[email protected] vagy szülsz

Május első tüntetése ismét megcsillogtatta a magyar nép mérhetetlen kreativitását. Mi, itt a kisebbségi többségben igenis büszkék vagyunk azon polgártársainkra, akik ugyan nem velünk vannak, de legalább ellenünk. S protest polgári minőségükben hangot adnak elégedetlenségüknek. Például nemzetközileg is érthető transzparensek formájában (v.ö. Transparency International). Legújabb, s számunkra legkedvesebb gyöngyszemünk a „[email protected] vagy szülsz” verdikt volt. Ebben benne van a választások utáni tüntetések kvintesszenciája.   

Nem azt mondom, hogy elegáns, vagy cizellált, mert igazán nem az. De nem is kell annak lennie. Figyelemfelkeltés a célja, s ennek a feladatának maradéktalanul eleget tesz. Igaz, a tábla nyele pont egy olyan hölgy kezében leledzett, amely hölgy nem éppen bizalomgerjesztő ábrázatával tűnt ki a tömegből. Hogy finomak és cizelláltak legyünk: az ilyen nőstények miatt aztán sosincs koccanásos baleset a körúton, s a bot, amivel piszkálnánk őket, inkább saját magát töri ketté.

Nyilván ezek erős szavak. De csak annyira, amennyire a tüntike feliratai is egyre erősebbek, egyre lényeglátóbbak, egyre dadaistábbak lesznek.

Ne foglalkozzunk most azzal a huszárosan karakán kérdéssel, miszerint egy országosan ismert politikus vagy közszereplő, avagy nemzetközi tekintélyű tudós, aki vagy korai demenciában szenved, vagy egyszerűen csak elmebeteg, és kimegy erre a demonstrációra, az milyen referenciát teremt saját magának az ilyen és hasonló feliratú táblák alatt vonulva. Inkább nézzük a cselekmény társadalomépítő, közvélemény-formáló, egyszóval a kollektív tudatra történő hatását.

A mémek korában igenis nagy jelentőséggel bír az önkifejezésnek ez a sajátosan neoprimitív formája. Olyannyira, hogy végtelen számú mutációt képes világra hozni a közösségi oldalakon, pláne kommentek formájában.  A személyes kedvencem ez: „A magzat a szegény ember Alien-je”. Az egyszerű, közérthető, s vitathatatlanul szellemes fricskát az írója egy olyan videó megosztása alá írta, mely videóban huszonéves hölgyek lamentáltak azon, miszerint gyermeket szülni nem jó, mert a kisbaba büdös.

Nyilván ők a fasz megfelelő végét inkább orális, mint vaginális stimulációban szeretik részesíteni, hiszen szívni és köpni sokkal könnyebb, mint szülni és pelenkázni.

Mostanra kijelenthetjük, hogy az önkifejezésnek egy egészen új platformja nyílt meg. S képzeljük csak el, amikor ezek a transzparensek átvonulnak az élet más területeire is! Akkor aztán legalább annyira konzekvensen, legalább annyi logikai kötéssel megjelennek az „Anál vagy halál!” feliratok a szakszervezeti tüntetéseken. Vagy amikor a végzős diákok magyar érettségi előtt a fejük fölé emelik a molinót: „Inkább  a vérbaj, mint Ady!” Csodálatos, csodálatos éveknek nézünk elébe. Az elkövetkezendő időszak egészen 2022-ig erről fog szólni. És a „Szopsz vagy szülsz”, na meg az örök klasszikus, a „Nem szexelek fideszessel” pár száz év múlva ott találja majd magát a Gesta Hungarorum, vagy a Halotti beszéd mellett, a legértékesebb nyelvemlékeink között.

Mert azért azt ne feledjük, hogy minden de minden megmarad. S a megmaradó kortörténeti relikviákból az utódaink állítanak majd ki látleletet. Hogy mi lesz ez a látlelet, a felől kétségem sincs. Mint ahogyan arról sem, hogy vajon diktatúrának fogják-e megítélni kései utódaink a 2018-as kétharmados negyedik Orbán-kormányt, vagy inkább működő demokráciának.

Ami egyedül biztos, hogy a nemzetet csupán egyetlen „felirat” tudja kivezetni a sötétség korszakából: „Szülj és szoptass!”

Appendix:

Utólagosan is elnézést kérek mindenkitől a címben szereplő „et” karakterért (a kukacot már ki se merem írni). Funkciója csupán abban rejlik, hogy az írást a Facebook-on tiltásmentesen lehessen megosztani. Legutóbb ugyanis, amikor „Fapiták és kancickányok” című írásomat megjelentettem (kicsit más volt a címe annak is), a közösségi oldal az egész weboldalt letiltotta, függetlenül attól, hogy nem tettem mást, mint pontosan idéztem a tüntetők mondatait. Sajnos azonban, amíg a közéletnek már nincsenek, a Facebook-nak még mindig vannak közösségi szabályai.

Facebook hozzászólások

  Nahát

16 hozzászólás

 1. Ha a szerző nő lenne, és az állam a bugyijában / agyában stb. matatna, biztosan felfogná, mi a probléma a kormány családpolitikai buherálásaival.

 2. Csak egy idült elmebeteg szül gyereket ennek a rendszernek.

  • Kiss László

   Csak egy idült elmebeteg hiszi azt, hogy a rendszernek szül gyereket. Az ilyen érzelmi nihil tényleg inkább tüncizzen.

 3. Feher Zsolt

  En mind abba voltam hogy balibsi oldalon a kanok viszik a pälmät az idiotizmusban.De nem a nösteny liberälisok sokkal ordenärebb es prolibb gondolkodäsuak näluk.Azt sem ertem hogy ezek ugy ala natur sem akarnak gyermeket szülni akkor minek turbozzäk az agyukat ilyen täbläkkal.Csak ugy elgondolkodom egy esti dumäläson a pärjukkal ha van ilyen???? Eleonora szeretnek 1 gyermeket miutän 10 eve együtt vagyunk.Meg vagy te örülve biztos orbän viktort hallgatad a rädioban te perverz ällat!!!!!! Es ezt kiteszik a netre a barätnöjüknek igy kell elbänni minden orbänistäval.

  • 🙂
   De legalább nem a leszbi/meleg propagandát nyomták.
   Azt, hogy nem akar egy nő szülni, az a saját szíve joga. A probléma azzal van – ahogy Te is írtad – hogy erre buzdítják a többi nőt. Ezek szerint azt akarják elérni, hogy kihaljon a magyar. Ez aztán a nemes cél …

  • Tergorbulet Szamitas Olcson

   jogos a komment: nagy verseny dult valljuk be, de szerintem is orrhosszal a szebbik nem nyert ( szebbik? Hat itt ki kicsoda meg kinek mondja magat a fene se erti ugy ertettem hogy azok a hulyebbek szerintem is akiket regen kulso alapjan nonek hivtunk )

 4. Gáspár Anett

  Ceterum censeo: sürgősen gründolni kell egy V4-ek virtuális közösségi hálózatot!
  Nemzeti elkötelezett szakemberek, hajrá!

 5. Elképesztően alpári…Szégyen, hogy ilyen egyáltalán az utcán megjelenhet. Ezek a táblák nem közszeméremsértőek ? Gyerekek is közlekednek. Ja és nem érzem magam prűdnek ha valaki azt gondolná….

  • Egyáltalán nem gondolnám önt prűdnek,mert engem is sért a kifejezések alpári brutalitása,miközben nem vagyok savanyú öregasszony.És igen ezek a táblák közszemérem sértőek és társadalom ellenesek.Jellemző,hogy milyen fazonok viszik ezeket.

   • Sajnos egy proli nő sokkal rosszabb, mint ugyanaz férfiben.
    Láthattuk a püspököket gyalázóknál, köpködőknél.

 6. Zolataiguszti

  A Történelem legsikeresebb felforgatói azok voltak akik a nőket tudták fellázítnai, mert ha ők bevágták a pina durcit otthon az többet ért bármilyen politikai nyomás gyakorlással.
  Ezért a legsikersebb felforgatók állandóan a nők jogaiért harcolt, meg őket szabadítgatta fel.
  A Basteille elleni roham is a nők tüntetésével kezdődött és Bolsik is állandóan a női egyenjogúságért harcoltak.
  Tipikusfilmes példa Nick Nolte által játszott törzsfő parancsa “Az aki király akart lenni” c filmben a törzs nőinek hogy egy hétig ne háljanak a férjükkel. Egy nap se kellett hozzá hogy férfiakat megtörjék.
  Viszont most van pár probléma. Ez eddgig mindíg igazából a család életébe történő beavatkozás miatt volt siekeres.Mondhatni a klerikális munka eredményes infrastruktúját használták ellene is.
  De soha a történelmben nem volt még ilyen helyzet.A támadás magát az infrát célozza a családot , tehát ott ez süket fülekre lel.
  Ellenben a maradék meg nem tud kire nyomást gyakorlni….Jó részüknek senkije nincs, vagy akinek van egy hét durci bevágással csak az éri el hogy a barétnője lesz megdöntve, éppen a csodás nagyszabaccság’ liberalista eredményeinek megfelelően…

 7. Téves a tábla felirata. Aki nem szül egyszer *SE*…

 8. Ha már egyszer lehetőségünk van választani, nem sokat kell gondolkozom hogy mi jut nekünk. Mivel ti április 8-án újra a szopást választottátok (nagyon szerethetitek ha megint tövig bevettétek) így nekünk a kettő közül kizárásos alapon a szülés jut. Valljuk be, kellemesebb a végeredménye mint annak amit ti csináltok. Szerintem maradjon így még egy jópár évig, ne mondjátok azt 4-8-12 év múlva hogy nem választhattatok szabadon és rátok akarjuk erőltetni azt ami nekünk jutott.

 9. A családtámogatás arról szól,. ” aki gyermeket vállal, szeretne……”
  (szövegértelmezés)

 10. Prométeusz

  Orbán joggal fél a nőktől, hiszen ők fogják megbuktatni.

 11. POROSZLAI RÓBERT

  NAGYON JÓ ÍRÁS KÖSZI! Feljebb pici ZSÓKÁNAK: te ne is szülj , úgysem szeretnéd a gyermekedet.
  A véleményedet viszont jobb lenne magadban tartanod, mert úgy nem látszanál ennyire HÜLYÉNEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük