Politikai innovációs lehetőségek a nappali fényben tartott fáklyás felvonulás utáni világban

Hát, igen, erre a leleményes tiltakozási/megemlékezési/ünneplési formára nem számítottunk. Eddig azt gondoltuk, hogy a fáklyának úgy van értelme, ahogy a dothrakiak nekiugrottak a holtak seregének, miután erőt vett rajtuk a buzgalom a tüzes sarlóik láttán, szóval sehogy, de legalább jól néz ki sötétben. (A sötétet jelen esetben Kunhalmi Ágnes volt hivatott biztosítani? Nem állítom, csak kérdezem.) Ami tényleg iszonyú lehangoló az MSZP szervezte nappali fáklyás felvonulása kapcsán, hogy ezt a kihívást még a nem túl okos gyerekekből álló Momentum Mozgalom is abszolválta, nekik sikerült sötétben nekivágni a Gellért-hegynek.

De most tegyük félre az ijedtséget, és fogadjuk el egy pillanatra, hogy ezek tényleg ennyire hülyék. Milyen lehetőségeik vannak még, ha ezen a vonalon akarnak tovább haladni?

 • Autós felvonulás a Sétáló Budapestért;
 • Tüntetés a fasizmus ellen a Jobbikkal karöltve;
 • Szeretetkoncert az Európába visszatérő ISIS harcosok integrációjáért;
 • Értelmiségiek petíciója (külföldiek bevonásával, immár) a Népszabadságban;
 • Diáklázadás a nehéz érettségi ellen, majd diáklázadás a silány oktatás és az értéktelen érettségi miatt;
 • Tiltakozás a nyelvvizsga-követelmények ellen, majd közös felháborodás az ellen, hogy a magyarok nem beszélnek idegen nyelveket;
 • Vidéki tüntetések az MTA mellett;
 • Sámándobolás és közösségi Capoeira a Margit-szigeten a szén-monoxidkibocsátás ellen;
 • Közös nem szules ebben a rendszerben és kollektív vaszektómia;
 • Kongázás és köztéri jóga az otthonszülésért és a homofóbia ellen;
 • Disznótor a kerítésmentes Európáért;
 • Könyvégetés a Széchényi-könyvtár megmentéséért.

Tudjuk, a mi fantáziánk nem mérhető a Párbeszéd nevű kalauzhallal megerősített Szocialista Pártéhoz, de azért reméljük, segítettünk.

Facebook hozzászólások

  Nyilvánvaló Kapitány

Avatar

20 hozzászólás

 1. Avatar

  Vajk Túri (fb): “a világ fejlettebb része olyan sebességgel zúg el Magyarország mellett, hogy fel sem fogjátok.”

  Igen. Szakadékba, hátszéllel.

  • Avatar

   Közreadom a saját magam által finanszírozott elemzésem eredményét .
   Valódi ellenzék: az az egyre kisebbedő csoport, melyet becsület és hazaszeretetet hiánya jellemez és nem riad vissza lealacsonyító tettekhez sem. Vállalja a nyilvánosságot.
   Rejtőzködő ellenzék: amely az előbbiek mellett áll, de annyi bőr még van a képén, hogy nem meri vállalni nyilvánosan. Többnyire tudják hogy mi az igazság , de érdekük fűződik hozzá, hogy e véleményt osszák. Ide tartozik a függetlenek 90 %-a is.
   Orbánfóbiás matrix: fogalma sincs a politikáról, csak utálja az Orbánt. Fogalma sincs a politikáról és azt sem tudja ki az Orbán , de ő forradalmár. Fogalma sincs a politikáról, de jól megfizetik Megtévesztett (buta?)fiatalok. Régi kommunisták, munkásőrök párttitkárok. ( Akik a fent említett csoportokba nem illenek bele )Ezek vállalják a nyilvánosságot.

  • Avatar

   Ez a vakturo a SzarosGyurka legujabb felfedezettje? Szanalmas provokator-luzer!

 2. Avatar

  Isten ments ,hogy ilyen ellenzék vezesse az országot!!

 3. Avatar
  POROSZLAI RÓBERT

  ELŐRE! elvtársak! előttünk a lejtő…..
  a cikk jó!

 4. Avatar

  az a jobb oldali világoskabátos muff kevésbé feminin, mint a sötétkabátos férfinak látszó humanoidok

 5. Avatar

  Eloszor photoshopra gondoltam de nem….ezek tenyleg ekkora hulyek…..

  ( lehet azert nappal mert akkor csak a munkaidot basszak el??)

 6. Avatar

  Nicsak , nocsak , mocskok…Ezek az alaktalan, torz, gnóm, kígy vállú, virsli ujjú, csámpás ,üszkös NEOBOLSI KOMMENISTA CSATORNAPATKÁNYOK.-ból álló enyveskezű, zsebtolvaj banda az igazi , echte PATKÁNY MOSLÉKKOALICIÓ !!! Félelmetesek, csökött agyukról nem is beszélve : bunkók , tahók , újhülyék , közhülyék , trágyakirálynők………..összefosós fostos kecskék !!!! Ez az utolsó harcuk, utolsó táncuk, utolsó masírozásuk !!

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós
   “A hazafiasság a gazemberek utolsó menedéke” Samuel Johnson Ebbe utazik viktorotok!
   “Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” Lewin 1802! Beszoptuk!
   Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. FIDESZ Fiúcskák! Szabó Dezső 1921!
   Nincs nekem a zsidóval semmi bajom. csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó (pártunk, és kormányunk!) Márai Sándor
   “A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.” (Márai Sándor)

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek”! Ókor óta ismert bölcsesség!

   .” A legártalmasabb buta ember, aki okosnak hiszi magát!” Lásd, MSZMP Párttitkár efftárs!
   1. Ostoba ember hallgasson, ez a bölcsessége. (Az ostobaság egyetlen takarója a nyelv, minek azt mozgatni? —Machiavelli/Mikszáth Kálmán!)
   2. A makacs és tüzes vélemény az ostobaság legbiztosabb jele.

   A költségek, melyek a hatalom fittogtatására pazarétoltatnak, e hatalom alapjait ássák alá. De a legrosszabb, legszemtelenebb kormány, ha azon kívül csapás nem éri, sokáig nem tartathatja fel magát!”Eötvös József Eszmék, gondolatok 1876. sorszámú gondolat.

   “Már az is nagyon veszélyes, ha a kormányzat néha, mint Platón engedélyezte, hazudik. De mindinkább bizonyossá válik, nincs nagyobb veszély, mintha a kormányzat, semmi egyebet nem tud, és nem tesz, csak hazudik, vagyis ha az egész államkormányzat a hazudozáson nyugszik.” Hamvas Béla

 7. Avatar

  Az az első tétel [“Autós felvonulás a Sétáló Budapestért;”] kiemelkedően jó.
  Az ellentmondásos ellenzéki megnyilvánulások lehetséges száma szinte végtelen, remélem, ez a satnya bal-lib társulat bőven ad még okot további jó írásokhoz – és persze lehetőséget nekünk, hogy jól szórakozzunk rajtuk. 🙂

 8. Avatar
  Kara Kozgun

  Az emberiség tömegé lett, a személyes öntudat kialvóban van, részben kialudt, és az egyén tudatos tevékenységének helyét a tömeg tudattalan tevékenysége foglalja el. Amiről a tömeglélektan beszél, nem is a tömeg lélektana, hanem az a folyamat, amit a barbárság merőleges betörése jelent. Az egész emberiségben a józan és világos értelem helyébe az izgékony, homályos és hisztérikus tudattalan lép, amelynek intelligenciája nincs, mérlegelni nem tud, amely úgy viselkedik, mint egy választógyűlés vagy színházi publikum, vagy egy osztályra való iskolás gyerek. Az egész emberiség készül egyetlen lélekké olvadni, amely hiszékeny, maradi, zsarnok, gondolkozni, szeretni nem tud, csak félni, reszketni, őrjöngeni, és főként pusztítani, mert a tömeg feladata a kultúrák lerombolása. Egyéniségalatti állapotba merültünk, és önmagunkról való külön tudatunk elhomályosodik. S ebben a folyamatban a tanultság éppen úgy nem véd meg, mint a tömegben. Műveltség, rang, vagyon, állás, osztály, tudás az nem védi meg az embert attól, hogy a nagy homályos árnyék elérje és elborítsa, nem védi meg. Semmiféle eddig megszerzett emberi képesség, tehetség, szellem, magasság nem elég hatékony ahhoz, hogy az embert az elmerüléstől megóvja. A kezdődő primitivizálódás kivétel nélkül mindenkit kikezd és aláás. A szellemet kioltja, az ízlést a legalsó vonalra szállítja le, a vallásból babonát csinál, az istenekből bálványt, a világos és józan gondolat helyét zavaros mítosz és bizonytalan reziduum foglalja el. Hamvas Béla

 9. Avatar

  Miferink hiányzik, lehet hogy főzőcskézik?

 10. Avatar

  “Kara Kozgun”-ként is felismerjük Mahir Kara, vagy Göre Gábor másik két álnevén ide írogató idiótánkat.
  A folyton ugyanazokat a másoktól lopott szavakkal bemásolt szövegeit már kívülről fújjuk, és nekünk – magával ellentétben – nem szita az agyunk, emlékszünk rá, ha ugyanazt már sokszor olvastuk.

  Nincs másik oldalon olyan véleményportál, ahol örülnek, ha kapnak egy kitartó másológépet? Vagy már ott is besokalltak a válogatás nélküli komplett magyargyűlöletétől, muzulmán? Akkor javaslom Sargentinihez vagy Verholfstadthoz leszerződni, azok szellemi szintjét úgy nagyjából még megüti.

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Ostoba tyúk kárál bagolynak, hogy nagyfejű!
   Ne világíts

   Ne világíts szemébe, a sötétnek,
   Ki híjával van ő az észnek!
   Mert ő attól úgy elvakul!
   Gyűlölni fog, bitangul!
   Hitéből, ha kibillented
   Ellenséged lesz neked!
   Butaságáért belülről,
   Mélyen meggyűlöl!
   Ha azt hozod tudtára,
   Mekkora nagy marhája!
   Ő és véleménye!
   Világ szégyenére!
   Kara kozgun= fekete holló! Gyerekkorom kedvence! Házunk közelében gyakran megjelentek!

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Ostobám! Gőre Gábor regényekről, szoknya szélnyi ismereted, fingod sincs?

 11. Avatar

  re: KaraGöz
  Azért valami mégis történhetett, mert odaát, Aristonál pár nap óta nem jelentkezett ez a félnótás Kara. Talán kitalált valami “rovarirtót” az Aristo-csapat? Ismert, hogy számítástechnikai eszközökkel igen egyszerű kiszűrni a nem kívánatos idegent, de sajnos, amennyire én tudom, minden ilyen megoldás átmeneti, csak addig tart, míg a regisztrálási kellékeit meg nem változtatja a távol tartandó – aztán minden kezdődhet elölről.
  Érdeklődve várom a fejleményeket. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük