Színjátszókör (első forduló)

Nincs irigylésre méltó helyzetben az ellenzék. Van egy nagyon hülye, de nagyon ambiciózus (és nagyra nőtt) kisgyerekük, aki állandóan társasozni akar, hogy aztán bőgjön, amikor kikap. És mivel mindig kikap, ezt végül rajta kívül mindenki elunta, ezért szerzett magának egy csivavát, most azt veri. Ez történt a budapesti, ellenzéki előválasztás első fordulójában.

Horváth Csacsi beteljesítette a végzetét, ő erre született, ezért élt, ezért dolgozott. Kikapott Karácsony Gergelytől, aki végre nyert valamit. Életében először győzött egy társasjátékban. Már amennyire ez győzelemnek nevezhető, hiszen aki nyitott szemmel járt a héten a városban és látta az előválasztási standok előtti nem annyira hosszan kígyózó kígyókat, abban felmerülhet a gyanú, hogy azok a bizonyos cédulák csúnyán elkékültek a hidegben. A győzelmi jelentések szerint több mint harmincezer budapesti szavazott, akiknek kétharmada KariGerire bízta meg azzal, hogy Puzsér Róberttel üljön be a következő körben az ATV stúdiójába.  

Itt jegyeznénk meg, hogy egy pillanatra gondoljunk bele abba is, milyen szörnyűséges csapás lehet a sorstól Horváth Csabának lenni. Mintha lenne egy NFL-csapat, amelyik évente egy meccset csakis azért játszik, hogy a 0-16-os mérlegű lúzereknek is legyen egy kis sikerélménye ellene, és egy meccs alkalmával hülyére verhessék. Horváth Csacsi a pincéből előhozott Béna, akin a többi béna MSZP-s leverheti, hogy mindig őket veri le egy erősebb fideszes. A társadalmi agresszió hullámtermészetének érzékeltetésére régen volt egy kiváló illusztráció, mely megmutatta, hogy a munkahelyén főnökei által sanyargatott édesapa otthon az édesanyán vezeti le felgyűlt frusztrációját, aki ezt értelemszerűen a gyereken, majd a gyerek értelemszerűen a kutyán bosszulja meg. Ennek a szörnyű hullámnak a végén lehet ott valahol a messzi távolban a szegény, bociszemű Horváth Csacsi, akit kegyetlenül elnáspángol a villogó gonosz szemeivel a helyzet minden cseppjét kiélvező Karácsony Gergely. Mielőtt azonban nagyon megsajnálnánk, gondoljunk bele abba is, hogy senkinek nem kötelező MSZP-snek lennie. Vagy ha már az, akár meg is lehet belőle gyógyulni. Lehet járni elterelő tanfolyamokra, ilyesmi.

Na, de vissza a mi KariGerinkre! Elfelejtettük leírni, ügyvédi letétbe helyezni, így most kicsit nehéz a haza bölcseként mutatkozni, de mikor meghallottuk, hogy az ellenzéki-előválasztás-előválasztásának első fordulójában kik lépnek a pástra, az első gondolatunk az volt, hogy nagy munka lesz ezt KariGeri javára elcsalni. Alábecsültük az ellenzék nem szocialista részének szervezettségét, mert könnyedén elcsalták. A néhány száz szavazóból gyártottak 34 ezret, és különösebben nem lennénk meglepve, ha a szavazócédulák markáns többsége a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció aktivistái által működtetett szavazókörökből került volna ki. Sőt, igazából biztosak vagyunk ebben.

KariGeri elsöprő, az MSZP valódi szervezettségét és erejét messze túlbecsülő mértékben győzött.

Ugyanis a KariGerire érkezett szavazatok elsöprő száma arra mutat rá egyedül, hogy a Szocialista Párt társadalmi beágyazottsága, egyáltalán a budapesti létezése bizony csak mese volt. Egy mítosz, amivel azóta vigasztalták egymást az haladók, mióta elkezdtek kikapni az országgyűlési választásokon. Hiába, a szocialisták Budapesten se léteznek, kár volt azért a papírmennyiségért, amit elpazaroltak.

Hogy végre klaviatúrára is vessük jóslatainkat, a következő lépésben Puzsér vissza fog lépni KariGeri javára. Valamikor késő nyáron, és azzal a szöveggel, hogy ő garancia a Sétáló Budapest programjának megvalósítására. De addig minden héten bejárnak az ellenzéki médiumokba emelni egymás fényét. Mióta kikutatták, hogy KariGeri kapna ki legkisebb arányban Tarlóstól, azóta lehet tudni, hogy ő lesz az ellenzék jelöltje. Minden más színház.

Facebook hozzászólások

  Nyilvánvaló Kapitány

Avatar

9 hozzászólás

 1. Avatar

  Puzsér leüvölti Karigeri haját pillanatok alatt.
  Egyébként, nem 12.000-n regisztráltak erre a bohózatra? Hogy lett akkor harmincvalamennyi ezer szavazat?

  • Avatar

   Országházunk bemutatja, Az értetek vagyunk című bohózatot! Szereplői a honatyának öltözött, rossz arcú, rosszindulatú, vagyonszerzésre koncentráló, pénzért mindenre vállalkozó, ki- és megválasztottak! Két fő csoportjuk, ódaluk van, jobb, és bal! A jobbnak csak a neve jobb. A bal meg a Kölcsey-féle balsors, kit régen tép, akkor érünk víg esztendőt, ha nem érnek többé jövendőt!
   A színjáték rossz, az előadás még rosszabb! A feszültség csak a két tábor között. A darab témája, ki hazudik nagyobbat, ki lop többet, ki a nagyobb gazember! A másik eredményét fel, magukét alulértékelik! A vita eldöntetlen eldönthetetlen! Igazi „eredményeikkel” egyik sem dicsekszik, azt a másik kutatja, rákiabálja, míg az elkövető titkolni igyekszik! Szemérmetlen, és szégyentelen mindkét azonos nemzeti gyökerű, csak „világnézetük” más! Elvi szemmel néznek mindent. Mit tudok elvinni! Nem a balhét, a vagyont! A megúszás világbajnokai! Nincs olyan párt bíró, aki fel ne mentené őket!

   Az elmúlt öt (négy, mára 20) év legnagyobb, legtragikusabb vesztesége annak a hitnek az elvesztése, hogy vannak olyan szakembereink, politikusaink, akik az elmúlt negyvenöt (hetven) év csődtömegét kezelni tudják. Kiderült, hogy nem tudják!
   Sőt nem is akarják!
   Amikor az egész ország tudta, hogy ég az “ország háza”, a bent ülők azon vitatkoztak, milyen virágot tegyenek az ablakba!
   Utána csodálkoztak, hogy az általuk kimondott szakértelem hitegetése fordítódott magyarról magyarra.
   Választott képviselőink másodlagosan “intézik” az ország ügyeit. Az első: a gyors (újra) meggazdagodás, személyes párt és egyéb pozíció szerzése, megerősítése.
   Leplezetlen, szégyentelen önzés, személyeskedés az ország házában, az ország nyilvánossága előtt.
   A legbutább ember is rájött, előbb-utóbb, ezek az emberek nem nekünk akarnak jót csak maguknak! A “demokráciájuk” álarcnak bizonyult, kilógott belőle a kezdő kapitalizmus farkasfoga.

   • Avatar

    Politikai „hagyományaink”
    Ady Endre tanúságtételeiből

    E dicső, gazdag történelmű úri népségtől lakott ország tegnap (1902 jan.30.) szerencsésen elérte a legbalkánibb nívót. Az a gyalázatosságában is mulattató komédia, mely az ország keserves parlamentjében tegnap lefolyt, bele fog kerülni a történelembe Ilyen megríkató baromság megérésére nem voltunk berendezkedve, pedig elkészültünk már minden megérhetőre.
    Korrupt országokban a panamákon szokás leginkább felháborodni. Imádott hazánk pedig igen-igen korrupt ország. Ebből kifolyólag természetes, hogy itt minden ember fölháborodik, ha a másik ember panamázik… A magyar társadalomban, mint minden fenékig romlott társadalomban privátim, kis körökben, bizalmas tereferék közt vidáman és szemérmetlenül szoktuk tárgyalni mindezt. Vezető státuszférfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek.

 2. Avatar

  Az elejétől fogva nyilvánvaló, hogy puzsér egy puffer ebben a liberálbolsevik játszmában és vissza fog lépni a végén karigeri javára, mert ez a ‘semmilyen’ karigeri az egyetlen ellenzéki jelölt, akinek van már némi istmertsége, és akire a puzsér demagógiáját éltető ‘tutifrankó’ gyerekek is átszavaznak majd.

  • Avatar

   „A kommunizmus, mint éltető eszme, az írók számára 1956 lángjaiban, mint az ihlető eszme megszűnt létezni. A probléma az, miképp lehettek műveltségük ellenére annyira elvakultak, hogy kétszáz évvel Voltaire után úgy hittek egy utópisztikus elmélet mindenhatóságában és tökéletességében, mintha sohasem lett volna felvilágosodás, hogy éveken át feltétel nélkül támogattak egy kézzel fekvően hazug és elképesztően embertelen kormányzatot, közvetlenül egy hasonlóan véres eszközökkel dolgozó parancsuralmi rendszer bűneinek feltárása és megtorlása után?” Sartre (a műveltség hiány, és a szellemi kiskorúság okán, mondom én)
   „Sajnos a közvéleményt irányító közül a többség ma is minden jó és minden rossz pusztán az épp uralmon lévő ideológiában lelné magyarázatát. A valóságos gyakorlati kérdésekkel való tárgyilagos szembenézés helyet csak az elvi álláspont vég nélküli ismételgetésében, folytonos politizálásban merül ki a magyar publicisztika. Arról, hogy a tényleges bajok jó része a közéleti fejetlenségtől, a silány írásművek megjelenéséig, közönséges gondatlanságra, hozzá nemértésre vezethető vissza.

 3. Avatar

  Hallottam ,hogy van olyan,aki szereti,ha nagyon elverik ! Lehet,hogy szegény H Csaba is ebben szenved,mert eddig még mindig és mindenhol pofára esett,méghozzá látványosan. Savanyú mosolyát látva,feltételezem,hogy talán gyógyulófélben van.Ez a szórakoztatásunkat tekintve nagy kár lenne.

 4. Avatar

  Ha KG tízszer annyi szavazatot (kapna) mint most, akkor sem tudna győzni. De a következő fordulóban Puzsér úgy el fogja verni, mint jég a határt.

 5. Avatar

  Tarlóst utálja a pestiek többsége, de Budán se túl népszerű. Ha Karácsony mögé beáll az egész ellenzék és nem cseszi el a kampányt, Tarlósnak annyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük