral is próbálkoznának, de nem működik az, pórázon tartva!
   Tudod, még az álmosításkor, vagy államosításkor, gyön éjjel az öreg gulyásom, báró úr, elveszik a marhát! Vegyék, feleségül! Mondom néki! De én velem mi lösz! Ne félj, a ganajozó villát nem veszik ki a kezedbűl, hivatalodhoz se értenek, egy bóhás kutyájuk ha vót! Úgy lett! Ő maradhatott az istállóba, nékem menni kellet a kastélybúl. Kifele! No, rájuk dőlt az is, mint rendszerük! Amint az orosz kiment, nékik végük lett! Mára, gyerünk új imára! Magukénak ébresztették az álmosított vagyont, de az nem ébred! Hozzáértés nékül a tulajdon is csak szart ér! De nem jön rá!
   „No a hazugság jobban teljesít!” Mondják, de el is hiszik? Tisztába vannak e vele, mint onokám a szaros pelenkába! Nincs ki tisztába tegye! Finnyásak, mint Diszkó tündérek, cseléd meg mán nincs! Legfeljebb „Cselédkönyves” firkász az újságnál! Azt se veszi senki, Megjött a népnek az eszi. Meg a Médiákból ingyen öntik fülibe a hantát! Munkanélküli, mer nem ismeri a kapát!
   Létező, élő személy volt! Szendrőládon, Boldva parton „dekkolt” saját szava szerint! Dekung=fedezék, német. 1960 körül.

 7. Avatar

  Amúgy tényleg remek parádriposzt, szinte az összes sűrített liberális baromságot egybefűzve! Gratulálok!

 8. Avatar

  Ez a Sebestéyn Pisti egy érdekes figura. Imádja, ha beverik az arcát, nyilván azért írogat ide minden marhaságot.

 9. Avatar

  Ez sajnos túl jól sikerült. Nem akarom minősíteni a PS olvasótáborát, de a jelek szerint közel a fele simán beszopta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük