Őszinte használati útmutató frissen megválasztott ellenzéki városvezetőknek

Az ellenzéki örömmámor végeztével szeretnék előhozakodni ezzel, mert a magyarhangos morálkultúrfilmes talán nem bontotta ki az igazság minden részletét.

Utoljára akkor szórakoztunk ilyen jól, amikor Montgomery rálánctalpazott a Tobruknál németek által felszedett, és El-Alameinnél a németek által a britek alá lerakott brit aknamezőre.

1. A választóid nem lesznek türelmesek

Az MSZP-SZDSZ-DK-Momentum-LMP-Jobbik nagykoalíció édes kis gyümölcse a te becses győzelmed, bizony! Most pedig szépen az utolsó falatig meg fogod enni, amit a sok eszeddel kifőztél magadnak! Ha kis szerencsénk van, Wass Albert lenácizásáért olyanokat is kaphatsz a saját szavazóidtól, amiket Csintalan kapott még annak idején. Sebaj! Ő is megbocsájtott végül, és büszkén szavazott a Jobbikra tavaly, csak hogy bukjon végre a nácigeci zsidókommunista 0rbán. Megérte végül, ugye? Legalább morálisan intakt maradt. 😉

2. Kezdd a három leginkább bosszantó problémával!

Szavaztasd is meg az 1-es pontban szereplő pártok közt, hogy melyik három az, ez a legbölcsebb tanács! Csomó könnyen orvosolható, vagy egyáltalán nem létező probléma végez majd elől, ezt személyesen garantáljuk neked. Seperc alatt megbirkózol az oktatásegészségügy minden mélyreható gondjával, mert 10 éves aknamunkátok eredményeképp ezt sejtjük majd az első három helyre. Ha meg valami érthetetlen módon mégse jártok majd sikerrel, azt rá lehet fogni a 0rbánra.

3. A lehető legszigorúbban tartsd a határidőket!

A 100+40+20 éved alatt már megismertük, milyen filozófiában dolgozgatsz te odabent a hivatalban, úgyhogy valószínűleg ez lesz a legkönnyebben teljesíthető pont a felsorolásukban. Kérj bátran segítséget Feri barátodtól, mert ő 2006-ban már végigülvöltözte ezt, és milyen jó vége lett annak is. Egyébként milyen határidőt kellene most betartani? Hát téged pont azért emelt pajzsára a nép, hogy megakadályozd, ha a fideSS építene oda valamit. Pofonegyszerű, nem?

4. Csökkentsd a bürökráciát, egyszerűsítsd az ügyintézést!

Ez is tökre életképes javaslatnak tűnik. Szervezz olyan nihilista anarchista hippitanyát a kerületedből, mint amilyennek a semmirekellő és semmihez nem értő bölcsészek az ideális világot elképzelik. Igazán be fogod vállalni érte, hogy csökken a saját hatalmad, meg főleg a saját pénzed, ugye? Amúgy meg milyen dolog már az, ha valaki filmes szakemberként nem ismeri az Igenis miniszter urat… Vagy ismeri, de nem érti?

5. Legyen egyértelmű, miért felelsz te, és miért a központi kormányzat a városodban.

Bizony! Legyen egyértelmű, hogy te semmiért nem felelsz. Elkúrtad, nem értettél hozzá, de ezt te nem ÚGY mondtad el azon a hangfelvételen, hanem az egész politikai osztályra értetted, tehát végül is a fideSS lesz a felelős azért, hogy fél év múlva megint minden költségvetés masszív mínuszban van, amihez hozzáértél a kártékony kis göcsörtös ujjaiddal. Játsszuk el ezt újra és újra és újra, mert láthatóan még mindig jelentékeny társadalmi rétegek léteznek ebben az országban, akik jó mókának vélik kommunistára vagyongazdálkodást bízni. Hiába viszi állandóan csődbe az országát, a városát, a kerületét, a pártját, a pártlapját meg önmagát, ja, azt az egyet soha. 😉

6. Számoltasd el az előző városvezetést

Bizony, hogy számoltasd! Életed talán legnagyobb pofáraesése következik majd! 😉 Talán te is elhitted a saját szar propagandádat, amit a becses száddal elkövetve bocsájtottál ki a Klubrádión, de nagyon kellemetlen pillanat lesz majd, amikor az elmúlt 10 évben szarból várrá épített fideszes kerületek előző vezetői pontos kimutatást nyomnak a kezedbe az ilyen volt – ilyen lett mérlegről, te meg csak meredsz majd a kincstárban tornyosuló milliárdokra. Először biztos csábító érzés lesz, hogy ez most mind a tiétek, de annyi eszed talán még neked is van, hogy mi marad ebből 5 év múlva.

7. Ne engedj a csábításnak és gyökerestül irtsd ki a korrupciót

Lopj ebből a nagy vagyonból, amennyit tudsz, kedves ellenzéki barátom! Lopj magadnak meg a béna haverjaidnak, mert ha nem engedsz a csábításnak, és kimaradsz a korrupcióból, akkor a mögötted álló moslékkoalíció legkitartóbb hiénái fogják elhordani. Most kell kihasználd, hogy aprócska sikert arattatok, mert valószínűleg jóideig nem lesz több, úgyhogy buta lennél most elkezdeni építkezni. Az nem a te műfajod, hagyd nálad jobbakra, pl a Fideszre. Te egy kommunista vagy. Az a dolgod a teremtésben, hogy a teremtők által megalkotott értékes dolgokat elpuszítsd, feléld és lerombold. Ne engedj a csábításnak!

8. Média

Továbbra is ugyanúgy ajvékoljál, ahogy eddig ellenzékiként tetted! Pillanatra se engedj ebből. Most kell meglovagolni azt az ellenzéki hullámot, amit az idegen titkosszolgálatok végre a seggetek alá raktak! Ja, és ne legyél korrupt persze, de rúgd már ki a fideszesek által odavett kommunkátorokat, és a fideszes elnyomás miatt lassan évtizede böjtölő-éhező, valósággal csonttá soványodott Gulyás Balázsnak valami jó kis tesói állást komolyabb delláért lécci!

9. Ne legyen „jaj a legyőzötteknek!”

Ez a pontot nem gondolom ám komolyan, lásd: előző pont.

10. Ne feledd, most te vagy az Orbánon túli világ arca a közösségedben.

Ha ügyesen csinálod, te leszel a következő Bokros Lajos, Tocsik Márta, Demszky Gábor, Hagyó Miklós, vagy Simon Gábor. Csak rajtad múlik! Ha jól dolgozol, még a kopasz ceus külföldi professzorasszonyok is sikítva rohannak majd Németh Szilárdra szavazni öt év múlva, olyan kuplerájt hagysz magad után.

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

17 hozzászólás

 1. Avatar
  kara kozgun

  Dumáltok, ész és ismeret nélkül! A magyar politikai pártok értelmezése.
  Kossuth Lajos pontosan fogalmaz: aki a Kárpát-medencében magyar hazát, országot, jövőt akar építeni, akit nem egyéni gondjai gyötörnek, de nemzete sorsáért aggódik, választhat. Vagy a kormány mellé áll, s elhiszi: a kormány akaratának engedelmeskedve hivatalnoktetteivel a haza érdekeit szolgálja, s lelke rajta, miképpen számol el szolgalelkű önmagával. Vagy megőrzi emberi-szellemi függetlenségét, az ellenzék soraiba lép, s erkölcsi feladatának tekinti a kormány országvesztő tetteinek bírálatát.
  S ha már a kormányt leváltani nem lehet, az ellenzéki – többségi! – álláspont és program pontos megfogalmazásával és kimondásával kell a kormányt arra kényszeríteni: hallgasson politikai ellenfeleire, s ne az ellene szólók elhallgattatásával foglalkozzon, hanem valósítsa meg – kezében a hatalom, megteheti – az ellenzéki programot. Kossuth vagy Deregnyei?
  Magyar nyomorúság: az ellenzék vezéregyénisége bármit mond, a kormány szemében gyanús.
  “Primitív, alantas jelszavak visszhangra találtak a primitív, alantas lelkekben – mondhatnánk, ha nem tömeges jelenségről lenne szó.

  Arisztotelész szerint az a jó kormány, amely az embereket jobbá teszi, és az a rossz, amelyik rosszabbá teszi őket. A program és elképzelés nélküli ellenzék egész politikája arra irányul, hogy a mindannyiunkban lakozó rosszabbik énünket, az irigyet, a gonoszt, a mindenkit és mindent utálót és elutasítót csalogassa ki belőlünk. Az ellenzék erre képes.”

  Reformról van szó úton útfélen. Reformnak, békés reformnak föltétele a szabad eszmecsere. Szabad sajtó nélkül a dolgok változása csak forradalom által történhetik. Vagy forradalom által, melyet alkotmányellenes hajlamú kormány viszen végbe, és leszen eredménye: szolgaság és nemzethalál, vagy forradalom által, melyet a nép csináland, és eredményét csak isten tudja. Boldogtalanok mi, hogy olyanok kilátásaink, miszerint azt, mi a forradalomtól megóhatna, a szabadabb sajtót, alig remélhetjük forradalom nélkül,
  Pártjellemző szavakkal korunkban sok visszaélés van. Az ellenzékiek ellenében állók nevezik magokat konzervatívoknak, fontolva haladóknak, konzervatív-progresszistáknak, kormányiaknak, s az ég tudja még minek nem. Mindezeknek azonban nincs határozott értelme. E párt maga sem látszik magát érteni. Innen van, hogy ahányszor kényszerítve érzi magát egyes kérdések körül nyilatkozni, vagy hitvallomást tenni, mindig akként nyilatkozik amint nem kellene, ha önmagával tisztában s fölvett nevéhez hű volna, vagy pártnevének határozott értelme volna. Kossuth Lajos
  Okos szó volna, ha oly rémítően balga nem volna. Hiszen, uraim, ez nem pártjel, nem pártprogram, nem pártjellemzés; ez oly határozatlan általános mendemonda, melyet, akármi párthoz tartozzék bár, minden becsületes ember és minden gazember is aláír. Mert én még nem hallottam oly tollatlan kétlábú állatot kukoríkolni, aki így szólott volna: „A kormánynak ezen lépése törvénytelen, tehát pártolom.” Sőt inkább abban töri fejét egész a hideg verítékig, miként mutassa meg a kormány minden tettének törvényességét,
  Én azt hiszem ezt oly kormánytól, mely nem a nemzet akaratának kifolyása, várni nemcsak minálunk nem, de a világon sehol sem lehet, mert az ily kormány, mint minden hatalom, természet szerint inkább saját körének terjesztésére, mint az őt ellenőrző korlátozó alkotmányosság erősítésére hajlandó.

 2. Avatar

  A felsorolásból a legnagyobb párt a fôpolgi pártja kimaradt, a PM!!!
  Oh, irgalom atyja, ne hagyj el!

  S Ágnes asszony a patakban
  Régi rongyát mossa, mossa…

  • Avatar
   kara kozgun

   Önismeret nélkül
   Kapu Folyóirat 2009 írásom, saját néven titeket, ki hol közölt?
   „A magyarság politikai élete mindig is öntudatlan volt, mint egy félholté”
   Erdélyi János 1845. — Miután Szent István kiverte a törzsi arisztokráciát a hatalomból!
   A másik lelki- szellemi fogyatékosság, a tapasztalatok szerzésére való képtelenség, melyről Németh László ír, és amit regényhőséről Csibráky-zmusnak nevez.
   „A magyarság öntudata egy nagy forgalmú átjáróház, jönnek, mennek benne az ismeretek, de nem maradnak meg”
   „Természetes belső fejlődést nem ismerünk, az új gondolatok nálunk kiszorítják a régieket, mert nem belőlünk erednek, hanem mindig valahonnét készen hullanak az ölünkbe. S mivel mindig csupán átveszünk valamilyen gondolatkincset, intelligenciánkba nem szántottak barázdákat, nem a gondolkozás folyamatos haladásának eredményei…Olyan gyermekek vagyunk, akiket nem neveltek önálló gondolkodásra, s ha felnőttek semmit se mondhatnak magukénak, tudásuk felületes, lelkünk kívül van önmagukon.” P.J. Csadajev az oroszokról 1828.-ban, (bizony mi is hasonló színvonalon állunk társadalmi fejlődés szintjén!)
   „Az ember természetéből következik, hogy elveszíti önmagát, ha nem sikerül elhelyezkednie a múlt és jövő folyamatosságában:, a folytonosság érzete nélkül tévútra sikerült. Ilyen gyökértelen emberek minden országban akadnak, nálunk azonban mindennapos jelenségek…(Nálunk először a szentté avatott István király vette el a „pogány” múltat, és jutalmazott „nemzetpusztító keresztény” lovagokat!) Gondolkodásunkban nincs semmi általános érvényű, minden egyéni, ingatag, és tökéletlen… Történelmi tapasztalatot nem ismerünk, korszakok és nemzedékek számunkra eredménytelenül peregtek le. (Jóakarónk a német, meg a Trianonnal „jutalmazó” Európa!)
   „…tudományunk nem foglalkozik a magyar társdalom lelkiállapotával, nem vesz tudomást a nemzeti amentiáról (=az ész öregkori elgyengülése), erről a fundamentális szellemi csonkaságról.”
   „…ha lenne a magyarságnak ép közösségi tudata, akkor a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy a magyar szaktudósok mindenek előtt és mindenek fölött saját társadalmuk belső ügyeit tisztázzák. S ha ennek az ország határain belül politikai akadályai vannak, akkor a határon kívül élő tudósoknak lenne a dolga. A jelek szerint nekik se jut eszükbe!” 1987! (Ez ütött vissza a népszavazáson! 2005.-ben)
   „Magyarország történelmében nemcsak az idegen hatalmi befolyások játszottak végzetes szerepet, hanem a vezető társadalmi rétegek nagy hányadának idegen (eredete) szellemi orientációja, gyökértelensége.”
   „Egyszerűen vakok vagyunk mindenféle összefüggéssel szemben, mindig csak azt látjuk, ami épp az orrunk előtt van, elfeledve mindent, ami tegnap, vagy tegnapelőtt történt.”
   „Mert stabil értékrend nélkül, —kontinuitás— nélkül nincs gondolkodás, sem köznapi, sem tudományos, s egy logikus értékrendet másra mint önmegismerésre alapozni nem lehet. Nincs gondolkodás légüres térben, nincs egyetemes agyvelő, csak valamilyen
   …..

 3. Avatar

  Furcsányék már eligazították Karigeriéket, hogy van öt évük bebizonyítani a világnak, hogy Budapest mégiscsak egy koszos, szar hely

 4. Avatar

  Az új kommunikáció legfontosabb panelje az lesz: ne bíráljatok, inkább gondoljatok ki valami megvalósíthatót. Tehát még a saját tehetségtelenségük megoldását is tőlünk fogják várni,minket fognak felelőssé tennni érte. Mert mi értünk hozzá, csak nem akarunk segíteni. Hehehe..

 5. Avatar

  Budapestre balsorshozó szerencsétlen harigeri.

 6. Avatar

  Most, hogy egy sor kerület és vidéki város élére került ellenzéki vezető, világosan látszik mekkora károkat okozott a NER 2010 óta. Milliárdos adósságok, elsíbolt ingatlanvagyon, kaotikus nyilvántartások, bürokrácia, muytik, korrupció mindenütt. Hatalmas feladat vár az ellenzékre, ha meg akarja tisztítatni a az önkormányzatokat a narancsfertőzéstől. Remélem lesz hozzá erejük és kitartásuk.

  • Avatar

   Napnyugaton sötét van.
   Nem lehet látni az egymáshoz tartozó számokat. Sőt a dokumentált átadás miatt, az ellopható pénzt sem, várni kell.
   Fájhat.

  • Avatar

   Napnyugaton nemcsak sötét van, napnyugatot egyáltalán elkerüli a Nap, hiszen most igazán nincs se ideje se oka a nyugatoskodásra. Majd máskor, miután keleten s kelte után mindent bevilágított, felvilágosított, kiviláglottak az összes lólábak

  • Avatar

   Vajon hol él eme Napnyugat? Napnyugaton? Merthogy gyönyörűen fölfejlődött Budapest, befejezték a Parlamentet, a várbazárt, a Kossuth teret, a Lovardát, a vár csodálatosan helyrehozva, befejezve a 4-es metró, rövidesen felújítva a 3-as metró, a kisföldalatti, megépült az új uszoda, a Népstadion, megszépül az állatkert, új kórházak épülnek, rendelők sora felújítva. De vidéken is megművelt földek, új utak, tiszta porták, tüchtig önkormányzati épületek, tömegesen kicserélt nyílászárók a házakon sokhelyütt, rendbetett BKV pontosan járó, tiszta járművekkel, kijelzőkkel, egyre több erdő, fásítás az utak mentén, tiszta Balaton, vidám turisták, falvakban strandok, új fürdők, hotelek.
   Ahhoz hogy ezt ne vegye észre valaki, állandóan becsukott szemmel kell járnia, vagy pedig külföldön élve hazudozni.

  • Avatar

   Csak a pancelszekrenyeket fogjak “tisztogatni” , mocsarlako libsi!

 7. Avatar
  kara kozgun

  Máris Hifher kirakat nézőiként ájultatok! Az egy Forintos Metró, + kilenc Schilling =36 Ft villamos jegy miatt lejártátok lábatok!
  Mért ilyen sötét az ország? Törökök elvitték a holdat! 56 ba levertél a csillagokat Antallék a napot is ellopják! 89 es vicc!

 8. Avatar
  kara kozgun

  “A nyugat alkonya”! 90 éves könyv! Hirét se hallotta, bolond Rózsi? Isten kalapján, FIDESZ diszvitága!

  • Avatar

   De jó, hogy ilyen rövid most a kommentje a mi díszpinty udvaribolondunknak! A többi marhaságait már rég csak áttekerjük, mert rövid ahhoz az élet, hogy az ilyen hülyék másoktól összelopott de már idézőjel nélküli bölcseleti se füle se farka szófosását átolvassuk.

   • Avatar

    Ez a marhasága is át lett tekerve. Melyek nem is marhaságok, az még elismerés lenne, hiszen a marha mégiscsak valaki az osztályában!
    A legelsö produkció, melyet még elolvastam, azóta se semmit, büzlött a benne ügyködö rohasztó sejtek nyomán;
    változtak az idök, szünet amíg újrarendezi a a másoktól összelopottságokat,…

    • Avatar
     kara kozgun

     Teljesítmény! Önmagában, egyedülállóan hülye! Nem szorul senkire! Főleg nem mások véleményére! Saját kútfőből tud ostobaságokat írni!
     Ha nem tudsz valamihez felérni, szard le!

 9. Avatar
  fölsővárosi

  “6. Számoltasd el az előző városvezetést” – ezzel csak egyetérteni lehet és sok sikert kívánni hozzá. Legyen szó akár a budapesti rozsdazóna kerületeiről, akár Szegedről, Hódmezővásárhelyről vagy éppen Ózdról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük