Szívtipró gimi és a léc

Ismerjük be, vasárnap estig egyikünk se gondolta volna, hogy a Momentum Mozgalom egyáltalán mandátumot szerez, nemhogy rögtön kettőt. Felocsúdva a csodálkozástól magunkra húzzuk kedvenc politológusunk sportos elemzőzakóját és részletesen megvizsgáljuk egyrészt az egyrészteket, másrészt a másrészteket.

A Szívtipró Gimit már éppen mindenki elkönyvelte örök vesztesnek, amikor hirtelen behúztak egy meglepetés második helyet az ellenzéki térfélen. Megint el kell kezdeni őket komolyan venni? Dehogy! Pusztán a szerencsés véletlenek összjátékának köszönhetik a sikert, amiből csak az következik, hogy két-három parlamenti ciklus erejéig ők lesznek azok a finnyás, csillogó szemű ártatlanok, akik 5 és 10 százalék közötti eredményeikkel a hátuk mögött magyarázzák, hogy lehet más a politika, és akikre a finnyás, csillogó szemű fiatalok és kevésbé fiatalok leszavaznak, egészen addig, amíg nem keresnek maguknak egy újabb bálványt, ami lehet más.

Ez viszont ne akadályozzon meg minket abban, hogy jól szórakozzunk! Élvezzük ki minden percét az elkövetkező ellenzéki belharcoknak, miután kiderült, hogy dehogy sütöttek ők új tortát, dehogy vonzottak be új szavazókat, ehelyett mindközönségesen ellopták az LMP zöld színű, vegán répatortáját, amit – valljuk be – igazából az LMP hagyott őrizetlenül.

Azért sem kell túlbecsülni ezt a 10 százaléknyi szavazatot, mert az EP-választás testre szabott versenypálya volt a lilácskás fiúknak, lányoknak, fiúlányoknak, hiszen megint lehetőségük nyílt idegen érdekeket képviselni, és éltek is a lehetőségekkel. Vonjuk le a todományos következtetést, ha a dolgozó hisz a vállalat céljaiban, akkor jobb teljesítményre képes. Amikor Magyarországot akarták beindítani, meg a játszótéri csúszdafestő cselekvő köröket szervezték, akkor senki nem volt képes őket komolyan venni. Az országgyűlési választás Magyarországról szól, Magyarország jövőjéről, a magyar emberekről, a Momentumnak pedig ezekről nem sok mondanivalója van. Ők nemzetközi viszonylatban értelmezhetőek, a Világ Kozmopolitái Egyesüljetek! programot tényleg ügyesen képviselték.

A nemzetközi libsi netwörkben azért kaptak kiemelkedő figyelmet, amiért ritka idegen nyelvet is beszélnek.

Nyilván azok, akik a következő Orbán Viktort látják Fekete-Győr Andrásban, azok most elégedettek, ugyanakkor nem rendelkeznek Magyarországon szavazati joggal, csak pénztárcával. De a pénztárca néha képes a gazdája ellen fordulni, az amúgy is irritáló faszfejekből, pökhendi kamaszokból és rendkívül buta gyerekekből álló Momentum a következő éveket is a címlapon hozza le, akkor nem következő Orbán, hanem következő Gyurcsány született.

Ahogy az LMP-vel is történt, ha fényt kapnak, hamar kiderül, hogy az ellenzéki szavazók kivetített vágyai és a valóság között hatalmas a különbség. Ilyenkor nyomban megkeresik a következő megváltót, és bizony lesz is jelentkező erre a szerepre. 

Facebook hozzászólások

  Nyilvánvaló Kapitány

Avatar

11 hozzászólás

 1. Avatar
  Kara Kozgun

  József Attila:

  (Költőnk és kora)
  Úgy szállong a semmi benne,
  Mintha valaminek lenne a pora
  (közbe hazug, minden sora)

  Mindig jó tanácsot sziszegnek
  S még ifjú hülye is akad ezeknek

  Tiszta ésszel! Mai József Attila

  Nincsen apám: sose vót!
  Nincsen anyám: rég meghótt!
  Se Istenem, eltiltották!
  Hazámat rég, elsíbolták!

  Se csókom, se szeretőm,
  Ellopták, mint szemfedőm!
  Harmadnapja nem eszek
  De betörő nem leszek!

  Húsz esztendőm elvették,
  Buta fejem átverték!
  Tiszta szívvel betörök,
  Ha kell, hazugot ölök!

  Elfognak, ha sikerül,
  Gazemberségük kiderül!
  Halált hozó fű terem!
  Megélhetésre, kertemben

 2. Avatar
  Feher Zsolt

  Az biztos hogy keszülöben az uj junge szdsz.Lovet kapnak a keresztapätol mäs nem kell a territoriumuk budapest es london city.Gondolom videken vasvilla vegre kapnäk öket föleg ha eszt osztanänak.Persze vannak akiknek ez bejön nem neveznem politikänak inkäbb sztäjlisztok ältal megkomponält felepesnek.De gondolom megmentik a a vilägot stb.Mikor katalinka a diktatura alatt szenvedö milliokrok beszelt maga sem volt tisztäba a szämokkal.Inkäbb a keresztapa es a haverok lett volna a jo duma.De szerintem szimplän orbänoznak-diktaturäznak majd es termeszetesen mindent megszavaznak ami ärthat Magyarorszägnak.

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Toldi ma

   Ég a gyűlölettől, a kopár szik sarja,
   Kókadt kommunisták, legelésznek rajta!
   Nincs egy becsületes, messze vidéken
   Ki igazat mondana, róluk, nékem!
   Irodák hűvösében, tíz-tizenkét szolga
   Serényen az ország vagyont lopja!
   Hortyog, mintha rendjén menne dolga,
   Mai napra esőt, már szorgosan ellopta!
   Hely pedig üresen, vagy félig rakottan,
   Privatizációs szekerek várakoznak ottan!

   Ösztövér ÁVH-ás, hórihorgas hefti,
   Ellenfelet ment ki, újra, laposra, verni,
   Mélyen néz elgyötört szemébe,
   Most már tőle, végre újra fél-e?
   Válúnál az őrök, szomjasan delelnek,
   Enni adjanak –e „ezeknek”?
   Vagy hagyják, éhen dögleni?
   Becsületük azt is engedi!
   2015. o4. 20

 3. Avatar
  Hát, így van ez

  Csak tudnám, hogy miért fog el a harctéri idegesség, amikor meglátom ezt a “gyökkettő” pasit.
  Aki ebben a teljesen tudatlan, a “magasröptű politikát” csak messziről ugatni tudó vadbaromban az Orbán Viktor lehetséges utódját látja, az nem normális !!!! Sürgősen kezeltesse magát !!!!

 4. Avatar

  A momentum az új szdsz, a dk az új mszp.
  Nem szabad őket félvállról venni.

 5. Avatar
  Szőke ciklon

  Nagy felelőtlenség legyinteni a választási eredményekre. A választásokat a szavazók döntik el, ez a szavazótábor pedig évről-évre változik. Eltávoznak az idősek és fiatalok lépnek be új szavazóként. A fiatalok nagy részét könnyű momentumos jelszavakkal, nyugateurópai bérekkel elcsábítani, főleg ha rendelkezik a párt a kampányhoz szükséges anyagiakkal. Ezeket a fiatalokat nem érdekli, hogyan csalta el a rendszerváltást az szdsz, hogy ezek a momentumosok annak az szdsz-nek a gyerekei. Látják a lelkesedést, és mint minden fiatal egy kicsit, vagy nagyon liberális. Ők most akarnak jól élni, ők akarnak a hatalom bírtokosai lenni. Oda teszik a X-et, aki ezt ígéri nekik.

 6. Avatar
  Kara Kozgun

  Ódali gondolkodók!

  A gondolkodás helye, szerve, az agy vóna ugye. Akinek nincs, vagy „fogyatékos” ”hátrányos helyzetű, az ódalból próbál észt osztani!
  Az ódal választása a szerint történik, hogy melyik ódalba volt, vagy lehetne, a hatalom kedvezményezett állatja! Annak lesz feltétlen, elvakult híve, követelője! Az lesz a szent, a hibátlan, az istenített, a bírálhatatlan, elképzelhetetlen jók forrása! Maga a Tök Éj! De ez nem zavarja őt a fényes jövő látásában! Minden sötétséget a másik ódal ármánya okoz! Az takarja el előlők az az Ő napjukat vermesíti el, győzelmi útjukat! Kétségük egy percig nincs! Két seggük van! Egyik fejként funkcionál! Meggyőződésük van! Saját csalhatatlanságukba! Tudják: „Minden meggyőződés ostoba, minden ostoba meggyőződéses!” Bölcsességek könyve is megírja!

 7. Avatar
  Karácsony.sk

  Íme a neomarxista ultraliberális PATKÁNY SOROS által támogatott GYILKOSOK öröme!

  Cseh Katka, a Momentum EP-képviselője: “…a terhesség valójában egy probléma, amelyre a megoldás az abortusz – műtéti vetélés, az pedig olyan mint egy botmixer!”
  Ezért nem árt ha:
  1- rájuk szavazó fiatalokat kellő média fölénnyel rendszeressen figyelmeztessük arra, hogy ha az ő szüleik is a momentum elveit támogatták volna, akkor az ők testrászeik nem fehérjehalmazként élveznék a világ szép örömeit, henem a kanálisban élő patkányok ürülékeként semmisültek volna meg a természet körforgásában!
  2- olvassuk el azért a Hippokratészi esküt s értelmezzük pontosan, hogy a minket??? EP képviselő Cseh Katka politikai haszonszerzésből mennyiben fordult szembe ezzel az esküvel, főleg akkor, amikor gátlások nélkül kimodta az emberpalánta botmixes MEGÖLÉSÉT. Idézet az esküből:…..”Senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok. Hasonlóképpen nem segítek hozzá egyetlen asszonyt sem magzata elhajtásához. Tisztán és szentül megőrzöm életemet és tudományomat…..”
  Amúgy az eskü pontos szövege:
  „Esküszöm a gyógyító Apollónra, Aszklépioszra és Hügieiára és Panakeiára és valamennyi istenre és istennőre, akiket ezennel tanúkul hívok, hogy minden erőmmel és tehetségemmel megtartom következő kötelességeimet: tanáromat akitől e tudományt tanultam, úgy fogom tisztelni, mint szüleimet, vagyonomat megosztom vele, s ha rászorul, tartozásomat lerovom; utódait testvéreimnek tekintem, oktatom őket ebben a tudományban, ha erre szentelik magukat, mégpedig díjtalanul; továbbá az orvosi tudományt áthagyományozom fiaimra és azokra, akik az orvosi esküt leteszik, másokra azonban nem. Tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom megszabni a betegek életmódját az ő javukra, és mindent elhárítok, ami ártana nekik. Senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok. Hasonlóképpen nem segítek hozzá egyetlen asszonyt sem magzata elhajtásához. Tisztán és szentül megőrzöm életemet és tudományomat. Sohasem fogok hólyagkövet operálni, hanem átengedem ezt azoknak, akiknek ez a mesterségük. Minden házba a beteg javára lépek be, s őrizkedni fogok minden szándékos károkozástól, különösen férfiak és nők szerelmi élvezetre használatától, akár szabadok, akár rabszolgák. Amit kezelés közben látok vagy hallok – akár kezelésen kívül is a társadalmi érintkezésben, – nem fogom kifecsegni, hanem titokként megőrzöm. Ha ezt az eskümet megtartom és nem szegem meg: örvendhessek életem fogytáig tudományomnak, s az életnek, de ha esküszegő leszek, történjék ennek ellenkezője.”
  Tudják a Momentumos szavazók azt, hogy az emberiség ellen követtek el halálos bűnt a meggondolatlan voksukkal!
  Szlovákiából…..

  • Avatar
   Kara Kozgun

   OrrBánod nem “patkány Soros” neveltje? Kit csap be? Soros megtűri? Ha ellene tenne, kivágná, mint macskát szarni!

   • Avatar
    POROSZLAI RÓBERT

    mit akart mondani a költő? hgy a költő a nagy költő kommunista és az epéjeével gondolkodik. A DOKTOR MINISZTERELNÖK ÚRNAK pedig a fingjában több ész van mint a te fejedben karak

 8. Avatar
  Kara Kozgun

  Orr Bán

  Az öntelt, büszke majom.
  Tetszik magának nagyon!
  Számára szent, és igaz!
  Maga szarta spanyol viasz!
  Ragaszt jövőt a mához,
  Adófizetőt hatalmához!
  Új ostoba szavazókat,
  Aki hatalomhoz juttat!
  A jövőd romák kezében,
  Mint lompos vesszejében!
  Fuss, előbb Caunál idejében.
  Leszedik a helikoptered.
  Ha farkad örömmel vered!
  Ha nem pucolsz, elpucolnak!
  Új zsidók meg puccsolnak!
  Jön “a megmentés tanácsa”!
  Húzz el, időben a picsába!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük